# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TEITANBLOOD – From the Visceral Abyss
| 30.03.2025

“Bedeni öldüren, ama canı öldürmeye gücü yetmeyenlerden korkmayın. Hem canı hem de bedeni cehennemde mahvedecek güçte olan Tanrı’dan korkun.” – Matta 10:28

TEITANBLOOD her yeni albümüyle “sanırım en iyisi bu” diye düşündürten bir grup. “Death” çıktığında “Seven Chalices”ın önünde görülmüştü, “The Baneful Choir” çıktığında kimileri atmosfer tarafının daha yoğun olmasından dolayı “Death”ten daha çok sevmişti. Şimdi karşımızda “From the Visceral Abyss” var ve muhtemelen yine birileri “The Baneful Choir”den daha iyi olduğu düşünecek.

Mesela ben.

TEITANBLOOD daha adını duyduğunuzda, logosunu gördüğünüzde size huzursuzluk, gerginlik veren bir grup. Metal dünyasında çeşitli düzeylerde pislik, kötücül, adeta kötülük fışkırtan gruplar var. Sanki esas amaçları müzik yapmak değilmiş de kötülüğü müzik yoluyla yayıyormuş gibi bir auraları olan gruplar bunlar. Bunların bazıları bunu bir pazarlama aracı olarak kullanırken, bazılarıysa gerçekten de müziği tehlikeli boyutlarda icra ettiğini hissettirecek kadar bu işe adanmış oluyorlar.

TEITANBLOOD bu gruplardan biri. Resmî Instagram hesapları olmasına şaşırmama yol açacak kadar normlar dışı olduklarını düşünüyorduysam da belli ki onlar bile bir noktada kendilerini dışarıya tanıtmak zorunda hissediyorlar. Sonuçta DEATHSPELL OMEGA’nın bile klip çektiği bir ortamda bunları normal kabul etmek lazım.

“From the Visceral Abyss” TEITANBLOOD’ın “The Baneful Choir”de giriştiği biraz daha atmosfer odaklı, daha ihtişamlı gibi duran müzikal anlayıştan ziyade daha direkt, daha bodoslama ve daha ön sevişmesiz hayvan seksine göz kırptığı, adeta “Death II” diyebileceğim tarzda bir albüm. Elbette ki “Death”in manevi boyutu ve TEITANBLOOD’ı TEITANBLOOD yapmasından dolayı onunla kıyaslamayacağım, ancak bana kalırsa bir önceki “The Baneful Choir”deki TEITANBLOOD’ın da üstüne çıktıkları düzeyde bir kuduzluk, dizginlenemezlik, delirmişlik sergiliyor.

Bunu yaparken farklı referanslar sunmayı ihmal etmiyorlar. Daha açılışı yapan “Enter the Hypogeum”un ilk notalarını sanki doksanların ilk yarısında çıkmış kötü kayıtlı bir raw black metal albümünü açmış gibi dinliyoruz. Sonradan esas sound’unu bulan gitarlarla birlikte TEITANBLOOD’ın bu albümü “The Baneful Choir”e göre daha direkt bir üslupla bestelediğini görüyoruz. “Sepulchral Carrion God”da iyice kuduran grup, albüme adını veren şarkıda ise resmen ipini koparıyor. Bu şarkının ikinci yarısında tansiyonun sürekli yükselmesi ve dinleyiciye nefes alma şansı bırakılmaması bence “From the Visceral Abyss”in en etkileyici anlarından biri.

“Strangling Visions”da grup belki de kariyerinin en sololu, en cazgır gitar çığlıklarıyla dolu şarkısına imza atarken, albümün görece en standart black/death metal şarkısını ise “And Darkness Was All” vesilesiyle dinlemiş oluyoruz. Kapanıştaki “Tomb Corpse Haruspex” de belki de bir “Death” göndermesi olarak tıpkı “Death”i kapatan “Silence of the Great Martyrs” gibi çok uzun sürüyor. Üstelik bu kez adını andığım şarkı gibi beş dakika müzik on bir dakika efekt, ıvır zıvır değil, baştan sona müzik. Grup neyse ki bu uzun süreyi TEITANBLOOD’ı anlatan ve var eden her şeyle doldurmayı ve şarkıyı resmen bir yolculuğa dönüştürmeyi başarmış, dakikalarca süren efektlerle vakit öldürme yoluna gitmemiş. Minik bir not olarak, büyük ihtimalle tesadüftür ama albümün son 30 saniyesi, DEATHSPELL OMEGA – “Enantiodromia”nın son on 16 saniyesine gönderme denecek düzeyde benziyor, onu da eklemiş olayım.

“From the Visceral Abyss”le ilgili olarak beni en çok mutlu eden şey TEITANBLOOD’ın “Death” kafasına yaklaşıp, aralara yer yer atmosferik dokunuşlar atsalar dahi temel olarak orospu çocukluğundan, müzisyen olmasaymış torbacı veya dolandırıcı olurmuş hissiyatından ödün vermeden çatır çatır black/death metal yapmayı sürdürmesi. “The Baneful Choir” bunun aksine işaretler vermiyordu, ama grup bu albümü daha da kemik TEITANBLOOD sefilliğine, kötücüllüğüne yaklaştırmış. Tam olarak aynı kaos şemsiyesi altında olmasalar da ALTARAGE gibi kimi grupların bir noktadan sonra farklı kafalara girdiği bir ortamda TEITANBLOOD’ın ilkelliği, it kopukluğu, dümdüz şerefsizliği, sopayla kafa yarmayı seçmiş olmasından dolayı mutluyum. Bence “From the Visceral Abyss” grubun “Death”ten beri yaptığı en iyi iş ve birtakım rahatsız bünyeler tarafından bunun yıl sonu listelerine de yansıtılacağını düşünüyorum.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.67/10, Toplam oy: 21)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2025
Şirket
Norma Evangelium Diaboli
Kadro
NSK: Vokal, gitar, bas
Javi Bastard: Gitar
J: Davul
CG Santos: Efektler, programlama
Şarkılar
1. Enter the Hypogeum
2. Sepulchral Carrion God
3. From the Visceral Abyss
4. Sevenhundreddogsfromhell
5. Strangling Visions
6. And Darkness Was All
7. Tomb Corpse Haruspex
  Yorum alanı

“TEITANBLOOD – From the Visceral Abyss” yazısına 11 yorum var

  1. Erhan says:

    Dini bütün, ahlaklı ve iyi niyetli insan evlatlarından oluşan bu grubun bayramını enişten dileklerimle kutluyor, kardeşliği, yardımseverliği ve iyiliği yansıtan bu albümü de başımın üstüne koyarak bu şakirt delikanlılara “aferin” diyorum.

    Ama siz gene de bayram ziyaretine falan gelmeyin. Uzaktan soralım halimizi hatrımızı. Hatta mümkünse bizim mahalleye de girmeyin lütfen, çoluk çocuk dolu her yer malum. Tekrardan iyi bayramlar.

  2. Morris Kolontyrsky says:

    abi yanlış yazmışsın. “eferim” olacak.

    Morris Kolontyrsky

    @Morris Kolontyrsky, sitedeki en itici yorum olabilir bu. 😁

  3. Noumena says:

    Patron çıldırdı…

    Saf ölümcül, nefes bile aldırmayan zifiri karanlık bir iş. Black metal söz konusu ise bu albüm yıllarca konuşulabilir. Bu sene bunu aşabilecek bir albüm çıkacağını sanmıyorum

  4. mikko aspa’nın göbeği says:

    ilişkiye girmeden önce albümü dinleyin ve farkı kendi gözlerinizle görün.

  5. Doxa says:

    Özellikle 3. şarkı eski bayramların neşesini tekrardan yaşatıyor. Albümü açınca 3.parçada gözlerim doluyor sonrakine geçemiyorum

  6. P L A G U E says:

    Benim için bu sene albümün geçilebilmesi için, Behexen, Sargeist, Marduk, Mayhem, The Order of Apollyon, Antaeus, DSO, Sodom gibi aşırı sevdiğim bir grubun çok çok iyi bir albümünün gelmesi gerekir. Cidden olacak iş değil.

  7. Godless Killing Machine says:

    sabah 6 civari uyku ile uyaniklik arasi yatakta bu albumu actim yarragima kan hucum etti resmen

  8. P L A G U E says:

    Ya bu aq albümünü burdan alın arkadaş. Moonwatch’a kavuştuğum gün çıkan şeye bakın. Bsg…İstesem denk gelmez. Benim şu an bambaşka derdimin olması lazım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.