SODOM frontman’i Tom Angelripper yakın zamandaki bir röportajında Tom Araya’nınkine benzer sağlık sorunları ve ailesine daha çok zaman ayırmak istemesi sebebiyle bu yıl özellikle turneleri azaltacaklarını ve grupla ilgili işleri şu ana kadarki yoğunlukta yapmayacaklarını ifade etmişti. Günde 12 saat çalıştığını söyleyen Angelripper, turneleri azalttıklarında grupla ilgili başka şeylere ve yeni albüme de daha rahat konsantre olabileceğini söylemişti. Angelripper “Bu sene her şeyi azaltmak istiyorum. Grup işlerini durdurmayacağım, ama biraz yavaşlayacağım” diyerek bu tempoyla daha fazla devam edemeyeceğinin sinyallerini vermişti.

Ama belli ki bu bir tuzakmış, zira SODOM bir anda yeni albüm haberini verdi. “The Arsonist” adlı yeni SODOM albümü 27 Haziran’da ortamlarda olacak.

1. The Arsonist
2. Battle of Harvest Moon
3. Trigger Discipline
4. The Spirits That I Called
5. Witchhunter
6. Scavenger
7. Gun Without Groom
8. Taphephobia
9. Sane Insanity
10. A.W.T.F.
11. Twilight Void
12. Obliteration of the Aeons
13. Return to God in Parts
“Trigger Discipline” adlı ilk single yayınlandı.
Onkel Tom 61 yaşında.. Normal böyle olması. 40+ yıllık alkol ve sigara abuseunu ve turlamayı da düşünürsen. Lemmy 70 yaşına girdikten sonra vefat etmişti. Çok yıl farkları yok.
22.01.2025
@eatthegun, İngilizce sözcük kullanmazsa ölecek hastalığına yakalanmışsın geçmiş olsun.
22.01.2025
@adsız, Onunla alakası yok. İlk olarak bazı sözcüklerin tam olarak karşılığı yok. Çevirilse de tam aynı anlamı vermiyor. İkincisi iş güç gereği günümün büyük çoğunluğu türkçeden çok ingilizce ve almanca ile geçiyor. O yüzden bazı şeylerin türkçesi aklıma bile gelmiyor çoğu zaman hangi dilde daha kolay geliyorsa o aklıma geliyor. Üçüncüsü burası türk dil kurumu değil. Metal müzik söz konusu olunca kullanılan sözcüklerin yüzde doksanı yabancıdır. Her gördüğünüz şeye de bu kadar takılmayın.
24.01.2025
@eatthegun, o zaman Lemmy macht mir Mut :)
08.02.2025
@blastrula, Lemmy apayrı bir vaka abi.
Siki taşağı sağ olsun. Şu dünya gözüyle kendisini izleyebildim ya gerekirse yeni albüm hiç gelmesin umurumda değil.
bir sürü güzel albümü var yeterli zaten. Adam az dinlensin.
faaliyet dedikleri de hayvanlık ve serserilik amk
KAPAK ATEŞ
27 Haziranda Ismail Vilehand ve P L A G U E babaların harika ve yaratıcı yorumlarını görmek için sabırsızlanıyorum
S A H İ B İ G E L D İ 🍆💦💦💦💦💦💦
Ne tarafa doğru kaldırıyoruz hacılar?
Toplanalım ve Angelripper babanın taşşaklarına paspas yapalım. Adam serinlesin biraz amk.
Şu albüm kapağına bakmaya doyamadım dünden beri, şarkı da ayrı muhteşem olmuş.
Yine yüzyılın kapağı ile gelmişler sevmeyelim de ölelim mi
Höst amk ne oluyor.. Çok iyi sürpriz oldu, kapak çok iyi, şarkı da leşşş, çok fena bi hayvanlık gelecek yine
Hep aynı şarkıları yazmaktan yorulmuşlardır olsun o kadar.
09.04.2025
@Gariban, Çok kötü yorum. -1
Kapak Zbigniew Bielakınmış,hiç beklemezdim ondan
Dünyanın en iyi albüm kapağı falan galiba.
09.04.2025
@ismail vilehand, sırf şu kapak için artı bir puan alıcak benden
frank blackfire ağam ilaç gibi geldi sodom’a
Kapak muhteşem akıyor ya umarım albüm de yardırır.
Sodom ile ilgili bir şey görsem Apocalypse Now savaş sahneleri geliyor aklıma.
10.04.2025
@Cerca C., Tam da bunu diyecektim kapak sahilde sörf yaparken arkada havadan napalm saldırısı yaptıkları ı love the smell of napalm in the morning sahnesine benziyor diye
Geçen yıl Nails’in Give Me The Painkiller için 2024’te çıkmış en iyi isime sahip şarkı demiştim. Bu yıl ise bu sıfatı Return to God in Parts hakediyor.
Albüm mükemmel olacak. Hissediyorum.