# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DEFACEMENT – Duality
| 22.10.2024

Korku, endişe, yük, bilinmezlik, sonsuz düşüş, rahatlama.

Erhan Yiğit

DEFACEMENT’ın aylar evvel çıkan bu albümünü dinlerken kafamda canlanan şeyler tam olarak kritiğe başlık olarak belirlediğim yukarıdaki sözcüklerden başka bir şey değildi.

Ben burada daha önce Death Metal’in belki de en dayanılmaz, en karmaşa stilini ortaya koyan OUR PLACE OF WORSIP IS SILENCE, VESSELS OF INIQUITY, AUTOKRATOR gibi grupların albümlerini de inceledim ve hemen hemen hepsinde benzer duyguları deneyimledim zira bizim sadece Death metal olarak adlandırılan fakat sitemizde ‘çamur’ Death metal diye bilinen bu türün zaten tek maksadı dinleyeni belirsiz, ürkütücü dehlizlerin içerisinde komalardan komalara sürüklemekten başka bir şey değil.

DEFACEMENT’in kimler olduğu hakkında aynı isimli albümün kritiğinde detaylıca bahsedilmiş. Zaten böyle bir müzik yapabiliyorsanız emin olun kimse sizin kim olduğunuzu merak etmez, daha çok neden bu müziği yaptığınızı düşünür. Ben bunun nedenini bilmiyorum ama neden bu müziği çok sevdiğimi biliyorum; O an dinlediğim şeyin ne ve kimler tarafından yapıldığını merak etmeden sadece içine girmiş bulunduğum bu uhrevi, kaotik spiralin içinde huşu içerisinde savrulmaktan keyif aldığımdan ötürü seviyorum.

‘’Duality’’ grubun yaptığı üçüncü ve belki de en iyi albümü; Önceki albüm ‘’Defacement’’dekine benzer bir gaye taşıyan, her şarkının önüne koyulmuş garip, gureba introlardan sonra başlayan ve ALTARAGE’den yumuşak ama CRUCIAMENTUM tarzı gruplara göre daha sert bir mizaca sahip toplam 4 ana şarkı içerisinde, icra edilen müziğe nazaran leziz sololar ve rahat davul partisyonları sayesinde sizler bu şarkıların yaratmış olduğu korkutucu koridorlar arasında debelenirken bu güzel enstrümantal saldırılar kendilerini çok rahat bir şekilde gösterebiliyor ve bu sayede siz de bu karmaşa ve kaosun arasında sadece içerisinde bulunduğunuz bu rezil durumdan değil, sanatsal biçimde güdülmüş bu kaygılardan da haz alabiliyorsunuz. Mesela Burden’ın 2:32’den sonra giren Post-Black metal kılığında tınlayan nazik solosuna dikkat edin, orada kaybolmak isteyeceğinizden ben eminim.

Ben albümü üçüncü dinleyişimde aradaki introları ayıkladım ve sadece albümün has leş Death metal sunan tarafına odaklanmak istedim. Siz DEFACEMENT’ınızı nasıl seversiniz bilmiyorum ancak bildiğim tek şey var ki o da siz bu müziği dinlerken bir anlığına da olsa dünyanın tatsızlığından ve gündelik kaygılarınızdan uzaklaşacak, azıcık da olsa kaosun ve bu ses kalabalığının içerisinde kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz.

Nasıl 2021’de ALTARAGE ve OUR PLACE OF WORSIP IS SILENCE, 2022’de VESSEL OF INIQUITY ve 2023’te de WORMHOLE ve CRUCIAMENTUM benim bu leş Death Metal ihtiyacımı giderdiyse bu yıl da bu görevi DEFACEMENT devraldı ve misyonunu başarıyla tamamladı. Bu seneyi bitirmeden bu arkadaşlara mutlaka şans tanıyın.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.25/10, Toplam oy: 4)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Unorthodox Emanations
Kadro
Forsaken Ahmed: Vokal, bas
Khalil Azagoth: Gitar
Tadzio: Gitar
Mark Bestia: Davul
Şarkılar
1. Optic
2. Burden
3. Vagus
4. Barrier
5. Facial
6. Scabulous
7. Hypoglossal
8. Duality
  Yorum alanı

“DEFACEMENT – Duality” yazısına 6 yorum var

  1. Halil Azagotoğlu.

    şeyh hulud

    @Ahmet Saraçoğlu, Forsaken Ahmet’in üzerine çıkmak zaten mümkün değil.

    Forsaken Ahmet Saraçoğlu

    @şeyh hulud, o zaman bir süreliğine yeni ismime merhaba diyelim.

    şeyh hulud

    @Forsaken Ahmet Saraçoğlu, ahah PA ile aramızda olmayı daha uzun süre sürdürürsün diye umut ediyorum

    Erhan

    @Ahmet Saraçoğlu,
    Gerçek grup üyeleri:

    Muhammad Sumbul: Vokal
    Utsmab Abduljelil Sisha: Gitar
    Ismail Ahmad Khan Nabawi: Gitar
    Khidir Karawitah: Bas
    Khalid Kashmiri: Davul
    Yaqub Qomarudin Dibizah: Klavye ve Sample

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.