# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FATHER BEFOULED – Immaculate Pain EP
| 21.10.2024

Bu bir serzeniştir.

Erhan Yiğit

Bir albüme konulmamak için hiçbir sebebi olmayan şarkılardan oluşan bir EP hadisesi ile tekrar karşı karşıyayız maalesef.

Bu EP fikrini ortaya atan arkadaşa buradan ne kadar sövsek de, yerin dibinde soksak da hiçbir şey fark etmeyecek biliyorum ama ben yine de bu kişiye bedduamı etmeden geçmek istemiyorum;

Allah’tan, Zeus’tan, Yehova’dan, Nirvana’dan, kısacası ne kadar yüce varlık varsa hepsinden diliyorum ki 10 yıl boyunca albümünü beklediğin grup inşallah ‘Pop müzik grubu olduk artık’ açıklaması yapar

Konumuza dönebiliriz. FATHER BEFOULED bazılarınızın çok iyi bildiği üzere günümüzde balçık metalin tıpkı DEAD CONGREGATION gibi, DESOLATE SHRINE gibi, CRUCIAMENTUM gibi en önemli oluşumlarından birisi ve bu grup yine tıpkı adını saydığım diğer gruplar gibi neler yapılabileceği belli olan bir alan içerisinde yetenekleri ve özverileri ile ön plana çıkıyorlar.

Bugün ise grubun muhtemel yeni bir albüm öncesi piyasaya saldığı müthiş oğlu müthiş “Immaculate Pain” EP’si hakkında konuşacağım.

Normalde daha önceden de belirttiğim üzere bir EP’yi ne dinlemeyi ne de yazmayı severim.

Tam içine girer ısınırsın biter, hakkında bir şeyler yazmak istersin ama çok kısa sürdüğü için kısa yazmak zorunda kalırsın. Hem bu sebeplerden hem de yazının girişinde bahsettiğim sebepten dolayı bu işten haz almıyorum.

Fakat gruplar bazen öyle EP’ler yapıyorlar ki dinlerken kesinlikle yazılması gerek dürtüsüne engel olamıyorum.

FATHER BEFOULED beni Death metalde en zayıf olduğum noktalardan birisinden organik tınlayan delişmen trampet tonuna karşı olan vazgeçilmez sevdamdan vurdu; Arkadaşlar 240BPM veya 480BPM hızla, doğal tınlayan bir snare ile çalınan davuldan aldığım hazzı bunun için ödediğim aynı ücret karşılığında başka hiçbir şeyden alamam bu hayatta. FATHER BEFOULED da sağ olsunlar bu keyfi bana 25 dakika boyunca yaşatmaktan geri kalmayarak neden bu müziğe çok düşkün olduğumu tekrar hatırlattılar, var olsunlar.

EP’in içeriğine de çok kısa değinerek karışık duygular yüklü bu yazıyı kapatayım; EP içerisinde birisi MORBID ANGEL cover’ı olmak üzere toplam 4 şarkı bulunuyor ve EP genel itibarıyla yeni bir DEAD CONGREGATION albümü dinliyormuşçasına bir his veriyor, yani kısaca bir Death metal EP’sinden alabileceğiniz maksimum verimi alıp normal yaşantınıza dönüş yapabiliyorsunuz. Normal şartlarda bir EP’yi sene sonu listeme almak gibi bir alışkanlığım yok fakat “Immaculate Pain” için çoktan kıyak bir sandalye ayırdım bile. Dinleyiniz.

Albümün okur notu: 12345678910 (7.75/10, Toplam oy: 4)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Everlasting Spew Records
Kadro
Justin Stubbs: Vokal, gitar
Derrik Goulding: Gitar
Rhys Spencer: Bas
Chris McDonald: Davul
Şarkılar
1. Immaculate Pain
2. Impenitent Faith
3. Abomination of Flesh
4. Pain Divine (MORBID ANGEL cover)
5. Vulgar Necrolatry (ABHORRANCE cover)
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.