# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MORDKAUL – Feeding the Machine
| 04.10.2024

Özüne sadık, yenilik aramayan melodeath.

Tarihler 2 Mayıs 2023’ü gösterdiğinde Karadağ’ın Budva şehrindeki sahilde bulunan Beer and Bike Club adlı mekânda oturmuş Belçikalı melodik death metal grubu MORDKAUL’un “Feeding the Machine – Part 1” adlı EP’sinin incelemesini yazıyordum. Şu an tarih 3 Ekim 2024 ve Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde grubun yeni albümü “Feeding the Machine”i incelemekteyim.

MODKAUL ilk albümü ve yukarıda adı geçen EP’si itibarıyla AT THE GATES worship’e gönül veren, melodik death metali IN FLAMES veya DARK TRANQUILLITY karakterinde değil de daha yırtıcı, atarlı rif odaklı bir tavırla icra eden bir gruptu. Yeni albümlerinde de temel olarak bu damardan ilerlediklerini, ancak ilk albüm ve EP’de olduğu kadar bariz bir AT THE GATES’çilik oynamadıklarını görüyoruz.

Bunu yaparken ne yapıyorlar? Tremolo riflere ve yine AT THE GATES’vari riflere yaslanıyorlar. Ne var ki “Feeding the Machine” özelinde önceki işlerinden farklı olarak göze çarpan şey, MORDKAUL’un bu kez biraz daha karakteristik, AT THE GATES şablonunun dışına da taşan şeylerle karşımızda olması.

Biraz derinlere inersek, daha önce de çeşitli kereler belirttiğim üzere melodik death metal sürdürülebilir olmak adına birtakım şeyler yapmak zorunda. Bu mutlaka IN FLAMES, SOILWORK, DARK TRANQUILLITY gibi modernleşerek olmak zorunda değil, ancak doksanlarda yapılan tarzda melodeath 101 şeklinde ilerlediğinizde olayın ilginçliğinin, heyecanının çok da yukarılarda olmayacağı aşikâr gibi. Sonuçta bu tarzın ağa babası, kralı AT THE GATES’in bile son albümünde deneysel dokunuşlar yapmak zorunda kaldığını görmüştük. Dolayısıyla MORDKAUL gibi grupların yaptığı bu özüne sadık melodeath’i görünce, adamların daha büyük oranda sevdikleri ve istedikleri müziği yapıp keyif almayı amaçladıkları sonucunu çıkarabiliriz. “Feeding the Machine” büyük oranda bu mentaliteyle yaratılmış, türün kemik kitlesine hitap eden, melodik death metali çok seven birilerince ortaya çıkarılmış kendi hâlinde bir albüm.

Melodik death metal seviyorsanız, türün yeni sayfalar çevirmeye gerek görmeyen standart hâlinden bunca yıl sonra da keyif alıyorsanız “Feeding the Machine”le de hoşça vakit geçirebilirsiniz.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.00/10, Toplam oy: 2)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Massacre Records
Kadro
Tommy Goffin Vocals
Stefan Segers: Gitar, geri vokal
Tim Bekaert: Ritim gitar
Vincent Noben: Lead gitar
Jan Rammeloo: Bas
Tony Van den Eynde: Davul
Şarkılar
1. Crown of Worms
2. In Dead Eyes
3. Welcome to the Sixth Stage of Grief
4. For I Am Machine
5. Beast of Dread
6. Dead Heart Awake
7. They Burn
8. Shadowlord
9. Hellspawn
10. Passage to Oblivion
  Yorum alanı

“MORDKAUL – Feeding the Machine” yazısına 1 yorum var

  1. Seyfettin Dursun says:

    Feeding the Machine harika bir James Murphy albümü olarak ilelebet payidar kalacaktır.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.