# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CISTVAEN – At Light’s Demise
| 24.07.2024

İçten içe sorgulamalar.

Birleşik Krallık, coğrafyası sebebiyle atmosferik black metal gruplarının harman olduğu bir yer. WINTERFYLLETH, FEN, SAOR, FUATH, WODENSTHRONE, ÀRSAIDH gibi hatırı sayılır isimlerin yer aldığı bu sahnenin yeni katılımcılarından biri de bizleri İngiltere’nin güneybatı ucundan selamlayan CISTVAEN.

Epey az kullanılan bir kelime olan ve taş mezar anlamına gelen CISTVAEN, 8 yıl önce kurulmasına rağmen ilk albümünü ancak bu sene çıkarabilmiş bir atmosferik black metal grubu.

Yaptıkları müziğe baktığımızda yukarıda adını andığımız İngiliz grupların yanı sıra WOLVES OF THE THRONE ROOM, PANOPTICON kasa ABD’li atmosferik black metal gruplarının müzikal karakterini de yansıttıklarını görüyoruz.

Bu açıdan bakıldığında CISTVAEN türün gereklerini hakkını vererek yerine getiren bir grup. Son bir haftadır kendilerini gece yürüyüşleri sırasında dinlemekteyim ve kimseciklerin olmadığı karanlıkta dinlemenin, “At Light’s Demise”ın etkisini epey bir pekiştirdiğini söyleyebilirim. Olumlu taraftan bakınca, albüm türün meraklılarının beklentilerinin büyük kısmını karşılayacak şeyler sunuyor. Bestelerin akıcılığı, performanslar, duygu yoğunluğu hep olumlu görülecek kalemler arasında. Olumsuz taraftan baktığımızda ise belirgin bir olumsuzluk veya albümü baltalayan unsurlar olmasa da “At Light’s Demise”ın, bu tür içerisindeki pek çok albüm gibi, çok fazla muadili olduğunu söylemeliyiz. Ortaya yeni bir şey koymamasını büyük bir günah olarak nitelemek haksızlık olur, ancak albümü dinlerken hissedeceğiniz üzere bu albümün çok benzerlerini daha önce de dinlediniz, bundan sonra da dinleyeceksiniz. Bu açıdan bakınca CISTVAEN’in ne kadar uzun ömürlü bir albüm yaptığı içten içe sorgulanabilir.

Tüm bunların ışığında “At Light’s Demise”, yapılması gereken şeylerin yapıldığı, türe ekstra bir boyut katmak adına özel bir çaba harcamayan, eli yüzü düzgün bir atmosferik black metal albümü. Türün doğası gereği kolay dinleniyor, black metalin çirkinleşmeyen tarafını temsil ediyor ve tahmin edilebilir oluşunu dert etmezseniz size duygusal olarak keyifli bir bir saat vadediyor.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.20/10, Toplam oy: 5)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Guy Taylor: Vokal
Chris Finch: Gitar
Lee Meade: Gitar
James Mardon: Bas
Ed Wilcox: Davul
Şarkılar
1. At Light's Demise
2. Cessation of Hope
3. The Epitaph
4. Time the Mournful
5. Bleak House
6. Silver Birch
7. The Blind Observer
  Yorum alanı

“CISTVAEN – At Light’s Demise” yazısına 1 yorum var

  1. P L A G U E says:

    Albümü dinlemedim ama kritiğe katılıyorum, çünkü dinleyen insan kritik yazar. Adam haklı bence.

    Ayrıca;

    Albüm kapağındaki eleman, ‘decompose’ basic skill kullanan Necromancer.

    Bkz: diablo iv

    https://youtube.com/shorts/M_OUMiTSJr4?si=X6CI4T8_tskuMgoV

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.