# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
AGRICULTURE – Living is Easy EP
| 10.07.2024

Her yerde duyamayacağınız bu şeyi, biraz yanlış kurgulandığında rezalet bir şeye dönüşebilecek bu fikirleri, hazır başarıya ulaşmışken deneyimleyin derim.

Black metalin post-metalle kanka olması, post-black metal, blackgaze ve diğer hipster türlerle pek bir sevişmesi ve böylelikle ortaya çıkan gruplar, black metalin felsefe, düşünce, inanç ve imaj tarafını büyük oranda düzlem dışına taşımış ve türün tansiyonundan, icra tekniklerinden faydalanmaya başlamışlardı.

Bunun sonucunda ortaya banka çalışanı görünümlü, emo saçlı, kırılgan mizaçlı gruplar çıkmış ve bu durum türün hayt huyt dinleyicileri tarafından epey bir yadırganmıştı.

Ne var ki değişime karşı koymak beyhude bir çabaydı ve pek çok grup kimin ne diyeceğini umursamadan bu trendin peşinden apar topar koşturmaya başladı. Başlangıçta black metal stereotipinin dışında olduklarından poser’lıkla suçlanan bu tür gruplar, zamanla güncel bir norm hâlini alarak yollarına devam ettiler. Katlanılamayacak düzeyde başarısız örneklerini de gördük, yeni zamanların başyapıtları arasında değerlendirilenleri de.

“Tarım” adıyla black metal etkili grup kurulacak kafada elemanlardan kurulu olan AGRICULTURE, yukarıda bahsettiğim durumlara örnek verilebilecek yeni bir grup. Ne var ki örnek verilen bu durumların ötesine geçen birtakım yeni nesil topluluklarda da gördüğümüz bazı durumlar AGRICULTURE’da da var.

Referans olması açısından bazı isimler sayacak olursam, bana kalırsa AGRICULTURE’ı en kısa sürede benimseyebilecek kitlenin örneğin CHAT PILE, LITURGY, son albümdeki FULL OF HELL gibi grupların dinleyicileri olacağını tahmin ediyorum. Bunlar arasından da en çok öne çıkan, benzer bir zirzopluk, ruh hastalığı ve dayağı hak etme potansiyelinden dolayı CHAT PILE olacaktır, ki zaten iki grubun elemanları kanka ve aşağıdaki klibi de birlikte çıktıkları tur sırasında çekmişler.

Buradaki esas olay, AGRICULTURE’ın sadece post-black metal denebilecek bir şeyle de sınırlı kalmaması. Misal ormanda takılan üç kardeşten küçük olanının kendini karşılarına çıkan kaplanlara kurban etmesini ve elemanın kaplanların beslenmesini sağladığı için keyiflenmesini konu eden “Being Eaten by a Tiger” black metalden, şundan bundan tamamen bağımsız kulvarlara geçiş yapıyor. Dinleyince anlaşılabilecek bir şey diyeyim yetsin.

“Life is Easy” EP’sinde bu kadar radikal olmasa da normal bir grubun denemekten epey bir imtina edeceği, bu EP’deki fikirlerden bazıları öne sürülse grup içinde “abi saçmalamayın ya!” diye hırslı tartışmaların dönmesine sebep olacak bir dolu şey var. Ve AGRICULTURE bunu bir şekilde çekici hâle getirmeyi başarıyor. Yanlış ellerde rezalet bir şeye dönüşebilecek bu şeyi, hazır başarıya ulaşmışken deneyimleyin derim.

Albümün okur notu: 12345678910 (5.27/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
The Flenser
Kadro
Dan Meyer: Vokal, gitar
Leah B. Levinson: Vokal, bas
Richard Chowenhill: Gitar
Kern Haug: Davul, perküsyon
Şarkılar
1. Living Is Easy
2. Being Eaten by a Tiger
3. In the House of Angel Flesh
4. When You Were Born
  Yorum alanı

“AGRICULTURE – Living is Easy EP” yazısına 3 yorum var

  1. Zeynel says:

    Harika bir EP 🏳️‍🌈

  2. BK says:

    As bayrakları as 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.