# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VESPERIAN SORROW – Awaken the Greylight
| 23.05.2024

Beklentileri karşılayan sıkıntılar.

Bazen bir grubun görsellerindeki zevksizliği müziği için de bir referans oluyor.

Zamanında denk geldiğim VESPERIAN SORROW’u, ilk üç albümü itibarıyla dünyanın en kötü albüm kapaklarına sahip metal grubu olarak bellemiş ve hayatıma devam etmiştim. Metal-Archives’a gidip grubun ilk üç albümünün kapağına bakarsanız niye böyle düşündüğümü görebilirsiniz.

Çok kötü görsel ve müzik benzeşmesi konusunda KATAKLYSM de yıllardır epey uğraşıyor, onu da demeden geçmeyeyim.

Yine de bu olumsuz intibayı görmezden gelerek dinlediğim “Awaken the Greylight”, sağ olsun ilk andan beklentimi karşılayacak çeşitli sıkıntılarla karşıladı beni. Bunların başında prodüksiyonun güçsüzlüğü ve korkunç trampet miksi geliyor. Trampet davulun geri kalanını bastıracak güçte.

Normalde prodüksiyon işine diğer pek çok insan kadar takan biri değilim ve “sırf prodüksiyonundan dolayı dinleyemiyorum” dediğim çok az albüm vardır. Lakin “Awaken the Greylight”tan önce veya sonra herhangi başka bir albüm dinliyorsanız, aradaki kalite farkından dolayı ister istemez bu ne aq diyorsunuz.

Müzik genel olarak DIMMU BORGIR, LIMBONIC ART, HECATE ENTHRONED ve birtakım türevlerinin bir karışımı gibi. Yer yer BEHEMOTH’vari rifler de duyuyoruz, olayı başka boyutlara taşıyan vokaller de. VESPERIAN SORROW’u benzerlerinden farklı kılan da bu vokaller zaten. Clean vokal kullanıyorlar ve bunu MERCENARY’nin ilk orta dönem albümlerindeki clean vokal karakterine yakın yapıyorlar. Ancak tabii ki o düzeyde bir başarıya ulaşamıyorlar.

Esas sorunsa şarkıların heyecan yaratma konusundaki sıkıntısı. Prodüksiyon sorunlarını görmezden gelsem bile albümün genelinde bir ilham yetersizliği hissediliyor. Durduk yere gariban grubu da gömmek istemiyorum ama şu promo fotoğraftaki iddialılığa falan bakınca insan daha büyük bir şeyler bekliyor.

VESPERIAN SORROW “Awaken the Greylight”ta kendince bir şeyler yapmış. Arada kulağa hoş gelen şeyler yok değil, hatta iyi prodüksiyonlu bir grubun elinde gayet öne çıkabilecek şarkılar var, ancak şu anki hâliyle kimseyle rekabet edebilecek, kimsenin aklını alabilecek bir iş değil.

5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (2.17/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Black Lion Records
Kadro
Orlando Logan Olivero: Vokal
Williams Rohirrim: Gitar
Gabe Reyes: Bas
Christopher Nunez: Davul, klavye
Şarkılar
1. As the Pillars Were Raised
2. Antediluvian - Proceeding the Unshaping
3. An Epistle to the Prime, Vivified
4. Traverse the Vorthonian Passage
5. A Dire Flight for the Black Fragment
6. Seek the Last Priestess of Tyyk
7. They Beheld the Chainbreaker's Unwonted Defiance
8. Who Dwells Within the Blight Moon
9. The Excillion Ontogenesis
10. Awaken the Greylight
  Yorum alanı

“VESPERIAN SORROW – Awaken the Greylight” yazısına 1 yorum var

  1. crowkiller says:

    şarkı / albüm isimleri ile de baya bi yaprak gibi bir grupmuş

    bu arada daha önce bi albüm incelemesinde de yazdığım üzere Kataklysm metal müzik camiasının en başarısız oluşumlarından biri bana göre ,kanadalı olup sik gibi metal müzik yapan tek grup olabilir, yapraktan göteborg soundunu alıp daha ne kadar cringe bi sound yapabiliriz diye uğraşıp başarmışlar, helal

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.