# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
HEMOTOXIN – When Time Becomes Loss
| 22.05.2024

Teknik/progresif thrash/death metal adına yılın en iyi işlerinden biri.

Teknik işlerin yoğun olduğu türlerde gördüğümüz “bir esas adam ve gruba girip çıkan diğerleri” olayını gözlemleyebildiğimiz bir gruptan bahsedeceğiz bugün. Kahvenizi mahvenizi alın, başlıyoruz.

DEATH’te her şeyin Chuck Schuldiner’dan, NECROPHAGIST’te Muhammed’den, OBSCURA’da Steffen Kummerer’den, VEKTOR’da David DiSanto’dan, REVOCATION’da David Davidson’dan, SPAWN OF POSSESSION’da Jonas Bryssling’den, THE FACELESS’ta Michael Keene’den sorulması gibi HEMOTOXIN de tek bir adamın eline bakan bir grup. 2011 yılında 17 yaşındaki Michael Chavez tarafından kurulan ve teknik thrash/death metal yapan ABD’li grup, beşinci albümü “When Time Becomes Loss”u yakın zamanda çıkardı.

Adını bazı zehirli sürüngenlerde bulunan, vücuda girdiğinde kanın pıhtılaşmasını engelleyen ve organların anasını ağlatan zehirli bir maddeden alan HEMOTOXIN, genel itibarıyla DEATH, CYNIC, DECREPIT BIRTH, VEKTOR, ATHEIST, OBSCURA gibi gruplardan bildiğimiz tarzda bir teknik death/thrsah metal harmanı sunuyor. Yukarıda bahsettiğim tek bir esas adam muhabbetini gösterircesine, albümdeki vokallerden, gitarlardan ve baslardan Michael Chavez sorumlu. Hatta Metal-Archives’daki kadroya göre albümdeki diğer elemanlar konuk olarak yer alıyorlar ve albüm geçtiğimiz hafta çıkmış olmasına rağmen şu anki esas kadroda bu albümde çalan kimse yer almıyor. HEMOTOXIN’i iyi yapan şey, old-school bir üslupla ele aldıkları bu tarzı suni ve yapmacık olmadan icra ediyor oluşu. Şarkılar gayet akıcı, prodüksiyon doksanların sıcak karakterine yakın ve şarkılar tekrar eden formüller üzerinden ilerlemiyor. Bu sayede albüm dinleyicinin sıkılmasına fırsat vermeden genişledikçe genişliyor.

Vokallerde gördüğümüz ve grubun bugüne dek yayınladığı üç DEATH cover’ıyla da tasdiklenen Chuck Schuldiner etkisi, bas gitarın son derece iyi duyuluyor oluşu, gitar yazımındaki başarı, “Concious Descent” gibi şarkılarda çok güzel fikirler sunan sololar, akılda kalıcı melodik rifler ve ateşli davul performansı gibi pek çok unsur sayesinde “When Time Becomes Loss” gerçekten de keyifli bir albüme dönüşüyor.

Sonuç olarak HEMOTOXIN kesinlikle tavsiye ettiğim bir iş çıkarmış. Albüme adını veren kapanış şarkısından da görüleceği üzere hakikaten çok tatlı bir beste anlayışları var ve olayın teknik tarafıyla melodiyi çok iyi bir araya getiriyorlar. 29 dakika gibi bir sürede yılın en başarılı teknik/progresif death/thrash metal albümlerinden birini yapan HEMOTOXIN’i bence mutlaka dinleyin, çok sevecek birçok kişi çıkacağından eminim.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.50/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Michael Chavez: Vokal, gitar, bas

Konuk:
Tony Barhoum: Lead gitar
Andrew Lee: Lead gitar
Donnie Small: Lead gitar (2)
Scott Fuller: Davul
Şarkılar
1. Morbid Reflection
2. Call from the Abyss
3. Malediction
4. Abstract Commands
5. Concious Descent
6. Reborn in Tragedy
7. When Time Becomes Loss
  Yorum alanı

“HEMOTOXIN – When Time Becomes Loss” yazısına 8 yorum var

  1. Ali Osman says:

    Oha ne kadar tatlı albüm kapağı, albümü dinledikten sonra tekrar yorum yapacağım. Kritik için teşekkürler.

  2. özgür says:

    prodüksiyon da çok başarılı

  3. Necrobutcher says:

    chavez’e mail falan atalım lütfen sakinleştirici ya da antidepresan gibi şeyler kullanıyorsa dozajına dikkat etsin. ben 20 yıl falan bu adamları takip etmek istiyorum mümkünse 2 yılda bir albüm yapsınlar.

  4. deadhouse says:

    İyi iş ama pek özgün değil. Vokalinden, sound’undan, solosundan, beste anlayışına kadar.

  5. Kastaga says:

    müthiş bir albüm. ilk dinlemede akıyor.

  6. Cerca C. says:

    iikinci parça bunu baya andırıyor
    https://youtu.be/iaFHTNbFNGM?t=49

    Cerca C.

    @Cerca C., Beyond Creation tadı da var Concious Descent’da.

  7. BK says:

    Hayranlık duyulası bir albüm. Baştan sona efsane, senenin en iyilerinden.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.