@Ahmet Saraçoğlu, bir düzeltme yapmak isterim. Heritage’dan itibaren yaşanan değişimin yükü podcastte Mendez reyise kalmış ama (Spotify – Metal Talks’taki röportaj söz konusu diye tahmin ediyorum) o röportajda aslında şöyle anlatıyordu: Mikael hazırladığı parçaları gruba dinletiyor ve Mendez “aabi nabiyon aq, bu kadar da abartmayalım değişim işini” gibisinden birşey bir çıkış yapıyor, grubun genel görüşü de aynı yönde. Mikael de röportajda şöyle devam ediyor “Bu cevabı aldıktan sonra direk sayfaları vs. yırttım attım, o bestlerle ilgili içeriği tamamen yok ettim. Birlikte çalacağım insanların yaptıkları şeyden keyif alması benim için önemli…” diyor. O sebeple aslında hiç bilmediğimiz çöpte bir albüm var ve sorumlusu Mendez değildir :P
Bence de Opeth’in en ii albümü Orchid’dir. Ha kararsız kalıyor muyum kalıyorum. Ama ilk albümde böle bişi çıkardıkları için orchid’i baştacı ediyorum. Still life albümüne kadar tüm albümler gözbebeklerim, canlarım. 21 senedir bıkmadan dinliyorum. Bıkacağımı da sanmıyorum. Watershed’e kadar olan albümleri de sevmeme rağmen dinlemesem de aramam. Gelgelelim ilk 4′ü dinlemezsem olmaz. Watershed’den sonrasıysa bana hitap etmediğinden dinlemiyorum.
Opeth ile ilgili nerde hangi içerik varsa izlerim,dinlerim,okurum. Bu siteyle böyle tanışmıştım. Ahmet Saraçoglunun eski opeth ile ilgili hissettiklerini ben de hissetmiştim ,ama böyle anlatamazdım. Bir opeth derlemesi siteye lazımdı,ben daha önceki podcastlar da bekliyordum.
Opeth benim hayatımın bugı olabilir. Neredeyse hiç kızamıyorum, bazen kötülediğim oluyor sonra pişman oluyorum. Podcastteki neredeyse hiçbir negatif yoruma katılmıyorum. buna 1990 yılındaki fotoğrafları da dahil heritagein albüm kapağı da.
@Ouz, bir gün non-metal bir dostum çok beğendiği bir şarkıyı önerip açmıştı. Tam “bana Opeth mi öneriyon aq” diyecekken buga girdim. Başlangıçları birebir aynı cidden.
yine ufuk açıcı muhteşem über bir bölüm olmuş. grand declaration of war’un altını böyle kalınca çizmeniz cidden çok sevindirdi çünkü ben de ilk dinlediğimde bu ne lan demiştim. sonradan ne kadar değişik olduğunu anlamıştım bana değişik geliyordu çünkü black metalin geleceği falan hiç umrumda değildi hala da değil. kapağıyla , her şeyiyle gerçekten çıkarıp masaya vurmak deyiminin karşılığıdır bana göre. necrobutcher’dan az bahsetmişsiniz bence. adama aykırılık içinde aykırılık . mayhem ne kadar aykırı karşı bir grupsa necrobutcher da hem kendine hem de gruba o kadar aykırı bir figür. tüm bunların dışında da müthiş duygusal bir adam. bir kere herif the cult hayranı tıpkı ben. sanırım bir sonraki bölüm Burzum olacak.
@Konya, İki albümlerini dinledim. Kusursuz bir müzik yapıyorlar. Ama işte hitap etmiyor. Bence PA’da bir sürü kişi benim gibi düşünüyor. Sanki Türkiye insanına hitap eden bir müzikleri yokmuş gibi geliyor. Yoksa insan kusursuz bulduğu bir müziği neden dinlemek istemesin ki?
@Konya, olmaz olur mu? Valla yayın çok iyi olmuş. Wolfheart piyasaya çıktığında tanışmıştım. Sonradan 3 albüm daha takip edip sonradan pek takip edemedim. Fernando adamdır. Şair ruhlu sanatçı. Bu arada rotting christ yayınıda bekleriz artı bu yayında Dark metalden bahsederken en önemli gruplarından Alastis hakkında mevzu bile geçmemiş:)
@Konya, Bir de, albüm kapakları hakkında bir yayın yaparsanız mükemmel olur kanımca. Mesela bende hep söyle birşey vardır. 90lardaki albüm kapakları grubun müziğini ruhunu atmosferini çok güzel yansıtıyorlardı. Albüm kapağını eline alıp o görseldeki en ince detaya kadar kafanda kurgulayıp zihninde geçen düşleri albümü dinlerkende o hissi alabiliyordun. Sanki bu durum 90larda daha baskındı. 2000 sonrası çok fazla ters köşeler olabiliyor.
Mesela 90lardaki favori albüm kapaklarım ve beni yanıltmayanlar içiyle dışıyla…
Moonspell_wolfgeart_irregiolius
In flames_ whoracle
Tiamat_ wildhoney
Covenant_ nexus polaris
Immortal_ at the heart of winter
Dissection_ the somberlian
Burzum_ filosofem_ hviss lyset tar oss
Dimmu borgir_ for all tid_ stromblast _ enthron darkness triumphant
Ulver_ bergtatt
Samael_ passage_ eternal
Rotting christ_ a dead poem
Alastis_ other side_ revenge
.
Gibi gibi mesela daha çok varda aklıma gelen bunlar. Keşke albüm kapakları hakkında da şöyle kallâfi bir yayın yapsanız. Sizin düşünceleriniz artı kim tarafından ne için yapılmış nasıl olmuşta albüm kapağına girmiş. Yada yapan ressamın hakikatten albüme cuk diye otutturmuşmu hakkında düşünceleriniz. Bence müthiş olur…
@Candaş, bu hafta yok. Bu hafta ikimiz de Kaş’tayız. Neredeyse her gün bir araya geliyoruz ama podcast kaydetmek yerine tekneyle açılıp dalış yapmayı, akşamları masa donatmayı falan tercih ediyoruz.
@Ahmet Saraçoğlu, abi Mastodon yaparsanız bir gitarist olarak Bill Kelliher’ı özel olarak değerlendirmeni istirham ediyorum. Gitar ile ilgilenen çalan, bilen kime sorsam hayvan gibi iyi bir müzisyen olduğu görüşünde ama sende detaylı bir değerlendirmesini yaparsa sevinirim. Bir de Kelliher – Hinds ikilisi hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum. Saygılar…
Podcast’te adım geçmiş, update geçmem gereken bir durum olmuş. Maalesef Fleshflower ve Atatürk meselesiyle ilgili hala bir sonuca varamadım ve hala her dinlediğimde “ulan bu hangi şarkıydı” diye kıvranıyorum. Hatta bunu direkt olarak Lars Nedland’a da sormuştum ama o da yardımcı olamamıştı. Sırf bu olaydan ötürü Sarı Zeybek’i tekrar izlicem muhtemelen.
Bu arada enteresan bir bilgi de vereyim, bu sorunun kafama takıldığı zamanlarla Konya Bey’le grubumuzun yeni vokalist adayı olması dolayısıyla tanıştığımız, Thales Room Taksim’de karşılıklı bira içtiğimiz zamanlar birbirine çok yakındır. Belli ki Konya Bey buna dair hiçbir şey hatırlamıyor ve her Berca dendiğinde “o kim ula?” dercesine bir tepki veriyor ama var böyle bir şey….
@Berca B., Bu benzetme hali bende de var. Ben Atatürk’lü bir şarkı olduğundan emin değilim, böyle bir Rus marşı veya ezgisi gibi geliyor; ancak ben de bulabilmiş değilim. Şimdi yine aklıma takıldı biraz bakınayım bari.
Lise sona doğru sıra arkadaşım Ömer’in elime spiritual black dimensions tutuşturmasıyla 17 yaşımda ilk defa ekstrem müzikle tanışmıştım. Bir halt anladığım yok tabi bana göre bağıran çağıran bir sürü çirkin yüzü boyalı adam. Ama arkada kükreyen bir fiyort var. Dedim kim bu yiğit? Dedi ki Vortex.
Sonra arama motoruna aynen şu şekilde “vortex metal” yazıp önüme çıkan ilk şarkıyı ( the presence is ominious ) dinlediğimi hatırlıyorum. O gün bugündür Borknagarcıyım. Hatta kendisini facebook üzerinden ekleyip doğumgününü norveççe kutlamışlığım ve cevaben de tusen takk almışlığım vardır. Ahbabız yani :P
Vortex’i çok sevmekle beraber kendisine albümün tamamının söyletilmesine karşıyım. Olmuyor yani ben tüm bir albüm bu kadar yükselmek bu kadar tize çıkmak istemiyorum. Bence mükemmel bir ikinci adam.
Issız bir cehenneme düşsem yanıma alacağım 3-5 albümden biri olduğundan mıdır nedir Empiricism sevdam bambaşka.
İsveç’in mert insanı Vintersorg’a gelince…
Vortex’in özelde daha bir black metal vokalisti olduğu söylenmiş. Doğrudur ama Borknagar da hiçbir zaman pure black yapan bir grup olmadı. Dolayısıyla Vintersorg’un folk nağmeli vokalleri grup adına bir nimet, şükretmemiz gereken bir sebeptir. Adamın solo işlerini veya 87 yan projesinden herhangi birini sevmemeyi, dinlememeyi anlarım ama adamın grubun kariyerine yaptığı katkının hakkını vermemek…bilemiyorum altan.
Sizin aksinize ben grubun şarkılarda girdiği karmaşık yapıyı daha bir seviyorum. O yüzdendir ki Urd benim en sevdiğim Borknagar albümlerinden biridir. Bana epik bir destan anlatıyorlarmış gibi gelir. Frostrite hakkında gerekli güzellemeler yapılmış ben hiç girmiyorum. :)
Emrah True North ile grupla barışmış. Ben de aksine Thunderous dışında çok dişe dokunur bir şarkı bulamadım. Çıktığı zaman hayvan gibi dinledik o ayrı. Sonuçta yaşasın kuzey.
Sonuç olarak ağzınıza sağlık. Ne güzel ülkemde birileri Borknagar konuşuyor. :)
vintersorgun konserlere katılamamasının nedeni o dönem geçirdiği ev kazası sonrası yaşadığı kulak sıkıntısı. yoksa kaza geçirmeden önce borknagarla konserlere çıkıyordu.
bi de the beauty of dead cities’de vokali yüzünden vintersorg küfür yemiş ama adam o şarkıda vokal yapmıyor. (programı izlerken izlediği diziye sesli yorum yapan teyzeye döndüm yalnız 6 borknagar fanından biri olarak heyecanlandım biraz)
Amorphis 4 albüm (tales.., eclipse, Under the Red Cloud, Queen of Time) haricinde benim için bildiğin yok hükmünde. Arada basit keççi şeyler canım istediğinde bile diğer albümlerini bitiremiyorum, ve üç beş şarkı haricinde hiçbir şey ifade etmiyor. Ama son iki albümü beni kendine baya bağladı, ezberleyene kadar dinledim ve grubun yolunu gözler oldum. Brutaller de hakikaten en sevdiğim beş brutal arasına girer.
Bu arada bir konu önerisi aklıma geldi; Florida death metal sahnesi.
@partingroan, Google Podcasts servisi üzerinden dinleyebilirsiniz alternatif olarak. Oradan da erişilebiliyormuş, az önce farkettim. Web sitesi ve mobil uygulaması var.
Bu podcastlere lütfen devam edin, çok sarıyor dinlemek. Aklıma gelen birkaç konu önerisini de aşağıya bırakıyorum:
Nu Metal bölümü: Metal müzik tarihinin en tartışmalı türü bu yüzden de üzerine uzun uzun konuşulabilir, zarar mı verdi yarar mı tartışılabilir.
Arch Enemy bölümü: Özellikle ilk dönemleri(Angela katılmadan önce) ve son dönemleri(Jeff Loomis/Alissa sonrası) konuşulabilir karşılaştırma yapılabilir.
Türkiye’de Metal Müzik: Bu seri bile olabilir Katatonia gibi. Metal müziğin durumundan ve önrmli gruplardan konuşulabilir
Single vs Albüm, Müzik Endüstrisinin geleceği: Her ne kadar albümü desteklesek de çoğu sanatçı Single üzerinden yürümeye başladı, bu yakında metal müzikte de yaşanacaktır diye düşünüyorum
Blast Beatler ve Blast Beatlerin Bize Düşündürdükleri: Blast beatler için çocuğumu keserim, bu bölümde ne konuşulabilir ne kadar konuşulabilir bilmiyorum ama lütfen olsun böyle bir bölüm, hatta introya bu bölüme özel blast beat koyabilirsiniz dkwkdkekdo
@Mehmet, devam edeceğiz. Bu hafta bazı özel durumlardan dolayı ben müsait değilim, o yüzden bugün yeni bölüm yok ama hafta içi yeni bölüm çekeceğiz bir terslik olmazsa. Biz de çok keyif alıyoruz.
10 kişi dinlese bile devam edin lütfen. Tamamını dinlemedim ancak dinlediklerimin hepsinde zaman nasıl geçti anlamadım. Ne söylerseniz söyleyin, bu memleket içinde metal müziğe gönül vermiş herhangi bi insanı anlatmış oluyorsunuz. Zamanında blue jean metal eki veya Zor okumak gibi. Hepimiz dünyanın en boktan coğrafyalarından birinde, en karşılığı olmayan tutkulardan birine sahibiz.
Yeni bölümün başlarındayım, Moonspell bölümünü yarısına kadar dinledim devam edemedim (ilk albümleri haricinde pek bir alakam yok grupla, ondan) ama geri kalan tüm bölümleri sonuna kadar dinledim. Yayınlar istikrarlı şekilde sürdüğü müddetçe dinleyen sayısı da zaman içerisinde artacaktır. Podcast takip etme kültürü eskisine kıyasla çok daha yayılmış durumda, belki bugün bu yayınlar az dinleniyordur ama ilerleyen zamanlarda dinleme sayıları hedeflediğiniz noktaya gelecektir. Kendi adıma konuşacak olursam varlığından haberdar olmadığım videoları veya podcast içeriklerini, yayımlandıkları zamandan seneler sonra döndür döndür dinleyebiliyorum, izleyebiliyorum.
Coverlardan ben de nefret ediyorum. Üstelik metal müzik çerçevesi içinde yapılanları da dinleyesim gelmiyor. Hani bazılarını dinlesem sevebilirim belki ama o kadar ilgimi cekmiyorlar ki “AA bak şu cover iyidir” diyebileceğim bir durum bile yok. Hatta artırıyorum ve live albüm olarak salınan albümlerin de çoğunu sevmiyorum. Alive in Athens gibi falan değilse direk kapatıyorum.
@Rzeczom, Bu grupların canlı performanslarının muhteşem olduğu açık. Ancak ben konser kayıtlarının albüm olarak sunulanlarını kastetmiştim aslında, eksik olmuş. Bu tarz şeyler izlemek güzel geliyor tabii ki. Özellikle black metal gruplarını sahnesini izlemeyi seviyorum.
God Seed’in Live at Wacken 2012 albümünü spotify’dan dinlemek içinde gelmiyor ama şunu keyifle izledim mesela.
benim bir grubun başka grubun şarkısını alıp, coverını albüme stüdyo kaydı şeklinde yerleştirmesini dinlemek yerine youtube’daki amatör coverları izlemeyi sevmem gibi.
örneğin sikik bir grubun MoP cover yapması benim ilgimi çekmez. ama youtube’dan birisinin tek bir gitar ya da davulla ve ya grupça bir şarkıyı canlı -şarkıyı söylemeden, sözsüz- çalmalarını izlemekten keyif alıyorum.
@Ahmet Saraçoğlu, 2010 yılında “Axioma Ethica Odini”nin çıkmasını takip eden günlerde Pasifagresif ahalisi olarak ardımızın alev almasından da bahset Ahmet Abi. Ben o dönem 16 yaşında bir civanmert olarak o atmosferden gerçekten çok etkilenmiştim. Black Metali yalnız raw tarafıyla tanıyan ve ilk görüşte aşık olmuş olan birisiydim o güne dek. Sitedeki heyecan dalgası beni öylesine içine çekti ki albüm kısa sürede en çok dinlediğim albümlerden birisi haline geldi. Hatırladığım kadarıyla o dönem kritiği de Batuhan Bekmen yazmıştı (çok iyi bir kritikti). Vay be duygulandım ya ;)
“Diyar Diyar Black Metal” bölümündeki Esoctrilihum muhabbeti epey şaşırttı. :) Sağ olasın Ahmet, Asthâghul delisinden birileri daha haberdar olacaktır bu vesileyle. Bence kısa sürede oluşum adına bayağı doyurucu bilgi verdin. Herif deli, yaptıkları da deli işi olduğu için üzerine konuşulacak çok şey var. Ama şimdilik bu kadarı da gayet yeterli. Emeklerinize sağlık. @Konya, @Ahmet Saraçoğlu
1 Ağustos’ta death metal bölümünü yayınladık
5 Ağustos’ta Opeth bölümünü yayınladık
8 Ağustos’ta bir bölüm daha gelecek
07.08.2021
@Ahmet Saraçoğlu, bir düzeltme yapmak isterim. Heritage’dan itibaren yaşanan değişimin yükü podcastte Mendez reyise kalmış ama (Spotify – Metal Talks’taki röportaj söz konusu diye tahmin ediyorum) o röportajda aslında şöyle anlatıyordu: Mikael hazırladığı parçaları gruba dinletiyor ve Mendez “aabi nabiyon aq, bu kadar da abartmayalım değişim işini” gibisinden birşey bir çıkış yapıyor, grubun genel görüşü de aynı yönde. Mikael de röportajda şöyle devam ediyor “Bu cevabı aldıktan sonra direk sayfaları vs. yırttım attım, o bestlerle ilgili içeriği tamamen yok ettim. Birlikte çalacağım insanların yaptıkları şeyden keyif alması benim için önemli…” diyor. O sebeple aslında hiç bilmediğimiz çöpte bir albüm var ve sorumlusu Mendez değildir :P
İlk soru cevap bölümüne epey ilgi olmuştu, Ağustos içinde bir tane daha yapabiliriz. Soruları yollayın diye buradan duyururuz zamanı gelince.
The Great Cold Distance, Fiction, Reroute to Remain, Ghost Reveries.. 80′lilerin eh işte görüp 90′lıların çok sevdiği İsveçli albümler.
05.08.2021
@Opethsevenbiri, kim eh işte diyor lan The Great Cold Distance ile Fiction’a! isim ver!
06.08.2021
@Konya, Ahmet Saraçoğlu. Yine de biz çok seviyoruz ikinizi de. <3
06.08.2021
@Konya, fikşın eh işte de TGCD muazzam bir albüm. NITND’den daha iyi bir albüm.
06.08.2021
@Rzeczom, ister NITND olsun, ister LFDGD olsun. Hepsinden daha iyi bir albüm.
Bence de Opeth’in en ii albümü Orchid’dir. Ha kararsız kalıyor muyum kalıyorum. Ama ilk albümde böle bişi çıkardıkları için orchid’i baştacı ediyorum. Still life albümüne kadar tüm albümler gözbebeklerim, canlarım. 21 senedir bıkmadan dinliyorum. Bıkacağımı da sanmıyorum. Watershed’e kadar olan albümleri de sevmeme rağmen dinlemesem de aramam. Gelgelelim ilk 4′ü dinlemezsem olmaz. Watershed’den sonrasıysa bana hitap etmediğinden dinlemiyorum.
Yeni bölüm için bir tadımlık vereyim.
https://ibb.co/ZWS4Zjs
06.08.2021
@Ahmet Saraçoğlu, Csihar kafası bu nerde görsem tanırım.
06.08.2021
@Ahmet Saraçoğlu, https://www.hizliresim.com/daratld 6 yaşımdan beri mayhem dinliyorum bizden kaçmaz…
06.08.2021
@Ahmet Saraçoğlu, hmm baştaki ve sondaki harflerde ters haç bulunuyor… Hangi grup ola acep?
keşke in flames’te yaptığınız gibi OPETH bölümü öncesinde de bize haber verip yorumları alsaydınız.
epey iyi malzeme çıkardı. yüzümüz gülerdi.
Opeth ile ilgili nerde hangi içerik varsa izlerim,dinlerim,okurum. Bu siteyle böyle tanışmıştım. Ahmet Saraçoglunun eski opeth ile ilgili hissettiklerini ben de hissetmiştim ,ama böyle anlatamazdım. Bir opeth derlemesi siteye lazımdı,ben daha önceki podcastlar da bekliyordum.
Opeth benim hayatımın bugı olabilir. Neredeyse hiç kızamıyorum, bazen kötülediğim oluyor sonra pişman oluyorum. Podcastteki neredeyse hiçbir negatif yoruma katılmıyorum. buna 1990 yılındaki fotoğrafları da dahil heritagein albüm kapağı da.
Mayhem bölümünü tam 13.49′da paylaşarak subliminal mesaj da verdim.
08.08.2021
@Ahmet Saraçoğlu, Geçen Youtube’da abone olduğum bir kanaldan Satan içerikli bir video paylaşıldı. Görüntülenme sayısı: 666 :(
08.08.2021
@deadhouse, bana da yıllar önce bankada sıramatik 666 numarayı vermişti.
08.08.2021
@Ahmet Saraçoğlu, itiraf edelim hepimizin kart şifreleri 1349
Opeth bölümünde Benighted şarkısından söz edilip Camel’ın bahsinin hiç açılmaması. :/
08.08.2021
@Ouz, bir gün non-metal bir dostum çok beğendiği bir şarkıyı önerip açmıştı. Tam “bana Opeth mi öneriyon aq” diyecekken buga girdim. Başlangıçları birebir aynı cidden.
09.08.2021
@Yiğit, birebir de aynı değil
09.08.2021
@Necrobutcher, özür dilerim
09.08.2021
@Yiğit, birebir aynı.
09.08.2021
@Rzeczom, özür dilerim, özür dilediğim için.
10.08.2021
@Yiğit, bence demeyi unutmuşum. ben özür dilerim.
09.08.2021
@Ouz, aklıma geldi ama konu dağılmasın diye girmeyeyim dedim. :)
En iyi Agresif Musiki kapağı Mayhem olmuş.
yine ufuk açıcı muhteşem über bir bölüm olmuş. grand declaration of war’un altını böyle kalınca çizmeniz cidden çok sevindirdi çünkü ben de ilk dinlediğimde bu ne lan demiştim. sonradan ne kadar değişik olduğunu anlamıştım bana değişik geliyordu çünkü black metalin geleceği falan hiç umrumda değildi hala da değil. kapağıyla , her şeyiyle gerçekten çıkarıp masaya vurmak deyiminin karşılığıdır bana göre. necrobutcher’dan az bahsetmişsiniz bence. adama aykırılık içinde aykırılık . mayhem ne kadar aykırı karşı bir grupsa necrobutcher da hem kendine hem de gruba o kadar aykırı bir figür. tüm bunların dışında da müthiş duygusal bir adam. bir kere herif the cult hayranı tıpkı ben. sanırım bir sonraki bölüm Burzum olacak.
yok mu yeni bölüm kuruduk
14.08.2021
@Necrobutcher, hepsini dinledin mi?
15.08.2021
@Konya, Hepsini dinledim.
Borknagar bölümünü fikrine çok sevinen 6 kişiden biriyim.
15.08.2021
@Opethsevenbiri, Empiricism’i ilk kez dinleyeli 6 ay falan oldu mis gibi olur valla.
15.08.2021
@Opethsevenbiri, Emrah Vintersorg’u sevmediği için olası bir Borknagar bölümünü Adana Adliyesi’ne döndürebilirim.
20.08.2021
@Ahmet Saraçoğlu, artı 1
15.08.2021
@Opethsevenbiri, en az iki buçuk saat sürecek bir bölüme hazır mıyız?
Bu arada nightfish falan gibi bir gruba özel program yapmaya çok yükseğim ben.
15.08.2021
@Konya, ileride eğer PANTERA ve DEATH bölümleri gelirse sanırım heyecandan kendimi bıçaklarım.
Lan bu sitede moonspell dinleyen yok mu!
15.08.2021
@Konya, Hermitage çok güzel albümdü 10/10
15.08.2021
@Candaş, +1 Yes.
15.08.2021
@Konya, çocukken dinlerdik
15.08.2021
@Konya, benzer düşünüyoruz moonspell’le ilgili. ekşide yazdığım entriyi paylaşayım en iyisi. https://eksisozluk.com/entry/123893547
16.08.2021
@Konya, İki albümlerini dinledim. Kusursuz bir müzik yapıyorlar. Ama işte hitap etmiyor. Bence PA’da bir sürü kişi benim gibi düşünüyor. Sanki Türkiye insanına hitap eden bir müzikleri yokmuş gibi geliyor. Yoksa insan kusursuz bulduğu bir müziği neden dinlemek istemesin ki?
17.08.2021
@deadhouse, +1
16.08.2021
@Konya, olmaz olur mu? Valla yayın çok iyi olmuş. Wolfheart piyasaya çıktığında tanışmıştım. Sonradan 3 albüm daha takip edip sonradan pek takip edemedim. Fernando adamdır. Şair ruhlu sanatçı. Bu arada rotting christ yayınıda bekleriz artı bu yayında Dark metalden bahsederken en önemli gruplarından Alastis hakkında mevzu bile geçmemiş:)
16.08.2021
@Konya, Bir de, albüm kapakları hakkında bir yayın yaparsanız mükemmel olur kanımca. Mesela bende hep söyle birşey vardır. 90lardaki albüm kapakları grubun müziğini ruhunu atmosferini çok güzel yansıtıyorlardı. Albüm kapağını eline alıp o görseldeki en ince detaya kadar kafanda kurgulayıp zihninde geçen düşleri albümü dinlerkende o hissi alabiliyordun. Sanki bu durum 90larda daha baskındı. 2000 sonrası çok fazla ters köşeler olabiliyor.
Mesela 90lardaki favori albüm kapaklarım ve beni yanıltmayanlar içiyle dışıyla…
Moonspell_wolfgeart_irregiolius
In flames_ whoracle
Tiamat_ wildhoney
Covenant_ nexus polaris
Immortal_ at the heart of winter
Dissection_ the somberlian
Burzum_ filosofem_ hviss lyset tar oss
Dimmu borgir_ for all tid_ stromblast _ enthron darkness triumphant
Ulver_ bergtatt
Samael_ passage_ eternal
Rotting christ_ a dead poem
Alastis_ other side_ revenge
.
Gibi gibi mesela daha çok varda aklıma gelen bunlar. Keşke albüm kapakları hakkında da şöyle kallâfi bir yayın yapsanız. Sizin düşünceleriniz artı kim tarafından ne için yapılmış nasıl olmuşta albüm kapağına girmiş. Yada yapan ressamın hakikatten albüme cuk diye otutturmuşmu hakkında düşünceleriniz. Bence müthiş olur…
16.08.2021
@Konya, Bir ara yüksek doz Alma Mater’e maruz kalmışlığım var.
Bu hafta podcast bölümü yok mu?
23.08.2021
@Candaş, bu hafta yok. Bu hafta ikimiz de Kaş’tayız. Neredeyse her gün bir araya geliyoruz ama podcast kaydetmek yerine tekneyle açılıp dalış yapmayı, akşamları masa donatmayı falan tercih ediyoruz.
06.09.2021
@Ahmet Saraçoğlu, simdi esin dostun seni hastasın sanıyor kaştasın hickimse bilmiyor. Abi bu arada katatonia albümü çok kötü.
12.09.2021
@Necrobutcher, aaa sensin çok kötü
6 kişiyi çok mutlu etmeye geliyoruz. Agresif Musiki Borknagar bölümüyle yakında geri dönüyor.
06.09.2021
@Ahmet Saraçoğlu, eski günlerin hatrına dinlerim ben, nostalji olur.
Bir ara enslaved bölümü de yapılsın ya.
06.09.2021
@Melkor, üüüüüfffffff çocuğumu keserim (Emrah Konya tonuyla okuyalım)
07.09.2021
@Melkor, +111111111111111
09.09.2021
Yüklenin enslaved bölümü çok yakın.
09.09.2021
@Melkor, https://www.youtube.com/watch?v=VyjWO4cTLD8
Yaklaşık 1 aylık aranın ardından bugün Borknagar’la geri dönüyoruz.
Yukarıda konuşulan Enslaved’i de yapacağız, Amorphis de yapacağız, yapacağız da yapacağız.
12.09.2021
@Ahmet Saraçoğlu, muhteşem harika
12.09.2021
@Ahmet Saraçoğlu, Mastodon? Hazır yeni albüm haberi gelmişken Mastodon özel bölümü düşünülebilir bence :P
12.09.2021
@nomoshnocore, onu da yaparız elbet.
12.09.2021
@Ahmet Saraçoğlu, abi Mastodon yaparsanız bir gitarist olarak Bill Kelliher’ı özel olarak değerlendirmeni istirham ediyorum. Gitar ile ilgilenen çalan, bilen kime sorsam hayvan gibi iyi bir müzisyen olduğu görüşünde ama sende detaylı bir değerlendirmesini yaparsa sevinirim. Bir de Kelliher – Hinds ikilisi hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum. Saygılar…
Nerede kalmıştık…
Podcast’te adım geçmiş, update geçmem gereken bir durum olmuş. Maalesef Fleshflower ve Atatürk meselesiyle ilgili hala bir sonuca varamadım ve hala her dinlediğimde “ulan bu hangi şarkıydı” diye kıvranıyorum. Hatta bunu direkt olarak Lars Nedland’a da sormuştum ama o da yardımcı olamamıştı. Sırf bu olaydan ötürü Sarı Zeybek’i tekrar izlicem muhtemelen.
Bu arada enteresan bir bilgi de vereyim, bu sorunun kafama takıldığı zamanlarla Konya Bey’le grubumuzun yeni vokalist adayı olması dolayısıyla tanıştığımız, Thales Room Taksim’de karşılıklı bira içtiğimiz zamanlar birbirine çok yakındır. Belli ki Konya Bey buna dair hiçbir şey hatırlamıyor ve her Berca dendiğinde “o kim ula?” dercesine bir tepki veriyor ama var böyle bir şey….
12.09.2021
@Berca B., Bu benzetme hali bende de var. Ben Atatürk’lü bir şarkı olduğundan emin değilim, böyle bir Rus marşı veya ezgisi gibi geliyor; ancak ben de bulabilmiş değilim. Şimdi yine aklıma takıldı biraz bakınayım bari.
ben gözüm yaşlı beklerken adam havuza girip keyif yapmış.
Rüyamda Agresif Musiki dinleyen bir kızı bu vesileyle tavlıyordum. Teşekkürler Saraçoğlu teşekkürler Konya.
Lise sona doğru sıra arkadaşım Ömer’in elime spiritual black dimensions tutuşturmasıyla 17 yaşımda ilk defa ekstrem müzikle tanışmıştım. Bir halt anladığım yok tabi bana göre bağıran çağıran bir sürü çirkin yüzü boyalı adam. Ama arkada kükreyen bir fiyort var. Dedim kim bu yiğit? Dedi ki Vortex.
Sonra arama motoruna aynen şu şekilde “vortex metal” yazıp önüme çıkan ilk şarkıyı ( the presence is ominious ) dinlediğimi hatırlıyorum. O gün bugündür Borknagarcıyım. Hatta kendisini facebook üzerinden ekleyip doğumgününü norveççe kutlamışlığım ve cevaben de tusen takk almışlığım vardır. Ahbabız yani :P
Vortex’i çok sevmekle beraber kendisine albümün tamamının söyletilmesine karşıyım. Olmuyor yani ben tüm bir albüm bu kadar yükselmek bu kadar tize çıkmak istemiyorum. Bence mükemmel bir ikinci adam.
Issız bir cehenneme düşsem yanıma alacağım 3-5 albümden biri olduğundan mıdır nedir Empiricism sevdam bambaşka.
İsveç’in mert insanı Vintersorg’a gelince…
Vortex’in özelde daha bir black metal vokalisti olduğu söylenmiş. Doğrudur ama Borknagar da hiçbir zaman pure black yapan bir grup olmadı. Dolayısıyla Vintersorg’un folk nağmeli vokalleri grup adına bir nimet, şükretmemiz gereken bir sebeptir. Adamın solo işlerini veya 87 yan projesinden herhangi birini sevmemeyi, dinlememeyi anlarım ama adamın grubun kariyerine yaptığı katkının hakkını vermemek…bilemiyorum altan.
Sizin aksinize ben grubun şarkılarda girdiği karmaşık yapıyı daha bir seviyorum. O yüzdendir ki Urd benim en sevdiğim Borknagar albümlerinden biridir. Bana epik bir destan anlatıyorlarmış gibi gelir. Frostrite hakkında gerekli güzellemeler yapılmış ben hiç girmiyorum. :)
Emrah True North ile grupla barışmış. Ben de aksine Thunderous dışında çok dişe dokunur bir şarkı bulamadım. Çıktığı zaman hayvan gibi dinledik o ayrı. Sonuçta yaşasın kuzey.
Sonuç olarak ağzınıza sağlık. Ne güzel ülkemde birileri Borknagar konuşuyor. :)
vintersorgun konserlere katılamamasının nedeni o dönem geçirdiği ev kazası sonrası yaşadığı kulak sıkıntısı. yoksa kaza geçirmeden önce borknagarla konserlere çıkıyordu.
bi de the beauty of dead cities’de vokali yüzünden vintersorg küfür yemiş ama adam o şarkıda vokal yapmıyor. (programı izlerken izlediği diziye sesli yorum yapan teyzeye döndüm yalnız 6 borknagar fanından biri olarak heyecanlandım biraz)
hemen black winter day actım
Amorphis 4 albüm (tales.., eclipse, Under the Red Cloud, Queen of Time) haricinde benim için bildiğin yok hükmünde. Arada basit keççi şeyler canım istediğinde bile diğer albümlerini bitiremiyorum, ve üç beş şarkı haricinde hiçbir şey ifade etmiyor. Ama son iki albümü beni kendine baya bağladı, ezberleyene kadar dinledim ve grubun yolunu gözler oldum. Brutaller de hakikaten en sevdiğim beş brutal arasına girer.
Bu arada bir konu önerisi aklıma geldi; Florida death metal sahnesi.
Amorphis müziğini tanımlama uğraşısı kısmı eğlenceliydi:)
Beyim youtube’a yüklemiyor musunuz bunları?
26.09.2021
@partingroan, hayır.
17.10.2021
@partingroan, Google Podcasts servisi üzerinden dinleyebilirsiniz alternatif olarak. Oradan da erişilebiliyormuş, az önce farkettim. Web sitesi ve mobil uygulaması var.
Bu podcastlere lütfen devam edin, çok sarıyor dinlemek. Aklıma gelen birkaç konu önerisini de aşağıya bırakıyorum:
Nu Metal bölümü: Metal müzik tarihinin en tartışmalı türü bu yüzden de üzerine uzun uzun konuşulabilir, zarar mı verdi yarar mı tartışılabilir.
Arch Enemy bölümü: Özellikle ilk dönemleri(Angela katılmadan önce) ve son dönemleri(Jeff Loomis/Alissa sonrası) konuşulabilir karşılaştırma yapılabilir.
Türkiye’de Metal Müzik: Bu seri bile olabilir Katatonia gibi. Metal müziğin durumundan ve önrmli gruplardan konuşulabilir
Single vs Albüm, Müzik Endüstrisinin geleceği: Her ne kadar albümü desteklesek de çoğu sanatçı Single üzerinden yürümeye başladı, bu yakında metal müzikte de yaşanacaktır diye düşünüyorum
Blast Beatler ve Blast Beatlerin Bize Düşündürdükleri: Blast beatler için çocuğumu keserim, bu bölümde ne konuşulabilir ne kadar konuşulabilir bilmiyorum ama lütfen olsun böyle bir bölüm, hatta introya bu bölüme özel blast beat koyabilirsiniz dkwkdkekdo
26.09.2021
@Mehmet, devam edeceğiz. Bu hafta bazı özel durumlardan dolayı ben müsait değilim, o yüzden bugün yeni bölüm yok ama hafta içi yeni bölüm çekeceğiz bir terslik olmazsa. Biz de çok keyif alıyoruz.
Öneriler için de teşekkürler, dikkate alacağız.
10 kişi dinlese bile devam edin lütfen. Tamamını dinlemedim ancak dinlediklerimin hepsinde zaman nasıl geçti anlamadım. Ne söylerseniz söyleyin, bu memleket içinde metal müziğe gönül vermiş herhangi bi insanı anlatmış oluyorsunuz. Zamanında blue jean metal eki veya Zor okumak gibi. Hepimiz dünyanın en boktan coğrafyalarından birinde, en karşılığı olmayan tutkulardan birine sahibiz.
01.10.2021
@thefakefloydian, 10 kişiden epey fazlası dinliyor, o konuda sıkıntı yok. :)
Düşüncelerin için teşekkürler. Yarın sabah yeni bölüm çekiyoruz.
Bütün bölümleri dinledim. Dinlerim de abi devam edin. Bu arada behemoth foresti katletmistir.
Yeni bölümün başlarındayım, Moonspell bölümünü yarısına kadar dinledim devam edemedim (ilk albümleri haricinde pek bir alakam yok grupla, ondan) ama geri kalan tüm bölümleri sonuna kadar dinledim. Yayınlar istikrarlı şekilde sürdüğü müddetçe dinleyen sayısı da zaman içerisinde artacaktır. Podcast takip etme kültürü eskisine kıyasla çok daha yayılmış durumda, belki bugün bu yayınlar az dinleniyordur ama ilerleyen zamanlarda dinleme sayıları hedeflediğiniz noktaya gelecektir. Kendi adıma konuşacak olursam varlığından haberdar olmadığım videoları veya podcast içeriklerini, yayımlandıkları zamandan seneler sonra döndür döndür dinleyebiliyorum, izleyebiliyorum.
Coverlardan ben de nefret ediyorum. Üstelik metal müzik çerçevesi içinde yapılanları da dinleyesim gelmiyor. Hani bazılarını dinlesem sevebilirim belki ama o kadar ilgimi cekmiyorlar ki “AA bak şu cover iyidir” diyebileceğim bir durum bile yok. Hatta artırıyorum ve live albüm olarak salınan albümlerin de çoğunu sevmiyorum. Alive in Athens gibi falan değilse direk kapatıyorum.
09.10.2021
@Mahakali, klasiklerden bir kaç tane koyalım, bakalım hangilerini seviyor/sevmiyorsun.
Metallica, Live in Moscow, Russia ’91
https://www.youtube.com/watch?v=C0xcvOEXqrk
Metallica, ’89 Seattle:
https://www.youtube.com/watch?v=DqpgMBNdZhU
Death, Live in L.A:
https://www.youtube.com/watch?v=c9_9y9zBRVQ
Death, Live in Tokyo ’95
https://www.youtube.com/watch?v=IvlBroKv9a8
Death, Live in Eindhoven, ’98
https://www.youtube.com/watch?v=W2Q3Su4cKh4
09.10.2021
@Rzeczom, Bu grupların canlı performanslarının muhteşem olduğu açık. Ancak ben konser kayıtlarının albüm olarak sunulanlarını kastetmiştim aslında, eksik olmuş. Bu tarz şeyler izlemek güzel geliyor tabii ki. Özellikle black metal gruplarını sahnesini izlemeyi seviyorum.
God Seed’in Live at Wacken 2012 albümünü spotify’dan dinlemek içinde gelmiyor ama şunu keyifle izledim mesela.
https://www.youtube.com/watch?v=BBcm1LnrioE&t=1288s
Bir de yıllardır ön yargılı olduğum için çok fazla live albüm dinlediğimi söyleyemem, onu da belirtmeliyim.
09.10.2021
@mahakali, anladım. ‘canlı kayıt’ dinlemekten ziyade ‘konser izlemekten’ keyif alıyorsun.
benim bir grubun başka grubun şarkısını alıp, coverını albüme stüdyo kaydı şeklinde yerleştirmesini dinlemek yerine youtube’daki amatör coverları izlemeyi sevmem gibi.
cover dinlemekten ziyade izlemekten keyif alıyorum.
örneğin sikik bir grubun MoP cover yapması benim ilgimi çekmez. ama youtube’dan birisinin tek bir gitar ya da davulla ve ya grupça bir şarkıyı canlı -şarkıyı söylemeden, sözsüz- çalmalarını izlemekten keyif alıyorum.
örneğin: https://www.youtube.com/watch?v=4zSpLak84RA
09.10.2021
@Rzeczom, Şu hayatta en sevdiğim kavır Kalmah’ın Thin Lizzy – Cold Sweat kavırı. Yer aldığı albümden daha çok dinlemişimdir
*sempati kazanıldı*
/o/
Başer Ağabey’in çok dinlendirici bir sesi var, 10 saat konuşsa yine dinlerim, çok güzel bölüm olmuş.
istanbul’ da diye değiştirin başlığı. anadolu’ da neler neler yaşandı, yaşanıyor tabi onlar sizin için komedi unsuru olabilir anca.
14.10.2021
@barzoman, ben şahsen bu konu hakkında görüşlerini dinlemek isterim. Anadolu’da neler yaşandı?
Bugünkü podcastte N word duymayı hiç beklemiyordum doğrusu. Spotify kaldırmaz umarım ırkçılık diye :D
niye beni arkaya alıyorsun…
17.10.2021
@Rzeczom, hem arkaya alındın hem de unutuldun…
18.10.2021
@Konya, Üf…
Çok iyi bi bölüm olmuş, dinlemesi çok keyifliydi. Elinize sağlık.
18.10.2021
@Zeitgeist, teşekkürler.
Enslaved bölümü çok iyi olacak.
20.10.2021
@Opethsevenbiri, Hypocrisy de öyle.
Bir terslik olmazsa bu gece Enslaved bölümünü çekeceğiz. Valla çok iyi hazırlandım, epey kapsamlı bir Enslaved dosyası açacağız hayırlısıynan.
21.10.2021
@Ahmet Saraçoğlu, Keşke bu gece salsanız ortamlara :P
21.10.2021
@owlbos, yeni albüm öncesi/sonrası bi Mastodon da fena olurdu aslında.
21.10.2021
@owlbos, +1 Mastodon bu zamana kadar nasıl Podcast konusu olmadı şaşırtıcı aslında.
21.10.2021
@Erhan, yeni albümü bekledik. Yakında derin ANELİZLER içeren bir Mastodon bölümü çekeriz.
21.10.2021
@Ahmet Saraçoğlu, Adam ya adam.
21.10.2021
@owlbos, bir terslik oldu, pazar sabahı çekip fişekleyeceğiz.
21.10.2021
@Ahmet Saraçoğlu, 2010 yılında “Axioma Ethica Odini”nin çıkmasını takip eden günlerde Pasifagresif ahalisi olarak ardımızın alev almasından da bahset Ahmet Abi. Ben o dönem 16 yaşında bir civanmert olarak o atmosferden gerçekten çok etkilenmiştim. Black Metali yalnız raw tarafıyla tanıyan ve ilk görüşte aşık olmuş olan birisiydim o güne dek. Sitedeki heyecan dalgası beni öylesine içine çekti ki albüm kısa sürede en çok dinlediğim albümlerden birisi haline geldi. Hatırladığım kadarıyla o dönem kritiği de Batuhan Bekmen yazmıştı (çok iyi bir kritikti). Vay be duygulandım ya ;)
21.10.2021
@lammoth, bahsedeceğim tabii. Hepsi var notlarda.
“Diyar Diyar Black Metal” bölümündeki Esoctrilihum muhabbeti epey şaşırttı. :) Sağ olasın Ahmet, Asthâghul delisinden birileri daha haberdar olacaktır bu vesileyle. Bence kısa sürede oluşum adına bayağı doyurucu bilgi verdin. Herif deli, yaptıkları da deli işi olduğu için üzerine konuşulacak çok şey var. Ama şimdilik bu kadarı da gayet yeterli. Emeklerinize sağlık. @Konya, @Ahmet Saraçoğlu
21.10.2021
@Ouz, senden icazet almadan Esoctrilihum konuştuğum için suçluluk duydum ama yine de birileri keşfetsin o bize yeter.
22.10.2021
@Ahmet Saraçoğlu, Estağfurullah yahu icazet ne demek? Gayet iyi yapmışsın, önemli olan farklı insanların bu deliliğe şahit olabilmesi.
22.10.2021
@Ouz, Oğuz abi ile Esoctrilihum ortak bölümü harika olurdu :D
22.10.2021
@Zeitgeist, @Ouz, Asthâghul bunu duysa sevinçten gözyaşlarına hakim olamazdı.
kiedy ze mną porozmawiasz? kiedy będę gościem? Nie możesz mnie ignorować!
24.10.2021
@Rzeczom, Profil resmin nereye gitti? :c
Podcast’e hazırlanmak için 2-3 hafta boyunca Enslaved’in tüm diskografisini dinlediği için Emrah beye emeklerinden ötürü teşekkür ederim.
26.10.2021
@Zeitgeist, hizmet için varım!
Dinleyen herkese teşekkürler.
https://www.instagram.com/p/CVzxSfdtV5w/?utm_source=ig_web_copy_link
Konya’nın Death diskografisine girmesi ve akabinde bir Death bölümü dinlememiz olasılığı çok mu düşük :)
07.11.2021
@Fırat, hiç değil ayrıca o kadar yabancı sayılmam death’e… :)
Yazmayı unutmuşum. istedik diye iki etmeden enslaved bölümü geldi. ağzına sağlık