# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Adını PATRIARKH olarak değiştiren vokalistin BATUSHKA’sı ilk şarkısını yayınladı
15.10.2024

Wierszalin.

Gitaristin BATUSHKA’sının tek adamı Krzysztof Drabikowski Haziran ayında yaptığı açıklamada grubun isim haklarına ilişkin davayı kazandığını açıklamıştı. Bunun üzerine gözler vokalistin BATUSHKA’sının başındaki Bartłomiej Krysiuk’a dönmüştü.

Bartłomiej yaptığı açıklamada bu durumdan dolayı yakın zamandan itibaren BATUSHKA adını kullanmayacaklarını ve grubun adını PATRIARKH olarak değiştireceklerini belirtmişti. PATRIARKH adı altında çıkan ilk şarkı olan “wierszalin” de yayınlandı. Grup bu şarkıyı Eylül ortasından beri konserlerde çalmaktaydı.

  Yorum alanı

“Adını PATRIARKH olarak değiştiren vokalistin BATUSHKA’sı ilk şarkısını yayınladı” yazısına 31 yorum var

  1. riser says:

    İsim kavgasına harcadıkları enerjiyi kafa kafaya verip müziğe yönlendirselerdi çok farklı bir manzara ortaya çıkardı.

    BK

    @riser, Doğru söylüyorsun fakat bu olay Ghost veya Immortal’ınki gibi basit bir isim hakkı muhabbeti değildi. Burada düpedüz bir hırsızlık, düpedüz bir hak yeme vardı. Kafa kafaya verilecek bir durum kalmadı artık yani. Bart iyi bir vokalist, kabul, fakat yeri doldurulamaz değil. Krzysztof gene çok iyi bir vokalist bulup bir şey olmamış gibi yoluna devam edebilir.

  2. BK says:

    Çok iyi oldu. Şimdi yaptığın yarrak gibi albümleri de al siktir git. Hırsız dombili.

    Krzysztof kral senden de taş gibi bir albüm bekliyoruz bunun vesilesi ile.

  3. skitsystem says:

    batuşka’dan iyidir abi. black metal grubunda ş harfi mi olur allah aşkına

    Ahmet Saraçoğlu

    @skitsystem, disekşın?

    Cerca C.

    @Ahmet Saraçoğlu, Marakeş.

    hysteresis

    @Ahmet Saraçoğlu, Şüğder?

    Ahmet Saraçoğlu

    @hysteresis, Şamaş.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, şayning

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, …end ooşınz, inkuzişın, kriigzmışin

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, ihşın??

    çaksu

    @Ugur, Şimdi iki saatlik bir sohbeti düştü sayfama. Devin’in podcastine çıkmış. Denk gelmişken burada paylaşmış olayım ^.^

    https://www.youtube.com/watch?v=C7T0Mc44JBY
    DevinTownsend Podcast #9 – Ihsahn

    Ugur

    @çaksu, <3

    Raddor

    @skitsystem, Şeytan bunu beğenmedi.

    Erhan

    @skitsystem, Melekeş

  4. İamthecincihodjas says:

    Godoshka yapsa uyardi.

  5. Melkor says:

    Heh şöyle aynı isimle arka arkaya albüm sıçarak yalan tarih yazımı yapmak yerine başka isimle ne bok yapıyosan yap. Şarkı ayinsel olarak iyi mesela.

  6. daud says:

    Fena değil.

    daud

    @daud, Aslında iyi ya.

  7. daud says:

    Metal öğelerini çıkarsan Witcher usulü güzel dark ambient olurmuş aslında.

  8. Time says:

    Bart’ta yetenekli adam zaten Batuşka adı altında çıkarttığı müzikler Litourgiya’dan farklı olsa da kendine has bir tarzı vardı. Patriarkh’ın ilk single’ı da zaten grubu daha Folk/Black tarzında bir yöne götürdüğünü gösteriyor. Bu süre içerisinde Krystof’un 2019′dan beri albüm çıkarmamasının bir bahanesi de kalmadı bakalım 1 sene içerisinde Litourgiya v3′den öteye gitmeyecek bir albüm çıkartamazsa müzik yazma konusunda kimin daha yaratıcı olduğunu görür oluruz. Keza aynı albümü yazma işini çoğu grup yapıyor önemli olan yenilikçi bir şeyler yapabilmek.

    Yiğit

    @Time, bart daha yaratıcı geliyor çünkü eleman gitarist değil. İlk Batushka albümü türün çoğu albümü gibi bir gitar müziği örneği. Bart gitar yazmayı beceremediği için başka türlere kayıp yenilikçiymiş gibi görünüyor ama hem gruba hırsızca çökmesi olsun hem de yazdığı iki albümü toplasan Panihida’nın yarısı bile etmemesi olsun antipati sebebi. İsterse senede beş tane albüm çıkarsın kimin umurunda? Ben şahsen yeni albümünü dinlemeyi bile düşünmüyorum artık

  9. Time says:

    Bart’ın Hospodi’sinin hızlıca çıkarılmış bir albüm olarak çıktığı ne kadar tartışılsa da farklı bir albüm olduğu kesin. Yine de IRMOS ve PISMO’ların hepsi Panihida “seviyesinde” bence “Krystof’un” Batushka’sı gibi gitarlı bir iş yapabildiğini bence o şarkılarda gösterdi diye düşünüyorum. Grubun haklarının Krystof’un olma olayına bir şey diyemeyeceğim ama adam bana çok antipatik geliyor. Bunca sene madem grup senin neden 2019’dan beri hiçbir şey çıkartmıyorsun diye sorarlar adama dediğim gibi bahanesi kalmadı zaten Batushka’nın haklarını da aldı görelim bakalım.

    Yiğit

    @Time, bilmiyorum açıkçası iki albümü de düşününce benim aklıma öyle hemen riffler gelmiyor. Panihida ve Litourgiya’da aklıma hemen gelen çok sayıda riff var. Bart’ın Batushka’sı denince aklına hangi riffler geliyor mesela? Merakımdan soruyorum.

    Tabii ki Krzysztof daha akılda kalıcı şeyler yazacak, aslında amacım ikisini kıyaslamak değildi. Bart’ın da gitarist meziyetleri nedir bilemem kişisel olarak. Ancak ikisinin yaptığı albümleri ayrı ayrı değerlendirince birinde “gitar müziği olma” olayı çok daha baskın geliyor bana. Panihida’da mesela Litourgiya’ya oldukça benzer bir şekilde bütün şarkıların aynı tonlaması olayı var. Albümün ortasında duyduğun riff’e benzer bir pasajı son şarkıda da duyabiliyorsun. Bu bütünselliği Bart’ın Batushka’sında asla alamıyorum ben. O yüzden daha farklı yaklaşımlarla yapılan albümler olduğunu belirtmek istemiştim. Bart’ın yaptığı müzik Batushka’ya sadece atmosfer ve tema olarak benziyor gibi geliyor bana.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.