# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
UNDEATH – More Insane
| 06.10.2024

Baştan savma gibi duran, ama pek çok şeyi doğru yapan taş gibi death metal.

Bir önceki UNDEATH albümü “It’s Time… to Rise from the Grave”in incelemesinde ON SEKİZ KERE CANNIBAL CORPSE DEMİŞİM. Bunun sebebini anlamak için “More Insane”deki herhangi bir şarkıyı başlatmanız yeterli olacaktır aslında.

Özellikle “Kill” dönemi CANNIBAL CORPSE’a aşırı yakın duran rifler ve CANNIBAL CORPSE’un gitar tonuna yakın bir sound’la UNDEATH bu devasa ilham kaynağını saklama gereği duymadan, çoğu zaman aleni şekilde CANNIBAL CORPSE worship yaparak müziğini icra ediyor.

Eğer bu sizin için bir sakınca teşkil etmiyorsa, bu iyi haber. Zira bu CANNIBAL CORPSE maskesinin arkasında UNDEATH gayet çatır çatır, taş gibi bir daeth metal icra ediyor. Yeri geliyor AUTOPSY’ye, yeri geliyor CARCASS’a yanlıyor ve sonuçta death metal sancağını göklerde dalgalandıran iyi bir albüm daha yapmayı başarıyor.

Yazıya bu başlığı atma sebebim, UNDEATH’in dümdüz CANNIBAL CORPSE’tan etkilendiğini belli etmekte, görsel çekiciliği olmayan çocuksu düzeyde old-school bir albüm kapağı yapmakta bir sakınca görmemesi. Grupla ilgili bu tarz başka “kasılmayan” durumlar da var, ancak bu görece baştan savmalık sonucunda ortaya çıkan müziğin verdiği keyif, prodüksiyona gösterdikleri özen gibi esas önemli kalemler öne çıkınca, UNDEATH’in eleştirilebilir tarafı da giderek arka plana geçiyor.

Evet, UNDEATH’in yenilik amacı yok. Evet, cidden çocuk elinden çıkma gibi duran gibi kapakları var. Ve evet worship’se onun da kralını yapıyorlar. Ancak önemli olan, bu adamlar çatır çatır çalıyorlar ve yeterli miktarda yaratıcı rif yazmayı, şarkılarını heyecan verici kılmayı başarıyorlar.

Önceki iki albümlerinde olumlu olarak gördüğünüz ne varsa “More Insane”de de aynı şekilde, hatta bazı açılardan daha bile belirgin şekilde bu olumlu şeyleri görüyoruz. Rifler daha bir çeşitlenmiş, daha alengirli, daha melodik taraflara kaymış. Davullar, baslar, vokaller desen hepsi death metalde ne olması gerekiyorsa o şekilde hareket ediyorlar.

Böyle olunca da ortaya dinlemesi gayet keyifli bir albüm çıkıyor. Eğer yapılış yolundan ziyade çıkan sonuca bakıyorsanız, UNDEATH “More Insane” ile her şekilde hedefi vurmayı başarıyor. Üstelik önceki işlerinden daha zengin, daha detaycı bir anlayışla. Grubun önceki işlerini sevdiyseniz bence “More Insane”i de seveceksiniz, muhtemelen çok seveceksiniz, belki de benim gibi grubun bugüne kadarki en iyi albümü olduğunu düşüneceksiniz.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.33/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Prosthetic Records
Kadro
Alexander Jones: Vokal
Kyle Beam: Gitar
Jared Welch: Gitar
Tommy Wall: Bas
Matt Browning: Davul
Şarkılar
1. Dead From Beyond
2. More Insane
3. Brandish the Blade
4. Disputatious Malignancy
5. Sutured for War
6. Cramped Caskets (Necrology)
7. Bounty Hunter
8. Wailing Cadavers
9. Disattachment of a Prophylactic in the Brain
10. Bones Clattering in the Cave
  Yorum alanı

“UNDEATH – More Insane” yazısına 1 yorum var

  1. Godless Killing Machine says:

    Death metal sancağının göklerde dalgalanması dimdik yapıyor beni

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.