# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
COFFIN ROT – Dreams of the Disturbed
| 02.10.2024

Varsayılan OSDM.

Bu fikrim belki rağbet görmeyecek, ama old-school death metal gruplarına biraz iltimas geçildiğini düşünüyorum. Her türün eskiye göz kırpan, eskinin aynısını yaparak nostaljinin ekmeğini yiyen örnekleri var, ancak bunlar arasından death metal gruplarının, OSDM oluşumlarının bir miktar kayırıldığına, belki gereğinden fazla pohpohlanabildiğine inanıyorum. Bugün de bir old-school death metal grubuyla birlikteyiz ve bakalım bu arkadaşlar pohpohlanmayı hak etme konusunda nerede duruyorlar.

COFFIN ROT yedi yıl önce kurulan bir grup ve “Dreams of the Disturbed” da kendilerinin ikinci albümü. Lafı dolandırmadan doğrudan söyleyecek olursak bu arkadaşlar dümdüz eski tarz death metal yapıyorlar.

Burada AUTOPSY, OBITUARY, GRAVE gibi eskiler de var ilk dönem TOMB MOLD, NECROT gibi günümüz oluşumlarının izleri de. Açıkçası bundan daha normal bir şey de olamaz, zira dediğim gibi COFFIN ROT çok büyük oranda dümdüz bir OSDM yapıyor ve bu şekilde müzik yapıp eski yahut güncel birilerine benzememeniz de imkânsız hâle geliyor.

Şarkılar maceralara atılma ihtiyacı duymuyorlar ve yeterli miktarda sağlam death metal rifi sunarak görevlerini yerine getiriyorlar. Açıkçası bu tarz yaptığınızda, eğer saçma sapan insanlar değilseniz, gerekli şeyleri yerine getirdiğinizde zaten amaçlanan şeye ulaşıyorsunuz. Eski tarz death metal yapması çok kolay diye demiyorum, ancak çıkan grup sayısına bakınca, belli ki bu tarzı yapmaya meraklı çok grup var bunların geneli de türün onurunu ayaklar altına almadan üzerlerine düşen yapıyorlar. COFFIN ROT da böyle bir grup; ortalamanın biraz üstü bir OSDM yapıyorlar, hakkını veriyor ve haklarını neyse onu alıyorlar.

Old-school death metal seviyorsanız, sadece ve sadece old-school death metal seviyorsanız dinleyin. Eğer sevmiyorsanız COFFIN ROT’u sevme ihtimaliniz yok gibi bir şey. Tarzı özelinde işlerini iyi yapıyorlar, bu türü belli ki gayet iyi biliyorlar ve ortaya da olması gerekenden ne eksik ne fazla bir albüm çıkarıyorlar.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.75/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Maggot Stomp
Kadro
Hayden Johnson: Vokal
Tre Guertner: Gitar
Jonathan Quintana: Gitar
Brandon Martinez-Woodall: Bas
Derek Johnson: Davul
Şarkılar
1. Slaughtered Like Swine
2. Perverted Exhumation
3. Lurking in the Cemetery
4. Unmarked, Shallow Grave
5. Living Cremation
6. Hands of Death
7. Predator Becomes Prey
8. The Howling Man
  Yorum alanı

“COFFIN ROT – Dreams of the Disturbed” yazısına 2 yorum var

  1. P L A G U E says:

    6 – 6,5 puanlık albüm nedir diye sokak röportajı yapılsa, bu albümü parmakla gösterirler. 2-3 kere dinle gazini al ve sil. Bu kadar.

  2. merdomerdo says:

    İlk cümle +1. Old school death metal belki de en çok dinlediğim müzik türüdür ama bir olayı olmayan düz death metal gruplarının pompalanması yüzünden güzelim müzik vasatizmin kurbanı olmaya git gide yaklaşıyor. Bu etiketle piyasaya çıkan grupları 3 4 yıl öncesine kadar heyecanla takip ederdim ama şimdi artık şüpheyle yaklaşıyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.