# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
🎙️🤘🦉
AGRESİF MUSİKİ podcast’in yeni bölümü yayında: DARK TRANQUILLITY – “Endtime Signals”
18.08.2024

Yeni albümü masaya yatırıyoruz.

Kardeş sitemiz Musiki Cemiyeti ile birlikte başlattığımız Agresif Musiki podcast yayınlarımız tüm hızıyla sürüyor.

  Yorum alanı

“🎙️🤘🦉
AGRESİF MUSİKİ podcast’in yeni bölümü yayında: DARK TRANQUILLITY – “Endtime Signals”” yazısına 1,298 yorum var

  1. Rzeczom says:

    ilk dinlediğim LoG şarkısı 512′ydi. ben de çok severim. still echoes’un da tüm resolution albümünden daha iyi olduğuna katılıyorum xd

  2. Raddor says:

    Gözümü çükeyim. Palaces’ı Places diye okuyordum hep. Kaç yıl oldu… İlk a’yı inatla görmüyormuşum. Sizden duymasam bir 20 yıl daha ‘yerler’ bilecektim.

    Ben şoking.

  3. iamthecincihodjas says:

    Konya beyin solo performansa durduğu bölümlerde iflah olmaz bir ekşici olarak sandalyeden düştüm. Acaba diyorum hazır bruce dickinson da tek tabanca takılırken kendisi de solo bir proje yapar mı, “agresif konya” vs gibi… Eğer düşünürseniz bazı istek gruplarım var.

    1)nightwish
    2) epica
    3) sabaton

    Saygılar 🎩

    Konya

    @iamthecincihodjas, Ahmet olmadan asla… ama daha çok saçmaladığım bölümler neden olmasın :)

    Yiğit

    @iamthecincihodjas, ismi Pasif Cemiyeti olmazsa ben dinlemem aga

  4. madamesatan says:

    Benim ve bence birçoklarının hayali ismail vilehandın konuk olduğu Motörhead yılbaşı özel bölümü. :)

    deadhouse

    @madamesatan, Kesinlikle. Heyecanla açardım.

    Rzeczom

    @madamesatan, bir süre sonra ise sürpriz bir SODOM bölümü.

  5. Frostauðn says:

    Konya’ya katılıyorum Blut Aus Nord’u Hallucinogen ile tanıyanlar çıkan son iki albümü beğenemedi mesela ben. Sanırım biraz da normal bu durum çünkü Hallucinogen çok üst düzey bir albümdü.

  6. pinkzeppelin says:

    Mehmet Emrah Konya Nevermore’a hakim değil, Mastodon’a hakim değil, Lamb of god dinlemiyor. Bunlara da hakim değilsen neye hakimsin hocam, ne dinliyorsun? Herkes her grubu sevmek/dinlemek zorunda değil ancak metal müzik ile ilgili bir site yönetip böyle bir podcast serisi yapıp bu gruplara hakim olmamak da bana garip geliyor açıkçası.

  7. Joseph says:

    Gündemin Nabzı 2 gelmeli.

  8. Yiğido says:

    TOOL GELSİN

    Yiğit

    @Yiğido, +1 bir de Sodom.

    Konya

    @Yiğit, bana bir sodom playlisti yapar mısın?

  9. Frostauðn says:

    Bu bilet karaborsacılığı çok ağır şerefsizlik daha ağır konuşurdum ama gerek yok. Hiçbir konsere gitmeyeceğim muhtemelen İstanbulda yaşamıyorum öğrenci halimle bilet fiyatı + yol fiyatı sokakta kalırım desem bile çok geliyor bana. Bir de kesin çoğu albümün bileti çoktan tükenmiştir. Geçen sene daha heyecanım vardı olsa belki şartlarımı zorlardım ama bu sene rahatımı bozasım hiç yok. Konser falan ilgimi çekmiyor.

    Bir de arada Konya bey mikrofondan biraz uzaklaşıyor sanırım ses çok kısıklaşıyor gerçekten ucuz fiyatlara yaka mikrofonları falan iş yapabilir. Nasıl bir setup’ınız olduğunu bilmeden yazıyorum bunu

    Frostauðn

    @Frostauðn, Şu aşşşırı duyarlı black metal grubunu çok merak ettim ismi neydi? Bundan daha iyi reklam yapılamazdı bence takdir ettim arkadaşları

    deadhouse

    @Frostauðn, Ülkede (muzcuk cumhuriyeti) şu an Yolsuzluğa, Hırsızlığa, Fırsatçılığa, Kazıkçılığa batmayana bakılan göz: Enayi.

    Belki de dünya tarihinde bu derece yozlaşmış bir ülke yoktur. Ada olsaydık Atlantis gibi denizin dibine batsaydık diyorum bazen. Poseidon’umuz da yok bizi cezalandırsın. :D

    Erhan

    @deadhouse, +1. Eskiden bu fırsatçılık ve kazıkçılık daha çok halk düzeyinde idi. Kurumsalların da bu işe karışmasıyla ülke tam bir ”tutan tuttuğunu siker” ülkesine döndü. Alakasız olacak ama aklıma gelen ilk örnek; Apple iPhone 15 pro’yu kendi sitesinde 70bine satarken üçüncü firmalar alt pro modelleri 80bine falan kakalamaya çalışıyor. Akıl tutulması resmen.

    Bir diğer örnek ise paketi kapalı, markalı, son kullanma tarihi basılı kedi mamasının kilosu aşağı yukarı 50tl iken safsikici küçük esnaf açık torbada satılan mamayı 150liraya sokmaya çalışıyor.

    Bu devirde tuttuğunu sikmeyen para kazanamaz.

    Frostauðn

    @Erhan, Genelde markanın kendi sitesi daha pahalı satar ama Tr şartlarında aksi geçerli oluyor zaten en pahalı apple telefon satılan ülkeymişiz yabancılara sorunca İsviçre falandır diyorlar Türkiye’yi duyunca şaşırıyorlar. İsviçre bizi kıskanıyo tabi.

    Bu ülkenin komple batması yıkılması lazım öyle bir tahribata uğradı ki ülke yani öyle iktidar değişsin falan düzelecek şey değil. Ülkede yolsuzluğu yapmayana keriz diyorlar yapılmayan kurum, iş yok öyle ki bir şekilde torpil falan görmeyince şaşırıyoruz ülkede. Yolsuzlukta Afrika’dan Gabon’u geride bırakmışız diye bir haber okumuştum yakın zamanda. Bu kedi maması falan meselesinde sokakta kedi görünce girip alıyoruz yemek veriyoruz ona insanların duyarlılığından bile fırsatçılıkla para kazanma derdindeler.

    Frostauðn

    @deadhouse, https://www.bbc.com/turkce/articles/cv20wr0w9z2o
    gabon değilmiş zambiya ve gambiyaymış :D

    eatthegun

    @Frostauðn, Harfi harfine katılıyorum benzer durumdayım. Hem uzak olunca İstanbula çıkacak masrafın boyutu hem bilet karaborsacılığı bu işten soğuttu.

    Frostauðn

    @eatthegun, Öyle bir de bu yıl gerçekten ekstra üşengeçlik var sanırım üstümde bunda muhtemelen çıkacak masrafın boyutu da etkiliyor beni. Paranın değeri kalmadı yani çıkacak rakam biliyorum aslında hiçbir şey değil de ama aynı zamanda benim için çok para oluyor gibi bir tutarsızlık var işte alım gücü gerçekliği. Alım gücümüz yok yani sadece hayatta kalıp minimal düzeyde hayatımızı devame ettiriyoruz senelerdir olan bu.

  10. Nihayet gömeceğimiz bir grup konuşacağız. Bir terslik olmazsa yeni bölüm yarın öğlen yayında.

    Ahmet Saraçoğlu

    Bir terslik olduğu için yapamadık bunu, ancak şu anda konuşmaktayız.

    iamthecincihodjas

    @Ahmet Saraçoğlu, offf arch enemy yi ne güzel gömdünüz ya. Gece gece tellağa gitmiş gibi pamuk gibi oldum.

  11. Yiğido says:

    Abiler yurt yemekhanesinde meshuggah dinleyerek çay içiyordum. Haberiniz gelince çok sevindim ama grubu görünce dünyam başıma yıkıldı

  12. Joseph says:

    DoS artık avangart değiller sade black metaller artık

    deadhouse

    @Joseph, +1

    Ahmet Saraçoğlu

    @Joseph, @deadhouse, türe olan katkısını konuştuk, şu anda da avangart BM’ye yön veriyor şeklinde bahsetmedik. Ayrıca bir sonraki albümde ne yapacaklarını da bilmiyoruz.

    TAAKE

    @Joseph, dos ne kardeş?deathspell omega diyeceğim de o DSO diye kısaltılmıyormuydu?

    Joseph

    @TAAKE, ahmet abiden öyle gördüm

  13. Necrobutcher says:

    Abi kahve hüpürtme şıpırtı ve yutkunma rahatsız ediyor

  14. Yiğido says:

    Abiler, ikinizde Neurosis seviyormuşsunuş. O zaman bir Neurosis programı olsun, lütfen.

    Unanimated

    @Yiğido, +1

  15. AlexanderTheGreat says:

    teşekkür ederim, tool dinlemeyi seven biri olarak kıymetli buldum ve dinlemediğiniz bir grubu irdelemenizi takdir ettim. sorun şu ki siz iki arkadaşı müzik üzerine konuşurken dinlemek çok eğlenceli çünkü doğal ve sevdiğiniz şeyleri samimi bir şekilde birbirinize aktarmanızı çok değerli buluyorum. sevmediğiniz gruplar hakkında başka bir bölüm yaptığınızı hatırlamıyorum ama bu bölüm çok “soğuk” olmuş diğer bölümlerdeki akıcılık ve duygu dolu coşmalar yerine didaktik kalmış öyle olunca da üzüldüm çünkü zannediyorum ki ben ve arkadaşlarım sizin aranızdaki doğal ve dinamik sohbeti dinlemeyi seviyor gerçekten merak ettiğiniz ve anılarınızla fikirlerinizle harmanladığınız grupların ve parçaların sohbetini dinlemekten keyif alıyoruz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @AlexanderTheGreat, sağ ol. İkimizin de hâkim olmadığı bir grubu ilk kez konuştuk. Öyle olunca geyik yapma ve etkileşimli konuşma imkânı biraz azalıyor. Bir de ben biraz sıkıntı yaşıyorum konuşurken, öksürük krizi geliyor o yüzden de hep temkinli konuşmaya çalıştım. Hatta 3 yerde yayını kesmek zorunda kaldık. Bir sonraki bölüm daha canlı oluruz. 👍🏻

    AlexanderTheGreat

    @Ahmet Saraçoğlu, çok geçmiş olsun, siteyi güncel takip etsem de diğer üyeler kadar hatırı sayılır bir takipten söz edemem, 2020 yılından beri siteyi takip ediyorum ve bildiğim kadarıyla ne kadar tutkulu bir şekilde bu hobiyi sürdürmeye çalıştığınıza uzaktan tanıklık ediyorum. her şeyden önce bu azimden dolayı diyecek hiç bir şey yok. oluşturduğunuz bu ekosisteme çok hayranım ve nimetlerinden yararlanabildiğimiz için şanslı hissediyorum. ayda bir de olsa iki ayda bir de olsa pes etmek yerine itinayla bu seriyi sürdürmeye devam ettiğiniz için teşekkür ederim konya abiye ve sana teşekkür ediyorum. umarım sağlık sorunları bu tutkunuzu gölgelemez.

    Ahmet Saraçoğlu

    @AlexanderTheGreat, çok sağ ol.

    Konya

    @AlexanderTheGreat, çok sağol yorumların için 🙏🏻

    İamthecincihodjas

    @AlexanderTheGreat, prog snob linçi yememek için temkinli davranmışlardır.

    Konya

    @İamthecincihodjas, hiçbir linçten korkmuyor, adeta lince koşuyoruz…

    AlexanderTheGreat

    @İamthecincihodjas, aklıma, vilehandin “progcularla muhattap olmamak için kolumu kör testere ile keserim daha iyi” demesi geldi wğwpkpwkgpğrkgpwrpğkgwprgwkrpg

  16. TAAKE says:

    Konya bey in bahsettiği şu kızılderili black metal yapan grup hangisi? bir tek black kelimesini snladım black bread mi defi,black breath mi dedi bir şey dedi ama anlamadım

  17. şeyh hulud says:

    Tool’u stoner rock grubu olarak dinleyip seviyorum. Böyle söyleyince dalga geçtiğimi falan sanıyorlar ama soundlarının bana verdikleri his öyle.

  18. Frostauðn says:

    Bölümde bahsettiğiniz tüm grupların metal archives linkini ya da sadece isimleri de olur podcast açıklamasına ekleseniz baya iyi olur bence çoğu zaman telafuzdan grup ismini çıkarmak zor olabiliyor.

  19. Dysplasia says:

    5lik notayı icat eden Konya’ya saygılar.

  20. Bir aksaklık olmazsa bu hafta sonu 2024’ün ilk yarısında en beğendiğimiz 10’ar albümü konuşacağız. Hafta başı da yıl ortası değerlendirmesi başlığını açacağız. Dilerseniz listelerinizi hazırlamaya başlayın.

    OblomoV

    @Ahmet Saraçoğlu, Listelerinizi buraya yazar mısınız? Bazılarını anlayamadım.

    OblomoV

    @OblomoV, Yazacağınızı söylemişsiniz zaten pardon.

    marooned

    @Ahmet Saraçoğlu, soylediginiz gruplari anlayamiyoruz. liste halinde yazarsaniz seviniriz. simdiden tesekkurler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @marooned, evet, yayında da söylemiştik yazacağımızı. Benimki şurada:

    http://www.pasifagresif.com/2024/06/2024-yil-ortasi-degerlendirmesi/comment-page-1/#comment-1236147

    Emrah da yazacak ilk fırsatta.

  21. BK says:

    Güzel podcast, elinize sağlık. Borknagar – Fall’ın podcast’te adının bir kez bile geçmemiş olması şaşırttı ama. Özellikle Konya’nın listesinde kesin bekliyordum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @BK, valla ben de bekliyordum ama kendisi sürprizlerle dolu.

  22. Bu haftanın konusu Judas Priest. 55 yıllık grubu 1-1,5 saatte nasıl konuşacağız bakalım, sonumuz hayır olsun.

  23. Judas Priest yayınında önerdiğim, Ripper’ın tüm kariyerindeki en sevdiğim şarkı dediğim “The Soulless”ı buraya da bırakayım.

    https://open.spotify.com/track/25R5Aa86vWQfUOcHiqEsSD?si=hXaiS6kiSVyXZJ4jRACa7A

  24. Cryosleep says:

    Bir ara bir Dan Swanö bölümü güzel gider aslında.

  25. hysteresis says:

    Bugün Necrophagist yayınını dinledim. BMW – Mercedes muhabbeti dönünce yazayım dedim. 2006′da geldikleri zaman Muhammed Mercedes’te çalıştığını söylemişti :)

  26. Bu yoruma cevap olarak ya da aşağıya yorum yaparak sorularınızı sorabilirsiniz arkadaşlar. Yayında adınızı okuyarak hepsine cevap vermeye çalışacağız. Metal ağırlıklı olacaktır tabii ama makul sınırlarda kalmak üzere metal dışı konularda da sorular olabilir. Ne kadar çok soru olursa o kadar iyi olur. Şimdiden sağ olun.

    Black Thunder

    @Ahmet Saraçoğlu, 15 senelik Pasif Agresif tarihinde, bir tane bile YOB kritiği yok. Bu sitede, bence, gerekli gereksiz bir sürü grubun kritiği yazıldı ama YOB yok. Bu bir eleştiri mi? Evet. YOB, kesinlikle kritiği olması gereken gruplardan biri. Ben dinlemiyorum gibi bir cevabı, kendi nezdimde kabul edemem. Pasif Agresif bir metal müzik sitesiyse ki öyle, bir YOB kritiği muhakkak olmalı. Diskografisinde bir tane eh işte, vasat diyebileceğimiz albümü olmayan bir grubun kritiğinin olmaması, Pasif Agresif’e yakışmıyor. Mike Schedit, günümüz metal müzik dünyasının en eşsiz müzisyenlerinden biri. Stoner/Doom metale biraz daha fazla ağırlık vermeniz gerektiğini düşünüyorum.

    eatthegun

    @Black Thunder, Bu yoruma fazlasıyla katılıyorum. Hem YOB konusunda, hem de stoner/doom/sludge görmek daha fazla harika olur

    Ahmet Saraçoğlu

    @Black Thunder, haklı YOB serzenişinin ardından, bir de Türkiye’deki en büyük Mastodon hayranı olarak, umarım şu an ana sayfayı görüyorsundur ahah

    Candaş

    @Ahmet Saraçoğlu, Daha önce bir yorum altında topladığınız çeşitli sorular vardı Ahmet Agabey soru cevap 2 için birkaç ay oldu herhalde insanlar sorularını soralı, oradaki soruları tekrar yazmak gerekli olur mu yoksa dahil edecek misiniz podcast içine?

    Candaş

    23.01.2023′te istenmiş sorular şimdi baktım geçmiş yorumlara

    Ahmet Saraçoğlu

    @Candaş, kullanacağız tabii.

    İamthecincihodjas

    @Ahmet Saraçoğlu, Kariyer olarak ister müzisyen ister işin mutfağında çeşitli meslekler (miksaj şu bu) isterse işin gazetecilik ya da enthusiastlık kısmında olsun metal müzik üzerine profesyonel bir kariyeri gençlere önerir misiniz? Bence türkiyede bu işe gönül vermiş ve bu kadar angaje kişiler olarak bu konudaki fikriniz çok değerli olacaktır.

    Joseph

    @Ahmet Saraçoğlu, size göre black metalin en iyi olduğu dönem hangi yıllar arasindadır. Nedenleri ile birlikte.

    TAAKE

    @Ahmet Saraçoğlu, benim birkaç sorum olacak,kısa kısa fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim
    1-ilk sorum yukarıda joseph de yazmış,black metal oluşum ve dönemlerinden favoriniz ve zirve gördüğünüz hangisi,ben ikinci dönem norveç black metalinin,daha dogrusu iskandinav black metalinin(norveç,isveç,finlandiya)zirve olduğunu düşünüyorum,LLN nin ise underground mecrada zirve olduğunu düşünüyorum,sizin fikirleriniz
    neler?

    2-Les legions noire hakkında düşünceleriniz neler?müzikleri,felsefeleri gerçek black metal mi,yoksa bazı yerlerde iddia edildiği gibi bunlar işinde gücünde beyaz yakalı,memur elemanlardı,karanlık ruhlarını marjinal bir imaj ve müzikle mi iafede ediyorlardı?

    3-bir zamanlar fırtına gibi esen iskandinav black metalinin artık eski durumunda olmamasının sebepleri nelerdir?özellikle norveç black metal sahnesi gerilerken büyük atağa kalkan fransız,polonya ve izlanda black metali hakkındaki düşünceleriniz nedir?

    4-watain in lawles darkness,sworn to the dark ve trident wolf eclipse albümlerinde normal,ama çok da samimi ve karanlık olmayan bir müzik yaptıklarını,diğer albümlerinde baya baya sıkıcı ve saimiyetsiz ve çok renkli bir black metal yaptıklarını düşünüyorum,sizin watain podcastiniz dışında tarafsız bir gözle watain in müziği hakkında fikirleriniz nedir?

    5-Depressive suicidal black metal hakkında görüşleriniz nedir?bir zamanlar çok revaçta olan ama her zaman black metalin ruhuna aykırı olmakla,sulu gözlülükle,zırlaklıkla,ağlaklıkla ve zavallılıkla itham edilip hor görülmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?bir zamanların çok revaç bir subgenresi olan dsbm nerdeyse pyschanout 4,nocturnal depression ve forgotten tomb dışında sırra kadem basmış durumda olması hakkında ne düşünüyorsunuz?sizce sebebi nedir?

    6-ülkemizde son yıllardaki metal konserlerinin sevindirici artışı hakkında ne düşünüyorsunuz,özellikle black metal konserlerinin ilgiyle karşılandığını,rağbet gördüğünü,organizatörlerin black metal fest bile yapmaya başlaması hakkında fikriniz nedir?

    7-şu grupların müzikleri ve gelecekleri hakkında fikirlerinizi kısaca açıklar mısınız?
    -psychanout 4
    -abruptum
    -manbryne
    -akhlys
    -sigh

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

    daud

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Power, Senfonik ve Melodik Death Metal gibi alt türlerin 90′lar ve 2000′lerin ilk 10 yılında revaçta olup sonradan düşüşe geçmelerinin sebepleri ne olabilir? Neden bu türlerde Gorguts, Deathspell Omega gibi kendi türlerine ilerlenebilecek yeni alan açan grupların çıkmama / çıkamama sebebi bu türlerin doğal sınırlarına ulaşması ve bundan sonrasının tür tanımlarının dışında çıkacak şeyler olması ile açıklanabilir mi?

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, 1 ocak 2023 tarihinde sorduğum soruyu tekrarlıyorum: Rzeczom bölümü ne zaman?

    Noumena

    @Ahmet Saraçoğlu, 80’li ve 90’lı yıllara damga vuran grupları (örneğin Metallica- Iron Maiden veya Slayer gibi -örnekler çoğaltılabilir) referans aldığımızda sizce bundan 20-30 yıl sonra hangi grupları konuşuyor olabiliriz (olabilirdik)? Sadece tahmin ve 3 grup ismi sayabilir miyiz?

    Necrobutcher

    @Ahmet Saraçoğlu, heavy metal kültürünün artık toplumun ekonomik yüksek sınıfları tarafından benimsemesini, gettoların derdini artık rap müzikle anlatma yoluna sapmasını nasıl yorumluyorsunuz? Sizin böyle bir gözleminiz var mı?
    Bunda heavy metalin mesaj iletme duyurma ayağını elinde bulunduran punk kültürünün ölüm döşeğinde olması ile ilgisi var mıdır? Yoksa metal artık sosyopolitik meselelere yönelmekten çok pazarın isteği üzerine mi ürünler sunma yolna gitmiştir ? Yoksa insanlar artık dertlerini anlatmaktan sıkılıp ya da sürekli çalışmak zorunda oldukları için katmanlı sanat eserlerine vakit bulamamasından mı kaynaklanıyor ? Siz bana katılıyor musunuz? teşekkürler.

    BK

    @Ahmet Saraçoğlu, – Sizce gelecekteki süreçte metal müziğin yönü nereye evrilecek? Sizce hem teknolojinin gelişmesi, hem de toplum yapılarının giderek değişmesi metali nasıl etkileyecek?

    - Black metal, death metal gibi ekstrem türlerin popülarite anlamında thrash&heavy metali geçeceği, günümüzün en ünlü türlerinin underground kitleye hitap etmeye başladığı bir dönem sizce görecek miyiz? Evet ise neden, hayır ise neden?

    - Sizce metal müziğin adını lekeleyen, bu türe zarar verdiğini, değerini düşürdüğünü düşündüğünüz metal alttürleri ve grupları nelerdir?

    Candaş

    @Ahmet Saraçoğlu, Gelmiş geçmiş tüm müzisyenleri katarak, vokal, lead gitar, ritim gitar, bas ve davul olmak üzere 5 kişilik bir metal grubu kuracak olsanız bu isimler kim olurdu, hangi alt-türde müzik yapıyor olurdunuz ve grubun adı ne olurdu?

    Cryosleep

    @Ahmet Saraçoğlu, Vaktinde incelediğin albümler arasından hangi albümlere zamanında verdiğinden farklı bir puan vermek isterdin?

    Ayrıca zamanında ayıla bayıla dinleyip şu an o kadar da sevmediğiniz, hatta “ben niye bunu zamanında bu kadar sevmişim ya” dediğiniz albümler var mı?

    Unanimated

    @Ahmet Saraçoğlu, benim sorum biraz kişisel olacak aslında ama her gün kritik yazmak , haber girmek vs PA’da yapılan şeyler için en büyük motivasyon kaynağınız ne , bir de hiç bundan sıkıldığınız ( ulan bugün de girmeyivereyim şu krtiği gibi ) oldu mu ?

  27. Unanimated says:

    The Night Eternal ❤❤❤

  28. liquid says:

    Her bölümde grup isimlerini açıklamalara koyucaz diyorlar ama o açıklama kısmı nerede? spotify da yok burada da yok? Bakar kör mü oldum acaba ben :(

  29. Epey soru geldiği için 3 programa bölelim dedik. İlk soru cevap 2,5 saat sürmüştü, yapması da dinlemesi de zor olduğundan bu kez 3′e bölerek yapacağız.

    Bu arada başka sorular gelirse onları da ekleriz, isterseniz sorabilirsiniz.

    Ahmet Saraçoğlu

    Yayında adını anlayamadığınız grup/albüm olursa dakikasını söylerseniz yazarım.

  30. Joseph says:

    İlk çevap bana verildi valla sevindim 😇

  31. Raddor says:

    “Sürekli sorulan soruların bir anlamı olmalı.” Haha nereden aklına geldi abi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Raddor, hiç aklımdan çıkmadı ki…

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, çok çarpıcı şarkı. 10 sene önce falan dinledim sadece ve halen bile aklıma geliyor arada. O kadar çarpıcı ki bir daha dinlemek bile istemedim.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, en son lisede dinlemiştim. O zamanlar amatör olarak gördüğümüz işler varılan noktadan bakınca gayet güzel geliyor. Ama Groza’yı Moribund Oblivion’dan daha çok severdim.

    Podcast’te bana 3-4 kere teşekkür etmişsiniz. Ben teşekkür ederim, ikinizin farklı cevabı vermesine kahkaha attım.

    Cin dileğinizi gerçekleştirdi.

    Mehmet Emrah Konya’nın evreni:
    https://youtu.be/qONdZg95Vi8?si=rY64boifCYbWfcuK

    Ahmet Saraçoğlu’nun evreni:
    https://youtu.be/y3LM5Wgli-4?si=-2Zn3iFsvaS2AMQz

    Ahmet Saraçoğlu

    @Raddor, bu kadar haklı olmak beni korkutuyor…

    İamthecincihodjas

    @Ahmet Saraçoğlu, acun bunu beğendi.

  32. liquid says:

    4. Albümüne III ismini koyan uprising, bu hareketi ile ne kadar tat kaçırsa da, müthiş grubmuş. Tavsiye için teşekkür sabahtan beri bu grubu dinliyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @liquid, ahah, ne demek.

    liquid

    @Ahmet Saraçoğlu, gerçi elemanın Waldgeflüster isimli bi grubu daha varmış, gerçi sayfalarına girdiğimde 4 şarkısını beğeni listeme almışım ama hiç hatırlamıyorum, o grubada bakıcam ilk fırsatta.

  33. daud says:

    Crystal Castles güzelmiş teşekkürler

  34. Ouz says:

    Son birkaç podcast’i dinlemedim ama soru cevap bölümünü dinledim. Morbid Angel sorusunda kritik vesilesiyle adımı andığın için teşekkür ederim Ahmet.

    Metalcore yanıtında As I Lay Dying dedin, arkasına bir de August Burns Red yapıştırırsın diye bekledim ama gelmedi. :) Şimdi onların “Chasing the Dragon” parçalarını dinlerken bu yorumu yazmaya karar verdim zaten.

    27.59′dan itibaren Konya’nın, Wacken-Slipknot yorumlarının ardından “Burada bir bozukluk arıyorsak bozukluk, seyircilerle alakalı olabilir.” ifadesini çok şık bulduğumu söyleyemeyeceğim. Metal müziğin gerçek ve saf formuna tutkun olanların Wacken eleştirisine böyle bir yanıt, bence olmamış. Ha şimdi bu yazdığım “Gerçek ve saf metal ne? tartışması başlatabilir ama kimin, neyi kastettiği yeterince açıktır sanırım.

    Emeklere sağlık, bir sonraki bölümü merakle bekleyeceğim.

  35. Üçüncü bölümde uzun konuşmalı kapsamlı sorular vardı, o yüzden soru sayısı biraz az ama konuşulan şey çok oldu. Kalan soruları da bir sonraki programda cevaplayacağız. Çok iyi sorular için tekrardan teşekkürler.

  36. TAAKE says:

    en harika podcast bölümü buydu,soru cevap 2 ve 3 ü 4 kez dinledim geri ileri sara sara,muhteşem muhabbet dönmüş,benim sorularıma verilen cevaplar inanılmaz iyiydi,bu kadar benzer fikirlerde cevaplar beklemiyordum,konya beyin USA black metal tespiti müthişti,bir dönem gerçekten özellikle çağa kafa tutar gibi raw black metal yaptıkları zamanları hatırladım,bir de ülke değiştirdiğinden artık nefret duygusu köreldiği için black metal motivasyonunu kaybedip bırakan judas iscariot grubu geldi aklıma,Ahmet abi nin 90 lar deyip olayı noktalaması felaket karizmatikti,90 lar gerçekten insanlığın son altın çağı,bunu her yerde söylerim.
    Cevap ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim,emeğinize,agzınıza sağlık

    Ahmet Saraçoğlu

    @TAAKE, teşekkürler. Bir sonraki ve son bölümde senden daha da çok soru olacak.

  37. Sorularınız için tekrardan teşekkürler arkadaşlar. Hem çok soru geldi hem de uzun uzun konuşulacak konular vardı, o yüzden arka arkaya üç bölümde tamamlayabildik.

  38. TAAKE says:

    abi gerçekten keyifle dinledim,siz harikasınız konya beyi şakacı tavrıyla,seni olgun görüş ve yorumlarınla ilgiyle takip ediyoruz,mükemmel cevaplar vermişsiniz,konya bey in din baskısı kaynaklı black metale örnek manbryne,trivax,al namrood ve diğer orta doğulu grupları örnek verebilirim. Bu podcast serisi lütfen devam etsin, cevaplarınız için sağolun, emeğinize ve ağzınıza sağlık.
    Teşekkür ederim

  39. Necrobutcher says:

    çok teşekkürler çok zevkli bir programdı ve evet ben gerçek necrobutcher

    Ahmet Saraçoğlu

    @Necrobutcher, du er velkommen. Veldig glad for at du likte podcasten, og nok en gang takk for spørsmålet ditt. Ikke få oss til å vente for lenge på det nye Mayhem-albumet.

    Necrobutcher

    @Ahmet Saraçoğlu, ja. Jeg vet ikke hvordan jeg sparte tid til denne podcasten, men fy. nytt album etter min siste øl

  40. daud says:

    Yanıtlar için teşekkürler, ilerde yine böyle soru-cevap bölümleri olur umarım.

  41. İçimin şiştiği, sancılı bir yayın oldu. Albümün incelemesi de birkaç gün içinde sitede.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.