# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
13 yıldır her yeni açıklamasında heyecanlanıp sonra babayı aldığımız CORONER -bu kez gerçekten de- yeni albüm çalışmalarının sonuna yaklaşıyor
18.08.2024

Haber konusu olan gruba inceden laf sokmalı haber metni yazımı bizim işimiz.

Not: Aşağıdaki ilk 6 yorum, grubun 2011 tarihli “Yeni albüm çıkarmayacağız” haberine gelen; 7.-15. arası yorumlar ise grubun 2021′deki stüdyoya girme haberine gelen yorumlardı. Sonradan durum değişince, bir arada ilginç olur diye haberi güncelleyelim demiştik. Yıllar sonra bir kez daha güncelleyerek bu ebedî bekleyişe devam ediyoruz.

Aşağıdaki 13 yıllık haberden de okunabileceği üzere 2011 itibarıyla yeni albüm çıkarmayı düşünmediğini duyuran İsviçreli efsane grup CORONER, sonradan bu kararından vazgeçmiş ve 2016′da yaptığı açıklamada yeni albümünü 2017′de çıkaracağını açıklamıştı. Bu bir önceki albümünden tam 24 yıl sonrasına tekabül ediyordu, ancak bildiğimiz gibi böyle bir şey gerçekleşmedi. Nisan 2020′de de CORONER’dan kısa ve öz bir açıklama gelmişti:

İşte duymayı beklediğiniz şey! CORONER bu yıl YENİ albümünü kaydedecek. Güncellemeler için burayı takip edin.

“Aynen karşim” diyerek geçiştirdiğimiz bu açıklamadan 5-6 ay sonra gelen Ekim 2020′deki açıklama, grubun yeni albüm çalışmalarını sürdürdüğü yönündeydi. Dahası CORONER 2021′de konserlere de devam edeceğini açıklamıştı. Bir yıl sonra, 2021′deki açıklamaya göreyse CORONER nihayet o sonbaharda stüdyoya girecek ve 1993′te çıkan “Grin”in ardından, yaklaşık 30 yıl sonra geri dönüş albümünü 2022′de yayınlayacaktı. En azından planlar bu yöndeydi.

Elbette ki bu plan da tutmadı ve takvimler 2024′ün yarısına kadar geldi. Ne var ki, en sonunda, nihayet, en azından somut bir şeylere dair bir haber almayı başardık. CORONER, Ağustos başında verdiği bir röportajında yeni albüm için 8 şarkı kaydettiğini ve çalışmaların sürdüğünü ifade etmiş. Bu da demek oluyor ki albüm olarak beklediğimiz ancak sonradan muhtemelen bir sebepten “ulan ne EP’si?!” şeklinde tepki göstereceğimiz bu çalışmayı muhtemelen 2047 gibi dinleme şansını yakalayacağız.

“Sakın tek bir kelime daha edeyim deme, sakın tek bir yalan daha söyleme; niye biliyor musun? Çünkü inanırım” diyor ve uzun yıllar önce, en masum hâlimizle, en saf duygularımızla, söylenen her şeye tavuk gibi inanarak siteye girdiğimiz 13 yıl önceki haberimizi okuyoruz:

Aralık 2011:

Sahnelere geri dönen İsviçreli kült grup CORONER, yeni albümüne dair açıklamalar yaptı.

“Grubun davulcusu Marquis Marky, verdiği röportajda artık yaşlarının ilerlediğini, grup üyelerinin albüme zaman ayırmalarını engelleyecek düzeyde yoğun meslekleri ve aile yaşantıları olduğunu, bu sebepten de yeni bir CORONER albümü çıkarmayacaklarını açıkladı.”

  Yorum alanı

“13 yıldır her yeni açıklamasında heyecanlanıp sonra babayı aldığımız CORONER -bu kez gerçekten de- yeni albüm çalışmalarının sonuna yaklaşıyor” yazısına 23 yorum var

  1. Nakruf says:

    koca bir nah göstermiş yani

  2. caglardurmaz says:

    aaaa yazık oldu

  3. bab-ı esrar says:

    abi oldu mu şimdi ya! geri döndüler filan diye sene başından beri gaza gelmiştik. çok sevindiğim geri dönüş haberine şimdi daha çok üzülüyorum bari hiç umutlandırmasalardı.

  4. bab-ı esrar says:

    resimde Ron Royce giydiği tişörte hasta oldum! en sevdiğim Sacred Reich çalışmalarından biriydi Surf Nicaragua (EP)si umarım sitede ilk sacred Reich kritiği bu (EP) ye yapılır. yapılır dimiiii!

  5. Bende Saklı Kalsın says:

    Sesli güldüm.

  6. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Çılgın bir rüzgaaarlaaaa geçiyor mevsimleeeer, aramızda mesafeleeeeer, mesafeeeleeeeeeerrrrr…

    özgür

    @Ubeydullah İndiroğlu, hahahahah

  7. ahaha çok acayip cidden. nasıl bir şey olacak deli merak ediyorum.

  8. Vicious Rattlehead says:

    Çok iyi bir haber. Hatırladığım kadarıyla (daha doğrusu Facebook sayfasından gördüğüm kadarıyla) geçen sene de bunun sinyalleri verilmişti ki grubun bateristi de gruptan bu yüzden ayrılmıştı (kendisi yeni bir albüm çıkarmaya sıcak bakmıyormuş bir de icra etmek istediği şeyi Coroner ile yapamayacağını açıklamıştı.).

    Dipnot: Yanlış da anlamış olabilirim. Hatta götümden uydurmuş da olabilirim. Düzeltiniz.

    Umarım Grin gibi deneysel bir albümle değil de daha No More Color, Punishment for Decadence gibi kendi deyimleriyle ebediyete yolculuk yaptıracak bir albüm yaparlar.

    Bir de artık Türkiye topraklarını da aşındırmaları lazım. Öyle İtalya’da, Almanya’da, Şili’de konser vermekle olmuyor diyeceğim de Türkiye’de hangi organizatör getirecek de adamlar da şu ortamda Türkiye’ye gelecek. Umut etmeye devam. Ne de olsa “Umut etmek, işkenceyi kötüleştirir.” Überpos bıyıklı, atlara fısıldayan adam Friedrich Nietzsche’ye de buradan selamlar. Ayrıca Yahudi düşmanı Richard Wagner ve Almanya’daki gurbetçi kardeşlere de selamlar.

    Koralp

    @Vicious Rattlehead, “Dystopia Promoters is currently working on several projects: To create a new sensation like the legendary 1990 Mayhem Izmir gig, another True Norwegian Black Metal band will hit Izmir city in November 2016! SOON TO BE DECLARED!!! Also the “Project of Progressive Technical Thrash Bands Gigs” series will continue to take place just like the 13th Nov 2014 Mekong Delta gig. Voivod, Coroner and Prong are in the watchlist to name a few…”

    Mekong Delta konserine katılım fazla olmadığından sanırım, İzmir’e bu grupları getirme planı olan organizatörler bu planı biraz erteledi 1-2 senedir. Böyle bir açıklama var sitelerinde, gerçekleşmesini dört gözle bekliyorum ben de.

  9. çaksu says:

    Coroner bi başka ya. Süper haber.

  10. Alper. says:

    Carcass, is that you?

  11. ozgur says:

    çok şükür ki daha fazla para kazanmak istiyorlar ve para kazanırken eğlendikleri işi yapmaya karar verdiler.

  12. Umudumuz Demir Demirkan.

    tahsin

    @Ahmet Saraçoğlu, Lutfen biri beni aydinlatsin :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @tahsin, ilk fotoğrafta en soldaki Ron Royce ile biraz benzeşiyorlar da.

    https://im.haberturk.com/2015/12/20/ver1450599763/1169588_620x410.jpg

  13. Rust in Peace. says:

    Laaaaan bu yıl içinde aldığım en güzel haberlerden. Çıldırdım bi anda
    Bu haberi 4-5 ay önce görmüştüm, lan hani albüm diye isyan etmiştim, sevindirdi adamlar

    Rust in Peace.

    @Rust in Peace., burada yorumumu görmeyi hiç beklemiyordum. Albüm de çıkarmamış adamlar

  14. Raddor says:

    İyi bir şey çıkacağını zannetmiyorum, heyecanlanamadım pek ama umarım fena yanılırım.

    Raddor

    @Raddor, dört yıl olmuş. İyiyi geçtim, bir şey çıkmamış. 😅

  15. Boba Fett says:

    Dünyanın en iyi ikinci Trash metal grubunun albümü geliyor… PW’den sonra Coroner, Carcass yeni albüm çıkartıyor, Kenn Nardi grubu tekrar birleştirdi, Black Paradise yeni albüm hazırlığında… Cenneti yaşıyorum.

  16. Albüm daha olgun ve şarkı odaklı olacakmış. Yani teknik/progresif tarafın biraz törpülenmiş olacağı sonucunu çıkarabiliriz herhalde.

  17. bonominus says:

    Ahmet ağabeyin yorumuna bakacak olursak Mental Vortex ile başlayan çizgiden ağır farklılaşarak devam edecekler diye anlıyorum ben. Marquis ile koca bir Mental Vortex ve Grin’den sonra Diego ile ne yapacaklarını da gerçekten merak ediyorum.

    Neyse, detaylar bununla kalmıyor. Grup önerme kısmında olması lazım paylaşmıştım ama buraya da koyayım: 2 ay önce – video 14 Haziran’da yayınlanmış – Tommy Vetterli, yeni imzalı gitar duyurusunda direkt “Şarkı yazımını bitirdik ve kayıtlara başladık. Bateriler tamam, şu anda ise ritim gitarları kaydediyoruz” dedi.

    Video burada: https://www.youtube.com/watch?v=raX41psm-hk

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.