# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BLACK LAVA – The Savage Winds to Wisdom
| 13.07.2024

İbişler de kurtarmıyor.

Yıllar önce yaptığım şu yorumun ardından, o yorumda bahsettiğim şeyi görmeye uzun yıllar devam ettik. Paolo Girardi tuvalinin orta yerine babacan bir şeytan ve çevresine de bir dolu eciş bücüş ibiş çizmeye devam etti… Genelde death metal veya blackened death metal ekseninde dönen bu albümler bugün de aynı görsellikle karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Yukarıda bağlantısını verdiğim bir önceki albümleri “Soul Furnace” ile radarıma giren Avustralyalı grup BLACK LAVA, kadrosunda eski NE OBLIVISCARIS davulcusunu ve son dönemde adı sıkça anılmaya başlayan VIPASSI’den elemanları barındıran, bunun yanı sıra bilenlerin bildiği teknik death metal/grindcore grubu A MILLION DEAD BIRDS LAUGHING’in %75’ini içinde barındıran 4 yıllık bir oluşum.

Müzikal olarak baktığımızda BLACK LAVA’nın BEHEMOTH, GOATWHORE, bir tutam SATYRICON ve olayı kaosa bulamayan bilimum blackened death metal grubunu anımsatan bir müziği var. Çok karakteristik, türdeşlerinden ayrılmasını sağlayan bir müzikal anlayışları olduğunu söylemek zor. Bireysel performanslar ve müziğin yansıttığı enerji konusunda bir sıkıntı yok, ne var ki şarkıların akılda kalıcılık konusunda çok da ön plana çıkmadıkları ortada.

Ne var ki bu durum “The Savage Winds to Wisdom”ın direkt olarak gömülecek bir albüm olduğu anlamına gelmiyor. Şarkıların eli yüzü düzgün, prodüksiyon güçlü. Ancak bir noktada bu iyi unsurlar albümün genelindeki heyecan azlığının ve uzun ömürlülük konusundaki sıkıntıların gerisinde kalıyor.

BLACK LAVA genel itibarıyla ilgi çekici bir his yansıtmasına rağmen an itibarıyla bence beklentileri karşılayan bir topluluk değil. Season of Mist’in desteğini güçlü şekilde aldıkları, üç yıl içinde çıkan iki albümleri için şimdilik beş klip çekilmiş olmasından bile belli. Ama bunun anlam kazanması ve değerlenmesi için bundan daha fazlası lazım. BLACK LAVA “The Savage Winds to Wisdom” itibarıyla “daha fazlasını yapması gereken gruplar” kategorisindeki yerini alıyor ve kendi adıma grup hakkındaki nihai kararımı vermem için bir sonraki albümünü bekletmeye başlıyor. Kliplere bakın, belki siz daha fazlasını bulabilirsiniz.

6/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.67/10, Toplam oy: 3)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Season of Mist
Kadro
Rob Watkins: Vokal
Ben Boyle: Gitar
Nick Rackham: Bas
Daniel Presland: Davul
Şarkılar
1. Colour of Death
2. Dark Legacy
3. Wrapped in Filth
4. Unsheathing Nightmares
5. Summoning Shadows
6. Ironclad Sarcophagus
7. Pagan Dust
8. Sanguis Lupus
9. The Savage Winds to Wisdom
  Yorum alanı

“BLACK LAVA – The Savage Winds to Wisdom” yazısına 3 yorum var

  1. dust says:

    Albümü dinlemedim ama kapağı ilk gördüğümde benim de aklıma ibişler gelmişti.

  2. Aim says:

    Paolo Girardi’nin kapaklarını ilk gördüğümde aşırı beğenmiştim. Sonrasında o kadar aynılaşmaya başladı ki, şuana kadarki işlerini AI’ya öğretsen herif bir daha ekmek yiyemez. Bildiğin “generate” tuşuna basıyor gibi.

    Bir Timo Ketola, bir Zbigniew M. Bielak olmak cidden kolay değil.

  3. skitsystem says:

    ben bayıldım albüme ya kafadan 8/10 çalışır

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.