# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WHOREDOM RIFE – Den Vrede Makt
| 15.06.2024

Eli yüzü düzgün, tatmin edici bir black metal albümü.

2018’de çıkardıkları iki önceki albümleri “Nid – Hymner av Hat”ın incelemesinin sonunda “Black metali sevenlerin her türlü işini görecek, ortalamanın biraz üstü bir çalışma. Bence grup üçüncü albümünde bunun üstüne çıkacaktır” demiştim. O üçüncü çalışma olan “Winds of Wrath” bence yine o ayarda, asla kötü olmayan ancak ortaya ekstra bir heyecan da koymayan iyi bir albümdü.

Şimdiyse “Den Vrede Makt” ile bir kez daha karşımızdalar. Bizleri Norveç’ten selamlayan black metal grubu WHOREDOM RIFE, tüm enstrümanlardan ve bestelerden sorumlu V ve vokalleri üstlenen K.R’den ibaret bir grup. Yaptıkları müzik genel itibarıyla kederli, depresif olmayan ancak bir hüzün etrafında şekillenen bir black metal gibi gözükse de aslında gayet sağlam zehir saçtıkları şarkılar da yok değil. Kederli taraftan bakınca akıllara Norveç’ten ziyade Finlandiya’nın üzgün çocukları gelebilir, ancak belli ki WHOREDOM RIFE da ülkesinin müreffeh şartlarının değerini anlamayan, tüm imkânlar elinin altında olmasına rağmen iki dakika şükretmeyi bilmeyen, üç tane ağaç gördü mü hemen kederlenen yumuşak götlü orospu çocuklarından oluşuyor, bu yüzden onlar da yeri geldiğinde kedere hüzne yaslanmaktan çekinmiyorlar.

Diğer yandan “Havnens Rett”te gördüğümüz türde dellenmeler de WHOREDOM RIFE müziğinin diğer sütununu oluşturuyor. İlk iki şarkıya baktığınızda duyabileceğiniz SARGEIST, SATANIC WARMASTER, hatta pastoral DRUDKH tatları diğer kimi şarkılarda olayı HORNA ve HORNA kasa diğer Fin tayfası, BEHEXEN ve ENTHRONED sularına da taşımadan edemiyor. Yaptıkları black metalde “WHOREDOM RIFE şarkısı” dememizi sağlayacak miktarda karakteristik özellik olmaması, türün doğası gereği bir eleştiri noktası kabul edilmemeli kanısındayım. Black metal icra ediyor ve işlerini iyi yapıyorlar.

Albüm bittiğinde “Den Vrede Makt”a dair değerlendirmeniz, tüm şarkılar sona erdikten sonra yarınlara kalacak, uzun yıllar sizinle olacak, aklınıza kazınacak yapıtlar kalmamasına ne kadar kafayı takacağınıza göre şekillenecektir. Bence albümde yeterince güzel şey var ve 50 dakika boyunca black metale doymanızı sağlayacak çeşitlilik de mevcut. Diğer yandan yine black metal yapıp ortalığı ayağa kaldıran, destan yazan, 2024 yılında bile ilham verici işlere imza atabilen gruplar da olduğu düşünüldüğünde bu güzel şeyleri, bizi doyuran unsurları da çok abartmamak lazım. WHOREDOM RIFE “Den Vrede Makt” ile iyi bir albüm yapmış, hayırlara vesile olsun.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.50/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Terratur Possessions
Kadro
V: Vokal hariç her şey
K.R: Vokal
Şarkılar
1. Den vrede makt
2. Fiender
3. Hevnens rett
4. Phantom Sword
5. Ravenous
6. The Beautiful End of All
  Yorum alanı

“WHOREDOM RIFE – Den Vrede Makt” yazısına 1 yorum var

  1. P L A G U E says:

    Tüm silahlarını ilk albümde kullandı bu arkadaşlar. Metal slug dan örnek vereyim, ilk albüm full S – F ve L ile ilerlediler, ortalığın amına koydular. Sonra standart boncuk tabancası pistol ile kaldılar. Yazık oldu bence.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.