# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THANATOTHERION – Alienation Manifesto
| 21.06.2024

NAILS/ULTHAR ve BLACK FUCKING CANCER elemanlarından mis gibi black/death metal.

NAILS ve ULTHAR’da çalan Shelby Lermo’nun kurduğu, ardından yanına BLACK FUCKING CANCER davulcusu Jason Bursese’i alarak kurduğu yeni black metal oluşumu THANATOTHERION, PA’nın kurulduğu dönemde kadromuzda olan değerli insan hysteresis’in tavsiyesiyle keşfettiğim ve hemen ısındığım bir grup.

I, Voidhanger Records’ın tekinsizliğine uygun bir müzikal anlayışa sahip olan THANATOTHERION, temel olarak aşırı hiperaktif, steroid kumkuması, x2 hızında bir DARKTHRONE ile bunu progresifleştirmekte kullanılan çeşitli beslemelerden oluşuyor dersek epey bir saçmalamış olur muyuz diye düşünüyorum, yok hayır olmayız. Yunanca ölüm (“thanatos”) ve vahşi hayvan/canavar (“therion”) kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan THANATOTHERION, black metalin temel rif anlayışlarını daha kaotik bir yaklaşımla kullanan ve buna kattığı teknik, progresif dokunuşlarla olayı death metale doğru çeken bir mizaca sahip.

Grubun sound’u old-school olmasa ve müzikal olarak da bu tarz retro bir öykünmeye girmeseler de bir şekilde eskilerden beslendiklerini hissettiren bir tavır görüyoruz. Diğer yandan, zaman zaman synth kullanarak farklı bir atmosfer kullanmaktan da çekinmemişler. Piyano ve synth’ten ibaret olan enstrümantal “Orb”daki gibi nostaljik havalar yakalarken, bir yandan da “Wilczyca”daki gibi ilk dönem EMPEROR’a kadar uzanan olaylardan da uzak durmuyorlar. Buradan anlaşılması gereken, THANATOTHERION’un içerisinde hem eskilere saygının hem de günümüzde revaçta olan “nostaljik modern” yapının yansıtılıyor oluşu. Albümü dinlerken ikide bir “eskiler gibi” diye düşünmüyorsunuz, ancak o bağı da neredeyse her an hissediyorsunuz. Bu önemli bir durum, çünkü “Alienation Manifesto”ya ruhunu veren başlıca unsur da bir şekilde bu dengeli kimyadan geliyor. Zaten modernden kastım da elbette ki günümüzün parıltılı, cilalı fikirleri değil. THANATOTHERION’un o tarz bir anı yakalama çabası yok, ancak prodüksiyon ve genel yaklaşım olarak, yine çok iyi olmaları bir yana, atıyorum bir HEMOTOXIN veya MISCREANCE durumları söz konusu değil.

Burada en önemli konu THANATOTHERION’un ne yaptığını çok iyi bilmesi, şarkıların tamamından ustalık akması ve ortaya da buna yaraşır bir albüm çıkması. “Alienation Manifesto” yılların deneyimiyle ortaya çıkan çok iyi bir ilk albüm ve genel olarak bu grup da meraklısı için epey bir güzellik vadeden, ileride de çok iyi işler üretmesi kuvvetle muhtemel bir proje. Shelby Lermo’nun diğer grubu ULTHAR’ın ne kadar yaratıcı, özgün ve nefis bir grup olduğunu biliyorsanız THANATOTHERION’u da mutlaka dinleyin. Bilmeyenler, bu albümden sonra son ULTHAR albümüne de bakmayı ihmal etmesinler.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.50/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
Şirket
I, Voidhanger Records
Kadro
Ominous Droning: Davul hariç her şey
J. Bursese: Davul
Şarkılar
1. Red Cathedral
2. The Raven and the Box of Stars
3. Orb
4. Wilczyca
5. Nuclear Womb
6. Lament
7. Codex Crepusculum
  Yorum alanı

“THANATOTHERION – Alienation Manifesto” yazısına 1 yorum var

  1. Bu albümün bu kadar siklenmemesi de ne bileyim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.