# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TERAMAZE – Eli – A Wonderful Fall from Grace
| 25.06.2024

Hokkabazlık şarlatanlık peşinde olmayan, otuzbirden uzak, tertemiz progresif metal.

Avustralya’dan çıkan onca leş grubun yanı sıra, ülkenin hatırı sayılır bir progresif metal üretimi de var. Bu kapsamdaki gruplar genelde DREAM THEATER, FATES WARNING tarzı klasik progresif metal/rock klasmanındansa daha modern bir yaklaşımı tercih eden ve olayı çok nota basmak olarak görmektense aydınlık, melodik, kolay dinlenir ancak bir o kadar da sağlam altyapılı müzik yapma gayesindeki arkadaşlar olarak karşımıza çıkıyorlar.

İlk akla gelenler arasında CALIGULA’S HORSE, CIRCLES, VOYAGER, KARNIVOOL ve elbette ki TERAMAZE gibi isimler var. Biz bugün bunlar arasından yeni albümü “Eli – A Wonderful Fall from Grace”i geçtiğimiz ay çıkaran TERAMAZE’i konuk edeceğiz.

TERAMAZE, progresif metali çok şaşaalı biçimde yapan sihirbazlık meraklısı gruplardan ziyade akıllara THRESHOLD, ANUBIS GATE gibi isimleri getiren bir üslupla yapıyor. Vokal karakteri olarak HAKEN’e yakın duran grup, tertemiz bir prodüksiyon eşliğinde ılıman karakterde ancak üst düzey müzisyenliği de elden bırakmayan bir tavır sergiliyor. “Madam Roma”nın solosu ve sonrasında olanlardan görülebileceği üzere gitar kullanımı açısından gayet yetkin bir grup olan TERAMAZE, akılda kalıcı şarkı yazımı söz konusu olduğunda ise ortalamanın üstü bir yerlerde konumlanıyor.

Her şeyin bu kadar akıcı ve sorunsuz olmasını sağlayan başlıca şey, elbette ki TERAMAZE’in ta 1993’e dayanan 30 yılı aşkın tecrübesi. Her ne kadar vokalist/gitarist Dean Wells dışında orijinal bir üye kalmamış olsa da Wells grubu bunca zamandır, gruba girip çıkan 30’a yakın müzisyen olmasına rağmen devam ettirmeyi başarmış. Bu sayede de albümün kapanışını yapan 14,5 dakikalık “A Wonderful Fall from Grace” başta olmak üzere son derece tutkulu ve iddialı yapıtlar ortaya çıkmış.

Çok iyi bir gitar işçiliği, tertemiz müzisyenlik ve aydınlık şarkılar dinlemek isterseniz TERAMAZE size tüm bunları sunmaya hazır. Avustralya enteresan bir yer ve en leş, en pislik grubundan tutun da en aydınlığına kadar hepsini bizlere sunuyor. TERAMAZE bu skalanın geleceğe umutla bakan, güler yüzlü, ancak ne yaptığını da gayet iyi bilen ve tertemiz müzik yapan tarafında. Hokkabazlık şarlatanlık peşinde olmayan, otuzbirden uzak progresif dinlemek istiyorsanız çıkın çıkın gelin.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.40/10, Toplam oy: 5)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Wells Music
Kadro
Nathan Peachey: Vokal
Dean Wells: Gitar, vokal
Chris Zoupa: Gitar
Andrew Cameron: Bas
Nick Ross: Davul
Şarkılar
1. A Place Called Halo
2. The Will of Eli
3. Step Right Up
4. I Mantissa
5. Madam Roma
6. Standing Ovation
7. Hands Are Tied
8. A Wonderful Fall from Grace
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.