# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
REPLACIRE – The Center That Cannot Hold
| 22.06.2024

Ronaldo’nun röveşata golü sonrasında Zidane’ın yaptığı el hareketi.

2012’deki “The Human Burden”la underground ortamlarda adını duyuran, 2017’deki “Do Not Deviate”le de epey olumlu bir etki yaratan ABD’li teknik death metal grubu REPLACIRE beklenen üçüncü albümünü nihayet piyasaya sürdü.

REPLACIRE’ın yaptığı müziği açıklamak için bazı gruplardan değil, bazı grupların bazı albümlerinden bahsedeceğim, zira o kadar spesifik bir müzik anlayışa sahipler. Bunlardan ilki “Destroy Erase Improve” dönemi MESHUGGAH. REPLACIRE, MESHUGGAH’ın 1995’te tarih yazdığı o albümdeki thrashy karakteri yoğun şekilde yansıtıyor. “Chaosphere” ve sonrasındaki MESHUGGAH değil, sadece “Destroy Erase Improve”daki MESHUGGAH.

Diğer bir albüm, “Autotheism” dönemi THE FACELESS. Zaten grupta THE FACELESS’ın vokalisti yer alıyor ve THE FACELESS’ın bence modern bir klasik yarattığı o albümündeki yaklaşımını “The Center That Cannot Hold”da görebiliyoruz. MESHUGGAH’takine benzer şekilde, “Planetary Duality” ve öncesindeki THE FACELESS değil, sadece “Autotheism”deki THE FACELESS.

Yukarıda bu örneklerden MESHUGGAH referansını, aşağıda da THE FACELESS referansını, özellikle “Autotheism”deki clean vokaller özelinde duyabilirsiniz. Ne var ki RELACIRE’ı sadece bu iki referans arasına sıkıştırmak da anlamsız olur. Bu adamlar ciddi şekilde iyi çalıyorlar ve bu temeli çeşitlendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yeri geliyor REVOCATION gibi kopmalar duyuyoruz, yeri geliyor KATATONIA’yı, RIVERS OF NIHIL’ı bile akıllara getirebilecek atmosferlere giriyoruz.

Bu saydıklarım dışında REPLACIRE üst düzey sololarla, yeri geldiğinde gitarların kısıldığı ilginçlik anlarıyla da dikkat çekmeyi başarıyor. Önemli olan müziğin baştan sonra adrenaline bulanmış oluşu ve her bir şarkının her anında delişmenlikten asla vazgeçmeyişi. REPLACIRE bu tavrıyla hem ezici hem yaratıcı olmayı başarıyor.

Yukarıda bahsettiğim “Destroy Erase Improve” karakterini daha ilk şarkısı “Bloody-Tongued and Screaming” gördüğümüz “The Center That Cannot Hold”, REPLACIRE’ın “Do Not Deviate”te şaşırttığı kitleyi yine duvardan duvara vurduğu iyi bir albüm. Grubun adını ilk kez görüyorsanız REPLACIRE’la tanışmak için iyi bir fırsatınız var, eğer severseniz önceki iki albüme de bakın derim.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.00/10, Toplam oy: 3)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Season of Mist
Kadro
James Dorton: Vokal
Eric Alper: Gitar
Kee Poh Hock: Lead gitar
Zak Baskin: Bas
Joey Ferretti: Davul
Şarkılar
1. Bloody-Tongued and Screaming
2. The Center That Cannot Hold
3. Living Hell
4. A Fine Manipulation
5. The Helix Unravels
6. Drag Yourself Along the Earth
7. Inglorious Impunity
8. The Ghost in the Mirror
9. Hoard the Trauma Like Wealth
10. Transfixed on the Work
11. Uncontrolled and Unfulfilled
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.