# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NIGHTRAGE – Remains of a Dead World
| 03.06.2024

Melodik death metalde KPSS açılımı.

Ben hayatımda son 15 yıldaki NIGHTRAGE kadar memur grup çok az gördüm. İlk üç albümleri o kadar iyi ki bir türlü de vazgeçemiyor ve ne yapsalar dinliyorum. İşin kötü tarafıysa, dinleyip incelemesini yazdıktan sonra bir daha bir kez bile dinlemiyor, yine ilk üç albüme dönüyorum…

A New Disease is Born”un ardından çıkan yedinci NIGHTRAGE albümü olan “Remains of a Dead World”, NIGHTRAGE’den bugüne dek ne duyduysak onları içeren ve ne inen ne çıkan bir albüm daha. Bu duruma üzülüyorum, çünkü Marios hakikaten tek amacı müzik yapmak olan, melodik death metal aşığı, kendi hâlinde bir insan. Ne var ki albümler o kadar aynı tezgâhtan çıkma ki bir yerden sonra benim de yapabileceğim bir şey kalmıyor.

Bahsettiğim bu yedi albümle ilgili konu, bu albümlerin neredeyse hiçbirinin kötü bir albüm olmaması. NIGHTRAGE en başından beri eli yüzü düzgün, çoğu zaman karakteristik bir melodeath yapıyor. Ancak sıkıntı şu ki bu yedi albüm de ortak bir sıkıntıyı yaşıyor ve o da bu albümlerde birkaç akılda kalıcı yapıt dışında uzun ömürlü pek bir şarkının olmaması.

“Remains of a Dead World”ü dinlediğimde gördüğüm durum da açıkçası bu. Açılış şarkısından itibaren hiçbir şarkıda “bu ne aq” demiyorsunuz, NIGHTRAGE’e özel birçok hareketi görüyorsunuz ama nihayetinde, kendi adıma konuşursam, elimde kalan şey “bak bu şarkı iyiymiş, enteresan fikirler varmış” dediğim ilk şarkının albümün sekizinci şarkısı olması oluyor.

“Remains of a Dead World”ü bu açıdan gerçekten enteresan buldum. Eğer albüm şu anki şarkı sıralamasıyla değil de 8, 9, 10, 1, 2, 3… diye gitseydi bence daha ilginç, daha çekici bir ilk intiba bırakabilirdi. Bunun dememin başlıca sebebi “Pierce the Soul”a kadar olan yedi şarkının NIGHTRAGE’in son 15 yılında duyduğumuz türde şarkılar oluşu.

“Bozmayan IN FLAMES” başta olmak üzere çok kemik bir İsveç melodeath sound’u ve buna eklemlenen daha groovy rifler ve melodik vokallerle “Remains of a Dead World” gerçekten tam da müzikal yaklaşımını iyi bildiğim Marios’un yapmak isteyeceği, gurur duyacağı türde bir albüm ama 21 yıllık bir NIGHTRAGE dinleyicisi olarak “nihayet farklı bir fikir” dediğim ilk şarkı 41 dakikalık albümün 25. dakikasında başlıyorsa, o zaman bazı şeyleri düşünüp tartmak gerekiyor.

“Remains of a Dead World” köklerine bağlı, NIGHTRAGE’in tatlı karakterini yansıtan iyice bir melodeath albümü. Daha azını demeye gönlüm elvermiyor, daha fazlasını demeye zaten yüzüm olmaz. Grubu biliyorsanız ve NIGHTRAGE’den biraz olsun farklı tarzda bir kafa duymak isterseniz “Pierce the Soul”u dinleyin. Gruba dair herhangi bir fikriniz yoksa, kaliteli melodik death metal için sizi ilk üç NIGHTRAGE albümüne alalım.

6/10
Albümün okur notu: 12345678910 (2.50/10, Toplam oy: 4)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Despotz Records
Kadro
Konstantinos Togas: Vokal
Marios Iliopoulos: Gitar, clean vokal
Magnus Söderman: Gitar
Francisco Escalona: Bas
George "Dino" Stamoglou: Davul
Şarkılar
1. Euphoria Within Chaos
2. Persevere Through Adversity
3. Nocturnal Thorns
4. A Throne of Melancholy
5. Dark Light
6. Echoes of Broken Words
7. Deadliest Sin
8. Pierce the Soul
9. Obey the Hand
10. Remains of a Dead World
  Yorum alanı

“NIGHTRAGE – Remains of a Dead World” yazısına 1 yorum var

  1. Ugur says:

    Euphoria Within Chaos muhtemelen dinlediğim en iyi Nightrage şarkılarından bir tanesi.Nakarat melodisini aşırı seviyorum.Tam yazın yolda dinlemelik şarkı.

    Albüm bildiğimiz Nightrage ve bu beni zerre rahatsız etmiyor.Dinliyorum, dinlemeye de devam edeceğim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.