# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Masa başında kazanılan maçlar, iddaa baronları ve daha fazlası…
| 27.06.2024

VAR odası.

Site kitlemiz içerisinde futbola meraklı insan sayısının çokluğundan, sadece bu konuya ayrılmış bir başlık açmanın gerekli olduğunu düşündük.

Bundan böyle tuttuğunuz takımla ilgili övgü ve şikâyetlerinizi buraya yazabilir, oynadığınız kuponları burada paylaşabilirsiniz.

Böylece hem konuyla ilgilenenler tüm bu muhabbetleri tek bir yerde bulabilir hem de Serbest Kürsü kısmı daha genel muhabbetler için kullanılabilir.

Şimdiden herkese keyifli muhabbetler.

  Yorum alanı

“Masa başında kazanılan maçlar, iddaa baronları ve daha fazlası…” yazısına 6,217 yorum var

  1. deadhouse says:

    Almanya – Danimarka Kg Var
    İngiltere – Avusturya H1
    Hollanda – İskoçya MS1

    4.2 oran.

  2. deadhouse says:

    Şenol Güneş’e hiç güvenmiyorum. Güzelim kadroyu heba edecek.

  3. deadhouse says:

    S.Williams MS1 1.46
    Tsitsipas 3-0 skor 1.77
    İtalya Kg Var 1.7
    İspanya 2.5 alt 1.59

  4. çaksu says:

    Daha komple bi oyuncu var mı?

    https://www.youtube.com/watch?v=Mdx138YafOo
    Gerrard

    Almasının imkansız göründüğü topları alışına ayrı, kalp gözüyle attığı paslara ayrı kurban.. Attığı forvet gollerine de pek yer vermemiş video, zbam golleriyle doldurmuş.

    Bi gün kulübede de görücez seni leylek bacak.

    deadhouse

    @çaksu, Hep karşılaştırıldıkları için söylüyorum. Lampard dah iyi.

    Yiğit

    @deadhouse, Gerrard’ı 10 kat daha fazla severim ama +1

    çaksu

    @deadhouse, Tabikide önyargılıyım, ve Lampard’ı çok daha az izledim ama…

    Gerrard daha bi “büyük” oynuyodu sanki ya. Eheh. Giden maçları “sikerim lan!” diyip alışları.. Kalbini dalağını ciğerini bütün sahaya yayıp sıvaması.. Prime’ında (sanki) biraz daha üstün fiziği.. Kale dışında 10 pozisyonda da dünya çapında bi oyuncu olabileceği gerçeği…

    deadhouse

    @çaksu, Kimse Gerrard’ın büyüklüğünü tartışmıyor zaten. Çok büyük futbolculardı ikisi de.

    Format C: For Cortex

    @çaksu, sorunun cevabı olsa olsa Gullit olabilir.

    @deadhouse, bence de gerard daha iyi + aynı dönemde oynadıkları için söylüyorum lampard çok daha iyi oyuncularla yan yana oynadı.

    çaksu

    @Format C: For Cortex, Hmm Gullit’i hayal meyal hatırlıyorum. Çocukken (90larda) sabahları eski Euro’lar, Dünya Kupaları maçları falan tekrardan oynardı. TRT’deydi heraldi. Oradan “o adam” olarak hatırlıyorum ama saçlarından başka hiçbir şey hafızamda kalmamış. :) Küçüktüm baya o yıllar.

  5. Gökay says:

    https://nsn.page.link/ABJ18

    Yakında başlayacak olan Avrupa Şampiyonası öncesi buraları ufaktan ısındıralım. İddaa oranlarına gelen ondalık düzenlemelerden sonra bir gecede cahil kalsak da, kaybetmek pahasına Avrupa Şampiyonasına mümkün mertebe fazla fazla kupon yapacağım. Bahis oynanan maçın tadı her zaman başkadır çünkü

    Bol kazançlı haftalar arkadaşlar herkese

    deadhouse

    @Gökay, İtalya H0, Galler 0, Belçika 1

  6. deadhouse says:

    Philadelphia umarım küme düşersin diyeceğim de küme düşme yok. İY1 oynadık 22 sayı geride. İğrenç takım.

  7. Necrobutcher says:

    Bence bu yıl Avrupa şampiyonasıni biz alacağız.

    deadhouse

    @Necrobutcher, Gruptan bile çıkması çok zor.

    riser

    @deadhouse, gruptan 4 takımın 3′ü çıkmıyor mu?

    deadhouse

    @riser, İki takım elenecek. En iyi üçüncülerden dört takım üst tura çıkacak.

    Rust in Peace.

    @Necrobutcher, sanmam. Gereksiz özgüvenli bizim takım. Grupta ilk 2′ye girmenin bile zor olduğunu düşünüyorum. Üstelik takım çok genç, çoğu ilk şampiyonasını oynayacak. Bu turnuvadan değil de dünya kupası ve euro 2024/2025′ten umutluyum.

    Necrobutcher

    @Rust in Peace., yanlış bir bakış açısı, ben yaş ortalamasının avantaj olduğu kanısındayım. Bu gençlerin futbol hissiyatı açısından bomboş geçen iki sezonda ortaya koydukları istek benim tezimin anahtarı olduğunu düşünüyorum.g
    Gruptan lider çıkarız bence.

  8. deadhouse says:

    İtalya’nın oranı 1.39′a düştü, H0 oranı da 2.80′e düştü. Gerçekten de tam H0′lık maç. O değil de bence Türkiye’nin karşılaşabileceği en sıkıntılı takım İtalya’ydı. Fransa’yı, Almanya’yı yenebilirsin, İngiltere’ye, Belçika’ya zorluk çıkarabilirsin. Ama İtalya noo. Çok ters takım. Direnir ama puan alamaz. Beraberlik alabilirse müthiş bir başarı olur bence.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, bence aşırı muallak bir maç. İki ülke 1973′ten beri sadece 2000 yılında tek bir kez resmî olarak karşılaşmış. Onun dışında 5 tane hazırlık maçımız var son 48 yılda. Çekya’yla, Letonya’yla şunla bunla 264 kez oynamışızdır son 10 yılda ama İtalya’ya neredeyse sıfır hukukumuz var. O yüzden çok merak ediyorum maçı. Ben berabere kalırsak şaşırmam ama maçın Roma’da oluşu, epey fazla İtalyan seyirci alınacak olması ve dendiğine göre Türk seyirci alınmayacak olması falan sıkıntıyı artırıyor.

    Yine de İtalyanların avazı çıktığı kadar bağırarak okuduğu bir millî marş sonrası ilk 15 dk içinde Çalhanoğlu’nun golüyle 0-1 öne geçersek de şaşırmam. Burak da gününde olursa son 938 maçtır yenilmeyen İtalya’ya 2 gol atmak hayal değil bence.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Futbol söz konusu olduğunda büyük konuşmam, her şey var futbolda. Beraberlik olabilir ama bu maçta bence Türkiye’nin kazanma ihtimali % 1′dir. İtalya süper müper oynadığı için değil, kendi evinde oynadığı için de değil. Öyle bir takım ki büyük turnuvalarda özellikle grup maçlarında ne yapıyorsun, ediyorsun, yenemiyorsun şu takımı. Euro 2000′deki maçı hatırlıyorum. Türkiye hiç fena top oynamamıştı. Bir baktım 2-1 geriye düştük, maç bitti, ilginçti. Ekol denildiğinde dünyanın en iyi futbol ekolü bence. Her şey değişiyor, İtalyanlar hep belli bir kalitede ve garantide eleme ve turnuva geçirmeye devam ediyorlar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, İtalya’yı yenmenin çok çok zor olduğu kesin. Adamlar ev sahibi ve açılış maçı olmasından mütevellit çok gaz oynayacaklardır, ama bizde de çok formda oyuncular var. O yüzden beraberlik mümkün bence. Biraz şansımızın da olması gerekiyor tabii, ya da en azından şanssız günümüzde olmamalıyız.

    Bakalım, Cuma gecesi buralar hep değerlenecek.

  9. 11 Haziran-11 Temmuz arası Euro 2020′de toplam 51 maç oynanacak, bu başlık coşacak. Aynı dönemde bir dolu önemli grup da albüm çıkaracak, bu yüzden sitenin yorum rekoru kırılabilir bu 1 aylık dönemde. Bir de Varg Vikernes’le röportaj falan yaparsak günde 5000 yorum hayırlı olsun.

    Necrobutcher

    @Ahmet Saraçoğlu, lets find it out

  10. mahakali says:

    Uefa 2020 Fantasy League Pasif Agresif ligi açtım, linkten katılabilirsiniz. Bakalım kim en iyi seçimleri yapacak? :))

    https://tinyurl.com/24yrw8pf

    Bu kodla da katılabilirsiniz: 36SB2HDV01

  11. Emre Görür says:

    Türkiye için en iyi senaryo grubu 2. bitirmek gibi görünüyor. Bu durumda F grubu lideri ile finale kadar karşılaşma ihtimali yok ve yarı final hiç de imkansız değil.
    Olur da grubu lider bitirebilirse kolayca çeyrek final yapması lazım.
    3. olup gruptan çıkmayı başarması durumunda ise işler çok zor.
    Muhtemelen garantici Deschamps’ın bir kez daha zafer kazanacağı bir kupa olacak. Aslında İngiltere’nin de ciddi bir şansı var, fakat hayatı İngilizlerin kupalardan elenmesini izlemekle geçmiş bana bu olasılık pek ihtimal dahilinde görünmüyor. Gruplarında lider olmaları durumunda ilk turda F grubunun ikincisi ile eşleşecekler ve bu yüzden çeyrek finale bile yükselememeleri beni hiç şaşırtmaz.

    deadhouse

    @Emre Görür, 66 veya daha önce doğumlular hariç kimse İngiltere’nin kupa aldığını görmedi zaten.

    deadhouse

    @deadhouse, 56 doğumlu demek gerekirdi aslında haha

    Emre Görür

    @deadhouse, söylemeye çalıştığım istatistiği bilmekten farklı bir durum. Defalarca psikolojik faktörün elenmelerinde ne kadar başat rolde olduğunu falan görüyorsun.

  12. deadhouse says:

    Macaristan – Portekiz maçını kaçırmayın. 68 bin taraftar olacak maçta.

  13. Antalya’dan gol haberi var. Güzide’yle yarınki maçı konuşmamıştık ama dün “skor 2-2″ dedi, ben de 2-2 bekliyorum 1 haftadır. 2-2 olmazsa bile KG X bekliyoruz ikimiz de. Bir türlü cuma 22.00 olmadı, acayip heyecanlıyım.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, 5-1 skor İtalya oynadım.

    riser

    @Ahmet Saraçoğlu, kg oranı da gayet iyi bu arada.

    deadhouse

    @riser, Son 9 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 9 açılış maçında bir kez Kg yok olmuş. Onda da iğrenç futboluyla ün salmış İsviçre’nin maçı oynanmış. Genelde açılış maçları gollü oluyor. Yalnız şu var misli oynamadın mı oran yüksek bile olsa tek maç çok anlamı olmuyor.

    deadhouse

    @riser, Oha ben Kg’sine bakmamıştım 2.12 veriyormuş. Neye göre anlamadım. İddaa Türkiye’nin gol atacağını düşünmüyor galiba. Bence yanılıyorlar, her halükarda gol atar Türkiye. Neyse özel jetimi satıp Kg Var’a basıyorum. Gelirse Musk ya da Bezos’la uzaya gideceğim.

  14. Melkor says:

    Kıraç senin yaptığın milli takım şarkısına sıçayım ya. Sanırsın savaşa gidiyoruz aq.

  15. deadhouse says:

    İtalya 1 farkla alır muhabbeti benim için takıntı oldu. Bir çılgınlık yapmak istiyorum ama bakalım. Akşam 10′a daha vakit var.

  16. Necrobutcher says:

    Takımdan çok umutluyum umarım boşa çıkarmazlar. Bu kadronun 2002den sonra oluşturulmuş en dinamik ve en oturmuş kadro olduğunu düşünüyorum.

  17. F grubunun sıralamasına dair düşüncesi olan?

    Fransa
    Almanya
    Portekiz
    Macaristan

    Almanya 3. olur ve çıkamazsa şaşırmam.

    riser

    @Ahmet Saraçoğlu,

    1- fransa
    2- portekiz
    3- almanya
    4- macaristan

    Ahmet Saraçoğlu

    @riser, Szoboszlai sakat olmasaydı Macaristan’a 3.’lük şansı verebilirdim. Bu turnuvada 3 puanla bile gruptan çıkma ihtimali var takımların. Macaristan ölümüne kasıp bu grupta 4 puan alabilirdi bence, ama en iyi adamları yok.

    riser

    @Ahmet Saraçoğlu, ben de bilmiyordum onun sakat olduğunu, kadroya baktım baktım bulamadım. sonra anladım yok turnuvada, bu da macaristan’ın şansını epey azaltıyor.

    Yiğit

    @riser, +1

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, 1. Portekiz 2. Fransa 3. Almanya 4. Macaristan

  18. Gökay says:

    https://nsn.page.link/TcKsK

    Herkese hayırlı turnuvalar

  19. deadhouse says:

    Nadal-Djokovic maçı var birazdan. Nadal 3-1 alır oynadım, 3.25 oranı var.

  20. çaksu says:

    11 oyuncu yetmiyor. 3 4 oyuncumuz daha olması lazım.

  21. deadhouse says:

    Biri felsefesi korkak futbol olan Türkiye’nin başındaki eski Kaleciye takımı aciz şekilde oynatmaya devam ederse bir yere varamayacağını söylese keşke. İtalya çok iyi değil, becerikli değiller. Portekiz, Belçika falan olsa ilk yarı 4′lük olmuştuk.

    deadhouse

    @deadhouse, An itibariyle İtalya 7′si isabetli 23 şut. Türkiye toplam 1 şut, o da isabetsiz. Türkiye’nin 2002′den sonraki en iyi jenerasyonunu heba eden, takımı mahalle takımına çeviren, ezik futbol ustası kimdir?

    Cevap: Trabzon’un eski Kalecisi. Hıncal Uluç bunları Hollanda maçından sonra söylemişti. Kaleciden bu kadar olur. Kaleci korkar diyordu.

  22. Rust in Peace. says:

    Çok iyi oldu bu maç taraftarın havasının sönmesi için. Millet kupayı almaktan falan bahsediyordu bir de. Ben hala gruptan çıkmanın bilr zor olduğunu düşünüyorum.

    Necrobutcher

    @Rust in Peace., Şenol Güneş sen misin ?

    Rust in Peace.

    @Necrobutcher, aman aman pü pü

  23. deadhouse says:

    Türkiye’nin yenileceğinden emindim. Ama asla bu takımın bu kadar ezileceğini, küçük düşeceğini düşünmemiştim. Yabancı sınırı diye susmak bilmeyen, takıma hiçbir taktik öğretemeyen, ne oynattığı belli olmayan eski Kaleci kalan iki maçta değişmezse grup sonunculuğu garanti.

  24. Gördüğüm en kötü millî takımlardan biriydi. Sıfırdık resmen. Herkes aşırı kötüydü. Hakan falan 20. dakikada bıraktı maçı. 35. dk civarı Chiellini akan oyunda bomboş bizim ceza sahasına doğru top sürüyordu ki daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Chiellini bile şaşırmıştır.

    Rezalet oynayan Ozan+Okay aynı anda çıkınca orta saha daha da yok oldu ve İtalya ikinci yarı dinlene dinlene yendi. Defansında Chiellini ve Bonucci olan takıma havadan uzun top oynamak da müthiş bir fikirdi.

    Ama İtalya da cidden hiç imkân tanımadı. Çok net hükmettiler, müthiş pres yaptılar ve ilk yarı biterken daha bizim takım futbol adına sıfır olumlu hareket yapmıştı. Bütün maç çaresiz şekilde debelendik.

    Umarım çok moral bozmazlar, çünkü bu oyun İsviçre’yi de Galler’i de cesaretlendirecek kadar kötüydü. Gördüğüm en kötü takım performanslarından biriydi. Profesyonel futbolcularla bir futbol kursuna katılan gençlerin maçı gibiydi bazı anlar.

    Necrobutcher

    @Ahmet Saraçoğlu, Şenol Güneş ilk maçtan turnuvayı bitirmiş bile olabilir o kadar kötüydü. Tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Oyun olarak da skor olarak da ezildik. Ne bireysel ne de takım olarak sahada hicbirsey yoktu. Bu kadronun böyle olması Şenol hocaya yazar.

  25. Mahakali says:

    Valla tüm suçu Şenol Güneş’e yikmamak lazım. Buraya kadar gelirken bir tane muhteşem Avrupa Eleme grubu oynadık. Dünya kupası elemesinde de Hollanda ve Norvec’i yendik. Takım yenince oyuncular çok iyi, jenerasyon çok iyi, takım yenilince tüm suç Şenol Güneş’in olmamalı. İlk önce bu algıyı yıkmak lazım. Bir de milli takımi çok abartiyoruz sanki. Hücum anlamında sıradan ve milli takım performanslari yetersiz olan oyuncularımız var. Cengiz berbat durumda, Hakan zaten milli takımda hep soru işareti, Yusuf rolü belli olmayan bir oyuncu, Kenan ve Umut’un seviyesi belli, Merih zaten takımında forma şansı bulamıyor. Üstüne bir de Ozan ve Okay da çok iyi olmayınca sonuç böyle oldu. İlk maçları her zaman kaybediyoruz, İsviçre ve Galler’in İtalya’da puan alma ihtimali yok. Bizim bu iki takımı da yenmemiz gerekiyor.

    Bence kesinlikle cengiz oynamamali. Solbeke Zekiyi koyup sağ bekte Mert Müldür’ü düşünebiliriz. Yusuf yerine de Orkun Kökçü olabilir. Geriye düşersek de Halil’i kullanabiliriz. Ayağında top tutabilen yetenekli bir çocuk.

    Umarım bu iki maçı daha iyi geciririz, Şenol Güneş bu seviyede her zaman iz bıraktı. Beşiktaşla, Milli takımla hatta Trabzonla bu tarz turnuvalarda her zaman başarılı olmuştur. İyi düşünmeye devam ediyorum.

  26. Melkor says:

    Kıraç bi tane de vatan hainleri marşı patlatır mı acaba? mantıken gelmesi lazım. dardanel de makarnaya koyuyor. bıktık bunların hamasetinden, rezilliğinden. milyonların beklediği turnuvayı el birliği ile çöp ettiler.

    ismail vilehand

    @Melkor, maçı izlerken uyudum, sonucu sabah öğrendim ve aklıma ilk dardanel’in paylaşımı geldi. Böyle sikerler işte adamı.

    Dövüş sporlarında da çok oluyor. Rakibini küçük görüp taşşak geçen adamın ağzı burnu kırılınca içimin yağları eriyor. Güzel şeyler bunlar.

  27. deadhouse says:

    Belçika – Rusya Kg Var Banko bugün. Misli oynamak isteyenler için ilk maçlar düşünüldüğünde en banko maç olabilir. Nedenine gelince maç Rusya’da ve Rusya, bazı eski kaleciler tarafından yönetilen bazı takımlar gibi çok kötü bir takım değil. Belçika zaten gol atar. Ayrıca da gol yiyen bir takım. Bence % 95 olasılıkla Var olur.

    çaksu

    @deadhouse, Unutmuşum lan. KDB ve Lukaku aynı takımda. Diğer bi dünya çok iyi oyuncu yanında.

    deadhouse

    @çaksu, Ne yazık ki bu muhteşem jenerasyon yaşlandı artık. Fırsatları değerlendiremediler. Bırak kupa almayı, herhangi bir turnuvada finale bile çıkamadılar. Bence bunun nedeni kötü teknik direktör tercihleri. Dünya Kupası var önlerinde, orada da bir şey yapamayacaklar gibi. Bu turnuvada yarı final bekliyorum onlardan. Portekiz ya da Fransa eler bunları. Bunca zamandır bu büyük beklentiyi karşılayamamalarına rağmen yine de bu turnuvada sağlam bir birliktelik geçirirlerse belki kupa gelir kim bilir. Yine de Fransa ve Portekiz’i düşününce zor diyorum. En sağlam iki takım bunlar bence.

    Gökay

    @deadhouse, Katılıyorum. Var sağlam tercih olur, oran da müthiş. Bugün Galler ya da Belçika maçlarından ikisinden birinin berabere bitmesini bekliyorum. Ayrı ayrı kuponlarda beraberlik tercihi aldım. Danimarka Finlandiya maçının, her ne kadar Danimarka mutlak favori olsa da yakın geçmesini bekliyorum. 1&2.5alt, 0/1, H0, 1-0 2-0 gibi skorlar denenebilir.

    Bunların dışında kuzey liglerinde ufak beklentilerle aradığım süprizler var: Kristiansund – Odds arasındaki maçlara baktığımızda bir denge hakim. Kristiansund, 6 maçlık fikstürde 4 galibiyetle ilerlerken henüz beraberlik almadı. Odds ile ilk galibiyetini geçen hafta aldı. Bu maç Molde maçı ile aynı saatte oynanacak. Son iki maçtır kazanamayan Molde’ nin bu maçı kazanmasını bekleyerek ve Kristiansund’ un da gel gel oranını gözününe alarak, ligdeki ilk beraberliğini denedim.

    İsveç’ te ise Osters ya da Orgryte ten ilk yarı süprizi bekliyorum. Özellikle Osters son 6 haftadır ilk yarı gol bulamadığından o tarafa daha sıcağım. Vasteraas ile Osters in karnesine bakıldığında da bir Osters hakimiyeti mevcut. Vasteraas ın sezon başlangıcı için gayet iyi olan karnesini Osters inki ile karşılaştırınca açılan oranlar bana pek mantıklı gelmedi.

    https://nsn.page.link/Rp61b
    https://nsn.page.link/U9f55

    deadhouse

    @Gökay, Güzel yorumlar. Bu İsveç 2. Ligi bu sene çok zorlu geçiyor. Var, üst bitmesi gereken maçlar 0-0, 1-0 bitiyor. Şu ana kadar genelde yatırdılar. Akropolis maçı için beraberlik düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası tercihlerin çok mantıklı. Neredeyse aynısını düşünüyorum. Belçika’da ayrılıyoruz bir tek. Berabere bitmez bence. Taraftar desteği tamam ama Belçika affetmez taraf bahsinde. Danimarka tam 1-0,2-0′lık maç. Gol yiyeceğini düşünmüyorum. 1-0 mi biter 2-0 mı bir tek onu tahmin etmek sıkıntı. Galler maçı için 15 gündür 0 düşünüyorum.

    Banko kupon: Belçika Var, Bate Borisov 1, Oskarsham Var, Sandnes Var, Pau Orthez 1.

    Sürpriz: Galler 0, Akropolis 0, Palmeiras H0.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, ilk kupon çok başarılı olamamış gibi. :)

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, ahah sorma üstat, ilk kupon tam olarak şu

    https://youtu.be/LH9VsHk68Nw

    Olsun denemeye devam :)

    @deadhouse, Deniz hocam senin süpriz çok yakındı. Bekliyorum bugün de bir şeyler

    deadhouse

    @Gökay, Banko kuponda en güvendiğim maçtan yattım. O koydu bana. :)

  28. Dardanel’in dün yaptığı şey nasıl bir intihardı harbiden.

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, rezillik.

    cotard delusion

    @Ahmet Saraçoğlu, Hayır üstelik makarna da bize koydu

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Oha şimdi gördüm. İntiharı bırak ahlaksızlık.

    Politically incorrect şakalar yaparsın da, tanıdığın ya da karşılıklı rızanız olduğunu düşündüğün birileriyle, öyle bi bağlamda yaparsın. Mesela şurdaki limerick’ler gibi.. Anneler karılar gırla gidiyo ama all in good fun mk. Sci fi kitap kulübü herkes birbirinin kafasını biliyo.

    https://www.youtube.com/watch?v=JxtOpd99b3A

    kkkaan

    @Ahmet Saraçoğlu, Evet ama paylaşımda kullanılan dilin yanlış olmasından kaynaklı falan değil herkesin ota boka alınıp zırladığı bir dönemde böyle ufak argo içeren bir esprinin tepki çekeceğini akıl edemedikleri için. Bir de cinsiyetçi demişler cidden durup birkaç saniye o post’u görünce düşündüm cinsiyetçi bir tarafı var mı bu post’un ben mi anlayamıyorum diye sonra yaşadığımız dönem aklıma gelince her şey mantıklı geldi.

    Yiğit

    @kkkaan, “koymak” fiilini cinsiyetçi bulmak absürt bir şey değil bence. Koyacam, sikecem gibi cinsellik (adı üstünde) temelli argoların cinsiyetçi olmaması mümkün mü ki?

    Koyacaz derken yumruğu koyacaz gibi yumuşak düşünüyorsanız bilemem tabii.

    deadhouse

    @Yiğit, Yanılıyorsun. Kelime olarak cinsiyetçi bir kelime olabilir. Ancak anlam olarak öyle değil. Makarnaya koyacağız derken kimsenin aklına “cinsel organ” gelmemiştir. Mahallede hiç mi arkadaşlarınla top oynamadın çocukken. Size bu maçta koyacağız gibi laflar havada uçuşurdu. Kimsenin aklına da cinsellik gelmezdi.

    Yiğit

    @deadhouse, vay be benim aklıma hemen cinsel organ gelmişti. Ne fesatmışım…

    Rzeczom

    @deadhouse, ”Size bu maçta koyacağız” 8 yaşındayken de aklıma ”sizi s*keceğiz* diye gelirdi.

    öyle bir mahalleydi bizimki.

    deadhouse

    @Rzeczom, Benim aklıma öyle şeyler gelmezdi. Çocukları da leylekler getirirdi diye bilirdim :(

    Börbır

    @deadhouse, Reklamı yapanlar 8 yaşında olsa belki haklıydın ama 8 yaşında olduklarını hiç sanmıyorum. Ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorlardı tam da o anlamda kullandılar zaten.

    deadhouse

    @kkkaan, Paylaşım salakça. Verilen tepki ise abartılı. Cinsiyetçilikle suçlayanlar da dediğin gibi bu dönemde normal bir durum. Feminist ve feminist yancısı değilsen ne yaparsan yap bir şekilde cinsiyetçi oluyorsun. Tabii bunların hiçbirine gerek yoktu. Böylesine saçma ve ucuz bir paylaşım her halükarda eleştirilir.

    Twat

    @deadhouse, katılıyorum. paylaşım cinsiyetçiden ziyade leşşş ötesi ve ülkeyi sarmış aşağılık kompleksli düşük kültür ürünü barzo mantalitesinin bir yansımasıydı. ortaokul tuvalet mizahı bile şu yaptıklarından daha az salakçadır hatta. ortaokullular hiç olmazsa 12-13 yaşında.

    TurkMetal

    @Twat, 3-0 koydular 1
    Dardanel twiti sildi 2

    Başka sözüm yok

    kkkaan

    Evet leş, salakça ve aşırı ergence bir paylaşım ve bir şirketin böyle bir paylaşım yaparak reklam yapması aşırı mantıksız ama sırf o paylaşım argo içeriyor diye o post silinene kadar twitter’dan ağlamak da eşit derecede leş, salakça ve ergence. O post’un internette ergence olduğu yazarak eleştirenlerle bir sorunum yok ama post’dan cidden alınıp üstüne üstlük cinsiyetçi diye sıfatlandıran ve dardanel’den özür bekleyen insan tipi kadar beni kıl eden bir şey yok. Zararı olmayan aptal bir şey gördükleri zaman gülüp geçmektense alınmayı tercih eden bu kadar insan olması ve herkesin internette veya günlük hayatta bir şey söylemeden önce biri alınmasın diye düşünmek zorunda hissetmesi cidden aşırı sinir bozucu. Tuvalet mizahına tahammül ederim ama bu insan tipine edemiyorum.

  29. ismail vilehand says:

    Lan Eriksen’e ne oldu öyle aklım çıktı şu an anası avradını sikeyim.

  30. ismail vilehand says:

    Amına koyayım gerçekten böyle işi şoktayım.

  31. Rust in Peace. says:

    Off içerdeydim, mutfaktan eriksen ölüyor diye seslendiler aklım çıktı. Neyse ki şu an canlı görünüyor, umarım kalıcı bir hasar yoktur.

    Yalnız yorumları okurken birkaç kişi gördüm sinirlendim. “Dünyanın her yerinde o kadar çok insan ölüyor, onlara üzülmüyorsunuz” insanları. Arkadaş insan değil misiniz, olay Eriksen değil ki. Önünde ününden, yaşından, ırkından bağımsız kimin ölüm mücadelesi verdiğini görsen istemsizce üzülürsün. Adam ölümle boğuşurken “Dünyada o kadar insan ölüyor ona üzülmüyorum, demek ki buna da üzülmemeliyim” diye mi düşüneceğiz aq ya?

  32. ismail vilehand says:

    Yalnız daha önce müsabaka esnasında ölen sporcuların videolarını çok izledim, pek bişi hissetmemiştim ama canlıda böyle bişey görmek ve neredeyse 8-9 senedir takip ettiğim/izlediğim bir oyuncu olmasından mıdır nedir, aşırı derece aklım çıktı.

    Neyse ki hayattaymış.

    Yiğit

    @ismail vilehand, off evet. Ben dışarıdaydım, canlı tanık olmadım ama çok kötü hissettim. Kjaer ve Eriksen’in eşinin fotoğrafı ciğerimi söktü.

    Böyle şeylerin paylaşılmaması gerekiyor. Yerdeyken o boş gözlerle bakışı tarif edilemeyecek bir his uyandırdı. Resmen ölü gibi bakıyordu. İnanılmaz hassas bir görüntü.

    Necrobutcher

    @ismail vilehand, ben konfederasyon kupasindaki Foe olayını iki yılda asmistim. Buna izlerken denk gelmedim iyi ki harbiden çok etkiliyor.

  33. ismail vilehand says:

    “Impaled Nazarene elemanlarının İddaa kuponları” kurgusunu paylaştıktan sonra “Lan acaba mı?” diyerek daha makul bişi denedim:

    https://nsn.page.link/1AhUN

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, Güzide de öğlen Finlandiya kazanır oynamıştı tek maçlık, o da 5 koydu 41 aldı.

    Ben tek kuponda Belçika 1,5 üst kazanır ve Galler İsviçre X tutturdum, ama aynı kuponda Danimarka alır da dediğim için yattım.

  34. Dün Güzide’yle, haftalar sonra ilk kez hiç iş yapmadığımız bir gün geçirdik. Alanya’ya gittik gezdik eğlendik. Akşam eve dönünce Danimarka-Finlandiya maçını izlemek yerine bahçede takılıyorduk ki Güzide söyledi, Eriksen’e kalp masajı yapılıyormuş maç tatil edilmiş diye.

    Tam o sırada ismail vilehand Whatsapp’tan mesaj attı, “canlı olarak görmediysen dünyanın en şanslı insanısın” diye.

    Sonradan Twitter’dan şuradan buradan gördüm. Atlatmış olduğunu, hastanede arkadaşlarıyla konuştuğunu biliyor olmama rağmen yine de gözlerim dolar gibi oldu. Canlı izliyor olsaydım neler yaşardım tahmin edebiliyorum. Çok kötüymüş gerçekten. İçim kıyıldı Danimarkalı oyuncuların ağlamamak için zor durdukları görüntüleri görünce.

    Umarım futbol hayatını etkileyecek bir şey değildir.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Kalp krizi geçirip ne futbolu abi. Bildiğim kadarıyla mümkün değil bundan sonra futbol oynaması.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, İngiliz medyasında “artık profesyonel futbol oynaması zor” diyen kalp doktoru da gördüm, “bir şey söylemek için erken” diyeni de. O yüzden umarım bir şekilde geri döner.

  35. Bugünkü maç tahminlerim:

    İngiltere-Hırvatistan: 1 alt
    Avusturya-Makedonya: 1 alt
    Hollanda-Ukrayna: KG

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, İngiltere 1 ve üst değiştirerek oynayacağım bu kuponu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, normalde üst olması daha normal tabii ama eski gücünden epey uzak olmasına rağmen Hırvatistan bir şekilde kilitleyebilir diye düşündüm. O yüzden İngiltere 2 golden fazla atamayabilir. Yatarsa da 2-1′le falan yatar gibime geliyor. Öyle 4-2′lik falan bir maç beklemiyorum, ama umarım kupon yatar da bir sürü gol görürüz.

    Euro 2016′da efsane bir Portekiz-Macaristan grup maçı vardı 3-3 biten. Öyle maçlar olsa keşke.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Dzsudzsak ve Ronaldo düellosu yaşanmıştı. Çok iyi maçtı. O turnuvada çok iyi goller de olmuştu. Daha 4 maç oynandı, konuşmak için erken ama şu 4 maça baktığımızda futbol zevki düşük seviyede. İyisi mi yine Macaristan – Portekiz maçını bekleyelim diyeceğim de Portekiz bu sene tıpkı İtalya gibi gol yemiyor. İngiltere de defansif oynamaya başladı. Pozitif futbol düşünen yine bir Almanya var. Onlar da Fransa’yla oynuyor, sıkar biraz pozitif oynamak. İspanya zaten leş. Simeone’nin hücum yapabilen hali. Gol yememek için yemin etmişler. Genele baktığımda bu manzara bana garantici, pis, defansif bir turnuva vadediyor. Umarım yanılırım.

    Ahmet Saraçoğlu

    İngiltere-Hırvatistan tuttu ama Makedonya‘nın gol atmasını beklemiyordum, oradan yattım.

  36. Negro Lupus says:

    Bugünkü maç tahminlerim

    Avusturya – K.Makedonya : H0

    Hollanda – Ukrayna : MS0

    İngiltere – Hırvatistan : H0

    deadhouse

    @Negro Lupus, Eline sağlık. Oynadım bunu da.

    Negro Lupus

    @deadhouse, 🤣🤣 Şeytanın bol olsun kardeşim umarım tutar

    ismail vilehand

    @Negro Lupus, tam helali harama dönüştürmelik bir kupon.

    Negro Lupus

    @ismail vilehand, hahaha aga İtalya , İsviçre maçlarını doğru tahmin ettim sadece Danimarka da yanıldım bakalım umarım tutar bunlar 🤣

    Gökay

    @Negro Lupus, Ben de aşağı yukarı aynı düşünüyorum. Umarım dünkü hüsran gibi olmaz. İngiltere ye 2/1 deneyeceğim ekstra

    Negro Lupus

    @Gökay, Milli maçlarda genelde fazla sürpriz olmaz dünkü Danimarka maçı gibi ekstrem ve moral bozucu olaylar hariç . Bence dün Danimarka da H0 alacaktı ama Eriksen’den sonra ister istemez motivasyon kaybı oluştu ki penaltı kaçırdılar

    ismail vilehand

    Ayağının tarak kemiğini sikeyim Arnautović bok var atıyosun. Bütün PA’yı yatırdın.

    deadhouse

    @ismail vilehand, 2-2 oldu Hollanda. Arnautovic’e daha rahat küfredebiliriz artık.

  37. çaksu says:

    İzlesem mi diye bi düşündüm ama istemediğime karar verdim. Belki ayağa kalktığını, konuşup demeç verdiğini gördükten sonra bir gün.. Poş’un Spurs’ünde en sevdiğim adamdı bi zamanlar. Hey gidi.. En azından mutlu bi hayat geçirir umarım bundan sonra. Oynasın oynamasın..

    Vücutlarının sınırlarını zorluyor bu adamlar. Son yıllarda gittikçe daha da boku çıkıyor. 3 günde bir maç. Eriksen’e olanın direk sebebi nedir bi fikrim yok ama şu adamlara biraz daha dinlenecek toparlayacak zaman bırakma konusunda bi tartışma başlatır umarım bu olay.

    deadhouse

    @çaksu, 3 günde bir maç oynatıyorlar. Çünkü bu takımlar için de sponsorlar için de oyuncular için de daha fazla Para demek. Bu oyuncular 10 15 20 30 40 milyon euro kazanıyorsa, bunun nedeni sıkışık maç takvimidir. Az maç oynamak istiyorlarsa maaşlarından kısmak zorundalar. Kazancımızdan da kısmayalım, az maç da oynayalım. Böyle bir dünya yok. Kapitalizmi bir kez kabul ettin mi artık hiçbir insani duruma itiraz edemezsin.

    çaksu

    @deadhouse, Genel olarak futbolcuların bu konuda fikri nedir bilmiyorum ama.. Klopp İngiltere’ye geldiğinden beri sürekli şikayet eder sıkışık maç takviminden, ve sürekli de “futbolcuların sağlığı/iyiliği” argümanını tekrarlar. Biraz ondan aldığım güvenle yazdım. O bilmicek de kim bilecek diye.

    deadhouse

    @çaksu, Doğrudur, Kloop daha iyi bilir tabii. Kloop’un bildiği ve üç maymunu oynadığı esas meseleler ise bahsettiğim konular. Sence bir futbolcunun 20 milyon euro maaş alması normal mi? Peki 150 milyon euro bonservis ödenmesi? Futbolun dengesini bozan, futbolu ruhsuzlaştıran şey para. 10 20 milyon euro maaş almayı kabul eden biri, maç sayısının fazlalığından şikayet etmek yerine, onu metalaştıran, onu robota, makineye çeviren sisteme isyan etmeli. Bunu yaptıktan sonra maç sayısının fazlalığı ile ilgili örgütlenip tekrar insana dönüşmek isteyebilirler. Aksi takdirde bu şikayetleri insanlara sadece şımarıkça gelir.

  38. çaksu says:

    And now for something completely different…

    https://twitter.com/emma_saund/status/1403659271657644033

    Biri de “That’s why we brought all the right backs!” demiş haha. Bilmeyen vardıysa, Southgate Trent’i kadroya almadığından beri, aylardır tartışıyolardı bu sağ bek mevzuunu. Sonunda Southgate “hepsini alıcam ulan” diyerek noktayı koydu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, ya gerçekten Trent’i nasıl almayabilirsin ki zaten. Haftalarca konuşuldu ama belliydi alınacağı. Tamam en iyi sezonunu geçirmedi ama Trent ulan.

    Dün Frank DeBoer’e de bir benzeri yapıldı.

    https://twitter.com/TheMessiguyy/status/1404000909542187010/photo/1

    O da “Tavsiye için sağ olsun ama 3-5-2′ye devam” diye cevap vermiş.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Haha o da süpermiş. Link gitmiş ama aramaya inandım.

    https://pbs.twimg.com/media/E3r0dNZXIAIHJ_m?format=png&name=small

    Valla bana mı öyle geldi bilmiyorum.. Milli takıma alınmadığı günden beri daha bi hırsla ve gayretle defans yapıyo sanki haha.

    Da şimdi baktım da sakatlanıp kadrodan çıkarılmış ya yuh.

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, ahah cidden mi, adam her şeyiyle basına manşet veriyor son 1 aydır.

  39. çaksu says:

    https://www.youtube.com/watch?v=upch33dRZnQ&t=2s
    Cardiologist Explains Christian Eriksen’s Collapse & Why Athletes Have Cardiac Arrests

    Tabi ki fazla net bilgi yok elimizde de.. Görüntülerden yola çıkıp kalp masajının/şokunun başlamasının 2 3 dk’yı bulmasına takılmış bu kardiyologumuz. Normal insan için çok uzun bi süre, Eriksen atlet olduğundan umuyorum kalıcı bi hasar yaşamaz diyor.

    13. dk ve sonrasında da benzer durumda ne yapılır onu anlatıyor.

    Kalp masajı öğrenme konusunda motivasyon oldu bana da.

    Dysplasia

    @çaksu, İlk yardım aslında bayaa basitleştirildi, videoda da denildiği gibi kimseye suni solunum yapmak da illa gerekmiyor artık. Hem fizyolojik olarak pek önemli olmadığı anlaşılıyor yavaş yavaş, hem de insanların çekinceleri yüzünden bu işe el atmamalarının önüne geçilmek isteniyor. Kalp masajını doğru ve etkin şekilde yapmayı öğrenmek gerekiyor ama. Bir de olay yerinde kriz yönetimi.

    Videoda hekimin şüphelerini anlayabiliyorum ama muhtemelen o adamın nabzı sonradan durduğu için masaj da sonradan başladı. Sanırım böyle de bir açıklama yapılmış ki bence olan da bu gördüğüm kadarıyla. Ama daha erken monitörizasyon yapılabilirdi sanırım. Tam zamanlı canlı halini bulamıyorum olayın, o yüzden çok da konuşmayayım.

    Bu arada kalp masajı için benden tüyo olsun; Slayer – Expendable Youth.

  40. ismail vilehand says:

    JASON MOUNTH kim amk?

  41. ytncl says:

    Dostlar ben mi futboldan sıkıldım, yoksa futbol boktan bir yere doğru mu gidiyor emin değilim. Bu tarz büyük turnuvalar zerre keyif vermemeye başladı. En son keyif aldığım turnuva özellikle ispanya, Hollanda ve Guus Hiddink’li Rusya sayesinde euro 2008′di. Düşünün durumun vahametini.

    Özellikle bu tarz turnuvalarda, kaybetmeme iç güdüsünün ön plana çıkması, bence seyir zevkinin içine ediyor ve bu durum için hiç bir takımı da suçlayamam. Ancak milli turnuvalardaki bu durum, Şampiyonlar Ligi’ndeki eleme turlarına da yansıdı. Son dönemin finallerinden de hiç keyif almadım. Teknik-taktik savaşları, defansif olarak kaymaları, takımların birbirine alan bırakmamalarını falan sevenlere lafım yok ama benim sevdiğim futbol böyle bir şey değil. Ben hücum görmek istiyorum, gol görmek istiyorum, bireysel yetenekler görmek istiyorum. Şimdiki futbolcuların robotlardan bir farkı yok. Hepsi rolleri ezberletilmiş iyi birer atletler, o kadar.

    Son olarak futbolun uzun vadede reytinglerinin ciddi ölçüde azalacağını tahmin ediyorum. Hem yukarıda açıkladığım sebepler, hem de 90 dk içinde tüketilebilecek çok sayıda farklı içerik olduğundan. Zaten şimdiden bile çoğumuz arkada ses olsun diye açmıyor muyuz?

    deadhouse

    @ytncl, 16 takımlıyken güzeldi. 24 takım fazla. Dünya Kupası’nın da içine edecekler. 48 takım yapacaklar. Para para para. Açgözlülük, sevdiğimiz her güzel şeyi öldürüyor.

    Emre Görür

    @ytncl, katılıyorum. Hatta şunu bile iddia edebilirim: Roland-Garros 2021 > Euro 2020 + NBA playoffs 2021

    deadhouse

    @Emre Görür, Djokovic efsane maçlar çıkardı. Yalnız şunu söylemem lazım. Roland Garros erkek tenisi olarak değiştireceğim bunu. Kadın tenisi izleyemiyorum. Eskiden Serena-Venüs maçlarını izlerdim. Onları da izlememin sebebi erkeklere taş çıkartacak kadar güçlü olmaları. Kadın futbolu ne kadar eziyetse kadın tenisi de öyle eziyet. Bu arada spor tarihinde bir spor dalını 20 yıldan uzun süredir en yüksek derecede domine eden bu üç tenisçiye şahit olduğumuz için şanslıyız. Onlardan sonra tenis zor izlerim bir daha.

    ytncl

    @Emre Görür, Şu an skor sıklığı futboldan fazla olan her spor daha zevkli olabilir, buna itirazım olmaz ama alışmışım bir kere futbol genlerimize işlemiş. Diğer sporları da takip ediyorum, özellikle snookerdan baya keyif aldım, tavsiye ederim.

    @deadhouse, bence takım sayısından daha önemli sıkıntılar var, o çok daha derin bir konu. Ben daha çok oynanışından ve keyifli sekansların azalmasından mutsuzum.

    Bu arada an itibariyle futbola gömdüğüm şu dakikalarda Ukrayna 2-0′dan geri döndü asfdffadf.

  42. ismail vilehand says:

    Pandev tam esnaf topçu. Hala oynuyor adam.

    çaksu

    @ismail vilehand, Oha adam daha ölmemiş, gol bile atmış. GS’deyken bile bitmiş diyodum adam. Önündeki topa koşamıyodu. “Hızlanmak?” deyince “O kim, Inter’de mi oynuyor?” diyordu.

    ismail vilehand

    @çaksu, kadroya baktım Pandev yazıyor, “lan acaba bu o Pandev’mi?” diye kontrol ettim özellikle.

  43. ismail vilehand says:

    Yarı final garanti diye uçup kaçıyoduk henüz turnuvada bizden kötü takım yok.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, tam şu an bunu yazmak için girdim siteye. Türkiye ve Rusya dışında top oynamayan takım yok ilk maçlarda. Rusya da bizim bir tık üstümüzde.

    Turnuvanın en genç takımıyız, başarılı olamazsak bu turnuvada kızmam takıma, ama biraz top oynamamız lazım tabii kalan 2 maçta.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Rusya bi periyotta en azından, Zyuba’ya şişirip dönep topa baskı yaparak bi varlık gösterdi. Kesinlikle üzerimizdelerdi performans olarak.

    Bi de Jirkov’un sakalları beyazlamış lan hey gidi. Verthongen’in bile saçına ak düşmüş gibi geldi, ışıktan değilse. Ulan zaman ne şerefsiz bişey.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Ben de bunu yazacaktım. Takımlara bakıyorsun, sonuç ne olursa olsun, hepsinin bir sistemi var. Kimse ezilmiyor.

    Negro Lupus

    @ismail vilehand, maalesef öyle . Bizim takımda bir türlü çözemediğim anlamsız ve gereksiz bir ego var. Üst üste iki maç kazandık mı sanki galaksiler arası turnuva şampiyonu olmuşuz gibi seviniyoruz. Ve haddimizden fazla kibirleniyoruz. Tamam bizim takım yaş ortalaması genç ve eskiye nazaran daha tecrübesiz ama bizim gibi birçok tecrübesiz takım var ama hepsi at gibi koşuyor ve yenilselerde en azından mücadele ediyorlar . Şu şey çok nettir ; çalışıp işini ciddiye almazsan, gereksiz egolara girersen ve mücadele etmezsen asla bir yerlere varamazsın

    çaksu

    @ismail vilehand, Türkiye bile o kadar kötü oynayamaz heraldi kalan iki maçında. Turnuvadaki en kötü performans olarak kalır o. Kazmalık ve taktiksel yetersizlik dışında mental olarak da hiç hazırlanamamışlar muhtemelen. Bir Türk gibi suç atacak birini aramak yerine normal bi insan gibi herkes sorumlululuğu alıp uyanmaya çalışırsa, daha iyi bişey oynarız belki.

    Pas yeteneği geliştirmek için hiç mi bir şey yapılmıyor bu Türkiye’de. İzlemeye izlemeye unutmuşum, yeniden şok etti bu pas atma acizliği.

    Hareketli kalmayı hiç mi kimse öğretmiyor. Pas hatası yapmasa bile topu veren duruyor işi bitmiş gibi.

    Oynamasak da pek koymuyor artık da.. Kendimi biraz gaza getirirsem hala mk lı konuşacak moda geçebiliyorum.

    çaksu

    Taylan’ı kenarda görmüştüm. Emre Kılınç kadroda yok mu ya diye baktım şimdi, varmış. İkisi de oynar umarım. Hareket lazım, çabuk düşünmek lazım. Baskı lazım. Şu ana kadar hiç oynatıp entegre etmeye çalıştı mı Şenol bilmiyorum ama..

  44. deadhouse says:

    Österreich – Alexander the Great maçı bugünün en futbol vadetmeyen maçı olarak gözüküyordu, öyle olmadı, ilk yarı itibarıyla fena bir maç değil diyebilirim. Avusturya kadro olarak önde, K. Makedonya ise kaybedecek bir şeyi yokmuşcasına oynuyor, iyi de yapıyor.

  45. Yiğit says:

    Djokovic kadar mantalite sahibi bir sporcu görmedim hayatımda. Adam artık sıkıldı 2 set avantaj veriyor.

    Yalnız en iyi şampiyonluklarından birisi oldu bu. Fransa Açık’ta ilk defa birisi Nadal’ı eleyip şampiyon oluyor. Nadal’la karşılaşıyorsan şampiyon olamıyordun. Zaten herif 13 defa kazandı.

    Şu seyirciler de bir anlamadı gitti. Rakibi gaza getirdikçe Djokovic sırf seyircinin puştluğuna alıyor maçı. Bence Nadal ile Federer’den en büyük farkı hiçbir zaman kazandım artık diyemiyorsun Djokovic’e karşı. Diğerleri de bu konuda çok iyi elbette ama djoko başka bir seviye.

  46. çaksu says:

    Heraldi turnuvanın en iyi maçı oluyor Hollanda – Ukrayna. Devre arası şu an. O kadar keyifli geldi ki Ukrayna ataklarında bile heyecanlanıyorum, ah ulan falan çekiyorum. Hollanda’yı zaten her turnuvada desteklerim.

    çaksu

    O sağdaki 2 efsane pozisyon harcayan 23 numara yerine de girecek biri olsa keşke Hollanda’da. Son hamlede kafa gidiyo çocuğun heyecandan, belli.

    çaksu

    Hehe 2 golde de pay sahibi olarak accık göt etti beni. Kazmalığı olabilir ama güçlü, hızlı, bela bi çocuk. İlk golde içeri topu gönderen, 2. golde kanırttırarak hataya zorlayan 22 no’lu (23 değil) bu ibişti.

    Bi de Ginieee!

    çaksu

    @çaksu, Göt etme complete. Maçı da aldı haha.

  47. Yarmolenko nasıl yardı ulan muazzam gol oha

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Açıyı bulduğu an “Sıçtınız” dedim içimden ama, yine bile bağırttı beni müthiş vurdu.

  48. Turnuvanın en iyi maçını izliyoruz şu an. Sabah konuştuğumuz Macaristan-Portekiz gibi 3-3 olacak mı bakalım.

  49. çaksu says:

    Ulan yaşlandık da o kadar da değil. Konoplyanka nerde? 31 yaşındaymış daha. O kadar düşmüş mü performansı?

    çaksu

    Sakat mı diye baktım şimdi, sakatmış. Bu ihtimali nasıl akıl ettim bilmiyorum. Kendi zekam beni korkutuyor bazen.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.