# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Masa başında kazanılan maçlar, iddaa baronları ve daha fazlası…
| 27.06.2024

VAR odası.

Site kitlemiz içerisinde futbola meraklı insan sayısının çokluğundan, sadece bu konuya ayrılmış bir başlık açmanın gerekli olduğunu düşündük.

Bundan böyle tuttuğunuz takımla ilgili övgü ve şikâyetlerinizi buraya yazabilir, oynadığınız kuponları burada paylaşabilirsiniz.

Böylece hem konuyla ilgilenenler tüm bu muhabbetleri tek bir yerde bulabilir hem de Serbest Kürsü kısmı daha genel muhabbetler için kullanılabilir.

Şimdiden herkese keyifli muhabbetler.

  Yorum alanı

“Masa başında kazanılan maçlar, iddaa baronları ve daha fazlası…” yazısına 6,217 yorum var

  1. Tüm eşleşmeleri favori olmayan takımlar kazansa sizce final ve şampiyon kim olur?

    Hırvatistan – Hollanda
    Fas – İngiltere

    Bence:

    Hollanda – İngiltere
    Penaltılarla Hollanda

    Bunu da Hollanda’nın oynundan zevk almayan biri olarak söylüyorum.

  2. Koralp says:

    Arjantin-Portekiz finali hayırlı olsun.

  3. Yiğit says:

    Amına kodumun Hırvatistan’ı her elemeyi penaltıyla geçiyorlar. Nefret ediyorum bu takımdan.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Yiğit, +100. Bir tek bana mı itici geliyor bu takım diyordum. Brezilya alsın diye adeta dua ettiydim ama olmadı gene eledi futbol katilleri.

    deadhouse

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Ne iticisi ya. 6 milyonluk takım son 7 dünya kupasına katılmış, üç yarı final 1 final belki bu kez şampiyonluk. Tebrik edilmesi gereken muazzam bir disiplin, inanılmaz bir başarı.

    Yiğit

    @deadhouse, iticilikle başarı farklı şeyler. Atletico Madrid de çok disiplinliydi, Barçaların bayernlerin arasında 2 kez finale de çıktı. Başarılılar yani. Ama dünyanın en itici takımı.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @deadhouse, Kardeşim isterse galaksi kupasını kazansın Hırvatistan bana itici geliyor nokta.

    owlbos

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Keşke şu ismini değiştirsen/kısaltsan da yorumlarını … şeklinde görmesek.

    Çok da önemli değil şahsım adına, sadece tasiye benimkisi.

  4. Messi’yi çıkar Arjantin Kayserispor’dan hallice bir takım.

  5. deadhouse says:

    L O U I S V A N G A A L

    Sen çılgınsın dostum.

    Sen teknik direktörsen diğerleri ne.

  6. Arjantin – Hollanda turnuvanın en acayip maçı oluyor. Şu ana kadar oynanan 8927314 maçta yaşanmayan gerginlik bu maçta yaşanıyor. Messi bile kırmızı kart görebilir, öyle bir maç.

  7. Messi finale çıksın diye eyyam yapılıyor. Lahoz’u hiç bu kadar taraflı görmemiştim. Tüm takdir haklarını Arjantin’den yana kullanıyor, Hollandalı futbolcuların sabrı sınanıyor resmen.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Kesinlikle öyle. Arjantinliyim ama Hollanda doğranıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    Kupayı Messi’nin almasını istememe rağmen bunu söylüyorum.

  8. deadhouse says:

    Arjantin Hırvatistan maçından Hırvatistan favori bence. Kovacic, Brozovic, Perisic, Kramaric, Modric. Manyak bir kadro amk. Çok tecrübeliler.

    O değil de Fas – Hırvatistan finali süper olurdu ha. Grupta da karşılaşmışlardı 0-0 bitmişti. :D

  9. Yiğit says:

    Hayatım boyunca yaşamadığım gerginliği yaşadım. Özellikle uzatma ikinci devresi inanılmaz gergindi.

    Benim için bu kadarı yeterli. Bundan sonra Arjantin kaybetse üzülürüm elbette ancak bir şeyler başardılar. Messi rüştünü ispatladı bence. Ha yarı finalde elenirse herkes sayıp sövecek tabii ama insaf be kardeşim. 35 yaşında adam top ayağına geldiği anda en az 3-4 kişi tarafından markaja alınıyor. Kilidi açan golleri/asistleri yapıyor. Van Dijk’ın üstüne çekinmeden yürüyor ve anca faulle durduruluyor. Takım arkadaşlarının piç ettiği asistleri bile başlı başına bu turnuvanın en iyi performansları arasına girer.

    Sonrasında olan olaylar dolayısıyla unutulmuş olabilir ama o ne asistti be kardeşim! Daşşağını şapır şupur yalarım senin. GOAT

    Yiğit

    @Yiğit, geçen hafta Emre Özcan bahsetmişti. Turnuva boyunca 3. bölgeye en çok top götüren (pas veya dribbling ile) 5. oyuncuymuş Messi. Ve listenin ilk 30′unda bulunan tek hücumcu.

  10. Emre Görür says:

    Messi’li Arjantin’in başarılı olduğu iki dünya kupasında da taktik aynıydı: Önce savunma. 2014′te topu kazanma hızları etkileyiciydi ve yetenekli ayaklar gerisini getirdi. Bu kupadaki taktik savunmada o kadar agresif değil, daha dengeli. Hücumda Messi’ye eşlik edebilecek önemli bir isim olduğunu söylemek de zor. Bunları göz önüne alırsak şimdiden ortada ciddi bir başarı olduğu düşünülebilir. Ama bu kırılganlıklarıyla Fransa, İngiltere ayarındaki takımlara karşı işleri zor.

  11. deadhouse says:

    Latin Amerikalı futbolculara (Brezilya) ölümüne taktik, disiplin, özveri, takım için kendini adamak, 16 km koşmak vs. bunları empoze edemezsin.

    İsterse kadro değerleri 2 milyar dolar olsun.

    Getto, Karnaval, Dans, Eğlence.

    Kültür problemi bu.

    6 milyonluk ülkenin yaşlı oyuncuları gelir tokatlar böyle.

    Adamlar savaştan çıkalı 15 yıl olmadı. Hala katliam hikayeleriyle yaşamlarını sürdürüyorlar.

    Ciddiler, gerekirse takımları için ölürler.

    Hayatı “oyun” olarak gören karnaval, seks, uyuşturucu sarmalında yetişmiş insanlara yabancı hisler bunlar.

    Dünya değişti. Futbol eski futbol değil. Endüstriyel, fiziki futbolda duygusallığa yer yok.

    İlk şamarı evlerinde Alman disiplininden 7 yiyerek almışlardı. Ders almazlarsa her Dünya Kupası onlar için kabus olmaya devam edecek.

    Yiğit

    @deadhouse, ben ne olursa olsun brezilya’yı çok seviyorum. Futbola adadıkları ruh bambaşka. Birçoğu için hayattaki tek kurtuluş yolu futbol zaten. Onlar için her şey demek.

    Ha başta “ne olursa olsun” dememin sebebi de bu. Yoksa çok şımarıklar bilmem ne. Bir sürü şey sayılır. Yine de çok üzüldüm elenmelerine. Dünya kupası yarı finalinde Arjantin – Brezilya izlemek ne olursa olsun bambaşka bir olay. 2011 yılı UCL yarı finalinde Barça vs RMadrid izlememiz gibi bir şey, daha bile yukarısı.

  12. deadhouse says:

    Beyler Arjantin için şampiyonluk dışındaki her senaryo başarısızlıktır. Maradona’nın çocukları için bu her zaman, her koşulda böyledir.

    Eğer Arjantin şampiyon olacaksa mucizevi şeylerin olması lazım. Portekiz de İngiltere de Fransa da çok üstün Arjantin’den.

    owlbos

    @deadhouse, Öteye gitmeye gerek yok. Hırvatistan eleyecek Arjantin’i.

    owlbos

    @owlbos, skor 1-0

    Yiğit

    @owlbos, ben de böyle düşünüyorum ama bu işler belli olmaz.

    Bu kupalarda hiçbir maçın 90 dakikasını kazanmayan takımların başarılı olmasından bıktım usandım artık. Hırvatistan 2018′de de hiçbir eleme maçının 90 dakikasını önde bitirmemişti, şimdi de aynı devam ediyorlar. 2016′da Portekiz gruplar dahil hiçbir maçını kazanmamıştı diye hatırlıyorum. Nefret ediyorum bu durumdan.

    Arjantin’den bağımsız Hırvatistan’ın rakibini desteklerim.

  13. Turnuva başından beri ilk kez bugün çok net tarafım. Fransa’yı finalde görmek istemiyorum aşırı baydım Fransa’nın ya finalde ya da şampiyon olmasından. O yüzden bugün vurduğun gol, yediğin ofsayt olsun İngiltere.

    Diğer maçta da Ronaldo 11 başlamadığı için Portekiz çok daha avantajlı. Fas belki Hırvatistan’ın yaptığından ekstra gaza gelebilir ama Ronaldo’suz Portekiz cidden tehlikeli.

  14. Yiğit says:

    Bu Portekiz kalecisinin hata yapma potansiyeli bir gün pahalıya patlayacak gibi duruyordu zaten.

    çaksu

    @Yiğit, Kimmiş diye baktım, Porto’nun kalecisiymiş. Sadece 2 maçından biliyorum ama Liverpool’a karşı da baya saçmalamıştı. Goller de yedirmişti.

    Hayat acımasız aq.

  15. Black Thunder says:

    Kendimi bildim bileli, Dünya Kupası’nda gönülden desteklediğim tek bir takım var: Arjantin. Hollanda maçı, cidden bambaşka bir noktaya gitti ve oradan dönüp kazanmayı başardık. Çoğu Arjantin vatandaşı ve destekleyicilerinin, 2-2 olduktan sonra maçın döneceğini düşündüklerini pek sanmıyorum. Burada, biraz LVG’a fazla pasif kaldı. Çökmüş bir Arjantin karşısında, fiziksel ve mental olarak üstünlüğü eline almış gibi görünürken, bu kadar geride kalmanın pek bir anlamı yok gibiydi.

    Messi, tartışmasız bir şekilde kariyerinin en iyi turnuvasını geçiriyor. Acayip. Neredeyse tek başına sırtladı finale götürüyor. Yaptığı asisti, sadece o yapabilir.

    Enzo Jeremías Fernández, büyük topçu olacak. Erik hocam çok istiyordu. Bu turnuvada da gayet iyi oynuyor.

    Son olarak, futbolcuların neden maç sonlarında salak gibi faul yaptıklarını hiçbir zaman anlamadım, anlamlandıramadım. Neden boşu boşuna duran top verilir ve gol yeme olasılığı göze alınır? Hollanda’nın ikinci golünde yapılan faul, o kadar gereksiz ve ahmakçaydı ki sinirlenmemek mümkün değil.

  16. 1989’dan beri futbolu takip ediyorum. Ronaldo’nun tünele girip ağlaması kadar üzücü çok az şey gördüm.

    https://twitter.com/tomiconcina1/status/1601623198474567680?s=46&t=wd8NbeIUVqmD3UUdasG6VA

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, kimse kusura bakmasın ama bütün kariyerini sikti attı. Real Madrid’deki anlaşmazlıkları vs çok da önemli değildi ama o dönemden beridir ciddi düşüşe geçmişti ve bu sene verdiği kararlarla mirasına zarar verdi. Zaten ManU tartışmalarını burada yaptık, bütün bu olaylardan sonra bu görüntü bitirdi işi.

    Herkese resti çekip geldiği turnuvaya atmadığın gole sevinmek ve ağlayarak evine dönmek ile damga vurabildi.

  17. deadhouse says:

    Morocco siker.

  18. Gökay says:

    Teşekkürler @Ahmet Saraçoğlu, Teşekkürler @deadhouse

    https://nsn.page.link/qzUu7

  19. Yiğit says:

    Cheddira hayatımda bir dünya kupasında gördüğüm açık ara en kötü futbolcu. İspanya maçından sonra Portekiz maçı da bunun kanıtı oldu.

    Kırmızı görmüş olması Fas için şüphesiz bir avantaj. Helal aslanıma, aynen böyle devam.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, maç sırasında arkadaşıma yolladığım mesajlar.

    https://ibb.co/Khy5cMt

  20. deadhouse says:

    İngiltere, Fransa karşısında amatör takım gibi duruyor.

  21. deadhouse says:

    Geçen bir yorumcu izliyordum kim olduğunu hatırlamıyorum. Theo Hernandez Fransa’nın aksayan tarafı falan diyordu.

    Seni yorumcu yapan kanalın müdürünü sikeyim.

  22. Cryosleep says:

    İngiltere senin oynadığın topu

  23. Yiğit says:

    Hiç zevk alamadım. Fransa etkin değildi, ikinci golden önce biraz toparladı sadece. İngiltere de yeterince oturaklı oynamadı. Ancak İngiltere daha iyiydi bence. Fırsatları ve özellikle de ikinci penaltıyı değerlendirememeleri de kendi mallıkları tabii.

    Bundan sonra ne olursa olsun Arjantin’in kupayı kazanmadığı hiçbir sonuç umurumda değil. Öyle ruhsuzca izlerim sadece.

  24. deadhouse says:

    98′i hayal meyal 2002′den itibaren de tam olarak Dünya Kupası takip eden biri olarak 2022 Dünya Kupası en zevk aldığım 2. Dünya Kupası oldu.

    Sıralamam. (98 dahil değil)

    2002
    2022
    2010
    2006
    2014
    2018

    lammoth

    @deadhouse, Turnuvanın başında malum Katar meselesi yüzünden hiç bir umudum olmamasına rağmen zamanla heyecan dozu yükselen bir turnuva oldu benim için. Bir de Messi’yi elinde dünya kupası ile görürsem sanırım takip ettiğim en iyi dünya kupası olacak.
    Not: Turnuvanın en güzel anı yavşak Ronaldo’yu koridorda ağlarken gördüğüm andır. Sen bunu hak ettin amk.

  25. owlbos says:

    O değilde hiç kimse Fransa’nin forveti Giroud’nun 36 yaşında olduğunu, her maç 11 ve 90 dakika performans gösterdiğini, goller atmaya devam ettiğini konuşmuyor.

  26. Ugur says:

    Biraz geç oldu ama İngiltere kadar her hareketi drama olan bir takım daha yok.Hırvatistan denmiş ama iticilikte İngiltere bir numara.Euro 2020′de de aynı derecede iticilerdi Azzurri eline vermişti.Haftasonu da Fransa’ya elenmeleri iyi oldu.Bu malları izleyeceğimize Giroud’yu 240 dakika izlemeyi tercih ederim.

    deadhouse

    @Ugur, Futbolun doğduğu yer ama 38 turnuvadan birini kazanmış. Bu nasıl bir loserlık inanılmaz.

  27. deadhouse says:

    20 binim olsa 43 bin yapmak isteseydim Fransa Fas maçına Kg Var oynardım. Bu maç ya 0-0 biter ya da kesinlikle Kg Var olur. Herhangi bir tarafın gol atıp diğer tarafın karşılık verememe ihtimali yok bence.

    2,16 oran. İddaa sitesinde 2,30. 20′ye 46.

    (Garanti diye bir şey yok. Görüşlerimi dile getiriyorum)

  28. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Hadi Arjantin’im hadi aslanlarım. Koyun şu futbol katili, yata yata, kapana kapana, penaltılarla tur geçmekten başka bir şey bilmeyen itici H*rvatistan’a. Hadi koçlarım. Saldır Arjantin.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Hahahahahahaha

  29. Raddor says:

    Şu ana kadar yaptığım totemlerle Arjantin’e kazandırdım. Hatta son dakika Hollanda’ya golü de ben attırdım bilerek. Biraz heyecan olsun, hakem kayırdı demesinler, zorlu çıksınlar istedim. Messi’yi biraz sinirlendirdim ama olsun.

    Bakalım bu akşam da işe yarayacak mı..

  30. deadhouse says:

    Bu mal Arjantin es kaza finale çıkarsa Fransa’dan tarihi fark yer.

    Erhan

    @deadhouse, kanka futboldan hiç anlamıyorsun bence.

    deadhouse

    @Erhan, Sen her sikimden anlıyorsun Erhan.

    Ahmet Saraçoğlu

    Öncelikle ahahasdhjasasd

    Erhan’ın dediği şey bir erkeğe söylenebilecek en ağır şeylerden biri olduğundan, deadhouse’un cevabı da aşırı net olduğu ve kahkaha attırdığı için izninizle bu muhabbeti burada kesiyorum arkadaşlar. Çok kısa ve tam tadında bir atışma oldu, hiçbir yere varmayacağı için bu şekilde keselim uzamasın.

    Cryosleep

    @deadhouse, Ya gşndşdmrjdomshsifmsıkdjsjsjsflhdşdifkrğdgljs

    Kısa, net, etkili, ölü ev, güzel (Ozan Akyol sesiyle okuyun)

    Erhan

    @deadhouse, kzjhfjsjjjdjjajbss

    mandrake

    @deadhouse, boşluğuma denk geldi yarım saat güldüm şerefsizim.

  31. deadhouse says:

    Bu Okan denilen varlık Galatasaray’ı mahalle takımına çevirdi. Galatasaray hiçbir dönem hazırlık maçlarına bu u kadar laubali çıkmamıştı. Neredeyse tüm maçlarını kaybetti. Herhalde bu adam Galatasaray’ı pilot takım olarak görüyor. Rezil etti takımı ne prestij kaldı ne bir şey.

    20 hazırlık maçı yapsa hepsini kaybedecek ve bunu önemsemeyecek.

    Umarım kurtuluruz senden.

  32. Yiğit says:

    35 yaşında ama turnuvanın belki de en iyi stoperinin 35 metre boyunca içinden geçti. Bu nasıl bir seviye. Diyecek bir şey bulamıyorum.

    Black Thunder

    @Yiğit, bulabilen varsa söylesin. Acayip bir oyuncu. Bilinmeyeni yazmadığımın bilincindeyim ama artık bütün sıfatları ve övgüleri dile getirdik, söylenecek ne kaldı bilmiyorum. Turnuvanın en değerli stoperini, büyük takımların peşinden koştuğu, kapısında sıra olduğu ve gelecekte stoper denildiğinde akla gelecek ilk oyunculardan biri olma ihtimali aşırı derecede yüksek olan Gvardiol’u paçavra gibi köşeye attı. 35 yaşında, fiziksel olarak eski seviyesinde olmadığı bir noktada, bunu çok kolay bir şeymiş gibi gösteriyor oluşuna ne denilebilir bilmiyorum. Kupayı kazansın veya kazanmasın, dünya futbol tarihinin en büyük oyuncusu. 16-17 sezondur aynı istikrarı koruyarak bir kariyer inşa etmek her oyuncunun işi değil. Cidden uzaylı. O ve diğerleri diye ayrılıyor. Çok şükür dünya gözü ile izleme şansına sahip olduk. Böylesi bir daha gelmeyecek. Bu, erişilebilir bir seviye değil. Ulaşılamaz bir şahika. Şu kupayı kazanmasını o kadar çok istiyorum ki… Messi’nin ellerinde yükselen bir Dünya Kupası. KORKUNÇ BİR ŞEY! Göz yaşları sel olup akacak. Pazar akşamı bu olsun. Eksik parçayı tamamlasın.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Black Thunder, Gvardiol turnuva genelinde mükemmeldi ama o pozisyon özelinde Messi’ye çok kolay geçildi bence. Messi’nin yarı sahadan alıp o asisti yapması müthiş olay ama Gvardiol o son dönüş anında acayip yavaş kaldı. Messi değil de bir başkası olsa da o pozisyonda (çizgiye indiği andan sonrasını söylüyorum) Gvardiol’un yanından sıfıra inebilirdi bence. Hiç öyle ekstra bir şey yapmadan kolayca sıyrıldı Messi. Orada bir anda Servet Çetin’e dönüştü Gvardiol.

  33. Yiğit says:

    Biraz Messi övebilir miyiz?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, Ronaldinho’yla birlikte izlerken yavşakça gülümsediğim 2 futbolcudan biri. Şanslıyım ki Maradona’nın oynadığını da gördüm (prime dönemi değil elbet), ama Messi gibi bir şey bence dünya futboluna gelmedi, gelmeyecek.

    İstatistiksel olarak Ronaldo’nun da olağanüstü bir futbolcu olduğu ortada ama Messi’nin yapabildiklerini yapabilen başka kimse yok. Ben böyle bir tartışma olmasını bile anlamsız buluyorum en başından beri. Bunu da Messi’yi 10/10, Ronaldo’yu 9,9/10 seven biri olarak söylüyorum.

    Günün birinde Mbappe hem Messi’nin hem Ronaldo’nun istatistiklerinin üstüne çıkabilir, bu mümkün ama asla aynı büyüyü yaratamaz. Kimse yaratamaz. Özel bir döneme denk geldik ve bu açıdan ne kadar şanslı olduğumuzu birkaç yıl sonra Ronaldo da Messi de bıraktığında anlayacağız.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, 2019 UCL performansı ile birlikte kariyerinin en iyi turnuvasını oynuyor. 86 Maradona ve 06 Zidane ile birlikte gelmiş geçmiş en unutulmaz dünya kupası bireysel performansı olabilir.

    Fransa’dan çok korkuyorum. Messi yapabileceği her şeyi yaptı ancak en başından beri tek dileğim kupayı elinde görmek. Buraya kadar geldikten sonra kazanamazsa çok koyar.

    İlk maçtan sonra kılıçdaroğlu eleştirir gibi messi eleştirenler liderliği gördü. Etki edilebilecek her şekilde etki ediyor. Bambaşka bir seviyede gerçekten. Bir futbolcunun bir takıma bu kadar etki ettiğini ben hiç görmedim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, bu Arjantin takımına karşı herhangi bir sempatim yok ama sırf Messi için kupayı almalarını çok istiyorum. Ne yazık ki Fransa daha güçlü ve finalde Messi’nin dramatik şekilde kupayı Mpabbe’nin ellerinde görme olasılığını daha yüksek görüyorum.

    Black Thunder

    @Yiğit, AMINA BİLE KORUZ.

  34. Fas bu akşam ülke savunur gibi savunma yapacak Fransa’ya karşı. Dünya Kupası yarı finali olmasının yanı sıra tarihsel, politik, sosyokültürel sebeplerden dolayı da Fas tarihinin en önemli olaylarından biri bu maç. Sporu, futbolu aşacak düzeyde önemli.

  35. Drochshaol says:

    Bu akşam Fas’ı destekliyorum umuyorum ki bu akşam geçmişin intikamını alacaklar.

  36. deadhouse says:

    Final gibi final. 2002′den bu yana 2. kez Latin Amerika ve Avrupa takımları eşleşiyor. Dünya Kupası’nda aynı kıtanın takımları eşleştiğinde çok can sıkıcı oluyor. Bu açıdan sevindirici.

    2002 Finali 2-0
    2006 Finali 1-1
    2010 Finali 1-0
    2014 Finali 1-0
    2018 Finali 4-2

    Son finali saymazsak maçlar kısır geçiyor.

    Bu maç böyle olmayabilir. Ben İY Kg Var oynayacağım. Takımların kaybedecek bir şeyi yok, finale geldiler ve kupayı istiyorlar, maçı erken koparmak isteyeceklerdir, kontrollü oyun iki tarafa da yaramaz.

    Kontrollü oyun risktir. Özellikle Dünya Kupası’nı çok kazanmak isteyen ve bu uğurda her şeyini ortaya koyacak olan futbolcusu olan takım için epey risktir. Hırvatistan maçı bunu gösterdi. Arjantin 0-0′a bağlamaya çalışsaydı maçı kaybedebilirdi, nitekim Hollanda maçında da aynı şey oldu. Erken gol, erken gol, erken gol.

    Arjantin kontrollü oyunun cezasını, maçı 0-0′a bağlayayımın bedelini 2014′te Almanya’ya karşı ödedi. Arjantin ya erken gol bulup maçı kopartır ya da yenilir gibi geliyor bana.

    Fransa uzun vadede yenebileceğiniz bir rakip değil. Bir şekilde maçı kazanıyorlar, zorlanıyor gibi görünüp zorlanmadan kazanıyorlar. Fas ve İngiltere maçı neredeyse kopya maçlardı. Öyle iyi futbolcuları var ki kimi koyarsan koy sırıtmıyor. Marcus Thuram’ı gördünüz mü? Oyuna girer girmez maça etki etti. Gönlüm Arjantin, aklım Fransa diyor.

    Skor tahminim

    2-4

  37. Şu ana kadar oynanan 62 maçtan kaçını izlediniz? Ben 59,5 maçı izledim. Ne tesadüftür ki dışarıda işim olduğundan izleyemediğim 2 maç da Güney Kore maçıydı, bir maçlarının da 2. yarısını izleyebildim. Yani Güney Kore’yi sadece 45 dk görebildim bu turnuvada.

    Aynı andaki maçları da TV + laptop şeklinde yan yana izledim.

    Mgla konserinden dolayı 3.’lük maçını da izleyemeyeceğim, böylece turnuva bittiğinde 60,5/64 gibi bir istatistiğim olmuş olacak.

    Koralp

    @Ahmet Saraçoğlu, benim de ilk veya ikinci yarılarını kaçırdığım 3-4 maç oldu fakat komple izleyemediğim maç hiç olmadı sanırım. Ben de Knell-Witness-Amken-Metalium konserinde olacağım için 3.lük maçının sadece ilk yarısını izleyebileceğim, konser başlayana kadar fırsatım olursa 2.yarıya da telefondan bakarım. Evet hayatsızım.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, 55 maç izledim herhalde. Kamerun’u hiç izlemedim ben de.

  38. Yiğit says:

    Fransa’nın yıldızı elbette Mbappe ancak Griezmann’ın katkısını es geçmemek lazım. Hatta bence şu an takımdan Griezmann’ı çıkarmak Mbappe’yi çıkarmamızdan daha çok hasar verir takıma. Mbappe’nin yerine oynayacak adam var ama Griezmann’ın sahadaki rolünü alabilecek ikinci bir oyuncu yok.

  39. Richarlison’un kendi suratını da içeren yeni dövmesini gördüğüm için Dünya Kupası, hatta futbol defteri benim için bir süreliğine kapandı. Hoşça kal güzel oyun…

    https://tinyurl.com/4zwddvra

  40. alimdat06 says:

    Brezilyalı cılız futbolcuya değil de balık güneşsizlikten ve genetikten kıpkırmızı olmuş, 8 yaşında, rotherham’lı James’e benzemiş. Yine de keşke dünya şampiyonu olsalardı, viva joga bonito!

  41. Raddor says:

    Emiliano Martinez’i de bir övmek lazım. Arjantin adına finaldeki umutlarımdan biri. Yaptığı işi kolay gösteriyor ama turnuvanın başından beri zor toplar çıkardı. For example :
    https://youtu.be/7Zzquj5eL28?t=46

    owlbos

    @Raddor, Emiliano Martinez’i dövmek istiyorum. Bir penaltı atışının dışarı gitmesi sonucu taraftarlara dönüp dans etmesi beni sinir etti. Normalde böyle şeylere takılmam ama nedense uyuz oldum. Bundan önce sevdiğim bir isimdi.

    Raddor

    @owlbos, o maçla ilgili çok dedikodu döndü ya. Arjantinliler penaltı atışlarına gidildiği her seferinde Hollanda oyuncuları ve taraftarları tarafından kışkırtıldıklarını söylediler. Karışık durumlar..

    Yiğit

    @owlbos, ben de ousmane dembele’yi dövmek istiyorum. 2019′da 3-0 biten Liverpool maçının sonunda kaçırdığı golden dolayı sinirim hala geçmiş değil. Bir denk gelsem ağzını yüzünü sikecem ama kaçıyor işte piç

    TanSolo

    @owlbos, adamın dibi ya! Öz abim.

    owlbos

    @TanSolo, ahahahaha

  42. Raddor says:

    Günde 785 kere duyduğum için sardım bu şarkıya:

    https://youtu.be/e8laLiWolGg

    deadhouse

    @Raddor, Bu Gims’i epeydir biliyorum. Tek bir özelliği var: Bağırarak şarkı söylüyor.

    Raddor

    @deadhouse, ben hiç bilmiyordum. Şu an stadyumda söylüyorlar.

    TanSolo

    @Raddor, bu dünya kupasında bir sürü maç izledim ve ona rağmen bu şarkıyı ilk defa dünya kupası bittikten sonra duymuş oldum.

  43. deadhouse says:

    Bahis oranları Arjantin’i favori göstermiş. Arjantin alır diyen bahis yorumcuları var.

    Elbette alabilir, finale gelmiş, Messi faktörü vs.

    Ama kardeşim iyi hoş da demezler mi neye göre favori Arjantin?

    Daha mı iyi bir takım?

    Hayır.

    Daha mı iyi futbolcuları var.

    Hayır.

    Neye göre favori?

    Herkes Messi kazansın istiyor diye evrene enerji mi yolladınız.

    Bu yüzden mi favori amk.

    Anlamak güç.

    Raddor

    @deadhouse, kesinlikle :D Ben hayvan gibi totem yaptım yine. Rüyamda da Fransa’nın uzatmalarda 1-0 öne geçerek kazandığını gördüm. Rüyaların tersi çıkar. :D Tüm bunların ışığında Arjantin’in kazanma ihtimali arttı.

    Arjantin’i favori yapan Scaloni bence. Santos Ronaldo’yu ne kadar kullanamadıysa o Messi’yi o kadar iyi kullanabildi. Çok iyi sistem oturtmuş. Arabistan talihsizliğini saymazsak (onların hocası da iyiydi bence) her maçı doğru yönetti. Orada da hataları ofsayta düşmeleriydi zaten, üç gol boşa gitti öyle. Bakalım bu maçta Fransa’ya karşı nasıl oynayacaklar.

    Tüm maçları izledim. Turnuvayı izlememin en büyük nedenlerinden biri de pek çok kişi gibi Ronaldo ve Messi’yi son kez dünya kupasında izleyecek olmaktı. O nedenle kupanın Messi’nin elinde olarak bitmesi çok güzel final olur. Fransa son sefer kazandı zaten.

    İki takım da hak ediyor kupayı. Her türlü hak eden kazanacak. Bakalım.. Güzel ve heyecanlı bir akşam olsun.

  44. deadhouse says:

    İlk defa böyle bir penaltı görüyorum. Dünya Kupası bile şikeli amk.

    Erhan

    @deadhouse, Penaltılara kaldılar. Orası da mi şikeliydi kanka?

    deadhouse

    @Erhan, Erhan kardeş hayata farklı yerlerden bakıyoruz.

    Kanımı akıtsan Gök Mavi ve Beyaz akar. Arjantin tuttuğum tek ulusal takım.

    Şike mike lafın gelişi ama göte de göt deriz. Bana göre penaltıyla alakası yok. Hakem Vara bile gitmedi. Burada art niyet ararım. Arjantin hak etti mi hak etti tabii o ayrı konu.

    Ayrıca Messi tarihin en iyi futbolcusu olabilir ama benim için zerre sempatik değil. Hiçbir zaman da Maradona olamayacak. Maradona ruhtur. Bunu bilmeyenler, anlamayanlar ile bir şey tartışamam.

    Takımın siklenmemesi ve tüm olayın Messi üzerine kayması hoşuna gitmedi.

  45. deadhouse says:

    Sinirim bozuldu maçı kapattım Messi’nizi de Dünya Kupanızı da sikeyim.

    Verin kupasını kurtulalım. Buna penaltı diyen bir daha futbol izlemesin.

    Ağız tadıyla Dünya Kupası finali maçı da izletmiyorlar.

    çaksu

    89 da açtım eve gelip. Penaltı pozisyonuna gif’ten bakıp bişey anlamadım. Tek bi pozisyon için konuşuyorum. Duraklamalarda Fransa’nın inanılmaz tehlikeli kontrasını hakemin “engellemesi” inanılmaz bi puştluk. Yani içini bilemem adamın gerçekten kötü niyeti mi var da.. salt liyakatsizlik de olsa rezalet.

    Uzatmaya gitti. Umarım Fransa alır.

    Drochshaol

    @deadhouse, ben de defalarca kez izledim hiçbir müdahale görmedim işin garibi yanımdaki iki kişi de net penaltı diyor. Sanırım ben kör oldum o penaltı kararı sebebiyle desteklemeyeceğim Fransa’yı destekledim ama olmadı. Ben Fransa’yı destekledim diye Arjantin şampiyon olmuş olabilir. Maç başında iki tarafı da desteklemiyordum hatta izlemeyi bile düşünmüyordum.

    Hakem çok kötüydü bence taraf fark etmeksizin çok kötü yönetti. Tarihe geçecek bir finaldi bir daha böyle bir final görebileceğimi sanmıyorum hakemin çok kötü olmasına rağmen çok iyiydi.

  46. Rust in Peace. says:

    Canlı izlediğim en iyi maç.

  47. deadhouse says:

    Şampiyon Arjantin.

    Şampiyon Arjantin.

    Şampiyon Arjantin.

    Şampiyon Arjantin.

    Güzel şeyler de oluyor.

    Messi umurumda değil.

    Ölene dek Arjantinliyim.
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.