# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Masa başında kazanılan maçlar, iddaa baronları ve daha fazlası…
| 27.06.2024

VAR odası.

Site kitlemiz içerisinde futbola meraklı insan sayısının çokluğundan, sadece bu konuya ayrılmış bir başlık açmanın gerekli olduğunu düşündük.

Bundan böyle tuttuğunuz takımla ilgili övgü ve şikâyetlerinizi buraya yazabilir, oynadığınız kuponları burada paylaşabilirsiniz.

Böylece hem konuyla ilgilenenler tüm bu muhabbetleri tek bir yerde bulabilir hem de Serbest Kürsü kısmı daha genel muhabbetler için kullanılabilir.

Şimdiden herkese keyifli muhabbetler.

  Yorum alanı

“Masa başında kazanılan maçlar, iddaa baronları ve daha fazlası…” yazısına 6,217 yorum var

  1. deadhouse says:

    Bugün tüm maçları bildim Hırvatistan ve İspanya maçlarına Kg Var, Kosta Rika 0,5 üst ve Fas 0,5 üst oynadım bakalım yarınki şansımız ne olacak. Tahminlerimi paylaşıyorum.

    Kamerun – Sırbistan MS2
    Brezilya – İsviçre 2,5 üst
    Güney Kore – Gana 2,5 alt
    Portekiz – Uruguay Dep 0,5 üst

    Gökay

    @deadhouse, Deniz Hocam dün söylediklerine çok yakındım, bugün biraz ayrılmışız. Ben Sırbistan’ a hiç güvenemiyorum. Yatarına oynayacağım kuponda düz 1 denedim; maçın da 1X çş bitmesini bekliyorum. Brezilya maçı muhtemelen günün en çok oynanan maçı olacak, bunu göz önüne alarak X deneyeceğim. Kore aslında pozisyon oluşturabiliyor, ama Uruguay savunma konusunda problem yarattı. Gana maçında da goller olabileceğini düşünüyorum; ama öncelikli tercihim İY1-2 ÇŞ. Portekiz maçına denebilecek hiçbir şey yok. Turnuvanın artık konsepti olmuş bayık maç görüntüsünde bir karşılaşma bekliyorum. X/X biterse şaşırmayacağım.

    deadhouse

    @Gökay, 2018′de karşılaşmışlardı. Müthiş bir maç olmuştu. Bir kuponda İY Kg Var oynadım. Goller; Ronaldo, Federico Valverde. :)

  2. 10 TL’lik fantastik kuponlardan verdiklerimi çok şükür toparladım. Yoksa zarar büyüktü.

    https://nsn.page.link/HjbSr

    Bence canlıdan böyle net yüksek meblağ oynamak lazım. Diğer türlü gerçekten tutmuyor. Paraya yazık.

    Gökay

    @ismail vilehand, abi böyle kısır bültenlerde acayip yoruyor özellikle. Hepi topu zaten 4 tane maç var ve hepsini net süprizli bir şekilde bilebilmek mümkün olmuyor. Özellikle 13:00 maçına kesinlikle başlamadan bahis almamak gerek

  3. Japonya büyük kekoluk ettin. Öyle böyle değil.

  4. Turnuva başından beri ilk kez minik de olsa bir kuponum tuttu.

    https://nsn.page.link/dK87Q

  5. Yiğit says:

    Maçların yarısının ilk yarısının 0-0 bitmesi can sıkıyor.

  6. deadhouse says:

    Koreli oyuncularda fundamental diye bir şey yok. Ben böyle kırılgan, mal bir takım görmedim. Giden Kpop falan takılın futbol sizin neyinize amk.

  7. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Son bir kaç gündür maçları pek takip edemiyorum. Kah işlerimin çıkması, kah maçların sıkıcı gitmesi beni buna itti.

  8. deadhouse says:

    Tete defol git ya tutturmusşun Raphinha, Richarlison. Martinelli, G.Jesus varken bunları oynatıyorsun. Arsenal düşmanı mısın amk. Bu senenin en formda, dinamik oyuncuları bunlar.

  9. deadhouse says:

    64′e 26, 60′a 30. Portekiz – Uruguay maçını izleyenler anladı olayı. Bunlar devletten maaş alıyor bir de. Bu arada Portekiz kalecisi senin ananı sikeyim. Orospunun çocuğu kaleci vuruşunu 1 saatte kullanıyor.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, spiker kötüydü ama orada hatası yokmuş. Artık top iki takımın da kontrolü olmadığı zamanlar ortada olarak sayılıyormuş, o %10 oradan geliyor.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Hatası var. Bunu belirtmesi gerekirdi. PA’dan öğreniyorum bu bilgiyi. Milyonlarca kişi maçı izliyor. Spikerin işi bu.

    riser

    @deadhouse, ekranda zaman zaman gösteriyor.

    deadhouse

    @riser, Her dakika izlemiyorum maçları hocam. Hiçbir maçı 90 dakika izlemedim. Arada açıp kapatıyorum. Şu ana kadar oynanan maçlardan sıkıcı geçen maç sayısı zevkli geçen maç sayısından fazla.

  10. Black Thunder says:

    Dünya Kupası heyecanı hep birlikte sürerken, TRT hafızalarda iz bırakacak iki yeni dizisini sizlerle paylaşıyor. Güçlü hikayeleri, farklı kurguları, müthiş oyuncu kadrosu ile Barbaros Hayrettin Sultan’ın Dermanı ve Alsancak sizlerle olacak.

    Koskoca devlet televizyonunda, iki tane düzgün spiker yok. Çok bir şey istemiyoruz. Dünya Kupası’ndaki spiker performansı skandal boyutunda bir rezillik içeriyor, buram buram vasatlık kokuyor. Portekiz – Uruguay maçının spikeri Bernardo Silva’ya, Bernardo Silva hariç her şeyi demiş olabilir. Bu kadar kalitesizlik kabak tadı veriyor. Gerekirse Dünya Kupası için spiker kiralayın ama bu vasatlığa alıştırmayın. En sevdiğim yerli yorumcu olayı son derece güzel izah etmiş:
    (https://twitter.com/SocratesDergi/status/1597340707874013185 t=drSahcv2rdL0bGmYedtsiw&s=19)

    Bu minvalde devam edecek olursam, en sevdiğiniz spikerler kim?

    deadhouse

    @Black Thunder, İnanmayacaksın ama faal hiçbir spikeri sevmiyorum. Elbette ki az kötüler çok kötüler olarak ayırabiliriz. Fakat gerçekten direkt bu spiker iyi diyebileceğim kimse yok. Okay Karacan ve Fikret Engin’in Premier Lig anlatıları dışında iyi spikerlik tadına varamadım hiç. Ssport spikerleri de abartılıyor bence. Taraf tutar gibi ve aşırı abartılı anlatıyorlar maçları.

    Black Thunder

    @deadhouse, Fikret Engin ve Okay Karacan, benim için kötü spikerlerdir. S Sport ekibini seviyorum, beğeniyorum ve taraflı bir anlatım içerisinde olduklarına katılmıyorum. Erman Yaşar, Orkun Çolakoğlu ve Can Önduygu, sevdiğim ve maç anlatımlarından zevk aldığım spikerlerdir.

    deadhouse

    @Black Thunder, Yaşın kaç bilmiyorum ama bir nesil için özellikle Okay Karacan efsanedir, külttür. Yeni neslin Sspor ekibini sevmesini anlıyorum. Onlara epey hitap ediyorlar.

    Berca B.

    @deadhouse, tek seferde bu kadar katılıp’ bu kadar da katılmadığım bi mesaja çok az denk gelmişimdir, resmen kafam karıştı hahahaha. Okay Karacan konusunda aşırı katılıyorum, bence bu ülkenin unutulan değerlerinden biri. Ssport spikerleri ve özellikle Orkun Çolakoğlu konusunda da hiç katılmıyorum. Tabi ben genelde hiç futbol izlemeyip tamamen NBA anlatılarına denk geldiğim için de böyle bir fark oluşuyor olabilir. Efsane Bam Adebayo bloğunda pozisyonun coşkusunu ikiye katlamıştı resmen.

    Spikerlik dışında Haftalık Fantezi gibi goygoy programlardaki performansı da çok farklı bir seviyede bence. Özellikle bu sezon tam prime’ını yaşıyor eğlence konusunda.

    Black Thunder

    @deadhouse, yaşım 31 ve Okay Karacan’ı gayet iyi tanırım. Spikerliğini beğenmiyorum. Orkun Çolakoğlu’nu ne kadar tanıyorsun bilmiyorum ama benim tanıdığım kadarı ile duygusuz, donuk, ifadesiz ve ürpertici bir adam değil.

    deadhouse

    @Black Thunder, Benim de yaşım 31.

    Raddor

    @deadhouse, @Black Thunder, oha siz benden bile yaşlıymışsınız. 1 yıl daha gencim.

    Biz yine ortalamanın altındayız belki. Ortalama 35 olabilir.

    Yiğit, Tan Solo, Rzeczom gençti diye biliyorum 20′lerin başlarında.

    Bir de 34 yaşındayım nick’li bir abi vardı. 35 yaşındayım, 36 yaşındayım diye ismi yükseliyordu.

    deadhouse

    @Raddor, Boku yemişiz sonuç olarak. Genç değiliz 40′a bir şey kalmadı. 20′lerin başlarındayken 30 olmak dehşet verici geliyordu.

    Dehşet vericiymiş. Hislerimde yanılmamışım.

    Raddor

    @deadhouse, hayat boktan ama ben daha mutluyum yav. Zaten gören 20 sanıyor. Kafa olgun, vücut genç daha ne isterim ki hehe. 20′lerdeki cahil cühela halime dönmek istemezdim.

    Cryosleep

    @deadhouse, Okay Karacan’ın Formula 1 anlatımları efsanedir özellikle.

    deadhouse

    @Black Thunder, Ssport demişken Orkun Çolakoğlu kadar duygusuz bir adama rastlamadım. Bir adaya düşsem yanıma alacağım ilk 5 milyar insan arasına girmez. Duygusuz, donuk, ifadesiz. Ürpertici bir adam resmen.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Black Thunder, Muhteşem prodüksiyonu unuttun.

    riser

    @Black Thunder, bir insan maç izlerken spikere takılıyorsa, kafasına taktığı pek bir şey yok demektir. sizi dsbm gruplarının sayfalarında görmek istemiyoruz :)

    şaka maka spikere aman aman dikkat bile etmiyorum maç izlerken, karıştırırsa karıştırsın dalganı geçer gidersin. bazı konularda çok ciddi bir problem oluyor bizim insanımızda. bu da onlardan biri.

    emre özcan’ın yaptığı da yanlış; yakın mesleklere sahip kişiler birbirlerini eleştirmez. belli olmaz saçma sapan bir şey sen yorumcuyken başına gelir, seni linçler insanlar.

    erman yaşar’ın kendini komik zannetmesi; 10000 trt spikerinden daha cringe bir durum benim için. ben de bu konuda problemliyim belki de.

    Yiğit

    @Black Thunder, bugün de rezilliklere doymadık. Fas maçında 4. dakikada gol olunca Hakan Şükür’den bahseden spikeri devre arasında değiştirmişler. Ben Hırvatistan maçına bakıyordum, onda da maçın ilk saniyesinde gol tehlikesi oluştu ve aklıma direkt Hakan Şükür geldi. Bir spiker bunu dedi diye niye değiştirilir aq? Tamam terör örgütüne üyeydi vs ama napalım tarihimizi mi silelim? Bütün ülke o gole hayvan gibi sevinmedi sanki, şimdi yokmuş gibi davranılıyor.

    deadhouse

    @Yiğit, Beyinsizliğin zirvesi cidden. Daha zirvesi ne biliyor musun. Enes Kanter’in maçlarını yayımlamak zorunda oldukları (yayın hakları gereği) dönemde maç içinde Enes Kanter’in ismini söylemiyorlardı.

    Top kendi kendine basket oluyordu hahaha.

    Şaka gibi gerçekten.

  11. deadhouse says:

    Katar ve Galler gol atar bugün. Güzel oran veriyor ikisine. 3,3 oranı var.

  12. deadhouse says:

    Gareth Southgate sen ne iğrenç bir insansın ya. Mis gibi kadroya reva gördüğün oyun bu mu. Futbolun beşiği 135 dakikadır korkak ve temposuz oynuyor ve gol atamıyor.

  13. deadhouse says:

    Gareth Bale futbol topunu Golf topu sanıyor. Michael Jordan da golf oynuyordu ama tarihin en iyi sporcusu olmayı da bildi. Sen asla tarihin en iyi futbolcuları arasına giremeyeceksin.

  14. deadhouse says:

    İngiltere Senegal’i yener. Abd de Hollanda’yı uzatmalarda 1-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırır.

  15. deadhouse says:

    Tunus’a yazık oldu. Danimarka, Tunus tur atlamasın diye bilerek atmadı. Biz çıkamıyorsak Aryan kardeşlerimiz çıksın dediler.

  16. deadhouse says:

    Ezeli Arjantinliyim ama umarım Polonya yener. Messi sevinmesin. Bu takım Messi yokken ne kadar sempatikti ya. Batistutalar, Veronlar, Crespolar. Adam gibi adamlar gitti takım bitti.

  17. deadhouse says:

    Lozano senin beynini sikeyim. Yazık oldu Mayalara. Göttoş Lehler hak etmiyordu çıkmayı.

  18. deadhouse says:

    İspanya Almanya grubu epey karışık. Umarım Japonya ve Kosta Rika yener ve tur atlarlar. İhtimal %000000,1

    Diğer grupta da Kanada hariç şanslar ortak. İki grupta da sürpriz olmaz herhalde.

    Dört maç da Kg Var olabilir.

    Emre Görür

    @deadhouse, E grubunda herkes ikinci olmayı istiyordur. İspanya grubu ikinci bitirse pek zorlanmadan yarı finale yükselebilir. Yoksa F1/E2 – H1/G2 eşleşmeleri sürpriz ve zayıf bir yarı finaliste gebe.

    Emre Görür

    Çakal Enrique!

  19. Raddor says:

    Turnuvayla ilgili aklımdakileri şuraya not edeyim :

    Japon hayranlığımdan dolayı Japonya çıksın istiyorum ama çok zor gerçekten. Kosta Rika’ya yenilmeleri hayal kırıklığı oldu. Siz Japondunuz bi kere, akıllı adamlardınız.

    İzlemesi en lezzetli futbolu İspanya oynuyor.

    Mbappe çok iyi lan.

    Meksika, Dios belanı vermesin. Polonya hak etmemişti. Gerçi Araplardan son dakika golü yiyerek siz de hak etmediniz. Neyse buradan 2′nci çıkan Fransa’la eşleşiyordu. Her türlü parçalanacak zaten.

    Arjantin buradan zor çıkacak derken gruptaki geri kalan takımların hepsi fos çıktı. Arjantin dün şampiyon gibi oynadı. Takım giderek açılıyor. Gönlüm Arjantin’den yana. Büyük takımlar arasında en uzun süre şampiyon olmayan ülke onlar.

    Messi-Ronaldo kavgaları çok komik. İki adam da farklı açılardan birbirinden iyi. Ronaldo çok iyi pozisyon kolluyor. Kafasını değdirmediği gol bile durduğu yerde kaleciyi engellemesi sayesindeydi. Ayrıca her ne kadar adı Penaldo’ya çıksa da Messi’nin kaçırdığı penaltıyı affetmezdi. Duran topta daha iyi.

    Messi ise takıma daha hakim. Daha oyun kurucu. İyi paslar atıyor, iyi top sürüyor. Golüyle de sihrini konuşturdu. Şimdilik Ronaldo’dan daha çok kendini gösterdi.

    Not : Messispor. Ama Ronaldo’yu da severim. Ayrıca Ronaldo’ya bilerek mi pas atmıyorlar bana mı öyle geliyor.

    Brezilya bence hayal kırıklığı şu ana kadar. 20 yıl öncesiyle de çok kıyaslıyorum ister istemez.

    VAR’da hakemlerin aldığı kararlar inanılmaz. “Hah VAR’a gitti şimdi doğruyu görecek” diyorum her seferinde düşündüğümün tersi kararını alıyorlar.

    ABD – İngiltere maçı o kadar sıkıcıydı ki ikisi de çıkamasın istedim, çıktılar. İran ben senin amk.

    Tunus’un çıkması imkansızdı ama imkansıza çok yaklaşmışlardı, yazık oldu.

    Katar’ın saati ile bizimki aynı. İkidir dünya kupasının saati bize uyuyor. Rahat rahat seyrediyoruz.

    TRT spikerleri fazla gömülüyor sanki ama dün Meksika maçı sırasında ekşi’de girilen şu entry’ye koptum :

    “puan ve averajların eşit olması durumunda barbaros hayrettin dizisinin reyting oranlarına bakılıyor.”

    :)

    Yiğit

    @Raddor, ronaldo’nun penaltılarda daha iyi olduğu bariz bir gerçek ama duran toplarda daha iyi denemez bence. Ortada penaltı atar gibi frikik atabilen bir Messi gerçeği var.

    Bir de Meksika’nın Arabistan’dan gol yemesinin bir anlamı yok. O golü yese de yemese de 1 gol daha attıkları takdirde gruptan çıkıyorlardı.

  20. Yiğit says:

    Lukakudkgsjhdgskljg

  21. deadhouse says:

    Mağripliere helal olsun. Danimarka salağı 1 gol atsa Tunus da tur atlayacaktı. Çok sağlam takım Fas.

  22. deadhouse says:

    Neler oldu neler. İspanya’nın umurunda değildi Almanya. Son dünya kupası finalisti ile eşleşmek yerine görece daha zayıf ve tecrübesiz bir takımla eşleşmek istediler. Taktik iyi ama futbolun etiğine aykırı tabii.

    Umarım Fas yener İspanya’yı. Bu taktikleri de çöpe gider. Ayrıca daha sonrası için de daha kolay bir yolları var, Brezilya’yla daha geç eşleşme durumu var.

  23. Yiğit says:

    Almanya gg ez. Bari 2-1 geriye düştükten sonra maçı çevirmeseydiniz de İspanya da elenseydi.

  24. deadhouse says:

    Bence şu an bile 2018 ve 2014′ü keyif olarak geçti bu dünya kupası. Epey renkli geçiyor. Futbol zevki beklentinin altında kaldı ama Dünya Kupası ruhu olarak beklentiyi karşıladı. 2. sınıf takımların başarılı olması güzel bir şey. Son iki Dünya Kupası Avrupa Şampiyonası’na dönmüştü.

  25. deadhouse says:

    Turnuva ağacına baktım da olası 4 final.

    Brezilya – Fransa
    Brezilya – İngiltere
    Arjantin – Fransa
    Arjantin – İngiltere

    Yiğit

    @deadhouse, ben de tahminlerimi yazayım:

    Yarı finaller:
    Arjantin – Brezilya
    İspanya – Fransa

    Zaten bu tahminin ikili kombinasyonları da 4 final tahminimi ortaya çıkarıyor. Sen sanırım olası Fransa – İngiltere çeyrek finalinin galibi direkt finale yürür diyorsun. O da ilginç bir tahmin. Ben İngiltere’nin final ihtimalini düşük görüyorum. Fransa’yı elese bile yarı finalde gelecek olan İspanya veya Portekiz gibi takımlara elenebilir.

    O değil de Arjantin – Portekiz finali de pekala gerçekleşebilir.

    deadhouse

    @Yiğit, Portekiz ilk 2 maç döküldü. Gana ve Uruguay’ın elinden zor kurtuldular. Bitik bir Ronaldo var ve korkak oynuyorlar. Ayrıca özgüvensiz ve hatalı tercihler yapan bir teknik direktörleri var. Leao faal olarak Avrupa futbolunun en formda 10 oyuncusundan biri ve onu 80′de falan oyuna sokuyor.

    Yiğit

    @deadhouse, bence Portekiz 2016da da bok gibi oynuyordu ama kupayı aldı. Zaten tahminim ispanya ve fransa’nın yarı finale kalacağı. Oradan sonrası allah kerim.

    Drochshaol

    @deadhouse, Gönlümden geçen final Arjantin – İngiltere ama muhtemelen Brezilya – İngiltere finali görürüz gibi geliyor.

    Merdomerdo

    @deadhouse, Gönlümden geçen final:

    https://www.youtube.com/watch?v=F2q7703-IFg

  26. Yiğit says:

    Bence İspanya’nın ikinci olmasının çok bir anlamı yok. Hedefi finale yürümek olduğu bariz bir takım. Şu an Fas’ı eledikten sonra İngiltere, Fransa, Portekiz gibi takımların ikisiyle oynayacaklar muhtemelen. Öteki ayağa geçselerdi Brezilya’yı eledikleri takdirde (ki Neymar’ın oynamama gibi bir ihtimali de varken) final yolu için belki daha avantajlı olacaklardı. Her türlü zor bir durum.

    Bence Portekiz + Fransa turları ile Brezilya + Arjantin turları arasında çok bir zorluk farkı yok. Dediğim gibi şu anki ayakları belki daha bile zor.

    Yiğit

    @Yiğit, artı olarak diğer ayakta sürpriz bir şekilde Brezilya veya Arjantin elense iş çok daha kolay. Şu anki ayakta Fransa sürpriz yapıp elendi desek bile bu sefer İngiltere geliyor.

    Neyse izleyip göreceğiz her türlü. Çok kurcalamanın da bir anlamı yok.

  27. Drochshaol says:

    Bence Brezilyanın önü finale kadar çok açık Arjantin umut vermiyor bana ama tabi bir güney amerika derbisi o maça ekstra bir motivasyonla çıkacaktır iki takımda. Brezilyanın hücumu mükemmel savunması ise bir o kadar yetersiz. Çeyrek finalde İngiltere Fransa karşılaşması baya talihsizlik diyebilirim bana kalırsa turnuvanın en favori 3 takımından ikisi -diğeri brezilya- final tadında bir çeyrek final izleriz. Bu turu geçen takımı ise muhtemelen finalde görürüz.

    Finalde Brezilyanın olacağını düşündüğüm için sanki İngiltere Brezilya için daha ters bir takım daha çok zorlayacaklarını düşünüyorum. Finalde Fransa Brezilya görürsek Mbappe’ye bakar maç onun performansına göre sonuçlanır. İngilterenin ise takım olarak taktiksel açıdan Brezilya için daha zor bir rakip olduğunu düşünüyorum.

    Siyaset yapmayacağım ama organizasyona harcanan para dolayısıyla baya rahatsızım ve maçları da hiç izleyesim gelmiyor bu durum sebebiyle.

  28. lammoth says:

    Helal lan Kore. Şu sinameki Uruguay çıksa çok üzülürdüm. Helal size.

    Yiğit

    @lammoth, ben de kore’yi istiyordum ama son penaltının verilmemesi ile Uruguay’ı sağlam siktiler. Özeti izlemedim ancak maç içinde %1000000 penaltı gibi gözüktü bana. Büyük haksızlık.

    Yiğit

    @Yiğit, şimdi izledim de büyük rezalet amk. Bu VAR niye var? Messi’ye ve Ronaldo’ya verilen rezalet penaltılardan sonra bir başka rezil karar. Arjantin şu penaltının verilmemesi ile elenirse ekranı falan kırarım herhalde.

    deadhouse

    @lammoth, Brezilya – Uruguay çok çekişmeli bir maç olurdu. Brezilya – Güney Kore 1.05′lik maç.

  29. Black Thunder says:

    🗓 03.12.2022
    ⏰ 18:00
    🆚 Hollanda 🇳🇱 – A.B.D 🇺🇸

    🗓 03.12.2022
    ⏰ 22:00
    🆚 Arjantin 🇦🇷 – Avustralya 🇦🇺

    🗓 04.12.2022
    ⏰ 18:00
    🆚 İngiltere 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 – Senegal 🇸🇳

    🗓 04.12.2022
    ⏰ 22:00
    🆚 Fransa 🇫🇷 – Polonya 🇵🇱

    🗓 05.12.2022
    ⏰ 18:00
    🆚 Japonya 🇯🇵 – Hırvatistan 🇭🇷

    🗓 05.12.2022
    ⏰ 22:00
    🆚 Brezilya 🇧🇷 – Güney Kore 🇰🇷

    🗓 06.12.2022
    ⏰ 18:00
    🆚 Fas 🇲🇦 – İspanya 🇪🇸

    🗓 06.12.2022
    ⏰ 22:00
    🆚 Portekiz 🇵🇹 – İsviçre🇨🇭

  30. Black Thunder says:

    Dünya Kupası, 1998’den itibaren 32 takımlı oynanmaya başladı. 32 takımlı olarak oynanmaya başlandıktan sonra, Dünya Kupası’nda en az bir ülke 9 puan toplamış. Tarihte ilk kez, 32 takımlı Dünya Kupası’ nda 9 puan alan takım yok. Mağlup olmayan üç takım var: Fransa, İngiltere ve Fas. Grup elemelerinde 103 gol atılmış. Maç başına 2.14 gol. 1994′teki turnuvadan bu yana ilk kez bir Dünya Kupası’nda hiçbir takım grupta oynadığı üç maçı da kazanamadı. Dünya Kupası tarihinde ilk kez grup aşamasında 4+ puan toplayan yedi takım ikinci tura çıkmayı başaramadı.

    Yiğit

    @Black Thunder, 9 puan alınmamasında sezon arasında oynanmasının etkisi büyük bence. Portekiz, Fransa ve Brezilya son maçı pek iplemediler. Yeterince hazırlık yapılmadığı ve sakatlıklar ciddi bir sorun haline gelebildiği için çok anlaşılır bir durum.

    Bence herkesin birbirini yenebildiği bir grup aşaması oldu. Son iki gün özellikle gayet iyiydi. Ben turnuvadan şimdilik memnunum. Heyecanım yüksek. Yüreğimde ise tabii ki tek bir istek var 🤫

  31. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Yarı final: Arjantin – Brezilya, Fransa – İspanya. At fava bekle.

  32. deadhouse says:

    Umudum çok yok ama Umarım Arjantin kupayı alır. Geçmişten bu yana tuttuğum tek ulusal takım. Türkiye Arjantin oynasa Arjantin’i tutarım.

  33. Ugur says:

    Biraz geç oldu ama İsviçre-Sırbistan maçı neydi lan öyle hahah

    Şuan dünayadaki herşey gibi kaotik, belirsiz, gergin, saç baş yolduran ama heyecanlı bir turnuva oluyor son iki haftadır.Şansa bala maçlar kazanılıyor, taktik maktik yok yemin ediyorum.Müthiş.

    deadhouse

    @Ugur, Harika bir tespit. Çekim etkisi evrenin her noktasında var.

  34. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Bütün Arjantin toplanıp Messi’nin daşşaklarını omuzlasın, avuçlasın, ağzına yüzüne sürsün böyle. Arjantin devleti kendisinin heykelini yapmaya kalksa daşşaklarına beton yetmez.

  35. Yiğit says:

    Tipini siktiğimin tosbağası attı yine. Orta saha yönünden şüphelerim vardı ama Fransa şu ana kadar turnuvanın en tehlikeli, en eşleşmek istemeyeceğin takımı cidden.

    deadhouse

    @Yiğit, Adamların 1 ton sakatı var ama önemli değil. Çünkü yerine koyacakları bir sürü süper adamları var. İnanılmaz zengin bir kadro. Mbappe dışında kim sakatlanırsa sakatlansın önemli değil. Bence uzak ara favori Fransa. İlginçtir 2. favorim başlarda hiç güvenmediğim Hollanda. Ve bunda en büyük katkı kurt oğlu kurt Hoca Louis Van Gaal. Oyuncular genç, dinamik ama o kadar. Öyle süper yıldızları falan yok. Hatta sıradan oyuncular ağırlıkta bence. Ama işte o Louis var ya o Louis muhteşem bir taktisyen. Abd gibi umut vadeden onlar gibi genç ve dinamik olan sert bir takımı dalga geçer gibi yendiler. Benim için oldukça şaşırtıcıydı. Abd’ye daha fazla şans veriyordum.

  36. deadhouse says:

    Metal Archives’ı bir daha eleştirmeyin. Çünkü daha mal bir site buldum. Transfermarkt. Haaland’ı Mbappe’den daha pahalı gösteriyorlar.

    Hep diyorum her şeyin anaakımı zehirdir. Tüm yeryüzü manipülasyon ve dezenformasyon üzerine kurulu.

    Drochshaol

    @deadhouse, Metal Archives ile Transfermarkt arasında yalnız çok bariz bir fark var. MA’da adminlerinin kibrinden malca bir site. Transfermarkt’da ise durum böyle değil bir admin ya da adminler üzerinden işleyen bir site değil. Transfermakt veriler üzerinden giden yani bir noktada borsa gibi işleyen bir site. Bugün google’ın değerini kimse bilmiyor ama borsada işte tüm hisselerini toplasan bir değer çıkıyor ortaya buna da tahmini değer deniyor. Hisse diye soyut bir kavram üretiliyor ve bu alıp satılınıyor falan uzatmama gerek yok çünkü borsayı açıklayabilecek birisi değilim. Dolayısıyla anlık performansına göre oynadığı lige ve takıma göre bir değer atıyor. O değer adamın muhtemel değeri diye geçiyor ama asla gerçek değeri olmuyor. Zaten mesela transfer döneminde bir oyuncuya ödenen parayla transfermarkt’taki değerini karşılaştırırsan neredeyse hiçbir zaman tutmadığını da görüyorsun. Dolayısıyla daha malca demeyelim ama işleyiş mantığı çok daha farklı bir site. Yoksa PSG için Mbappe’ye bir rakam veremezsin vazgeçilemezidir.

    deadhouse

    @Drochshaol, Büyük ölçüde bahsettiğin gibi ilerleyen bir yapısı olsa bile bunun tamamen şeffaf şekilde işlediğinden emin olamazsın. 5 yaşımdan beri yakından futbol takipçisiyim, salak değilim. Yüzeysel olarak ilgilenen kişileri manipüle edebilirler, ona diyebileceğim bir şey yok.

    Twitter’da çıkan skandalı duydun mu bilmiyorum onlar da “bizim bir algoritmamız var, eşitlikçiyiz, insan haklarını önemseyen sınıf, kimlik, ideoloji gözetmeden bir yapımız var diyorlardı” Tabii buna inanan salaklar vardı. Hunter Biden pedofilisinin bilgilerini, hakkında yapılan paylaşımları gizledikleri ve sildikleri ortaya çıktı. Bizim buradaki demokrat götü yalayan orospu çocukları da bunlar montaj diyordu. Hem gerçek oldukları hem gizlendikleri ortaya çıktı. (Aslında baştan beri kanıtlıydı ama kabul etmiyorlardı) Konu nereden buraya geldi dersen;

    Hiçbir şey şeffaf değildir. Konu Mbappe Haaland değil sadece inanılmaz saçma sapan piyasa değerleri var. İşin içinde takımlar, menajerler, menajerlik şirketleri, bahis şirketlerine varan uzantılar var. Şike, rüşvet her şey var. Katar’ın nasıl dünya kupasını aldığı ortada. Her şey olabilir. Kesin böyledir demiyorum ama körü körüne de “abi bunların bir sistemi var, algoritmaları, performans vs.” diye de masum bakmıyorum.

    Son günlerde Van Gogh tablolarına falan boya fırlatan, müze basan sözde iklim aktivistleri mesela. Bir sürü böyle grup var. Hepsini fonlayan yatırımcılar, şirketler var. Ve o şirketlerin yüzlerce yıldır dünyanın anasını siktiği ortada. Saf bir insan, tablolara boya fırlatan tiplerin aa iklim için yapıyorlar pek haksız sayılmazlar der. Ama işte öyle değil. Bu bahsettiğim iki olay da teori değil, hepsi kanıtlı gerçekler.

    Önüne sunulanı gerçek olarak kabul eden, araştırmayan, okumayan insanların motivasyonu ise böyle bir hayatın kafa ağrıtmaması.

    Drochshaol

    @deadhouse, yüzeysel birisinin manipüle edilmesi bence sıkıntı yaratmayacaktır futbolu az çok takip ediyor ise buradan para kazanmıyordur iddia oynamıyordur vs. bu kişinin Haaland’ın daha iyi olduğunu düşünmesinin bence kimseye zararı yok.

    2. paragraftaki skandal ne bilmiyorum Biden’ın ve oğlunun pedo olduğunu biliyorum. Kim bu bilgileri saklamış silmiş bilmiyorum. Buna montaj diyen liboşlara bende rahatsız olmuştum ama neyse twitter’ı bırakalı çok oldu baya da mutluyum bu durumdan.

    Ben yapay zekayla ilgilenen yazılımla uğraşan birisiyim o algoritmaların nasıl oluşturulduğunu ya da insanları nasıl manipüle edilmek için kullanıldıklarını çok iyi biliyorum. Hem hobi olarak bunu okuyan araştıran hem de teknik olarak çalışan birisiyim.

    Hiçbir şeyin şeffaf olmadığını da biliyorum Katar’ın nasıl aldığını da biliyorum harcanan paradan da rahatsızım. Futbol içindeki şikeyi bizzat fifa’nın işin içinde olduğuna da eminim. Bu algoritmalara ya da orada yazana zaten körü körüne inanma diye en son kısımda o örnekten bahsetmiştim.

    O iklim aktivistleri olayları da saçmalık en başından beri umursamadım bile iklim değişikliği ile de ilgilenen birisiyim.

    Son paragrafa katılıyorum eğer bana karşı yazdıysan çok yanlış bir tahminde bulundun. Benim için geçerli bir durum değil hatta bazen keşke diyorum biraz daha rahat olabilsem her şeyi kafama takmayabilsem, farkındalığı yüksek olmasa da bu kadar mutsuz olmasam diyen birisiyim. Beni tanıyanlarda bilir yani böyle birisi olmadığımı.

    deadhouse

    @Drochshaol, Sana karşı yazmadım hocam olur mu öyle şey. Genel konuşuyorum her zaman.

    Drochshaol

    @deadhouse, Tamam hocam sıkıntı yok ben de acaba verdiğim cevapta çok mu sert konuştum diye endişelenmiştim. Severek okurum yazdıklarını bu arada bir yanlış anlaşılmadan kavga etmek istemem. :)

    Aslında kısaca demek istediğim şuydu transfermarkt’ın malca olduğunu düşünmüyorum dediğimiz gibi bir art niyet varsa da ben bunu malca görmüyorum. Mallığı yine biraz olsun anlayış gösterilebilir sonuçta insanları manipüle etme amacı gütmüyor ya da bunu daha sistematik bir şekilde yapmıyor ama art niyete ya da insanları yanlış yönlendirmeyi yanlış bilgi vermeyi aptallıktan daha kötü değerlendiriyorum. Metal archives ile arasındaki bu farktan bahsetmek istemiştim aslında ikisini bir tutamıyorum ya da aynı şekilde değerlendiremiyorum.

  37. deadhouse says:

    Takımdaki herkes yıldız. Kane, Saka, Bellingham, Foden. Southgate uzun vadede başarılı bir teknik direktör. Takım uzun yıllar sonra Avrupa Şampiyonası’nda finale çıktı. Sağlam bir futbol oynatıyor ancak bu sağlam futbol sıkıcı ve göze hoş gelen bir yanı yok ve kritik maçlarda da (final) işe yaramayabilir, tıpkı finalde İtalya’ya kaybetmeleri gibi.

    Koralp

    @deadhouse, Dünya Kupası’nda İngiltere’ye karşı oynayan her takımı destekledim, umarım Fransa’yla bu olay son bulur.

    Yiğit

    @deadhouse, bence Fransa’ya en ters gelecek takım İngiltere olabilir. Fransa’nın şu formuna rağmen ben %60 – %40 diyorum Fransa – İngiltere için. Walker’ın performansı çok kritik. Mbappe’yi tamamen kesemese de kısıtlayabilir. Orta saha da daha baskın olabilir İngiltere için.

    Fransa öne geçerse maç biter ama. Şu takıma karşı maç kazanmak başlı başına zor ama maç çevirmek imkansız belki de.

    Bellingham’ın yine fark yaratmasını ve onun etkinliğiyle İngiltere’nin kazanmasını bekliyorum. Saka’nın da performansı kritik olabilir. Hernandez’in savunmada biraz zaafı var sanki.

    çaksu

    @deadhouse, Bu turnuvayı izlemedim ama ben de hiç sevmem Southgate’i. Bu pragmatik sıkıcı futbolu yüzünden.

  38. deadhouse says:

    Vinicius Jr. faal futbolun en anarşist futbolcusudur. Ne kadar diretseler de karşı çıkmayı biliyor, futbolun sanat olduğunu hatırlatıyor.

    çaksu

    @deadhouse, <3

  39. deadhouse says:

    Fas maçlarını izleyenler için pek sürpriz bir sonuç değil. Kağıt üzerinde öyle olabilir ama sahada değil. Portekiz veya İsviçre’yi de eleyebilirler. Taş gibi takım.

  40. Ugur says:

    Kim ulan Endülüsün gerçek sahibi kim ahahahaha.Helal lan Mırokko

  41. Raddor says:

    Kotü Süleyman’ı görüyon mu…

  42. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Ronaldo olmayınca Portekiz takım olarak daha iyi. Dün bunu gördük. Yanlış anşlaşılmasın Ronaldo’yu sever ve kariyerine saygı duyarım. Ama Ronaldo yaşı itibariyle artık o kadar effektif oynayamıyor. Bir kere Portekiz takım savunmasını daha iyi yaptı, hücumlarda da tek bir kişinin eline bakmaktansa daha organizeydi. Büyük ihtimal Fas ile oynanacak çeyrek final maçında da ilk 11 başlamayacaktır. Fas, İsviçre’ye göre daha sağlam bir takım. Organize olmadan Fas gibi takımları eleyemezsin. Bu yüzden Ronaldo’nun ilk 11 başlayacağını sanmıyorum.

    deadhouse

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Messi olmadan da Arjantin daha iyi oynar. Ronaldo da Messi de 10 kişi oynatıyor takımları. Messi daha iyi tabii yine Ronaldo’dan ancaak yine de bu, Arjantin’in 10 kişi oynadığı gerçeğini değiştirmiyor. Zavallı takımlara karşı bile inanılmaz zorlandı Arjantin. Bunda en büyük pay salak teknik direktörde. İkinci en büyük payı Messi alıyor. Mücadele etmiyor, koşmuyor, hiçbir şey yapmıyor. Mucizevi goller atıp dengelemesi lazım. Hollanda gibi aşırı disiplinli ve diri bir takım yer yoksa Arjantin’i.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @deadhouse, Doğru. Aynı şeyler Messi için de geçerli. Ama bir fark var. Messi turnuva boyunca kritik anlarda kritik şeyler yaparak takımına katkı sağladı. Ronaldo’da bu henüz yok. Bu arada Ronaldocuyum ama objektif davranmasını da bilirim.

    Yiğit

    @deadhouse, messi olmasa Arjantin ptt liginde oynayamaz.

    Zaten messi olmasa çoktan elenmişlerdi.

    Emre Görür

    @Yiğit, kesinlikle öyle. Zaten Messi oyun tarzıyla takımına her türlü katkı sağlar. Muhtemelen 45 yaşında bile 25′indeki Modric’ten daha iyi oynar mesela. Ronaldo’nun ise kolektiviteyle alakası bile yok.

    deadhouse

    @Emre Görür, Modric ne alaka ya? Tarihin tartışmasız en çalışkan, en disiplinli, en faydalı oyuncularından. İnsan olduğundan şüpheleniyorum. Kıyaslayacak başka adam kalmadı mı.

    Yiğit

    @deadhouse, son 10 küsür yılın en iyi orta sahalarından biri olduğu için onu örnek vermiş. Muhtemelen biraz da mübalağa yaparak kıyaslamış. Hücum katkısının yanında Messi’nin böyle bir katkısı var cidden.

    Emre Görür

    @deadhouse, Modric kötü diye bir iddiam yok. Tersine, hızı düşmüş, bitiriciliği azalmış Messi’yi düşününce aklıma o geldi. “Az enerji harcayarak nasıl efektif oynanır”ın en tipik örneklerinden biri adam.

  43. deadhouse says:

    İngiltere İY 0,5 üst oynadım. İyi bir oranı var.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, 2.09 baya iyi oran cidden. Gayet de olası bence.

  44. 2 gün maçsızlık kuruttu resmen. 8 maç kaldı toplam, çok üzülüyorum.

  45. Gökay says:

    Sona yaklaşıyoruz, hadi bakalım

    https://nsn.page.link/UfV13
    https://nsn.page.link/VPr7t

    deadhouse

    @Gökay, Eğer o maç 0-0 bitmeyecekse Hırvatistan gol atar Brezilya’ya. 4 tane yer ama gol atar. 0-0 endişem var yoksa Kg Var banko kesinlikle. Hollanda Arjantin maçı da sabaha kadar oynansa gol çıkmayacakmış gibi geliyor bana. Bakalım Gökay hocam. Göreceğiz. :)

    Gökay

    @deadhouse, Çok yoğun bir hafta geçirdim Deniz Hocam, hiç takip edemiyorum. Sen güzel takip ettin turnuvayı, Ahmet Abi nin infosuyla birlikte rezimizi alalım;

    https://nsn.page.link/qzUu7

    Bu da daha alternatif

    https://nsn.page.link/FHrbo

    Bol şans herkese şimdiden

  46. deadhouse says:

    Bugünkü kuponum: Hırvatistan – Brezilya 1-5 skor.

  47. Brezilya – Hırvatistan maçında 3,5 ve 4,5 kart puanı oranları gayet iyi. Oynayacak olanlar düşünebilirler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.