# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Masa başında kazanılan maçlar, iddaa baronları ve daha fazlası…
| 27.06.2024

VAR odası.

Site kitlemiz içerisinde futbola meraklı insan sayısının çokluğundan, sadece bu konuya ayrılmış bir başlık açmanın gerekli olduğunu düşündük.

Bundan böyle tuttuğunuz takımla ilgili övgü ve şikâyetlerinizi buraya yazabilir, oynadığınız kuponları burada paylaşabilirsiniz.

Böylece hem konuyla ilgilenenler tüm bu muhabbetleri tek bir yerde bulabilir hem de Serbest Kürsü kısmı daha genel muhabbetler için kullanılabilir.

Şimdiden herkese keyifli muhabbetler.

  Yorum alanı

“Masa başında kazanılan maçlar, iddaa baronları ve daha fazlası…” yazısına 6,217 yorum var

  1. Rust in Peace. says:

    Kimse milli takımı takip etmiyor mu yav, sıradan bir maç da değildi kimse yorum yapmamış, enteresan geldi.

  2. deadhouse says:

    Türkiye iyi oynamadı. Şanslıydı ve günündeydi ve iyi mücadele etti. Organize bir atağı yoktu. Burak yıldızlaştı ve Hollanda eski gücünden uzaktı. Norveç maçına Hollanda’ya 4 attık, siz kimsiniz kafasıyla çıkarlarsa çok pişman olabilirler. Şenol Güneş’ten taktik deha ifadeleri falan abartılı, saçma ifadeler. Akıllı oynadılar kabul, ancak medyanın abarttığı gibi Türkiye ezdi geçti, falan hikaye. Burak frikik atmasa ecel terleri dökecektiler maç bitene kadar. Bu kötü Hollanda’ya karşı 3-0′dan 3-3 olsaydı skandal olurdu. Hollanda’nın buz gibi verilmeyen golünü saymıyorum bile. Norveç’e İY1 oynayacağım.

  3. deadhouse says:

    Tek, Çift bahsi inanılmaz bir kumar ya. Yazı Tura neyse bu da o. Haftasonu 3 5 tane tek, çift kuponu yapacağım. Gerçek kumarın zevkine varmak istiyorum. İşin ilginç tarafı maç fark etmiyor. İster Bahreyn Ligi, ister EPL olsun. Hangi maça oynadığın önemli değil. 3 4 maç belirle yeter. Bir kuponu rastgele millete maçları söylemeden tek mi çift mi diye sorarak oynamayı düşünüyorum.

  4. deadhouse says:

    Norveç, 1/1, 3,20.

    Değerlendirin.

  5. Yiğit says:

    Fakat Ozan Tufan be kardeşim!!!

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, inanılmaz goldü. Güzide’yle ayağa kalktık GOOOL diye. Kusursuz vurdu ya resmen kusursuz bir şut. Ağzımın suları aktı arka açı tekrarında.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, Ozan’ın sağ ayağı + götü + beni + göbeği > sarı pipi

  6. Ronaldo’nun son saniyedeki kabak gibi golü resmen çalınınca biz de kazanmış sayıldık.

    https://nsn.page.link/BjKJg

  7. Rashid says:

    Türkiye adına Şenol’un elinde son zamanlardakı en iyi jenerasyonlardan biri var. Takımın neredeyse hepsi büyük liglerde devamlı oynayan ve genç isimlerden oluşuyor. 2002 dünya kupasının tekrarını yapabilirler. Norveç maçı sonrası Norveç’liler de Haaland’a baya giydirmişler. Dortmund’a verdiği etkiyi milli takımda göstermediği ve genel anlamda millilerde isteksizliği için. Maçta da görülüyordu aslında. Sørloth bile ondan daha çok istiyordu maçı.

    Fenerbahçe olarak bu sezonu da böyle çöpe attık. Umarım Koç bu 3 yıldan bazı dersler çıkarmıştır. Cocu’yu göndermek hataydı, Ersun kendi gitti ve diğer iki hoca sezonu tamamlayamadığı için de Erol’a da gereğinden fazla şans verildi. Gelecek sezon için hocanın yabancı olacağı kesin ama kim olacağı belli değil. Şimdilik görünen o ki, Löw ilk aday konumunda. Kim gelirse gelsin farketmez ama bana göre direk 3 yıllık sözleşme yapılıp, Samandıra’nın tam köntrolü verilmesi lazım adama. Samandıra’dakı resimlerde Selçuğu, Volkanı falan görünce deliriyorum. Daha geçen yıl futbolu bırakmış adamları hangi akla hizmet hemen ana takıma dahil ettiler anlayamıyorum hala.

  8. deadhouse says:

    Futbol tarihinde gollerini en sevdiğim oyuncudur. Saf estetik. Ne yazık ki çok tanınmıyor, böylesine bir sanatçı.

    https://youtu.be/Kex4VdWLtko

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, link’e tıklamadan Le Tissier olduğunu tahmin ettiğime yemin edebilirim ama kanıtlayamam. “Ulan kesin Le Tissier çıkacak” dedim çıktı. Zevkli adamsın vesselam.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahaha duygulara tercüman olmuşuz. Ne mutlu bana. Abi zaten onun gollerini izleyen çoğu kişi aşağı yukarı böyle düşünüyordur bence.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, takip eden, ilgilenen çok tanıyor ama kesinlikle gereken değer verilmedi adama. 10 üzerinden 10′luk bir oyuncu muydu tartışılır ama gol konusunda çok acayip bir yeteneği ve vizyonu vardı. Bu videodan da görülüyor, adamın kalenin ebadı konusunda çok net bir algısı var. Gollerinin pek çoğu direklerin 5-10 santim yanından giriyor ve kaleciler asla ulaşamıyor. Onunda dışında serbest vuruşta topu bir kez sektirip doksana takmak veya ceza sahasının sağ köşesinden gelişine dışla koyup sol doksana ampul gibi asmak gibi ruh hastası olayları da var. Acayip bir yetenek cidden.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, hahahaha ben de cevabı okumadan ve linki açmadan Le Tissier olduğunu hissettim. Şu an hala linki açmadım ama dünyanın en abuk gollerini attığı 3-4 dakikalık kolaj olduğuna eminim. Hatta sanırım bi ara bunu birlikte de izlemiştik.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., izlemişizdir kesin. Futbolu gerçekten seven birileriyle güzel goller videosu izleyip gollere Ice Cube ve Chris Tucker’ın “DAAAAAAMN!” gifi gibi tepkiler vermek en sevdiğim şeylerden biridir ahah.

    Boba Fett

    @deadhouse, Uzun zamandır İbra hayranıyım o da büyük sanatçı bana kalırsa, keşke Türkiye’de gelseydi de görebilseydik.

  9. deadhouse says:

    Şenol Güneş’in ilk 2 maçtaki performansına “taktik deha” yakıştırması yapan Youtube yorumcularına gülüp geçmiştim. Letonya maçı neden o yorumculara gülüp geçtiğimin kanıtı oldu adeta. Gerçekten de medya gücü böyle bir şey. Şenol’un inanılmaz bir medyası var.

    deadhouse

    @deadhouse, Ahahahaha 3-3 oldu. Taktik deha ahahaha. Mahalle takımından tek farkı fizik gücü, kondisyon olan takımı Brezilya’ya çevirdi TAKTİK DEHA Şenol Hoca.

    Canoir

    @deadhouse, medyası olduğundan değil de böyle şahşahalı galibiyetlerden sonra yorumcular hemen gaza geliyor, illüzyona kapılıyor diye düşünüyorum. Bugün Emre Özcan bile tardini büfe’de gereğinden fazla yüceltti Şenol Güneş’i. İki maçta da hem rakipler iyi bi oyun ortaya koyamadı, hollanda’da tim krul çok kötü performans gösterdi hem de bizim takımdan bazı oyuncular ciddi ekstra performans gösterdi. Yoksa yine sahada güçlü organize bir yapı yoktu aslında.
    Caner, yorulmuş Burak, hasta Ozan Kabak gibi yanlış oyuncu tercihleri; yanlış oyuncu değişiklikleri maçı şu hale getirdi. Yok yere puan kaybettik

    deadhouse

    @Canoir, Kesinlikle. Doğru söze ne hacet. Ya bu yorumculara çok bakma. Futbol dünyanın en basit oyunu, bu yüzden de en sevilen, en popüler oyun. Tek amaç topu kaleye sokmak, ciddi tek kuralı ofsayt. Böyle bir oyun için profesör kesilen yorumcular genelde gülünç duruma düşüyor. Dediğin gibi soğukkanlı olmakta fayda var. Bence sabah akşam maç izleyip analiz kasacaklarına önce soğukkanlı olmayı öğrensinler. Sinemadan çıkarsın, Imax teknolojisiyle film izlemişsindir, sıcağı sıcağına harika film, süper film dersin, zaman geçtikçe aa ne vasat filmdi dersin, bu da ona benziyor, albümlere de bu muameleyi yapıyoruz.

  10. Rust in Peace. says:

    “Snap back to reality”

    Artık gerçekliğe dönme vakti geldi Türk taraftarlarının. Hayretle karşılıyordum ben “Avrupa kupasını alırız, avrupanın en iyi defansı bizde” gibi aşırı yorumları. Hani neye dayanarak yapıyorlar bu yorumları anlamadım. Şu an milli takımın iyi olduğu tek noktagüçlü rakiplere karşı iyi savunma yapması ki ben onun da gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hollanda maçında birkaç dakkada dağıldık 2 gol yedik. Norveç maçında yine net pozisyonlsr verdik, hatta 2 gol yedik ofsayt da olsa. Letonya maçı zaten tüm defoların ortaya çıktığı yer oldu. Avrupanın en iyi defansıymış. Sol bekimizde ya caner ya da fransa 2.lig topçusu var. Stoper desen çağlar iyi en iyi demek nedir, uçmuş millet. Zeki de öyle süper bir sağ bek de değil. Orta saha desen işlevsiz. Ortadan oyun kurulmuyor. Arada ozan uzaktan gol atıyor işte. Hücum hattında istikrarlı tek oyuncu hakan. Bu takımla mı avrupa şampiyonu olacaksın? Başında Hakanla Yusufu oyundan alıp Caneri kanata atan adamla mı avrupa şampiyonu olacaksın?
    Ben gruptan çıkmamızı bile zor buluyorum. İtalya zaten zor bir rakip. İsviçre bence gruptaki en kolay karşılaşma. Gallerde ise letonya senaryosu olma şansı var. Artı bu takımda Bale, Daniel James gibi tehlikeli adamlar da var.

    Umarım milletin gözü açılmıştır. 3 maçta da iyi oynamadık. Hollanda maçı eh biraz diyelim, norveç zaten santraforları dışında bizden kötü bir takım. Letonyayı açıklamama gerek yok herhalde.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Aynen anlattığın gibi. Takımın eksiklikleri hakkında ekleme yapılabilir, ama gerek yok. Gaz milletiyiz. Bir sürü defosu olan takım 2 3 farklı 2 maç kazandı diye ne oyuna bakıldı, ne analiz yapıldı. Tek doğru yorumu yapan kişi dalga geçtikleri, bunak dedikleri Hıncal Uluç. Adam Şenol korkak dedi, kalecidir, ürker dedi. Düşünsene Letonya’ya saldırıp 5 6 fark yapacağına 3-1 oluyor geri çekiliyorsun, 3 2 oluyor geri çekiliyorsun, saçma oyuncu tercihleri, anlamsız oyuncu değişiklikleri. Dua etsin de Burak iki penaltı ve bir frikik, Hakan 2 uzaktan şut, Ozan bir uzaktan şut ile goller attılar.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, letonya dediğimiz takımın 1 oyuncun kadar toplam değeri yok, cidden bu kadar korkak oynanmaz. 2 ofansif ortasahanı çıkarıyorsub gol yiyeceğim diye ya. Hah yaparsan öyle yersin 2 golü de.
    Bu arada yediğimiz gollerin hepsini caner sahadayken yemişiz. 130 dakika oynamış 3 maçta. Bu da ilginç bir istatistik

  11. Yiğit says:

    Fenerli ve Altay boy olmamı bir kenara bırakırsak şu Uğurcan’ı beğenmeyen bir ben miyim? 3 maçın üçünde de hatalıydı. Elbet form düşüklüğü olabilir ama ben hiç de abartıldığı gibi bir kaleci olduğunu düşünmüyorum. Trabzon’un kalecileri bir garip, tam saman alevi denilen cinsten. Bkz onur ve Tolga

    deadhouse

    @Yiğit, İyi kaleci ama Altay daha iyi. Şenol toprakçılık yapıyor. Mert’ten sonra kaleyi Uğurcan’a teslim etti. Ancak Uğurcan’ın bu sene Altay’dan daha iyi performans gösterdiğine dair bir veri yok.

  12. Yiğit says:

    Japonya’nın 11-0 önde olduğu maçta dk 90′dan sonra 3 gol daha atma motivasyonu

  13. çaksu says:

    Fab orta sahaya döndüğünden beri takımın hafızası yerine geliyor. Zamansal faz farkı var çevresiyle arasında. 2 saniye önden gidiyor. Hamle yaptığında da uzayı büküp topu alıyor yok böyle bi adam.

    Atak bozup direk oyanamayı hatırladıkça gol de atmaya başladı takım. Eskisi kadar öldürücü olmasa da.

    Forvete yılan koysak Jota’dan daha rahat tutulur.

    Ozan güven vermeye başladı. Klopp son bölümde Real maçını düşünüp bunu çıkardı haha.

    Kayma sırası Çelsi’de!

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, maçı izleyemedim ama Jota’nın son 10 gündeki “kafa” yapısı çok acayip cidden.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Haddini bilmiyor cidden.

  14. Cem says:

    GS puan kaybettiğinde aldığım nefes değişiyor, cihaz bambaşka kalkıyor, inanılmaz bir mutluluk yaşıyorum.

  15. Yiğit says:

    Bugün BJK de kaybettiğine göre yarın puan kaybetmememiz için bir sebep göremiyorum.

    Ekşiye girer girmez gördüğüm entry hislerime tercüman oldu https://eksisozluk.com/entry/121561586

    Yiğit

    @Yiğit, pardon anlaşılan iyice umut verecekler ve sonradan yine suya düşecek o umutlar.

  16. deadhouse says:

    Alanya Beşiktaş’ı yener. 3.40 mis gibi oran.

  17. Real Madrid-Liverpool
    Man City-Dortmund

    İkisi aynı anda. Hangisini izleyeceksiniz, tahminleriniz ne?

    Ben bir çılgınlık yapıp City-Dortmund izleyeceğim. Tahminlerim:

    RM-L: 0
    MC-BD: 1 Üst

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, RM 1, MC H1

    İlker

    @Ahmet Saraçoğlu, Liverpool ve City alır

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, desteklediğim iki takım city ve dortmund olduğu için cevabım belli ama maçların aynı saatte olmasına kafam girsin diyorum. Live’nin nasıl bir top oynayacağını da hayvan gibi merak ediyorum.

    RM-Live MS0
    MC-BvB MS1

    Cem

    @Ahmet Saraçoğlu,
    RM – Liverpool 2-0
    Man City – BVB 3-1

    çaksu

    @Cem, Bu gidişle 6 yeriz GS gibi. Bu kadar küçük düştüğümüz bi maç olmamıştı bu sene.

    Dk 40. Şutumuz yok. 3 pas yapamadık. Real çatır çutur oynuyor. İçimizden geçiyolar 40 dk dır.

    deadhouse

    @çaksu, Aslında çok sürpriz değil. Kroos’un, Modric’in olduğu takım bu. Bu iki adam bir takım demek. Liverpool da malum, bu sene iyi değil. Liverpool alır diyenler Real Madrid’i pek tanımamış. Real Madrid’in ligi burası. (13) Bazı takımlar ve maçlar sadece futbolcularla ve takımların form durumuyla açıklanamaz.

    çaksu

    @deadhouse, Kalite farkının ötesinde ısınmadan çıkmış gibiydi bizimkiler. Uykudan yeni kalkmış gibi. Dönmedi motor. 2. yarı biraz daha normal başladı derken attı Mo.

    çaksu

    @deadhouse, Modric’in bu yaşında böyle oynamaya hakkı yok. İnsan dk 80′den sonra bari biraz düşer.

  18. Yiğit says:

    Yine yanlış maçı izliyoz aq

  19. Para, şike, işte City işte.

    Bellingham’ın golü…
    Rodri-Emre Can pozisyonu…

    Hategan şov yapıyor.

  20. Twat says:

    Kişisel görüşüm 2024-25 şampiyonlar ligi düzeni afedersin bombok olmuş. Bir şeyin de ayarlarıyla oynamayın ya. Daha fazla maç daha fazla reklam daha az heyecan. Bu kadar yoğun takvim olunca günde 10 maç olunca işin heyecanı azalmıyor mu bana mı öyle geliyor?

    Eskiden ön elemeler bile büyük olaydı. Daha sade ve oyun/yetenek odaklı şeyler izliyorduk. Biliyorduk ki 8-16 takım bile olsa elit takımlardı ve izlemeye değer maçlar oluyordu. Şimdi ekranda ve sahada zibilyon reklam, bir sürü anlaşma yayıncı farkları ritüel vs. Beş yüz tane platform çıktı maç izlemek için birini alsan diğerini izleyemiyorsun. Nba gibi nfl gibi bir şey mi istiyorlar ne istiyorlar anlamadım ki.

    64 hatta 128 takım yapın da siz de rahatlayın mk. İnsan bedeninin de sınırı var, hem kendi ligi hem ülke kupaları hem avrupa ligleri hem milli maçlar derken takımlar tam potansiyelini gösteremesin. Nefret ediyorum yav bu kapitalizmin endüstriyelleştirdiği şeylerden.

    enemyofgod

    @Twat, Gerçekten çok saçma bir şey yaptılar. Belki de iptal ederler kararı kim bilir.

    Twat

    @enemyofgod, 19 nisan ’21 itibariyle her şey (konuştuğumuz tarihten de erkenden) daha da kötü oldu dostum. Pandemi fırsat bilinip böyle garabet bir ayrılığa kalkışıldı.

    Boks gibi, f1 gibi, basketbol gibi futbol da artık amerikanlaşıp aşırı hızlı tüketilecek. zaten son talihsiz gençlik paralı yayın yüzünden futbol izleyemiyordu, şimdi iyice uzak kalacaklar. Net bir şey diyeyim Z kuşağına gerçekten üzülüyorum. Biz bir kesim 90′larda 2000′ler başında ücretsiz ve rahatça CL izleye izleye sevmiştik futbolu, şimdi düşünüyorum da küçükken tv’den ücretsiz futbol izleyemeyen fakir ama hevesli çocuk yetişkinlikte futbolla nasıl ve niye ilgilensin? Bu lig de kuşkusuz daha iyi olmayacak. Endüstrileşme giderek daha da abartacak ve bu iş bitecek. Neyse bakalım.

    enemyofgod

    @Twat, Gerçekten öyle oldu maalesef. Futbol zaten son zamanlarındaydı, yavaş yavaş her şeyin reklam gelirleri olduğu ve 22 kişinin top yerine para peşinde koştuğu bir oyun haline gelmişti.

    Basketolla birlikte voleybola yönelelim bari, hem kurumsallaşmadı hem de ülkece başarılıyız.

  21. çaksu says:

    Ozan net “beni alın” diyor. Dün bi Benzema bi Vinicius (puşt diye okunur) iki birebir pozisyon kesti, bi kez de ceza sahasında Benzema’nın çekeceği şutu bozdu. Farkın açılması işten bile değildi yoksa. İlk geldiğinde Schalke travması sonrası yerle bir görünen özgüveni geri geliyor alıştıkça.

    Hem defansı ileri çekip hem pres (ya da üst üste iki pas) yapamayınca ebemizi belledi Real. Sürekli arkaya sarktılar. 1 sn öndelerdi hep. Naby Gini rezaletti. İlk yarı men vs boys. Devre arasında bi yüzümüzü yıkayınca ikinci yarı biraz maça ortak olduk oyun olarak. 2-2 yi kovalayan pozisyonlar buluyorken yine bok gibi bir gol yeyince öldü maç. Sonrasında sanırım hiç bişey olmadı.

    Bu ilk yarıdan sonra bu skora sevinmemiz gerekir. Az da olsa bi umut kaldı. Ama bi Barca maçı daha çıkmaz seyirci olmadan. O maç 11 vs 15 gibiydi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, her dediğine katılıyorum. Liverpool’un, karşısında deneyimli/becerikli takım varsa gol yemeden maç bitirmesi zor gözüküyor şu dönemde. Real’e 2-3 tane atsalar bile gol yemeyeceklerinin garantisi yok ve Real de turnuva tarihinin en deneyimli kulübü. Liverpool’un şu ara atanı da tutanı da formsuz ne yazık ki.

    Sürekli dişlerinin beyazını gördüğümüz gülümseyen, şakalar yapan, devre arasında fiti fiti soyunma odasına koşup maç çeviren Klopp’u özledim.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Haha tam sesi bulmuşsun abi. “Fiti fiti” cuk oturuyor o görüntüye.

    Özgüven nelere kadir. Geçen sene Allah mısın dediğim Allison, Şeytan sen misin dediğim Mane falan.. Bu sene elleri ayaklarına dolaşıyor.

    Rust in Peace.

    @çaksu, bu ozan’a sallayan bir tek bizim Türk taraftarı mı? İki ingiliz habercinin 6 puan verdiğini, liverpoolda maçın adamı olduğunu söylediğini gördüm. Keza birçok kişi de kötü oynamadı diyor. Ama tam tersi berbat oynadı diyen birçok kişi de görüyorum. İnsan neye inanacağını şaşırıyor

    çaksu

    @Rust in Peace., Sade Türk taraftarı olabilir evet. Hemen hiç bi platform takip etmiyorum, arada bir reddit soccer ve lfc forumlarına bakmak dışında.

    İlk geldiğinde bocaladı ama düzenli olarak yükseliyor performansı. Gittikçe göze batar şekilde iyi oynamaya başladı bence.

    Dün Real’in bizi rezil etmesinin sebebi kendisinin herhangi bi hatası değil, takımın rezil performansıydı. Hatta dediğim gibi geriye koşup net pozisyonu bozduğu, belki golü engellediği bikaç atak var.

    Bazen maç günü baktığım LFC reddit’te de “Al bunu al” diyor herkes. Daha 20 yaşında olduğunu da düşününce.

    Yiğit

    @çaksu, o maç Barçanın salaklığıydı, Real o kadar aptal dolu bir takım değil hele de söz konusu defanssa. Ozan için Live’nin atlamasını istiyorum, umarım yanılırım o yüzden ama Live seyircili ve ateşli oynasa bile geçemez bu turu. Bir kere ingilizlerin bir ispanyolu ucl’de elemesi ender gelişen osasuna atağı gibi bir şey. Live’nin balon olduğunu düşünüyorum açıkçası. Barçaya 4 attıklarında göt oldum ve o turu verecek tek takım da Barçaydı zaten. En iyi Live atletico’yu ve real’i geçemiyor maalesef :( bunun seyirciyle alakalı olmadığını atm turunda görmüştük. Oblak tek başına tüm seyircilerden büyüktü.

    Yine hatırladım da efkarlandım amk karantinadan önce izlediğim son maçtı ve zevkten dört köşe olmuştum. Şimdi nerede o günler… Keşke şimdi Origi atsa da 4 olsa yeter ki seyirci gelsin

    çaksu

    @Yiğit, Atletico izleyip zevkten 4 köşe olmak iyiymiş. (dil çıkaran gülücük :) ) Hiç sempatim olmasa da Ronaldo’nun aldığı 3 0 lık maçta da ben dört köşe olmuştum. Sırf Atleti elendi diye.

    Bizde geçen seneki takım olsa yine umutlu olurdum. Bu sene çok farklı malesef.

    Atletico da biraz istisna ya haha. Hakettiler belki turu geçmeyi, disiplin ve konsantrasyonları inanılmaz. Ama yani atak boz kendini yere at, atak boz yere yat. İnsanı canından bezdiriyor. Bizim futbolcuları bile bezdirdiğine eminim.

    deadhouse

    @çaksu, Ülkedeki en eski Atletico Madrid taraftarlarından biri olabilirim. 5 yaşından beri. Evet şaka değil. Futbola gözümü Galatasaray ve Atletico Madrid’le açtım. Simeone futbol katili olabilir, ama başarıları ortada. Yalnız gerçek Atletico Madrid geleneği bu değil. Rakibi boğan, ofansı çok seven bir takımdı eskiden Atletico. En sevdiğim zamanı Forlan, Agüero, Maxi Rodriguez, Simao, Reyes, Tiago zamanıydı. Bayağı zevk veriyordu.

    çaksu

    @deadhouse, Vovv iyiymiş. Nasıl oldu ki 5 yaşında?

    Torres ve Falcao da en pis zamanlarını burda oynadı di mi. Acayip bi forvet geçmişi var adamların.

    deadhouse

    @çaksu, Futbola ilgili kalabalık aile, 5 yaşından sonra hatırlayış vs. derken oldu bir şekilde. Tabii 5 dediğim hayal meyal, henüz % 100 anlam verebildiğim bir zaman diliminden bahsetmiyorum. Demek istediğim, dünyayı, etrafımı ilk algıladığımdan beridir futbolu takip ediyorum. Bir de tabii sokak futbolu geçmişim var. 5-17 arası sokakların aranan topçusuydum, bunu niye anlatıyorsam ahaha

    çaksu

    @deadhouse, Damarına girdik. :) Not alıyorum. Bi gün seni manipüle etmem gerekirse futboldan giricem.

    Yiğit

    @çaksu, hahaha hocam öyle puşt bir takım ki karşısına kimi koyarsan koy eleyebilirler. Kanser bir takım olsa da sonuçta bu şekilde kazanıyorlar ve mentalite konusunda bambaşkalar. Nereden duymuştum bilmiyorum ama bellerinde görünmez bir iple birbirlerine bağlılarmış gibi koordineler, bu sayede iki kez final oynadılar ve ligi kevgire çevirmiş live’yi elediler. Çok gergin bir maçtı ve atmosfer çok iyiydi. Normalde zaten Liverpool’u sevmem üstüne bir de o gün çok çirkeftiler. Tam artık turu alıyorlar derken Llorente’nin gollerinde ”hassiktir oahaoahah” diye bağırmıştım.

    Ronaldo’yu ben de çok sevmem ama iyiydi o da :))

    çaksu

    @Yiğit, Ronaldo’ya sempatim var aslında. Juve’ye yok ama o maçı tek başına aldığı için Juve değil Ronaldo dedim heraldi :)

    Allah kimsenin başına vermesin Atletico eleme maçı.

  22. deadhouse says:

    Bayern 0, Sociedad 1. 100 at 700 al.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, nedense akşam BM-PSG de Porto-Çelsi de alt bitecek gibi geliyor bana. İkisine alt ve ikisine 0 olmak üzere 2 kupon yaptım.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, İkisine 0 çok mantıklı. Ben de öyle bir kupon yapayım. Bu arada bence Alanya Beşiktaş’a yenilmez. Nedense Beşiktaş’ın maçı alma ihtimalini çok düşük görüyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, Alanya çok dengesizleşti. Beşiktaş 1-0 alırsa da şaşırmam. Çağdaş Atan’ın ve oynayacak denen Cenk Tosun’un ne yapacağına bağlı.

    Onun dışında başka kuponlarda Antalya-Sivas İY 0, Juve-Napoli KG, Inter-Sassuolo 1 üst, Gençler-Erzurum 1, Konya-Ankaragücü KG oynadım bugünün maçları için.

  23. Dünyada, eksikliği takımını en çok etkileyen 2 futbolcu Messi ve Lewa. O KADAR büyük eksik ki Lewa’nın olmayışı.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, marquinhos’un çıkışı da kilit etki oynayabilir. Onsuz Psg savunması ve orta sahası ne olur bilemiyorum.

  24. çaksu says:

    Bayern’in kendi yarı sahasını TOKİ’ye verdiğini duyarsam şaşırmam. Öyle bomboş ıssız duruyor koca arazi. PSG’nin iki manyak başıboş koşturup duruyor.

    Keyifli maç ama. Keşke Lewa olsaydı :(

  25. çaksu says:

    Trent be yavrum benim. Nasıl sorumluluk, insiyatif aldığı golü attığı yerden belli.

    Son dk golü ile maç kazanmayı bi daha göreceğimi düşünmüyordum. Son 15 dk yakaldım. Bok gibiydik. Ama ilk 4 ulan!

    Firmino’nun golünü de omuzundaki bir amip çizgiyi geçtiği için iptal eden VAR’ı kutluyorum. Kullandıkları çizginin kalınlığı Firmino ile defans arasındaki yatay mesafeden daha büyükken hem de. Teknolojinin hata payı Planck uzunluğu sanırım.

    çaksu

    @çaksu, Amip Jota’nın omzundaymış pardon.

  26. Yiğit says:

    Beşiktaş’ın yediği ikinci gol ile geçen hafta Alanya’ya attıkları gol karma gibi resmen.

    Retrokafa

    @Yiğit, bu maçta attığı 2. golle yediği 2. karma…yalnız erzurumun yediği şanssızlık oyle gol olmaz ama beşiktaşın yediği gol bildiğin karius…bu nasıl kalecilik ya!ersin gitsin karpuzcu olsun 3-5 tane patlatır günde ama iyi yapar

  27. deadhouse says:

    Fenerbahçe’yi ve Emre Belözoğlu’nu tebrik ederim, umarım Beşiktaş’la kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi verirler. Hiçbir eksiği olmamasına rağmen üste 8 maç kazanıp neredeyse en büyük favori haline geldikten sonra kafa üstü uçurumdan atlayan ismini anmak istemediğim takım da biraz feyz alsın.

    riser

    @deadhouse, beşiktaş çok rahat şampiyon bence, kıyasıya yarış falan olacağını düşünmüyorum.

    onun dışında belhanda bu kadar önemli miydi ya galatasaray’da, adamın sözleşmesi feshedildiğinden beri savunma yönü hak getire cimbom’da.

    deadhouse

    @riser, Bence de favori Beşiktaş. Ama unutulmamalı ki burası Türkiye. 11 puandan 15 puandan şampiyonluk veren takımlar var. Galatasaray maçına kadar Beşiktaş şampiyonluğu garantilemezse işi zora girer. Son haftada her şey olur. Bence bundan sonra bir yarıştan bahsedeceksek Galatasaray devre dışı. 2. takım Fenerbahçe doğal olarak. Ayrıca Beşiktaş Fenerbahçe’ye ve Galatasaray’a göre daha iyi top oynayabilir, ancak görüldüğü üzere her maç zor, son maçta Beşiktaş da zorlandı. Bence şu an % 65 Beşiktaş, % 34 Fenerbahçe, % 1 Galatasaray.

    Yiğit

    @deadhouse, ulan atmayın şu oku. Yok fener nere şampiyonluk yarışı nere.. Kaybetsek zaten sövüyorum, kazanınca da demek ki bir sonraki hafta sövecez diyorum. Paranoyak yapıyor bu takım adamı. Beşiktaş çok avantajlı ama bu sene çok döndü devran… lan bak yine umut..

  28. Sanırım bu gece Bayern Münich’e veda ediyoruz. :(

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Psg, United’ı 2-0 yenip evinde turu veren takım olmasaydı kesin derdim ama bilemiyorum. Bayern ilk yarıyı 3-0 önde kapatırsa da şaşırmam.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, defansta Boateng gibi yaşını almış ağır adam varken Mbappe, Neymar gibi adamlardan gol yememesi çok zor bence Bayern’in. Gol atmak zorunda olduğu için bir yerden sonra mecburen bastırmak/açılmak zorunda kalacak ve karşısında da uçan kaçan adamlar var. Zevkli maç olacak orası kesin ama ah bi Lewa olaydı diye düşünmeden de edemiyor insan.

    Yiğit

    @deadhouse, onu geç barçaya 4 atıp yine tur verdiler. Bu sene bile verebilirlerdi yine ama Dembele’ye su veren itfaiyenin hortumunu…

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, ay hadi inşş :)))

    Bu bayern övücülüğünden bıktım. Herifler kazansa da övülüyor kaybetse de. Nefret etsem de herifler iyi ve zamanında daha çok CL kupası hak ediyorlardı. bkz. real maçlarındaki hakem satışları

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, Bayern futbolunu izlemek PSG izlemekten daha zevkli geliyor, o yüzden onları istiyorum. Bir de Bayern turu geçerse City-Dortmund galibiyle oynuyor. Bayern-City eşleşmesini de merak ediyorum, ondan Bayernciyim bu turda.

    deadhouse

    @Yiğit, Kadrolar açıklandı. Poşet korkak oynatmazsa bu kadroyla Bayern’e 3-4 atmaları lazım. Ayrıca Çupo Moting Lewa’nın yedeğiyse Bayern için durum vahim demektir.

    çaksu

    @deadhouse, PSG 5 tane atabilirdi ilk yarı. Neymar 3 kez direğe vurdu sanırım.

    Çupo 1 saniye geriden gelip Müller’i deli etse de oldschool kakıştırma golünü attı.

    Organik Bayern hormonlu PSG’yi geçsin istiyorum ama bi yandan da futbolde en sevdiğim şey kontra. Mest oluyorum PSG’nin ataklarında.

    Ah Lewa olaydı.

    Her türlü çok keyifli maç oluyor. Hatta tie oluyor.

  29. Çok sıkı bir Galatasaray taraftarıyım ve Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’den, açıklamalarından, üslubundan utanıyorum. Kendi sağlığı ve Galatasaray’ın değerleri adına bir an önce başkanlığı bırakmasını istiyorum. Demeçlerini dinleyemiyorum, okuyamıyorum, açıklama yapacağını duyunca sosyal medyadan uzak duruyorum.

  30. Yiğit says:

    Ohh byebye bayern.

    Yalnız ne iyi iki maçtı amk. Psg çok doğru oynadı, ilk maçta o kadar gol bulmaları biraz ekstraydı ama o da oyuncu yeteneklerinin getirdiği bir promosyondu. Maçı çok iyi kabullenip üstüne kontralarla avantajlı konuma düştüler. Marquinhos yokluğunda bu maçta geri hatta daha fazla tökezleme ve bozukluk bekliyordum ama hayatsız gibi oynadılar helal olsun. İdris abimizi de beğendim bu maç. İleri hatta ise cenabettiler başka açıklama yok. Sonuç olarak hak ettiler.

    Yalnız Di Maria’yı Real’den kovan zihniyete kafam girsin. Gerçi kovduktan sonra 3 ucl aldılar ama olsun. Tarihin en underrated’ı. Neymar’a da kafam girsin. Seyir zevki açısından ortası yok, bir pozisyon allahına sövdürüyor bir sonrakinde göz dolduruyor.

    Yiğit

    @Yiğit, Ha bir de poşet>pep rez alın ytd.

    çaksu

    @Yiğit, Bi arkadaşla yıllardır konuşuruz. Bu Barca niye Poş’u almıyor diye.

    Cem

    @çaksu, Espanyol’a ve Spurs’e olan bağlılığımdan dolayı Barca’yı ve Arsenal’i hiçbir zaman çalıştırmayacağım gibi bir söylemi var kendisinin.

    çaksu

    @Cem, Haa bilmiyodum bunu.

    Marvin Yanbasanyan

    @çaksu, hiçbir zaman çalıştırmamanın ötesinde söylemin aslı şu şekilde: “barcelona’yı çalıştırmaktansa köyüme dönüp çiftçilik yapmayı tercih ederim” şeklinde. Bu barcelona nefreti sebebiyşe en sevdiğim 3 futbol figüründen biridir.

    https://en.as.com/en/2018/01/26/football/1516966206_834653.html

    çaksu

    @Marvin Yanbasanyan, Haha. Bişey bilmeden artist artist konuşuyomuşuz.

    deadhouse

    @çaksu, En son şunu demiş:

    “Bazen bir şeyleri farklı ifade edebilirsiniz. Şimdi olsa böyle bir ifade kullanmam. Hayatta ne olacağını asla bilemezsiniz.”

    Berca B.

    @Marvin Yanbasanyan, çok bildiğimden değil ama bunu okuyup ilginç gelince kendim araştırayım dedim, sonradan pişman olmuş bunu söylediğine. Çaksu için tavuk göğsünde tavuk varmış/yokmuş/varmış döngüsüne girecek muhabbet.

    Marvin Yanbasanyan

    @Berca B., şimdi ben de okudum, “aynı ifadeleri kullanmazdım” minvalinde konuşmuş. Yine de aidiyeti çok güçlü bi adam poch, 2018 yazında zidane ayrılınca real kapısında yattı adamın yine bırakmadı spurs’ü -ki o dönem epey şikayetçiydi levy’nin transfer politikasından. Sene boyu “topçu yok topçu alın” diye gezmesine rağmen o yazı transfersiz kapamıştı hatta önceki yazı da 1 hafta kala sadece sanchez’i ve llorente’yi alarak kapatmıştı spurs. Bırakıp herkesin prime’ında olduğu 3 şl peşpeşe almış real’i çalıştırmak varken sorunlu olduğu oyuncu grubuyla sıfırdan başlamayı tercih etti. O takımın şl finali atması pek öngörülebilir bi başarı değildi, o yüzden mantıklı bi karar da değildi real’i reddedip spurs’te kalması. “Romantik” olaraka algılanmak istemiyorum ama bence burdaki motivasyonu aidiyet duygusuydu. Başka mantıklı gelen bi tarafı yok çünkü. Son kertede yine aidiyeti çok güçlü bi adam olduğu için nacar kalmadığı müddetçe barca veya arsenal yapacağını sanmıyorum. Poch takımında messi’yi ben de izlemek isterim eğer ki bu birliktelik barcelona çatısı altında olmayacaksa :)

    Berca B.

    @Marvin Yanbasanyan, valla futbol izlemeyle alakam son yıllarda çok azaldı (izlerken çok sıkılıyorum) ama sonuçları takip ediyorum. GS dışında iki takımı çok seviyorum, Barça ve Spurs. Birini kral yaptıktan sonra diğerine gitse taktikten falan hiç anlamasam da favori teknik direktörüm olurdu ama kısmet değilmiş.

  31. deadhouse says:

    @çaksu, Hollanda fetişi var onlarda. Altyapıdan Katalan bir hoca ya da Hollandalı hoca. Üçüncü seçenek pek yok.

  32. “Efendiler, bu akşam Real Madrid’i eleyeceğiz!” diyen kaç kişi var?

    Ben yokum mesela. RM net gol atar, Liverpool da 3 tane atamaz.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Real bu sene de kupayı alırsa diğer takımlar kapılarına kilit vursun dediğim zaman Real 3. kez üst üste kupayı alıyordu, bu kez konuşmayacağım.

    Cem

    @deadhouse, Bu başlık altında daha önce de söyledim şimdi de söylüyorum. Real Madrid’le UCL kupası arasında Liverpool ve 45 dakika var. Geçerlerse kalan takımların hepsine sadece tecrübesiyle bile ağır gelirler bu saatten sonra.

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, Uzun zamandır maçları takip etmiyordum, bu akşam maçı izleyeyim dedim mamafih bir şekilde elenirse azılı bir Madrid fanı olarak bir tarafımla gülerim heh.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, yine dortmund maçını izleyecem ve yine zevkli olan maç real maçı olursa söveceğim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, ben bu kez Liverpool maçını izleyeceğim çünkü Dortmund 2-1′den dönerse mucize olmaz ama Liverpool 3-1′den dönerse acayip bir şey olur.

    (dedi ve L-RM maçı 0-0, BD-MC maçı 4-2 bitti)

    Ahmet Saraçoğlu

    Hayatımda ilk kez 2 skorlu kupon yaptım.

    L-RM: 1-1
    BD-MC: 2-1

    Tutarsa 10 koyup 720 alıyorum, hayırlısı diyelim.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, sitinin iki gol yemesi zor bence. Keşke ilk maç son dakikada gol yemeyeydik bu maç şansımız olurdu ama şu anki durumda city çok daha risksiz oynar ve şans vermez. Umarım yanılırım. Live maçında heyecan olacağını sanmıyorum o yüzden sarı pipiciyiz

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, zor tabii ama 72 kat veriyor. :) Leeds’den yediler 3-5 gün önce, bakalım Dortmund nasıl bir plan yapacak.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Pep Barça sonrası CL fakiri oldu, yine de Dortmund’un City’i yenme olasılığını çok düşük görüyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, Pep sırf bu yüzden geçen sene çeyrek finalde Lyon’a karşı aşırı korkak oynatıp 1-3 elenmişti. Gerçi Lyon geçen sene Juve’yi falan da eledi, turnuvanın sürpriziydi ama genel olarak Pep CL konusunda kompleks yaptı sanırım, bir türlü rahat top oynatamadı bu seneye kadar.

    Ahmet Saraçoğlu

    Liverpool ilk yarı 5-6 gol atabilirdi ama son vuruşlarda acayip bir kazmalık var şu ana kadar.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Nabız 150′ye fırlıyo ceza sahasında. Baya iyi oynuyoz da son vuruşlar rezalet. Özellikle Salah’ın 2.dk daki şansı ve Gini’nin pozisyonu bulunmaz nimetti.

    Jota’yı almak için 60′ı (hep 60′ta bi değişiklik yapar) kesinlikle beklemezdim. Direk devre arasında alması lazım onu. Kale önünde kendini kaybetmeyecek adam lazım şu an.

    çaksu

    So near yet so far.

    çaksu

    Bi de Casemiro yasaklanmalı.

  33. deadhouse says:

    Anlık Katar sermayesi: O sene bu sene.

  34. çaksu says:

    Haketti Real. Alkış emojisi.

    Çelsi’yi fiziksel olarak mahvetmelerini, 2. maçı uzatmalara götürmelerini bekliyorum artık kendilerinden.

    (Klişe uyarısı) 2.dk daki muhteşem fırsatı değerlendirseydi Mo belki seyri başka olurdu maçın.

    2.yarı Real full kapanınca tıkandık iyice. İyi şanslar yine üretsek de. McManaman iyi dedi maçta. Hep ortaddan delmeye ya da kenarda ceza sahası gerisinden orta yapmaya çalıştık. 1.si City olmadığımız için, 2.si de kim oynarsa oynasın Real Real olduğu için işlemedi.

    Çizgiye inmeye çalışmalıydık. Düzenlerini bozmak için tek şansımız olurdu.

    İyi maçtı her şeye rağmen. Takıma biraz kendi kimliğini hatırlatır umarım bu ilk yarı.

    Lige bakcez artık. Her gece yatmadan 100 tane “Kay Çelsi” çekiyorum.

  35. çaksu says:

    City PSG müthiş olacak bi de. El Hormonico diye taşak geçesim var ama kesin çok keyifli olacak. Futbola doyucaz.

  36. Bu gece:

    Slavia Prag-Arsenal
    Manu-Granada
    Villareal-D. Zagreb
    Roma-Ajax

    Manu maçı dışında hepsi KG bence (oranlar düşük tabii), Manu 0:1 handikaplı kazanır.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Şöyle bir kupon yaptım: Slavia 0, Manu Kg, Ajax İY2.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, çok mantıklı bence. Ben bir de Manu maçı hariç diğer 3′ü 0 kuponu da yapacağım.

  37. Hikmet Karaman’ın oyun tarzına ve Antalyaspor’un dengesizliğine güvendim işte sonuç:

    https://nsn.page.link/nC3RA
    https://nsn.page.link/xLRqH

  38. deadhouse says:

    Emre Belözoğlu akıllı oynatırsa Fenerbahçe şampiyon olur. Beşiktaş daha çok puan kaybedecek.

    deadhouse

    @deadhouse, Altay sakatlandı. Fenerbahçe’nin az olan şansı daha da azaldı. İnatçı, kibirli, taktik performanstan uzak olmayan bir teknik direktör olsaydı, Galatasaray şampiyonluk mücadelesi verebilirdi, ama bu berbat ötesi yönetimle ve malum teknik adamla çok zor. Yönetim ve teknik direktör el ele şampiyonluğu hediye etti. Bir lig düşünün en iyi oynuyor, hopluyor, zıplıyor denilen lider takım bile sürekli puan kaybediyor ve kaybetmeye devam edecek. Fenerbahçe ve Galatasaray hediye edecekler kupayı Beşiktaş’a. Öyle görünüyor şimdilik.

  39. Yiğit says:

    Altay 3 ay yok, bu takıma kim beddua ettiyse onun ben amk. Şampiyonluk falan kalmadı. Büyük geçmiş olsun umarım daha iyi döner.

  40. deadhouse says:

    Ulan Psg 1.28′den MS 1 verdik, ömrümüzden ömür aldın. Süper maç oldu, 78′de başladı maç resmen. 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, son anda yırttım sayelerinde.

    https://nsn.page.link/jyS8K

  41. Yiğit says:

    Şu golü atmadan geçmek istemedim https://mobile.twitter.com/Lionel10Team/status/1383525226403663874

    Başka birisinin atamayacağı bir gol. Uzaylı puşt.

  42. Uzun zamandır Süper Lig’de bu kadar çok hayvani gol atılan bir hafta olmamıştı.

    Antalya’nın yediği ilk 2 gol.
    Rodallega’nın manyak yarı saha golü.
    Galatasaray’ın yediği olağanüstü gol.
    Ömer Ali’nin Fenerbahçe’ye attığı gol.

    Hepsi muazzam.

    Ahmet Saraçoğlu

    Pelkas’ın golünü de ekleyelim.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Hepsi güzel goller de Diabate’nin başka bir şey. Higuita bile çıkaramazdı o topu. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, resmen zevk aldım yediğimiz golden. Helal sana oç diye ayağa kalktım.

  43. Güzide kazandırmaya devam ediyor.

    https://nsn.page.link/3RzNE

    Ahmet Saraçoğlu

    Bir tane daha geldi, bu hafta sonu 495 TL geldi toplamda. That’s the football it’s the football.

    https://nsn.page.link/JsLN3

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Güzide uyandığında hepimiz yok olacağız. Onun rüyasında yaşıyoruz kesin.

    İyi bak ona abi. Rahat, sakin tut. Ölmesin, düşer gibi olmasın. Yoksa biteriz. Yüksek yerlerde gezmeyin, canavarlara yaklaşmayın.

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, bu iddia muhabbetlerinde güzide ablayı öyle bir övüyorsun ki, futboldan tamamen uzak bir adam olarak tahminlerini takip edip kupon oynamak istiyorum.

    bunda bu başlığın açılmasının da etkisi olabilir. kumar oynamak istiyorum haha.

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, @Rzeczom Güzide skor konusunda tanıdığım en isabetli insan. Evin başka katlarındaysak maçlardan yarım saat kadar önce Vatsap’tan “X – Y maçı ne olur?” diye soruyorum, o da biraz düşünüp yazıyor. Tutma oranı gerçekten çok fazla. Şaşılası düzeyde.

    Bu hafta sonu ben baya iyi tahminler yaptım. Az önce bir tane daha tuttu, cuma akşamı-pazar gecesi arası hasılatım 560 TL oldu. Futbolun seyircisiz olmasını, tadının kaçmasını böyle kompanse etmeye çalışıyoruz. Küçük çaplı eğlence, heyecan oluyor.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, “evin başka katlarındaysak”…

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, iddia hesabı açtım ve 10 lira yükledim. tutsa da tutmasa da bi’ kere oynamak istiyorum.

    gözüm buralarda.

    deadhouse

    @Rzeczom, Lamia Kg, Randers Kg, Leganes Kg. 6,2 oranı var. Futbol takipçisiysen kuponunu kendin yap, değilsen bu kuponu değerlendirebilirsin.

    deadhouse

    @Rzeczom, Üç maç da 0 bitti. Kg yerine 0 oynamalıymışım.

    Rzeczom

    @deadhouse, ben de şimdi gördüm tavsiyeni.

  44. Tomas Takke says:

    Avrupa Süper Ligi olayları ciddileşti baya neler oluyor öyle

  45. Yiğit says:

    Göveceksiniz uefa çatıvdayacak diyen Aziz başkan haklı çıktı. Bir de Ali Koç’a vizyon derdik.

  46. Black Thunder says:

    Bu kulüpler, sahipleri için birer ticaret unsuru. Onların adına durumu anlıyorum ama girişimlerinin sonu ne olacak, uzun vadeli olacak mı orası müphem. Bu durum, futbola gönül veren çoğu insanı ciddi şekilde rahatsız etmiş görünüyor. Bunu “vizyon” adı altında savunulması da komik geliyor.

    Şampiyonlar Ligi’nden gelen para, bu kulüpler için yeterli değil, daha çok kazanmak istiyorlar ve açgözlülüklerinin sonucu olarak futbol dünyasını, yapısını ve amacını tamamı ile görmezden gelerek böyle bir adım attılar. Futbola darbe yaptılar.

    FIFA ve UEFA’nın, bu oluşum ile restleşmesinin, kendilerini açısından bir sonuca varacağını düşünmüyorum. Big 6 olmadan, Premier League’in ne keyfi, ne de tadı kalır.

    Bu kulüpler ile hali hazırda makas zaten fazlası ile açık bir hal almışken, buradan kazanılacak uçuk paralar yerel ligleri çok etkileyecek, rekabeti bitirecek. Bundan sonra nelerin olabileceğine dair herkesin az çok bir fikri olduğunu düşünüyorum. Birkaç kulüp, (ki aralarında yaklaşık 20 senedir taraftarı olduğum Manchester United’da var) futbolun tüm çehresini ve prestijini yekeledi.

    Böyle kapalı bir ligin, bazı kavramları net bir şekilde yok edeceği ortada.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.