# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
KING DIAMOND stüdyoda
18.06.2024

Uzun bekleyiş nihayet 15-20 yıl içinde sona erecek gibi görünüyor.

KING DIAMOND gitaristi Andy La Rocque grubun önümüzdeki 15-20 yıl içinde çıkması beklenen yeni albümü için bir şeyler kaydetmek üzere stüdyoda olduğunu açıkladı. La Rocque bu sene başında da albüm kaydına dair açıklamalarda bulunmuştu.

“Yazdığımız şarkılar var. Uzun zaman önce King’e bazı şarkılar yazıp yolladım ve üzerinde çalışmaya başladık. Sonra araya MERCYFUL FATE turnesi girdi ve sanırım MERCYFUL FATE’le de birkaç single kaydedecekler. King’le geçen hafta konuştum ve bana MERCYFUL FATE şarkılarının vokallerini kaydetmeye başlamak üzere olduğunu söyledi. O iş bitince KING DIAMOND’a başlayacağız. Elimizde şarkılar var, sadece üzerlerinde biraz oynamamız gerekiyor. King’in de kafasında pek çok fikir var ve oturup bunları bilgisayara geçirmesi gerekiyor. Kısacası süreç başladı, ancak bu uzun bir süreç ve ortaya istediğimiz gibi bir sonuç çıkması için de yine uzun bir süreç gerekiyor. Albümün 2024 içerisinde çıkıp çıkmayacağını söylemek imkânsız. Bunu King’e sormalısınız. Birkaç şarkı tamamlanır tamamlanmaz “muhtemelen” gecikmeden yayınlayacağız. Şimdilik diyebileceklerim bunlar.”

KING DIAMOND 3 yıl önce yayınlanan yeni şarkısı “Masquerade of Madness”in klibini Cadılar Bayramı vesilesiyle yayınlamıştı.

KING DIAMOND gitaristi Andy La Rocque da ilk haberini 3 Temmuz 2014′te verdiğimiz ve o zamandan bu yana 16 kez güncelleme girdiğimiz yeni KING DIAMOND albümüne ilişkin açıklamalarda bulunmuştuu.

“Önümüzdeki yıl bir şeyler yapabiliriz. Yerini ve zamanını söyleyemem ancak önümüzdeki yıl bir şeyler yapmak adına ihtimaller üzerinde görüşüyoruz. Bahsettiğim şey yeni bir albüm değil, turneden söz ediyorum.
Şarkılar üzerinde de çalışıyoruz. Yazdığımız şarkılar var. 1,5 yıl önce King’e birkaç şarkı gönderdim ve onlar üzerinde çalışmaya başladık. Araya MERCYFUL FATE turu girdi ve şimdi birkaç single kaydedecekler. Onun ardından KING DIAMOND’a kaldığımız yerden devam edeceğiz. King de kendi şarkılarını yazacak, sözleri yazacak. Uzun bir süreçten söz ediyoruz, ama en azından bir şeylere başladık.

Metal Blade CEO’su Brian Slagel da 2022′de verdiği bir röportajda yeni KING DIAMOND ve MERCYFUL FATE albümlerine dair açıklamalarda bulunmuştu:

Her iki albümün de ne zaman çıkacağını bilmiyorum, çünkü King Diamond işleri kendi hızına göre hallediyor. Ben de ona “Sana nasıl uygunsa benim için de uygun” diyorum. Şu ana kadar duyduklarımdan dolayı çok mutluyum. Albümler çıktığında herkesin mutlu olacağını düşünüyorum. MERCYFUL FATE bu sene bazı festivallere çıkacak diye ümit ediyorum, umarım iptal durumu olmaz. Sonuçta yeni bir KING DIAMOND albümü göreceğiz, bunun 2023′te olmasını umuyorum. Yine yakın zamanda bir MERCYFUL FATE albümü de göreceğiz.

Son albümü “Give Me Your Soul…Please“i 2007 yılında çıkaran KING DIAMOND, 2014 yılında Rolling Stone dergisiyle yaptığı röportajda yeni bir albüm çıkarabileceğini söylemişti. Ardından 2018 Nisan ayında yeni açıklamalar gelmiş, grup yeni albümünü yazmak ve kaydetmek için kısa süre içinde stüdyoya gireceğini ifade etmişti. Sonradan King Diamond, dehşet dolu yeni bir hikâye yazdığını ve bunu tek bir albüme sığdırmasının zor olacağını, bu yüzden de bu hikâyeyi anlatabilmek adına iki yeni albüme ihtiyacı olduğunu ifade etmişti. Ardından yeni KING DIAMOND albümünün adının “The Institute” olacağı ve 2022 sonuna doğru piyasada olacağı söylenmişti. Hatta grup albüm kapağının bir kısmını, çıkacağı ABD turnesi afişinin yanında paylaşmıştı.

Sonradan gelen bilgilere göre King Diamond yeni albüm için şarkı sözü yazmaya devam ediyordu. Diamond açıklamasında hikâyenin oluşmaya başladığını ve çıkacak şey için hazırlıklı olmamızı söylemiş. Diğer yandan grup albümün ilk single’ı “Masquerade of Madness”ı epey bir süre önce yayınlamıştı.

İlk trailer da yayınlandı.

Turne videosu da var.

Hatırlanacağı üzere KING DIAMOND “Songs For The Dead Live” adlı yeni DVD’sini 25 Ocak’ta çıkarmıştı.

Graspop Metal Meeting track listing

01. Out From The Asylum
02. Welcome Home
03. Sleepless Nights
04. Halloween
05. Eye Of The Witch
06. Melissa
07. Come To The Sabbath
08. Them
09. Funeral
10. Arrival
11. A Mansion In Darkness
12. The Family Ghost
13. The 7th Day Of July 1777
14. Omens
15. The Possession
16. Abigail
17. Black Horsemen
18. Insanity

The Fillmore track listing

01. Out From The Asylum
02. Welcome Home
03. Sleepless Nights
04. Eye Of The Witch
05. Halloween
06. Melissa
07. Come To The Sabbath
08. Them
09. Funeral
10. Arrival
11. A Mansion In Darkness
12. The Family Ghost
13. The 7th Day Of July 1777
14. Omens
15. The Possession
16. Abigail
17. Black Horsemen
18. Insanity

DVD’nin Fillmore kısmı yayınlandı.

Trailer da var.

Yeni albüme dönersek, gitarist Andy La Rocque da 2015′te albüme dair açıklamalar yapmıştı:

Bu yaz Mayhem turnesine başlayana dek İsveç’te başka grupların albümlerinin prodüksiyonlarıyla uğraşıyordum. Turneye dek çok meşguldüm. Turneden döndüğümüzden beri de en fazla 3 kez stüdyoya uğramışımdır, zira bu turneye hazırlanmak için çok fazla zaman harcadık. Turne bitince biraz dinleneceğiz, ardından da yeni albüm için şarkı yazmaya başlayacağız. Elimizde rifler var ve şarkı yazımı başlayınca hepsini bir araya getirip işe koyulacağız. Bu sanırım Şubat gibi olur.

Aşağıda da albüme dair başka açıklamalar okunabilir.

Aslında şu anda yeni albümün yazımıyla uğraşmamız gerekiyordu fakat Mayhem Energy Drink turuna katılma teklifini reddedemedik. Albümün kaydı için evimdeki stüdyom hazır ama bu turda çalmayı gerçekten istiyorduk. Aslına bakılırsa yazım işi zaten aceleye getirmek istediğimiz bir şey değil. Mayhem turu bittiği zaman takrar başlayacağız. Biraz zaman alacak ama bizden duyduğunuz en iyi şey olacağına dair hiç şüphem yok.

Yaşayan efsane geçtiğimiz yine 2014′te verdiği bir röportajda şunları söylemişti:

“Bir sürü şey yaptık. Çok güzel olacak bazı yeni yollara giriştik. Kendi evimde bir stüdyo inşa ediyorum, bu şekilde kayıtları evimde yapabileceğim. Stüdyo tamamlandığında kayıtlara başlayabileceğiz. Yeni albümün ismi şu an belli ama ne olduğunu şimdi açıklamayacağım. Grubun geri kalanıyla bu konuda konuşmadığım için şimdilik albümle ilgili daha fazla şey söylemeyeceğim.”

Haberi şarkısız bırakmayalım:

  Yorum alanı

“KING DIAMOND stüdyoda” yazısına 71 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Ya bırak yıllardır aynı şey. Albümü boş verin bari şu konser furyasında siz de Türkiye’ye gelin canlı izleyelim

  2. Yiğit says:

    Haberin altındaki ilk yorumları okurken çok eğleniyorum. Bayadır albüm yapmıyordu iyi oldu falan yazmışlar 10 YIL önce.

    Gta 6 bu albümden önce çıkacak sanırım.

  3. deadhouse says:

    700 rif

  4. BK says:

    Yeni King Diamond albümünü bekleyen dinleyiciler = Mafia 4′ü bekleyen oyuncular

  5. Frostauðn says:

    Bir on yıl daha bu açıklamayla yerler şimdi hayırlı olsun :D

  6. İamthecincihodjas says:

    Boşverin albümü konserleri inanılmaz, mf le king arka arkaya çıkıyor. Albümle falan uğraşmayıp bol bol turlasınlar.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.