# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
KERRY KING – From Hell I Rise
| 19.05.2024

SLAYER ChatGPT.

“Günün birinde SLAYER’dan farklı bir şeyler yapacak olsaydım, muhtemelen şu an bunun tam zamanıdır. Ama hayır; SLAYER’dan farklı bir şeyler yapmak gibi bir niyetim yok. Dolayısıyla bu albümün SLAYER’ın bir devamı olduğunu söyleyebiliriz. Pek çok insan bu albümün bir sonraki SLAYER albümü olduğunu düşünecektir diye tahmin ediyorum. Hatta bu albümde duyacaklarınızın %80′i, SLAYER dağılmasaydı bir sonraki SLAYER albümü olabilirdi. Ben bunu tam bir devam olarak görüyorum. “Repentless“tan sonra ne çıkardı? İşte bu albüm çıkardı.” – Kerry King

Kerry King metal dünyasının en ikonik ve bir yandan da en çok gömülen isimlerinden biri. Özellikle SLAYER’da üstlendiği rol, soloları ve SLAYER’ın klasikleşmiş şarkıları arasından tek başına yazdığı pek fazla şarkının olmaması, onun yıllar boyunca pek çokları tarafından büyük oranda imajının ekmeğini yediği şeklinde yorumlanmasına neden oldu.

Şöyle bir bakıldığında elbette ki metal tarihine geçen pek çok SLAYER şarkısında Hanneman’la birlikte imzası var, ancak tek başına yazılan şarkılar noktasında “Angel of Death”, “Posmortem” gibi şarkılar gibi şarkıların Hanneman imzası taşıdığını, diğer pek çok hit şarkınınsa Hanneman/Araya ortaklığı sonucu ortaya çıktığını görüyoruz.

Yine de karşımızda “Piece by Piece”, “Cult”, “Flesh Storm”, “Skeleton Christ”, “Show No Mercy”, “Temptation” gibi şarkıları tek başına yazan bir insan var. Hiçbiri bile olmasa, imaj olarak metal tarihinin en ikonik isimlerinden biri var.

King’in solo bir kariye kovalaması elbette ki gayet anlaşılır bir şey. Sonuçta onun Araya gibi sağlık sorunları yok, Gary Holt zaten EXODUS’la devam ediyor, Paul Bostaph 60 yaşına gelmiş olmasına rağmen müthiş bir kondisyonla daha uzun yıllar çalabilirmiş izlenimi veriyor. Dolayısıyla SLAYER’ın imaj olarak en pazarlanabilir elemanı olan Kerry King’in hiçbir şey yapmadan oturmasının da pek bir anlamı yok. Bir de metal dünyasındaki herkese ulaşabileceğiniz bir çevreniz ve SLAYER dağılmasaydı çıkaracakları bir sonraki albüm için yazılıp hazır bekleyen materyaller olunca, böyle bir solo proje kaçınılmaz oluyor.

Kerry King’in yanı sıra vokalde DEATH ANGEL’dan Mark Osegueda, davulda SLAYER’dan Paul Bostaph, basta eski HELLYEAH basçısı Kyle Sanders ve gitarda eski MACHINE HEAD ve VIO-LENCE gitarist Phil Demmel’dan oluşan grubun ilk albümü olan “From Hell I Rise”a baktığımızda yazının ilk paragrafının ChatGPT’ye verilmesi sonucunda çıkabilecek düzeyde bir “’Repentless’ sonrasındaki SLAYER albümü” havası alıyoruz. King gerçekten de “From Hell I Rise”ı sıradaki SLAYER albümü olarak tasarlamış ve deneysel herhangi bir şeye yer verme gereği duymamış.

Bu açıdan bakınca, albümün bu şekilde düşünülmüş olması bence mantıklı olmuş. Bu sayede King, SLAYER taklidi yapmak yerine doğrudan sıradaki SLAYER albümünü yapma rahatlığına kavuşmuş. Albümü dinlediğimizde gördüğümüz üzere “From Hell I Rise”da “SLAYER’cılık oynandığına” tanık olmuyoruz ve bence işin en iyi kısmı da bu. “Crucifixation”da bir miktar “Christ Illusion” dönemi SLAYER etkisi var ve “Trophies of the Tyrant”ta da SLAYER’dan bildiğimiz klasikleşmiş rif yapılarının varyasyonlarını net şekilde görüyoruz.

Ancak olay bunun çok da ötesine geçmiyor ve King cepten yeme ucuzluğuna, birtakım klasiklerin 2.0’ını yapma yoluna gitmiyor. Misal “Idle Hands”e bakınca bir sonraki SLAYER’dan ziyade, vokale James Hetfield’ı koysak “72 Seasons”a bile girebilecek türde bir şarkı görüyoruz. Aynı şekilde “Two Fists”e bakınca da SLAYER’ın yaptığı şeylere epey uzak olaylara rastlıyoruz. Zaten Paul Bostaph’ın albüm çıkmadan önceki “ortaya “Bebek SLAYER” gibi bir şey çıkmasını istemedik. İyi bir şey ortaya çıkacak. Çok iyi bir şey çıkacak” açıklaması da bu cepten yemekten kaçınma olayının bilinçli bir tercih olduğunu gösteriyor.

Yine de albüm bittiğinde, albümü birkaç kez dinlediğinizde gördüğümüz şey, “From Hell I Rise”ın sağlam bireysel performanslar ve Kerry King imgesi haricinde orta karar bir albüm olduğu. Osegueda’nın vokalleri albümün en çok parlayan tarafı, Bostaph’ın davulları her zamanki gibi taş gibi, bazı akılda kalan anlar ve tatlı nostaljik dokunuşlar da var, ancak albümün uzun ömürlü olmasını sağlayacak üst düzey besteler olduğunu söylemek pek de kolay değil. Şu albüm Kerry King’den tamamen bağımsız X bir thrsah metal grubu tarafından çıkarılmış olsaydı, %90’ımız albümün SLAYER’dan da ilham almış bir grup tarafından çıkarılmış orta karar bir albüm olduğunu düşünürdük. Bu yüzden albümle birlikte gelen illüzyonlara fazla kapılmadan “From Hell I Rise”ın ortalama bir thrash metal albümü olduğunu düşünüyorum.

5,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.93/10, Toplam oy: 28)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Reigning Phoenix Music
Kadro
Kerry King: Gitar
Mark Osegueda: Vokal
Phil Demmel: Gitar
Kyle Sanders: Bas
Paul Bostaph: Davul
Şarkılar
1. Diablo
2. Where I Reign
3. Residue
4. Idle Hands
5. Trophies of the Tyrant
6. Crucifixation
7. Tension
8. Everything I Hate About You
9. Toxic
10. Two Fists
11. Rage
12. Shrapnel
13. From Hell I Rise
  Yorum alanı

“KERRY KING – From Hell I Rise” yazısına 17 yorum var

  1. northern says:

    bu metal albüm isimleri ve şarkıları türkçe olsa cidden ölümüne dalga konusu olur ama ingilizce olunca geçip gidiyor. halbuki tam bir orçun künek havası esiyor. bak mesela:

    CEHENNEMDEN YÜKSELİYORUM

    1. Diablo GT
    2. Hüküm Yerim (Gol Yemem)
    3. Kalıntı
    4. Bu Ellerle mi? (Slow)
    5. Zalimin Zulmü
    6. Çarmıhlama
    7. Gerilim
    8. Senden Böyle Nefret Ediyorum (Laflar Hazırladım)
    9. Tok-sik
    10. İki Yumruk
    12. Öfke
    13. Şarapnel
    14. Cehennemden Yükselenzi (feci remix)

    kısacası işim olmaz, açar cennetin güneyini dinlerim. bu arada şarkı isimleri teliflidir, izinsiz kullanılamaz. kopirayt mopirayt aga.

    Raddor

    @northern, kahkahalarla okudum.

    Noumena

    @northern, sayende albümün şarkı isimlerini seninkiler ile hatırlayacağım ORİJİNALİNİ UNUTTURDU ahahah

    Erhan

    @northern, ğuahahhahahja SANA LAFLAR HAZIRLADIM

    bilmez kişi

    @northern, ne iyi geldi bu nostalji ya, yaşımızı da çıkardı ortaya ama hemen herkesin mizah konuşabildiği, harıl harıl okuduğu-anlattığı dönemlere götürdü sevinçle, eyvallah. (Bu arada ıslık şeklide dahi çalamadım eserleri, ee kopirayt aga)

  2. ruzgarayazdelidolu says:

    Albüm eksi Kerry King seksi.
    Single’ları dinlememiştim albümün çıkmasını bekledim.Benim de puanım 6. Ama “Residue”parçasına bayıldım albümü baştan çalarken bu şarkıyı 10 kere tekrarladım herhalde.

  3. Boba Fett says:

    Gerçekten Slayer gibi tınlıyor ama kötü Slayer.

  4. İamthecincihodjas says:

    Toxic britney spears coverı mı canlarım?

    enemyofgod

    @İamthecincihodjas, hayır, ama daha iyi olurdu.

  5. Nuri Blastgil says:

    Nerde o her habere racon kesen tipler, hayatında hiç bile olamamış tipler

  6. liquid says:

    Buradan anlayoruz ki, Slayer ı Slayer yapan adam hannemann mış.

  7. deadhouse says:

    Kerry King abi git motosiklet çetesi lideri ol. Sana bu yakışır. Müzik filan gelmez sana bu saatten sonra. Sen kaba adamsın. Spesifik işler bu müzik işleri.

  8. deadhouse says:

    Beden dilinde kollarını bağlamak kendini dış dünyaya kapatmak demektir.

  9. eatthegun says:

    Hanneman’sız Slayer’ın nasıl bir şey olduğunu görmüştük bu üzerine Araya’nın da olmadığı Slayer olmuş. Şarkılar beni Araya söylesin diye can çekişiyor. Geri kalanı da bildiğin formül Slayer. Yani olmasa da olur bi iş.

  10. Zeynel says:

    Tom Araya’yı çok severim ama albüm benim için gayet tatmin edici. Repentless neyse bu da aşağı yukarı o diye düşünüyorum. Hannemenn, Slayer’ın bestecilik anlamında kalitesini sağlayan başat faktör, onun olmadığı bir Slayer bu kadar oluyor. Zaten Slayer’ın vedası da biraz erken bir vedaydı. Kerry King mümkünse Dave Lombardo’yu da yanına alsın, eski Slayer parçaları da çalsınlar bunları da çalsınlar, bir de Türkiye’ye gelsinler :D Zaten Osegueda’nın ses rengi Tom Araya’ya çok benziyor. 7.5/10

  11. 41 yaşındayım says:

    ben olaya böyle adamların halen bu müziği yapmasına ‘çok hoş’ kıvamında yaklaşıp eleştri dozunu sıfıra yakın tutuyorum.
    bırakın takılsınlar işte.

  12. Raddor says:

    Osegueda’nın vokali albümdeki en mükemmel şey. Tamamını dinleyemedim, dinlemem de muhtemelen. Residue’yu beğendim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.