# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FULL OF HELL – Coagulated Bliss
| 15.05.2024

Elbet günün birinde burada bir veda yazısı göreceksiniz, ama ne mutlu ki o günün olabildiğince geç gelmesini sağlayacak gruplar var.

Yakın zamanda yayınladığımız BLACK TUSK yazısında grubun ENTOMBED’un “Wolverine Blues” dönemine yakın işlere giriştiğini yazdıktan sonra aklıma o albümdeki “Full of Hell” geldi ve bir anda yeni FULL OF HELL albümünü henüz incelemediğimi fark ettim. Bu elbette ki olacak iş değildi ve derhâl bu hatadan dönmeye karar verdim.

Bildiğimiz gibi FULL OF HELL albümlerinde powerviolence ve grindcore’un köpekliğini olanca gücüyle kullanan ve bunu death metalin acımasızlığıyla taçlandıran bir grup. Yaptığı müzik zaman zaman “anti müzik” denebilecek noktalara dahi kayan ve yeri geldiğinde olayı noise’a kadar çekmekten çekinmeyen grup, yeni albümü “Coagulated Bliss”te bugüne kadarki en deneysel, en sofistike işini sunuyor diyerek açılışı yapalım.

“Coagulated Bliss” gerçekten de FULL OF HELL’ın o ayarsız vahşetinden sapmalar gördüğümüz, lakin bir o kadar da yeni ve nefes alan sayfalar açan bir çalışma. Albümü başlattığınız andan itibaren grubun ciddi anlamda farklı kafalara girdiğini fark ediyorsunuz. Yeri geliyor TODAY IS THE DAY’e, MELVINS’e göz kırpıyorlar, yeri geliyor CONVERGE’ün ilk 4-5 albümüne kayan taraflara yanaşıyor.

Bu noktada önemli olansa grubun bu albümde gerçekten de rafine ve tekinsiz bir sapkınlık benimsemiş oluşu. “Bleeding Horizon”da doom metale, “Transmuting Chemical Burns”de punk-rock karakterine, “Fractured Bones to Mecca”da NINE INCH NAILS’e uzanıyor; “Vomiting Glass”te ilk dönem CARCASS/NAPALM DEATH deryalarına kulaç atıyorlar. İşin sapkınlık tarafı da burada karşımıza çıkıyor. “Coagulated Bliss”te gerçekten de çok fazla şey oluyor, çok fazla fikir sunuluyor ve tüm bu fikirler bir şekilde ortak bir manyaklığa hizmet ediyor.

Gitarların grubun önceki albümlerine kıyasla çok daha fazla varyasyon içerdiği ve daha melodik, daha tane tane rifler çaldığı “Coagulated Bliss”te vokaller de ciddi anlamda acımasızca kullanılmış. Üç vokalli bir saldırıya sahne olan albüm, sırf vokalleriyle bile gerçek bir ruh hastası izlenimi çiziyor.

Tüm bu değişkenlik, karambole kaçmayan kaos ve belirgin düzeydeki yaratıcılık sayesinde “Coagulated Bliss” hiç de zorlanmadan FULL OF HELL diskografisinin en özel işlerinden birine dönüşüyor. PIG DESTROYER’ın sapkınlıkları, NAILS’vari öküzlükler, ilginçtir ki CODE ORANGE’ı akıllara getirebilecek denemeler ve daha bir sürü renkle albüm büyüdükçe büyüyor ve bana kalırsa yılın en başarılı işlerinden birine dönüşüyor.

Henüz hiç FULL OF HELL dinlemediyseniz, “Coagulated Bliss” kesinlikle harika bir başlangıç olacaktır. Sadece 25 dakika içerisinde yapılabilecek maksimum saykoluk ve tamamına yakını başarıyla sonuçlanan denemeler eşliğinde, FULL OF HELL kesinlikle es geçilmemesi gereken bir albümle hâlihazırda zaten güçlü olan diskografisini çok güçlü bir diğer parçayla daha da zenginleştiriyor.

Kesinlikle tavsiye.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.08/10, Toplam oy: 12)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Closed Casket Activities
Kadro
Dylan Walker: Vokal
Spencer Hazard: Gitar, elektronik
Sam DiGristine: Bas, saksofon, vokal
Dave Bland: Davul, vokal

Konuk:
Ross Dolan: Vokal (10)
Jacob Bannon: Vokal (12)
Şarkılar
1. Half Life Changelings
2. Doors to Mental Agony
3. Transmuting Chemical Burns
4. Fractured Bonds to Mecca
5. Coagulated Bliss
6. Bleeding Horizon
7. Vomiting Glass
8. Schizoid Rupture
9. Vacuous Dose
10. Gasping Dust (feat. Ross Dolan)
11. Gelding of Men
12. Malformed Ligature (feat. Jacob Bannon)
  Yorum alanı

“FULL OF HELL – Coagulated Bliss” yazısına 3 yorum var

  1. A.Karayazı says:

    Kapağından zaten deli işi olacağı belliydi bunun. Diskografi içinde en sevdiğim 2. albüm mertebesine ulaştı. Hiç boşunuz yok, teşekkürler full of hell.

  2. skitsystem says:

    kendi içinde süper şahane albüm ama FoH diskografisi içindeki yeri sonlarda bence, dinledikten sonra üstümden kamyon geçmiş gibi olmadı, şaftım kaymadı ve bilincim hala yerinde. tetragrammacide da böyle bi yumuşamaya gitti ne oluyor bu gruplara anlamıyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.