# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
NEUROSIS, uzun zamandır eşine ve çocuklarına fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını itiraf eden ve müziği bıraktığını açıklayan frontman Scott Kelly ile ilgili açıklama yayınladı
29.08.2022

“Zamanında ‘kardeşimiz’ dediğimiz bir adama yönelik olarak hissettiğimiz tiksintiyi ve hayal kırıklığını ifade edecek kelime bulamıyoruz.”

ABD’li sludge/post-metal grubu NEUROSIS’in frontman’i Scott Kelly, ailesine yönelik korkunç şeyler yaptığını itiraf ettiği bir açıklama yayınlayarak müziği bıraktığını açıkladı.

“Son yaşananların ardından, bazı söylentilere cevap vermem ve olan biteni açıklamam gerektiğini düşünüyorum. Son birkaç yıldır eşime ve çocuklarıma yönelik duygusal, finansal, sözlü ve fiziksel şiddet uygulamaktayım. İnsanların bu durumu öğrenmesinden endişelendiğim için eşimi ve çocuklarımı işe ve okula göndermemeye yönelik çeşitli yöntemlere başvurdum; onları arkadaşlarından ve aile üyelerinden uzaklaştırdım. Kontrol bağımlılığım neticesinde tehdit ve manipülasyonlarda bulundum, kendime zarar vermekle ve intihar etmekle tehdit ettim, insanlara fiziksel zarar verdim, itibarlarını zedeledim. Hepsi de kontrolü elimde tutmak içindi. Eşimin beni terk edeceğini öğrenince onu ve birtakım insanları delirdiğim, halüsinasyonlar gördüğüm ve ne yaptığımı bilmediğim yönünde ikna etmeye çalıştım. Eşim terapi ve psikiyatrlar vasıtasıyla bana yardımcı olmaya çalıştı. Bu profesyonellerle görüşünce söylediğim yalanlar ve kandırmacalar da ortaya çıktı. Eşim benden ayrılmaya net şekilde karar verince onu gece gündüz takip ettim, onu taciz ettim ve hem kendisinin hem de en küçük çocuğumuzun sürekli bir korku içerisinde yaşamasına neden oldum. Bu konuda o kadar çok insana yalan söyledim, o kadar çok şeyi gizledim ki artık kime ne söylediğimin takibini yapamayacak duruma geldim. Artık bu konulara ilişkin yalan söylemek istemiyorum. Karımı ölümüne seviyorum. O tanıdığım en harika insan. Son derece dürüst, sevgi dolu ve her şeyiyle iyi bir insan. Bu yazı ona ve çocuklarımıza yönelik olarak yaptığım onarılamaz hasarların ve affedilemez şeylerin son derece sadeleştirilmiş bir açıklamasından ibaret. Herkese açık şekilde paylaştığım bu yazıda daha fazla detaya girmenin kimsenin faydası olmayacak. Gerçekler ortaya çıktıkça, kimi insanlar bana yardımcı olmak için tüm bu şiddet nedeniyle eşimi suçlamaya çalıştılar ve onun hakkında saçma sapan, çok incitici dedikodular yaydılar. Bu tamamen saçmalık. Böyle bir şey yok. O çok daha iyisini hak ediyor. Eşime yönelik bu tarz bir yaklaşım benimseyenler ve bu dedikoduları yayanlar, bunu kesin. Baş etmeye çalıştığım ciddi sıkıntılarım var ve kendi toksik sorunlarımla baş etmeye odaklanmak adına sosyal hayatımdaki herkesle bağlarımı kopardım. Eşim tüm iyi niyetiyle benim neden ortalıkta olmadığıma ilişkin soruları cevapladığında, bazı deli saçması suçlamalarla karşılaştı. Son olarak öylesine rezalet, öylesine saçma bir şeyle itham edildi ki kendi adıma hemen harekete geçme ve gerçekleri bu şekilde açıklama ihtiyacı duydum. Yokluğumda eşim benim adıma konuşuyor ve bunu da son derece dürüstçe yapıyor. Gerçeği öğrenme niyetiniz yoksa, ona sorular sormayı kesin. Dahası, çocuklarımıza sorular sormanın ve onlardan laf almaya çalışmanın son derece uygunsuz olduğu da unutulmasın.

Nasıl bir insan olduğumu düşününce, insanların karşısında bir hayat yaşamanın ve sahnelere çıkmanın verilebilecek en kötü karar olduğunu görmüş bulunuyorum. Bana yönelik hayranlığın, anlamsız saygının ve insanların bana dalkavukluk yapmasının arkasına saklandım. Sosyal konumumu kullanarak hepinizi doğrudan ya da dolaylı olarak manipüle ettim ve aileme uyguladığım her türlü şiddeti gizledim. Herkesi aldatıyor, yanıltıyor olmaktan dolayı tatmin ve memnuniyet duydum, böylelikle herkesin kontrolünü elimde tuttum. Profesyonel müzisyenliği her anlamda, ebediyen bırakıyorum. Bazıları hiçbir şeyin sorumluluğunu duymadan yaşayabildiğiniz bu tarz bir ortamda var olmayı sürdürebilir ve bundan sıkıntı duymadan hayatına devam edebilir. Ben bunu yapamam. Hayatımın bundan sonrası için odaklanacağım tek şey aileme bakmak, onlara tüm bu olanları atlatabilecekleri güvenli bir ortam sunmak ve güvenlerini geri kazanmak olacak. Umarım gerçekleri bu şekilde açıklamak eşime yönelik saldırıların son bulmasını ve nihayet ailemin biraz olsun huzur bulmasını sağlar.”

1988′den bu yana NEUROSIS’te yer alan Kelly grupla birlikte pek çok gruba ilham veren önemli albümlere imza atmış, MASTODON’un altı albümüne konuk olmuş, son olarak ABSENT IN BODY’yle albüm çıkarmış ve AMENRA, YOB, MELVINS, NAILS gibi grupların albümlerinde de yer almıştı.

Kelly’nin bu açıklamalarının ardından, yer aldığı gruplardan da açıklamalar geldi. ABSENT IN BODY albümdeki “The Half Rising Man” adlı şarkının adını yazarak Kelly’nin Facebook gönderisini paylaştı. Paylaşımın altında bir takipçilerinin yazdığı “Buna rağmen nasıl ortak bir projede yer aldınız?” şeklindeki soruya ise “Doğal olarak bundan haberdar değildik.” şeklinde bir cevap geldi.

Kelly’nin itiraflarına yönelik esas açıklama ise 1988′den bu yana yer aldığı NEUROSIS’ten geldi. NEUROSIS konuyla ilgili uzun ve kapsamlı bir açıklama yayınladı.

“Zamanında ‘kardeşimiz’ dediğimiz bir adama yönelik olarak hissettiğimiz tiksintiyi ve hayal kırıklığını ifade edecek kelime bulamıyoruz.

Grup olarak, son yıllarda ailesine şiddet uyguladığını öğrendiğimiz 2019 sonu itibarıyla Scott Kelly’yle yollarımızı ayırdık. Scott geçmişte evliliğiyle ilgili sorunlarından ve ailesine sözlü şiddet uyguladığından bahsetmiş, yardım almak ve davranışlarını değiştirmek istediğini söylemişti. 2019’da öğrendiğimiz birtakım şeylerle birlikte Scott’ın sınırı aştığını ve artık geri dönüş olmadığını açık şekilde anlamış olduk. Eşi tüm bunların gizli kalmasını istediği için ve yaşadıklarının bir müzik dergisinde dedikodu şekilde yayınlanmasını istemediği için bildiklerimizi kimseyle paylaşmadık. Scott 27 Ağustos 2022’de yaptığı Facebook paylaşımıyla yaşananların büyük kısmını ortaya dökünce biz de söylenmesi gerektiğine inandığımız şeyleri nihayet söyleme ihtiyacı duyduk.

Son yirmi yıldır Scott’tan uzakta yaşıyor ve sadece müzik üzerinde çalışmak veya konser vermek için onunla bir araya geliyorduk. Uzakta olduğumuzdan, ailesiyle ilgili olarak neler olup bittiği konusunda herhangi bir fikrimiz yoktu. Scott’ın kendi ağzıyla da ifade ettiği gibi, uyguladığı şiddet bilinçliydi, hedefliydi ve herkesten gizlediği bir sırdı; ona en yakın olan bizler için bile.

Uyguladığı şiddetten haberdar olunca, tanıdığımızı sandığımız bu insanla oturup bu korkunç gerçekler üzerinden konuşmak elbette ki mümkün değildi. Bu şiddet eylemlerini bu kadar uzun süre saklamış olması şaşırtıcı değil, çünkü yaptığı şeylerle birer grup üyesi, iş ortağı, anne baba ve insan olarak sahip olduğumuz etik anlayışına ihanet etmiş oluyordu.

2019’dan beri defalarca Scott’la iletişime geçmeye çalıştık. Grubun durumunu masaya yatırmak ve hem kendisinin hem de ailesinin durumunu öğrenmek istedik, ancak o üç yıl boyunca bizimle konuşmayı reddetti. Şu anda olup bitenlerden de gördüğümüz üzere, Scott eylemlerinin sorumluluğunu almayı reddetti. İnsan 35 yıldır bir arada olduğu birinden biraz olsun açıklama veya en azından bir cevap bekliyor.

Şimdiyse Scott, grup üyelerinin ve arkadaşlarının aramalarına, mesajlarına ve e-postalarına cevap vermektense konuyu herkese açık şekilde paylaşma yoluna gitti. Biz bu hareketi Scott’ın olayı manipüle etmeye yönelik yeni bir girişimi; olan biteni kontrol etmeye yönelik narsist yaklaşımının bir tezahürü olarak görüyoruz. Scott’ın tüm bunları kendisiyle ilgiliymiş ve kendisi de bir mağdurmuş gibi sunmasına müsaade etmeyin; burada konu o değil, ailesinin uğradığı şiddet.

Genellikle ruh hastalıkları konusunda açık ve dürüst olmayı cesur, hatta yapıcı bir yaklaşım olarak görürüz, ancak bu olayda durumun böyle olduğuna inanmıyoruz.

Eşinize ve çocuklarınıza sistematik şekilde şiddet uygulamanın cesaretle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Davranışlarınızı değiştirmek adına bir çaba göstermeksizin yaptığınız yanlış hareketleri itiraf etmenin cesaretle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

En yakın arkadaşlarınızla ve grup üyelerinizle, sizi hayatınız boyunca destekleyen ve arkanızda duran insanlarla dürüstçe diyalog kurmayı reddetmenin, hatta onlarla hiç konuşmamanın cesaretle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Scott’ın yaptığı şeylerin ailesine yönelik etkileri düşündüğünde, grubumuza yönelik etkilerinden söz etmekten bile hicap duyuyoruz. Yine de ömrümüzü adadığımız çalışmalarımızı ve kutsal saydığımız müzikal mirasımızı kaybetmiş olmaktan dolayı acı çekiyor, büyük bir üzüntü duyuyor ve dehşete kapılıyoruz.

Tekrar etmek gerekirse, burada bizim için asıl önemli olan konu hem Scott’ın eşinin ve çocuklarının hem de benzer şeyler yaşayan diğer insanların güvenliği ve huzuru. Aile içi şiddete ve tacize uğradığını bildiğiniz birileri varsa lütfen gerekli yerlerle iletişime geçin.

Ulusal Aile İçi Şiddet Hattı: 1-800-799-7233 www.thehotline.org

Eğer kendinize veya başkalarına zarar vermenize neden olabilecek bir ruh hastalığınız varsa veya bu tür bir rahatsızlığı olan birilerini tanıyorsanız, lütfen kendinize ve sevdiklerinize zarar vermeden önce yardım alın.

www.988lifeline.org

Bu açıklama, bu konuyla ilgili olarak yapmayı planladığımız tek açıklamadır. Uygun olduğunda gelecekteki müzikal planlarımıza ilişkin açıklama yapacağız, ancak şu anda bunun sırası değil.”

  Yorum alanı

“NEUROSIS, uzun zamandır eşine ve çocuklarına fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını itiraf eden ve müziği bıraktığını açıklayan frontman Scott Kelly ile ilgili açıklama yayınladı” yazısına 43 yorum var

  1. Hayal kırıklığının sınırları zorlanıyor. Yazık.

  2. TanSolo says:

    Çok üzücü bir olay. Umarım eşi ve küçük çocuğu iyilerdir en azından iyi olurlar.

  3. Fırat says:

    Çok üzücü bir haber gerçekten.

  4. mandrake says:

    Söz konusu ifadede eşi, Scott’un kafasına silah dayayıp direktif vermiş gibi bir hava var.

    Neyse, hayatta bol şans Scott Delly.

  5. hickdead says:

    daha iki gün önce falan scott’un neden hushed and grim’de konuk olmadığı takılmıştı aklıma. steve von till solo projesiyle sürekli bi şeyler yaparken neurosis’ten ses soluk çıkmaması garip geliyordu bana. gerçekten hayal kırıklığı oldu bu. umarım aiĺesi iyidir.

  6. Melkor says:

    Müziğinden bağımsız, gram beyni olmayan, testosteron tarafından ele geçirilmiş errrkek gibi erkeklerin toksik dramları bitmiyor. Kendisi ailesinin içinden geçmiş hala karısının itibarını koruyor ayakları yapıyor. Kendi cinsim diye diyorum bu ne zavallılık aq.

  7. Tunahan says:

    Potansiyel katilmiş herif. Korkunç olay. Umarım eşine ve çocuklarına daha fazla zarar veremez.

    Tunahan

    @Tunahan, Umarım kendisi de tedavi olup iyi bir insana dönüşür. Yaptıklarından pişman olduğu belli. Tüylerim ürperdi gerçekten okurken.

  8. Rust in Peace. says:

    Adam pislik çıktı.
    İşte bu yüzden kimsenin fanı falan olmayacaksın. Adamların hiçbir şeyini bilmiyorsunuz la, akıl işi değil.

  9. ismail vilehand says:

    Ben de haberi ilk gördüğümde çok şaşırdım ve üzüldüm ama şöyle bir durum var, bu tarz müzik yapan adamların ponçik olmasını pek de beklememek lazım. Psikolojisi ve zihni pırıl pırıl olan kaç tane adam Scott Kelly’nin yaptıklarını yapabilir mesela. İşin bir de bu boyutu var bence.

    Börbır

    @ismail vilehand, Doğrudan Scott Kelly’nin işlerinden bahsetmiyorum da Travis Ryan gayet ponçik bi insan bence. Cattle Decap klipleri falan filanı kastetmiyorum direkt kişisel yaşamında vejetaryen takılan toksikliğini yenmiş erko gibi duruyor

    Börbır

    @Börbır, Ben bu cümleleri niye hiç mantıklı yerlere bağlayamıyorum ya? Özeti şey işte Travis tacizci değil ama pis müzik yapıyo.

    ismail vilehand

    @Börbır, Travis Ryan tepkili olduğu şeyleri belli bir konsept ve kurgu üzerinden anlatıyor. Fakat Scott Kelly’nin uzun yıllardır müziğinde anlattığı şeyler gerçek.

    Carcass, Aborted, Cattle Decapitation gibi gruplar kurgu anlattığı için ponçik adamlar olmaları normal.

    Merdomerdo

    @Börbır, death metalciler çoğunlukla şeker gibi insanlar oluyor da sludgecılardan daha fazla arızalı çıkıyor.

    Rust in Peace.

    @Merdomerdo, çok sludge dinlemem, son zamanlarda yeni yeni başladım. Beni en çok rahatsız eden albüm lyric konusunda ismail vilehand’in profil fotoğrafı olan albüm oldu. When The Kite String Pops. İlk dinleyişimde her şarkıda “Lan bu sözler ne” diye diye dinlemiştim. Albüm çok iyidir ama.

    woodenpint

    @Rust in Peace., Türünün en iyi albümlerinden biri ve gerçekten de sözleri baya garip ve rahatsız ama o kadar orjinal ve klişelikten uzak ki bu kadar olur. ”Açık yarayı sikmek” tabirini arka arkaya bir Ömer Seyfettin bir de Acid Bath’de görmüş olmam da ayrı bir tesadüf hahahah

    Rust in Peace.

    @woodenpint, off o şarkı en rahatsız edici iki şarkıdan biri benim için albümde. Şarkının isminden belli zaten. Diğeri de Finger Paintings of the Insane. Tam manyaklık, nasıl bir kafayla yazılmışsa. En sevdiğim şarkı da o ama hahaha

    woodenpint

    @Rust in Peace., Albüme yakışır bi kapanış harbiden hahahah Ben seviyorum o fucked up kafayı albümdeki, gitar işçiliği sözler şarkı trafikleri falan benzersiz bi havası var. En sevdiğim What Color is Death, en rahatsız eden şarkı The Bones of Baby Dolls. En sevdiğim şarkılardan bayılıyorum ama ne melankolidir o yav, ruh halim kendi içine çöküyor dinlerken

    alican kina

    @ismail vilehand, josh homme’un da çoluğu çocuğu dövdüğü haberleri çıkmıştı. tozlu topraklı müzik yapanlarda var bir sıkıntı.

  10. Unanimated says:

    Zaten geçmişte de sıkıntıları olan bir insandı da bu haber beni gerçekten üzdü. İnsan ne diyeceğini bilemiyor

  11. Cryosleep says:

    Umarım tez zamanda tutuklanır, başka yapılabilecek bir şey yok çünkü. Olan oldu, biten bitti. Kontrol manyağıymış, yersen.

  12. woodenpint says:

    Bu neymiş arkadaş. Böyle biriyle yaşamak her saniye işkence gibi olmalı. Öyle olaylar oluyor ki yıllarca laf edilen Vikernes falan melek kalacak neredeyse bunların yanında

    iamthecincihodjas

    @woodenpint, vikernes gibi aile babası metal aleminde zor bulunur zaten.

  13. Dysplasia says:

    E tüm bu olanlardan sonra ailesi onla zaman geçirmek istiyor muymuş peki?

  14. owlbos says:

    Şimdi facebook kullanmıyor olsam da Scott Kelly ile Facebook’ta arkadaştım. Profil fotografında haberdeki eşiyle olan fotografı vardı. “Ulan be ne kadar eşini seven bi adam demek ki vs.” diye içimden geçirirdim her profili karşıma çıktığında. Meğerse…

    owlbos

    @owlbos, “Biz bu hareketi Scott’ın olayı manipüle etmeye yönelik yeni bir girişimi; olan biteni kontrol etmeye yönelik narsist yaklaşımının bir tezahürü olarak görüyoruz. Scott’ın tüm bunları kendisiyle ilgiliymiş ve kendisi de bir mağdurmuş gibi sunmasına müsaade etmeyin; burada konu o değil, ailesinin uğradığı şiddet.” Neurosis gerçekten çok zeki insanlardan kurulu bir grup (yada grup idi?).

  15. Kürşat says:

    En son Dance Gavin Dance’in eski solisti Jonny Craig bir yaşındaki bebeğiyle aynı odada fentanil kullanması sebebiyle çocuğunun fenalaşması haberi sebebiyle bu kadar rahatsız hissetmiştim. Bu amına kodumun white trash çocukları ne yaşıyor da bu moda geliyorlar gerçekten aklım almıyor, biz nasıl aklı melakelerimize mukayyet oluyoruz da bunlar olamıyor gerçekten anlamıyorum.

    Kürşat

    @Kürşat, Bir de ulan Scott Kelly şu alt dişlerini yaptır lan artık!

    TanSolo

    @Kürşat, notaları oradan veriyor, yaptırırsa ses gider. Artık yaptırabilir gerçi…

    Kürşat

    @TanSolo, :D

  16. Boba Fett says:

    Müziği bırakması daha kötü, psikolojik olarak müzikle ifade edip kendini boşaltıyordu belki şimdi o pisliği nereye kanalize edecek? Sonu kötü duruyor bu durumun.

  17. Yiğit says:

    Ya ne bekliyordunuz ki tayfası gelmemiş, hayret.

    TanSolo

    @Yiğit, ne bekliyordunuz demek için bile bence fazla adice hareketler.

  18. TanSolo says:

    Grubun son açıklamasını okudum. Saf adiymiş, akıl sağlığında pek bir problem yokmuş belliki. Ayrıca müzik camiasında şu zamana kadar duyduğum en daşşaklı açıklamayı yapmışlar.

  19. Cryosleep says:

    Grup, yapabileceği en iyi açıklamayı yapmış, helal olsun.

  20. Kürşat says:

    Grup çıkarmış vurmuş. Açık söyleyeyim böyle bir duruş beklemiyordum.

  21. Tuna says:

    Herif tam bir dalyarrakmış ya

  22. deadhouse says:

    Bir söz vardır: ”İlk taşı günahsız olanınız atsın.”

    Scott Kelly’nin yaptıklarının yanlışlığını tartışacak değilim elbette, ama;

    Yüz kızartıcı, utanç verici eylemlerde bulunmuş kimseleri görünce itidalli davranmaya çalışıyorum. Önce kendime, sonra yakınlarıma, uzaktakilere, ünlüye, sıradana, ona buna, yoldan geçene, herkese ”insana”bakıyorum.

    İnsanız. İçimizde kötülük var. Mahrem sayılmaz. Bana deseler ki kendini tanımla. İyi biriyim diyemezdim. Hakkına girdiğim, üzdüğüm, zarar verdiğim insanlar olmuştur, olacaktır da.

    Bana kalırsa yapılması gereken, Scott Kelly’nin yaşadığı üzücü şeyleri yaşamamak veyahut bu şeyleri en aza indirgemek için kendimizi eğitmeliyiz.

    Kendimize, hayatımıza, insanlara, doğaya, evrene (hiçbir şey yok olmuyor) verdiğimi zararı en aza indirgemek için kendimizi eğitmeliyiz.

    O canavar, bu vahşi, öbürü şerefsiz demek kolay.

    Scott Kelly’nin de Neurosis’in de açıklamaları yerinde.

    Herkes kendi serüvenini yaşıyor, ne ekersen onu biçiyorsun.

    özgür

    @deadhouse, abi sen ne anlatıyorsun ya tam olarak ?

    çaksu

    @deadhouse, Zaman zaman yakaladığım duyuşlar bunlar.

    deadhouse

    @çaksu, İyi ki senin gibi insanlar var. Baksana bazıları dalga geçmekten öteye gidemiyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.