# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MUNICIPAL WASTE – Electrified Brain
| 05.07.2022

Özlediğimiz rezillik, çirkeflik, hayvanlık geri döndü.

2000′lerin başlarındaki retro thrash metal akımının elebaşılarından biri, D.R.I. ve dönemdaşlarının yeşerttiği crossover furyasını yeni milenyuma taşıyan MUNICIPAL WASTE’ti. Müziklerinin ve sahnelerinin eğlence dozundan dolayı party thrash, pizza thrash gibi isimlerle de anılan MUNICIPAL WASTE müziği, ilk üç albümde gayet heyecan verici bir dalga yaratmış ve özellikle de 2007′deki “The Art of Partying“de zirveye çıkmıştı.

2010′la birlikte retro thrash sönümlenmeye başladı ve MUNICIPAL WASTE’in parti metalinin ilk dönemdeki albenisi kayboldu. Aradan uzun zaman geçti, grup 2012′ye kadar o dalgadan yararlandı ve sonrasında 5 yıllık -bence olması gereken- bir ara geldi. Bu süreçte tazelenen grup, 2017 yılında, bana kalırsa 2007′den sonraki en etkili atışı olan “Slime and Punishment“ı ortamlara saldı. Albüm öyle müthiş bir şey değildi, ancak aradaki özelliksiz birkaç albümün üstüne net şekilde çıkıyordu.

Şimdi karşımızda grubun yeni bir 5 yıllık aranın ardından çıkardığı yeni albümü “Electiofied Brain” var. ilk söylenmesi gereken grubun bu albüme tutkuyla ve metale aç şekilde yaklaşmış olduğu ve olayın parti dozunu kısıp sert bir mizaca bürünmüş olduğu. İçinde eğlence unsuru da barındıran bir müzikal yolculuğu olan bu tür gruplara herkesin yaklaşımı farklı oluyor, dolayısıyla şimdi söyleyeceğim şey herkes için değişiklik gösterebilir, ancak benim için “Electrified Brain” MUNICIPAL WASTE’in 2007′deki “The Art of Partying”den bu yana çıkardığı en iyi albüm.

Bunu söylememi sağlayan konuların başında grubun thrash metal, crossover tarafını gayet güçlü tutmuş olması ve zevzekliği geri plana çekmesi geliyor. Diyeceksiniz ki MUNICIPAL WASTE’in olayı biraz zevzek, biraz çatlak olması, ancak burada ortaya konan metali görünce iyi ki böyle yapmışlar demekten kendimi alamıyorum.

Riflere baktığımızda grubun SLAYER damarının iyice kabardığını, testosteron takviyeli rock ‘n’ roll soloların havalarda uçuştuğunu ve serotonşinden ziyade adrenalin saldılandığını görüyoruz. Arthur Rizk elinden çıkan canlı, cayır cayır prodüksiyondan da nemalanan albüm, basları güçlü bir ses sisteminde yüksek sesle dinlediğiniz takdirde sizi duvardan duvara vurma potansiyelini güçlü şekilde barındırıyor.

MUNICIPAL WASTE, müzikal karakteri gereği direkt, ilk andan vuran, basit ama etkili rifler yazan, yazması gereken bir grup. 2007-2017 arasını biraz monoton kılan başlıca sorun, grubun rif yazma konusunu biraz fazla rastgeleye bağlamış ve akılda kalıcı, çarpıcı rif yazma konusunda çok da kafa patlatmamayı seçmiş olmasıydı. Bir önceki “Slime and Punishment”ı iyi yapan işte bu konudaki kafa değişikliğiydi. Aynı şekilde iştah ve tutku da yine çıtayı yükseltmişti. “Electrified Brain”de bu duruma daha da güçlü şekilde tanık oluyoruz.

9,5 verdiğim muazzam IRON REAGAN albümü “Crossover Ministry“yi dinlerken aldığım acayip gazın bir benzerini -o ölçüde olmasa da gayet güzel bir ölçüde- aldığım “Electrified Brain”, utanmasam “Nightmare Logic“e yakın duruyor diyeceğim türde kafa göz yarmalara dahi bulaşıyor. Tamam vurmayın, ama bakın “Demoralizer” diyorum, “Thermonuclear Protection” diyorum. Boşa konuşmuyorum.

Sonuçta elimizde 34 dakikada maksimum hasarı veren, gazlayan, koşturan, terleten bir albüm var ve grubu 2005′teki “Hazardous Mutation”la keşfetmiş bir insan olarak 15 yıl aradan sonra MUNICIPAL WASTE’ten bu dozda bir gaz alabildiğim için gayet mutluyum. Baştan sona taş gibi albüm yapmış adamlar, ne mutlu bize.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.70/10, Toplam oy: 20)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Nuclear Blast
Kadro
Tony Foresta: Vokal
Ryan Waste: Gitar, vokal
Nick Poulos: Gitar
Land Phil: Bas, vokal
Dave Witte: Davul
Şarkılar
1. Electrified Brain
2. Demoralizer
3. Last Crawl
4. Grave Dive
5. The Bite
6. High Speed Steel
7. Thermonuclear Protection
8. Blood Vessel - Boat Jail
9. Crank The Heat
10. Restless and Wicked
11. Ten Cent Beer Night
12. Barreled Rage
13. Putting On Errors
14. Paranormal Janitor
  Yorum alanı

“MUNICIPAL WASTE – Electrified Brain” yazısına 5 yorum var

  1. Axel Stone says:

    Favori grubum degil ama fena degiller. Konserlerinde eglenceli, bayagi mosh pit, crowd surfing yaptik sayelerinde🙂Album de iyi, sicak yaz aksamlarina renk getirecek👊🏻

  2. OblomoV says:

    Kritikte bahsedilen o heyecansız albümlerden sonra gayet iyi bir albüm ama Iron Reagan gazı alamıyorum yine. Yaklaşım farkı olduğu bariz, daha ciddi bir metal var ama dur bakalım belki dinledikçe açılır.

  3. Raddor says:

    Bugün piskiletle gezerken bu albümü dinliyordum, acayip adrenalinle doldum. Durdum manavın önünde. Çok kıl bir dayı bakıyor oraya. Sürekli müşterileri azarlar bu moruk, değişik. Kulağımda Municipal Waste’in gazıyla bisikletten inmeden yanaştım, “abi iki kilo domates, iki kilo salatalık, şundan, bundan, ondan” dedim. Hazırladı hepsini “kart geçiyor mu?” dedim. “Yoh” dedi. Halbuki geçiyor, oğulları hep alır.

    Yalan söylüyordu pezemenk. Ama bu cevabı vereceğini biliyordum ve niyetim sebze almak değildi. Hehehe diye güldüm içimden ve “tamam abi o zaman bankamatikten çekip geleyim hemen” dedim. Ve bir daha dönmemek üzere Restless and Wicked eşliğinde yoluma devam ettim.

    Ne yani burası Pasif Agresif değil mi?

    Cerca C.

    @Raddor, tezgâhını sikeyim deseydin.

    Raddor

    @Cerca C., pasifagresif olmazdı o zaman anı konsept dışı kalırdı.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.