1989 senesinde gitarda Özgür Öztürk, vokalde Sinan Çilesiz, bas gitarda Cenap Üstel ve davulda Ergün Arpacı tarafından kuruldu. Aynı yıl bu kadro ile birkaç konser verdikten sonra ekibe kısa süreliğine davulda Ertan Aşar ve klavyede Hakan Apaydın katıldı. Bu kadro ile de bir konser verdikten sonra vokalist Sinan Çilesiz’in eğitim/öğretim amaçlı yurt dışına gitmesi ile grup bir sessizliğe büründü.
Sinan Çilesiz’in 1992 senesinde geri dönmesi ile birlikte albüm kaydetmek üzere beste çalışmaları başladı. 1993 yılında ilk albümleri Winds of Dreamland’in kayıtları için SKS stüdyolarında kayda giren grup 1994 Mayıs ayında Hades Records etiketi ile albümü yayınladı. Albümde tüm besteler Özgür Öztürk’e ait olup şarkı sözlerinin bir kısmında Sinan Çilesiz imzası vardı. Albüm, Özgür Öztürk’ün yakın arkadaşı ve aynı zamanda bir dönem Pentagram grubunun da gitaristliğini yapan ve askerlik görevinin bitmesine 1 ay kala şehit olan Ümit Yılbar’ın anısına adandı.
Albümün lansman konserinde gruba davulda Korkut Yıldız eşlik etti.
Bu dönemleri takiben peşi sıra Özgür Öztürk ve Cenap Üstel’in askere gitmeleri nedeni ile grup uzun süren bir sessizlik dönemine girdi. Sonrasında da bu kadro tekrar bir araya gelemedi.
2000’li yılların ortalarında Özgür Öztürk’ün değişik isimlerle tekrardan grubu canlandırmaya çalışması da çeşitli sebeplerden başarı sağlayamadı.
Özgür Öztürk, 2010’lu yılların ortalarında birkaç cover projesinde çalıştıktan sonra Tears ismini tekrar canlandıracak şekilde beste çalışmalarına başladı. Bütün beste ve düzenlemelerini kendisinin yaptığı parçaları oluşturduktan sonra bir albüm yapmaya karar verdi. Albümde çalacak müzisyenler ile anlaşmalar sağlandıktan sonra Bahçekat stüdyolarında kayıtlar başladı.
Yeni kadro şu isimlerden oluştu.
Özgür Öztürk- Gitarlar
Can Asil Özmen – Vokaller
Cenk Tarhan – Bas Gitar
Mutlu Şengül – Davul
Albümün mix&mastering işlemleri Tanju Eren tarafından yapılmıştır.
21/02/2020 tarihinde Sabih Cangil Productions etiketi tüm dijital platformlarda yayınlanan albümün ismi “Flowing Portraits of 50 Years” Özgür Öztürk’ün 50 yaşını devirmesine atfen verilmiş bir isimdir. Albüm, şubat ayında talihsiz bir trafik kazasında hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı ve Özgür Öztürk’ün yakın arkadaşı Cem Serenli’nin anısına adanmıştır. Cem Serenli, albümün kapak resminin telif hakkı sahibidir. Albüm, 1 intro, 4 Türkçe ve 4 İngilizce olmak üzere 9 parçadan oluşmaktadır.
Grup, klasik hard rock/ heavy metal çizgisinde ( old school ) çalışmalar üretmektedir. Önümüzdeki dönemlerde de yine benzeri çizgide albümlere imza atma yönünde çalışmalarına devam etmektedir. Albümü Spotify’dan dinleyebilirsiniz.