Yeni bir tartışma konusundan daha hepinize merhaba. 2017′nin yarısını geride bıraktığımız şu günlerde, yılın ilk 6 aylık diliminde çıkan albümleri konuşup değerlendirmek üzere yeni tartışma başlığımızı hizmete sunmaktan dolayı mutluyuz. Hepimiz için bilgilendirici ve öğretici olacağından emin olduğum bu başlıkta, bu 6 aylık dönemde sizi en çok etkileyen, başkalarının da mutlaka duyması gerektiğini düşündüğünüz albümleri konuşabilir, hayal kırıklıklarınızı ve sizin için sürpriz niteliğindeki yeni keşiflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz; geçen yılın yıl ortası incelemesinde olduğu gibi.
Tıpkı 2016′nın yıl sonu listesinde yaptığımız gibi, bu başlık altında da bir albüm sayısı sınırı koymayalım, isteyen istediğini istediği kadar konuşsun dedik. Dolayısıyla aklınıza gelen her grubu ve albümü dilediğiniz gibi yazabilirsiniz. Bu başlık sayesinde biz de gözümüzden kaçan grup ve albümlerden haberdar olur, dinleyip sitede yer verir ve daha fazla insana ulaşmalarına yardımcı olabilirsek, ne mutlu bize.
2017′de şu ana kadar neler çıkmıştı diye düşünenler için yardımcı olması açısından.
Sevdiğim ve çok dinlediğim albümler şunlar:
Overkill – Grinding Wheel
Pain of Salvation – In the Passing Light of Day
Suffocation – Of the Dark Light
Catacombes – Le Demoniaque
Mastodon – Emperor of Sand
Pallbearer – Heartless
Analepsy – Atrocities From Beyond
Ulver – The Assassination of Julius Caesar
Voyager – Ghost Mile
Terrifier – Weapons of Thrash Destruction
Sepultura – Machine Messiah
Pure – J’aurais Du
Deep Purple – Infınıte
Svartsyn – In Death
Heretoir – The Circle
Ex Deo – Immortal Wars
Dying Fetus – Wrong One to Fuck With
10) Persefone-Aathma
9) The Ruins of Beverast-Exuvia
8) Zeal & Ardor-Devil is Fine
7) The Great Old Ones- Eod: A Tale of Dark Lunacy
6) Pallbearer-Heartless
5) Wormwood-Ghostlands
4) Pillorian-Obsidian Arc
3) Pain of Salvation-In the Passing Light of Day
2) Nokturnal Mortum-Verity
1) Dodecahedron-Kwintessens
Hayal Kırıklığı : Fen, Les Discrets, Mastodon
Mümkün olduğunca sıralamaya çalıştığım ve her zamanki gibi genel olarak dinlediğim Rock, Hard Rock, Heavy ve Thrash Metal türleri arasından çok sevdiğim 25 albüm:
1- Horisont – About Time
2- Overkill – The Grinding Wheel
3- Body Count – Bloodlust
4- Power Trip – Nightmare Logic
5- Gotthard – Silver
6- Iron Reagan – Crossover Ministry
7- Starset – Vessels
8- Obituary – Obituary
9- Battle Beast – Bringer of Pain
10- Striker – Striker
11- Rise Against – Wolves
12- Royal Blood – How Did We Get So Dark?
13- Grave Digger – Healed By Metal
14- Kreator – Gods of Violence
15- The Night Flight Orchestra – Amber Galactic
16- Warbringer – Woe To The Vanquished
17- Mastodon – Emperor of Sand
18- Deep Purple – Infinite
19- Royal Thunder – WICK
20- Lich King – The Omniclasm
21- Steel Panther – Lower The Bar
22- Harlott – Extinction
23- Firewind – Immortals
24- Havok – Conformicide
25- Tankard – One Foot In the Grave
28.06.2017
@Raddor, Horisont baya iyiymiş yalnız. dinlerken LSD kullanıp önüme gelenle sevişesim geldi.
28.06.2017
@ismail vilehand, hahah :) grup 1972′den günümüze zaman yolculuğu yapmış sanırım. Doğrudan geldikleri kıyafetlerle klip çekmişler.
https://www.youtube.com/watch?v=KxZ8QiGpITI
İşte bu da 72′de çekilmiş klipleri. Zaman yolculuğunu kanıtlıyor. Ama güya yeni çıkmış diye kandırıyorlar.
https://www.youtube.com/watch?v=itiipGePr5E
bu sene şu ana dek 17 albüm indirdim:
https://i.hizliresim.com/9dogPr.png
thrash metal paketi:
1-)kreator – gods of violence : abi kreator öyle bir albüm yaptı ki, çıktığı günden beri dinliyorum insan hiç mi sıkılmaz ulan, ben böyle bir şey görmedim, inanılmaz bir albüm. bütün şarkılar mı güzel olur, hepsi de mi konserde eşlik etmelik mi olur, melodiler-gitar soloları bu kadar mı harika olur? aylar öncesinden de söylemiştim, çok net benim açımdan yılın albümü, konu sabit. adamlar kaç yaşındalar ama şu anda (melodik) thrash metalin zirvesi konumundalar, helal olsun ulan!!!(10 puan)
2-)warbringer – woe to the vanquished : bu sene keşfettiğime en çok sevindiğim grup oldu warbringer. albümü dinlemek müthiş hoşuma gidiyor. 8 şarkıda bütün garezlerini, nefretlerini, heyecanlarını, coşkularını göstermiş grup, taş gibi bir thrash metal albümü yapmışlar, nefis gitar soloları da cabası. ilk 6 aylık listemdeki tüm albümlerde 2. sıraya koyuyorum.(9 puan)
3-)overkill – the grinding wheel: hayatımda ilk kez bir overkill albümü dinledim. tabii kreator ve warbringer’dan fırsat buldukça(!) ve epey de keyif aldım doğrusu. şarkı süreleri biraz uzun olsa da grup tecrübesiyle işi götürmeyi/kotarmayı başarıyor. ustalık ve iş bilirlik üst seviyede. rifler, vokaller(bobby blitz’in yırtıcı vokalleri ve sahip olduğu thrash metal ateşi sağolsun) ve bateri çok iyi, bir tek lead gitarlardan pek etkilenmedim. bu albümü kesinlikle daha fazla dinlemeliyim.(puan 8.5)
bonus albüm :
sepultura – machine messiah : bu albüm bence gerçekten güzel bir albüm, içerisinde farklı yapılarda şarkılar mevcut. adamlar ellerinden geleni yapmışlar kesinlikle, tüm bu “cavalera tartışmaları” çerçevesinde benim saygı duyduğum bir grup sepultura. bu albümü dinleyin derim. şanssızlıkları, bu sene içerisinde çıkmış yukarıda saydığım diğer süper thrash metal albümleri.(puan 8)
death metal paketi:
1-)immolation – atonement : yine hayatımda ilk kez dinleme şansına sahip olduğum bir grup oldu immolation. ama iyi ki dinlemişim. albümü gerçekten çok çok beğendim. bu yaptıkları death metal agresif, ateşli, kemik kırmalı death metalden ziyade biraz soğuk, grotesk, tekinsiz bir death metal atmosferi barındırıyor. aynı zamanda kulağı yormayan bir gitar sound’u var karşımızda. müziğin ihtişamına, gücüne, grubun tecrübesine ve ustalığına şapka çıkarıyorum. mükemmel bir albüm gerçekten. (puan 9)
*grotesk: “norm dışı, çirkin sınıfına girebilecek nesne aynı zamanda içinde itici bir estetik çekiciliği bulunan” anlamına geliyor.
2-)dying fetus – wrong one to fuck with : henüz sadece 1 kere dinleyebildim. ama dying fetus yeni albüm çıkardı mı listeye girer arkadaş, öyle bir şey yok :D. hatta ileride immolation’ın önüne bile geçebilir(ki geçecektir de). şu ana dek gözlemlediğim, dying fetus’un yine bildiğimiz hayvanat riflerini sunması, teknik gövde gösterisi, kafa göz dalmaları, kısacası kaldıkları yerden devam edişleri. yılın death metal albümüyle karşı karşıya olabiliriz, dinlemeye devam…(puan 9, şimdilik).
*bu albüm muhtemelen yıl sonu listemde kreator’un altında 2. veya 3. sıraya oturacak gibi gözüküyor.
3-)cenotaph – perverse dehumanized dysfunctions : cenotaph, çalışkan olup, işini ciddiye aldığı ve her seferinde çok iyi brutal death metal/grind albümleri yaptığı için türk metal piyasasında en saygı duyduğum grupların başında geliyor. bu albümü ise henüz 2 kez dinleyebildim ancak tahmin edileceği üzere hayvanoğluhayvanoğluluğunu, yıkıcılığını ve vahşetini çok net belli etti kendisi. bu albümü dinleyeceksin ve tüm sinir, stresin yok olacak, bu kadar basit. bas gitarda youtube’da yaptığı coverlarla meşhur Anton Zhikharev’in olması da çok büyük artı. kısacası bu albüm adamı çiğ çiğ yer, dinlemeye devam. (puan 8.5, şimdilik)
melodik death metal:
mors principium est – embers of a dying world: bu sene keşfettiğime en çok sevindiğim gruplardan biri de mors principium est oldu. klavyelerle desteklenen atmosferik yapısıyla, yaptıkları müziğin sınırları dahilindeki başarılı şarkı yazımı ve orkestral düzenlemeleriyle melodik death metal adına güzel bir kazanç oldu kendi adıma. mod yükselten müzikleri seven biri olarak albümün iştahlı, enerjik, canlı olması hoşuma gitti diyebilirim. (puan 8)
enstrümantal:
1-)david maxim micic – who bit the moon : bu genco’yu bilo 1 zamanlarından beri takip ediyorum. bilo 3′le birlikte çıtayı epey yükseltip zirveye çıktı, akabinde benim dinlemediğim eco ve ego’yu çıkarttı, sonrasında ise bu albüm geldi. david, daha öncekiler gibi yine ambient, progresif işlerine bu albümde de devam etmiş diyebiliriz. özelikle sık tempo değişiklikleri ve bunların başarıl bir şekilde müziğe yedirilmiş olması dikkat çekiyor. albümde güzel besteler var, dinleyin derim. (puan 8)
*blo 3>bilo 1>wbtm>bilo 2
2-)nathan east – reverence : dünyanın en mutlu bas gitar insanı nathan east 2. solo albümünü yıl içerisinde yayınladı, ben de dinleyeyim dedim. albüm için söyleyebileceğim en dominant ifade “rahatlatıcı” oluşu olur kesinlikle. sabahları işe giderken ya da akşamları işten eve dönerken serviste ne zaman dinlendirici bir şeyler dinlemek istesem hep bu albümü tercih etmişimdir. jazz- fusion sularda giden, kimi zaman farklı tarzlara da uğrayan, eser miktarda distortion gitar tonu ihtiva eden, vokalli şarkılara da sahip bu albüm, içerisinde pek çok konuk sanatçıya da yer veriyor(hatta bunlardan biri de nathan east’in oğlu). albümde her şeyin yerli yerinde oluşu, müthiş düzenlilik hissi, bir bas gitar şov albümü olmayışı dikkat çekiyor. kesinlikle çok kaliteli bir albüm, 8 puanı uygun görüyorum. ancak bu tarz müzik dinleyen biri, bu albüm için daha yüksek bir puanı layık görebilir rahatlıkla. (puan 8)
progresif metal:
1-)soen – lykaia : bu albüm için soen gittikçe soen’leşiyor, özünü buluyor diyebiliriz sanırım. her albümde daha da olgunlaşan bir müzik görüyoruz ortada. kimi zaman sakin, kimi zaman progresif giden bu müziğin içinde yine Joel’in harika vokallerini, Martin Lopez’in kendine özgü bateri partisyonlarını duyuyoruz. grup nerede sertleşeceğini, nerede kırılganlaşacağını çok iyi biliyor artık. akılda kalıcı kaliteli besteler de albümün başarısını sağlamlaştırıyor. açık bir şekilde yılın en iyi albümlerinden birine imza etti soen. (puan 9)
2-)persefone – aathma : yine daha önce duyduğum ama ilk kez baştan sona dinlediğim gruplardan biri daha. metal müziğe 5. torbadan, Andorra’dan katılan bu grupla tanıştığıma epey memnun olduğumu söylemem gerek doğrusu. özellikle gitar ve klavye kombosunun en güçlü katmanlar oluşu, müziğin gümbür gümbürlüğü ve değişkenlik göstermesi, atmosferik yapıya hizmet eden müzisyenlerin teknik becerilerini sergilemeleri, tempoyu düşüren sakin pasajlar gibi unsurlar takdire şayan hareketler. duyduğum şeyler net bir şekilde hoşuma gitti diyebilirim. adamlar işlerini biliyorlar, bunu net bir şekilde hissedebiliyorsunuz. daha fazla dinlemem gereken bir başka albüm daha. (puan 8)
3-)pain of salvation – in the passing light of day : pos’u ilk kez dinliyorum ancak şunu söylemeliyim ki bu albüm için verilen yüksek puanlar ve oluşturulan hype, benim bekllentilerimi ve merakımı karşılayamamıştı ilk başta. her ne kadar aksak ritimli şeylere bayılsam, yer yer güzellikler duysam da bu albüm beni pek açmamıştı. şimdi biraz biraz dinliyorum ve sevmeye başlıyorum diyebilirim, ilk başta içine girilmesi kolay bir albüm değil sanırım. bakalım zaman neler gösterecek. (puan 7,5, şimdilik)
doom metal:
pallbearer – heartless : doom metal benim kalemim olmayan bir türdür(empyrium hariç). bu albümü doğru zamanda, doğru modda dinlemelisiniz yoksa net bir şekilde insanı bayabilir. mod düşüren müziklere hayatımda pek yer yer vermiyorum, dolayısıyla yapılacak en iyi şey, yorgunken veya kafa ağır müzikleri kaldıramayacak seviyedeyken bu albümü başlatmak ve arka planda akmasını sağlamak. böyleyken iyi çünkü pallbearer bu tarzı kaliteli yaptığını belli ediyor. düşük tempolu, hüzünlü ve pastel renkli müzik dinleme isteğiniz geldiğinde pallbearer doğru adres olacaktır ama çoğu zaman dinlemeyeceğim için… (puan 7,5)
post rock/blackgaze:
heretoir – the circle: ilk dinlemelerde kulağa çok güzel gelen “aa ne güzel grup lan” denen ama sonraki dinlemelerde biraz dinleyiciyi sıkan bir albüm olmuş sanki. bunda albümün 1 saati aşan uzun süresinin etkisi de var tabii. alcest tarzı müzik sevdiğim için bu albümü ilk başta ben de sevmiştim ama sonraki dinlemelerde sanki o büyü, gizemli hava etkisini biraz yitirmiş gibiydi. bu arada albümdeki baterist Tobias Schuler’in performansı gerçekten dikkat çekiyor. albüme dönecek olursak, melankolik-depresif, atmosferik, bol clean ton arpejli şeyler arayanlar bu albümü seveceklerdir diye düşünüyorum. güzel albüm, dinlediğime memnun kaldım ama daha kısa olsa daha iyi olurdu sanki. (puan 7,5)
black metal/viking metal:
helheim – landawarijar : methini duyduğum ama yarım yamalak bir kez dinleyebildiğim bir albüm. kafamda hiç bir şey kalmış değil dolayısıyla :) iyicene dinleyip yorumlamak lazım.
sludge metal:
mastodon – emperor of sand : mastodon ilginç bir grup. ne zaman kendilerini dinlesem acayip kaliteli, yüksek seviye şeyler sunmuyorlar belki ama belli bir kalitenin altına da düşmüyorlar doğrusu. bu albüm de bana ilk dinleyişte bu hissiyatı tekrarlattı. mastodon kendini dinletiyor ancak inanılmaz etkileyici şeyler de hiç bir zaman bana sunamayacaklar gibi. belki de grubun olayı bu. bakalım, daha fazla dinleyip göreceğiz.
son 180 gun, dinleme sayımın 300′u gectiği albumler:
(-den eledim) ( dinleme sayısına göre)
1. martyr defiled- young gods
2. emmure – look at yourself
3. lock up – demonization
4. full of hell – trumpeting ecstasy
5. iron reagan – crossover ministry
6. hate – tremendum
7. powertrip – nightmare logic
8. obey the brave – mad season
9. phobia – lifeless god
10. obituary – obituary
27.06.2017
@x23, Obituary’nin yeni albümünü 300′den fazla dinlemek biraz fantastik geldi ya asfdsklj
27.06.2017
@x23, ortalama bir albüm uzunluğunu 40 dakika baz alırsak yaptığım hesaplara göre bir albüm için min 300 dinlemeyle 8.3 gün ayırmışsın. bunu 10 albüme yayarsak 83 gün boyunca durmadan başka bir şeye vakit ayırmadan bu albümleri dinlemişsin.
umarım kalan 97 günde hayatının tadını çıkarmışsındır.
Muhteşem geçen ilk 6 ayda en çok beğendiğim albümler bugüne dek Soen ve Nailed to Obscurity’nin albümleri olmuştu. Hangisi 1, hangisi 2 diye düşündüm hep. Ancak daha dün çıkan Evadne beklediğim üzere muhteşem ötesi bir albüm yapmış ve hakettiği koltuğa oturdu listemde… yaklaşık 100 küsür albümün içinden seçtiğim ilk 30 şöyle ;
1 – Evadne – A Mother Named Death
2 – Soen – Lykaia
3 – Nailed to Obscurity – King Delusion
4 – Mors Principium Est – Embers of a Dying World
5 – Pillorian – Obsidian Arc
6 – Shores of Null – Black Drapes for Tomorrow
7 – Heretoir – The Circle
8 – Sorrow Plagues – Homecoming
9 – Violet Cold – Anomie
10 – Red Moon Architect – Return of the Black Butterflies
11 – Immolation – Atonement
12 – Lethe – The First Corpse on the Moon
13 – Novembers Doom – Hamartia
14 – Dynfari – The Four Doors of the Mind
15 – The Great Old Ones – EOD : A Tale of Dark Legacy
16 – Suffocation – …of the Dark Light
17 – The Ruins of Beverast – Exuvia
18 – Svart Crown – Abreaction
19 – With Our Arms to the Sun – Orenda
20 – Ghost Bath – Starmourner
21 – Evocation – The Shadow Archetype
22 – Anomalie – Visions
23 – Anathema – The Optimist
24 – Falls of Rauros – Vigilance Perennial
25 – Kreator – Gods of Violence
26 – Below the Sun – Alien world
27 – Solstafir – Berdreyminn
28 – Pain of Salvation – in the Passing Light of Day
29 – Wolfheart – Tyhjyys
30 – Hermodr – Hädänfard
Hayal kırıklığı denemez ancak beklentimin altında kalan albümler ;
1 – Nightrage – Venomous
2 – Noumena – Myyrys
3 – Royal Thunder – Wick
Keşfettiğime en çok sevindiğim ve bu yıl en çok dinlediğim grup ;
Angellore
Geçen yılın aralık ayında çıktığı için maalesef listeye giremeyen ama listede olsa kesin ilk 3′te olacak albüm ;
Vanha – Within the mist of Sorrow
En çok dinlediğim albümler şunlar oldu
1-Power Trip – Nightmare Logic
2-Horseneck – Heavy Trip
3-Mastodon – Emperor of Sand
4-Elder – Reflections of a Floating World
5-Dopelord – Children of the Haze
6-The Night Flight Orchestra – Amber Galactic
7-The Ruins of Beverast – Exuvia
8-Nokturnal Mortum – Істина
9-The Obsessed – Sacred
10-Acid Dream – Physical Removal
Ulver – The Assassination of Julius Caesar
Mors Principium Est – Embers Of A Dying World
Analepsy – Atrocities from Beyond
Wormwood – Ghostlands – Wounds From A Bleeding Earth
Aversions Crown – Xenocide
Fit for an Autopsy – The Great Collapse
Kreator – Gods of Violence
Power Trip – Nightmare Logic
Cenotaph – Perverse Dehumanized Dysfunctions
Soen – Lykaia
Violet Cold – Anomie
Slaughter to Prevail – Misery Sermon
Helheim – LandawarijaR
Dying Fetus – Wrong One to Fuck With
Aeternam – Ruins of Empires
Deep Purple – Infinite
şu ana kadar en çok dinlediğim albümler sırasıyla ;
Sepultura — Machine Messiah
Aeternam — Ruins of Empires
Aversions Crown – Xenocide
Pain of Salvation — In The Passing Light Of Day
Kreator — Gods Of Violence
Pentagram – Akustik
God Dethroned – The World Ablaze
benim için bu yılın en büyük kazancı 2015 çıkışlı Marduk — Frontschwein albümü oldu. 2 sene geriden oyluyorum onu :)
1. Havukruunu – Kelle Surut Soi
2. Acherontas – Amarta
3. Acrimonious – Eleven Dragons
4. Inferno – Gnosis Kardias
5. Artificial Brain – Infrared Horizon
6. God Dethroned – The World Ablaze
7. Catacombes – Le Démoniaque
8. Vomit Remnants – Hyper Groove Brutality
9. Heretoir – The Circle
10. Pestlegion – Dominus Profondum
11. Perennial Isolation – Epiphanies of the Orphaned Light
12. Dead Limbs – Spiritus-Sulphur
13. Six Feet Under – Torment
14. Helheim – LandawarijaR
15. Gökböri – Erlik
Listeden çıkardığım sonuç, PA’ya yazdıklarımın birçoğu hem çok sevip hem de en çok dinlediklerimmiş. Aralarından hangisini deli dana gibi döndür döndür dinlediğimi merak edenler varsa yanıtım, Catacombes – Le Démoniaque kesinlikle. Ayrıca, Gökböri’yi tanımıyordum, bu yılın olaylarından biri o oldu benim için.
Yeni yeni Dying Fetus’un son albümünü dinliyorum. Hayal kırıklığı demek abartı olabilir ama ben aradığımı bulamadım. Belki bu durum zamanla değişir.
Şimdilik genel bir listem var ama umarım yıl sonuna doğru biraz durumu toparlarım :D Bu yıl çok verimli geçiyor. 6 ay içinde nerdeyse her türden en az bir kaç tane kaliteli albüm çıktı.
Kreator – Gods Of Violence
Abyssphere – На Пути К Забвению
Carach Angren – Dance And Laugh Amongst The Rotten
Wolfheart – Tyhjyys
Mors Principium Est – Embers Of A Dying World
Immolation – Atonement
Benighted – Necrobreed
Sólstafir – Berdreyminn
Novembers Doom – Hamartia
Mastodon – Emperor Of Sand
Xandria – Theater Of Dimensions
Heretoir – The Circle
Violet Cold – Anomie
Cut Up – Wherever They May Rot
Hour Of Penance – Cast The First Stone
Maat – Monuments Will Enslave
Aeternam – Ruins Of Empires
Fen – Winter
Nightbringer – Terra Damnata
Horn – Turm Am Hang
Dragonforce – Reaching Into Infinity
Hideous Divinity – Adveniens
Helheim – Landawarijar
Havukruunu – Kelle Surut Soi
Aversions Crown – Xenocide
Pain Of Salvation – In The Passing Light Of Day
Betraying The Martyrs – The Resilient
Noumena – Myrrys
Les Discrets – Prédateurs
Soen – Lykaia
Fit For An Autopsy – The Great Collapse
Gyze – Northern Hell Song
Beheaded – Beast Incarnate
Firespawn – The Reprobate
Ghost Bath – Starmourner
Ignea – The Sign Of Faith
In Absenthia – Thou Shalt Not Forgive Fate
Kaunis Kuolematon – Vapaus
Lattermath – Lattermath
No Sin Evades His Gaze – Endless Disconnect
Pallbearer – Heartless
Shadow Of Intent – Reclaimer
She Must Burn – Grimoire
Spaceslug – Time Travel Dilemma
Ulsect – Ulsect
Au Champ Des Morts – Dans La Joie
Begerith – A.D.A.M.
Construct – The Deity
Lorna Shore – Flesh Coffin
10.07.2017
@Rashid, Shadow Of Intent, Lattermath, Kaunis Kuolematon ve She Must Burn için teşekkürler. Özellikle Shadow Of Intent baya makbule geçti. Reclaimer bu sene atlanmaması gereken albümlerden biri olmuş.
25.08.2017
@ordan geçen biri, Kaunis Kuolematon ve She Must Burn gruplarının albümlerini dinlemeden önce her iki grubun da nasıl bir müzik yaptığını biliyordum ama Lattermath ve Shadow of Intent hakkında hiçbir bilgim yoktu. Albümlerinin de bu kadar mükemmel olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Shadow of Intent’in ilk albümü Primordial’i de dene mutlaka.
10.11.2017
@Rashid, Oh be sonunda Les Discrets – Prédateurs seven birini gördüm.
Benim için 2017 nin en iyi albümlerinden biri, defalarca dinlememe rağmen etkisini kaybetmeyen yegane albümdür kendileri.
şimdilik durum böyle:
1- Power Trip — Nightmare Logic
2- Fit For An Autopsy — The Great Collapse
3- Phobia – Lifeless God
4- Slaughter To Prevail – Misery Sermon
5- Iron Reagan — Crossover Ministry
6- Svartsyn – In Death
7- Suffocation – …Of the Dark Light
8- The Obsessed — Sacred
9- Immolation — Atonement
10- Tomb Mold — Primordial Malignity
11- Firespawn — The Reprobate
12- Lock Up – Demonization
13- Corpus Christii — Delusion
14- Dying Fetus – Wrong One to Fuck With
15- Darkest Hour – Godless Prophets & The Migrant Flora
16- Tombs – The Grand Annihilation
17- Merrimack – Omegaphilia
18- Rebirth of Nefast — Tabernaculum
19- Body Count — Bloodlust
20- Eighteen Visions — XVIII
21- Mastodon — Emperor of Sand
22- Ulsect – Ulsect
23- Impetuous Ritual – Blight upon Martyred Sentience
24- Obituary – Obituary
25- Hereza — I Become Death
26- IAmFire – From Ashes
27- Sinister – Syncretism
28- Analepsy – Atrocities From Beyond
29- Aversions Crown – Xenocide
30- Pallbearer – Heartless
27.06.2017
@ismail vilehand, hocam the dripin olmaması şaşırttı
28.06.2017
@12ParmakBağırsağı, The Drip aklımdaydı ama inan sığdıramadım. o albümün handikapı zamana çabuk yenik düşmesi oldu. ilk çıktığında 1-2 hafta full dinledim, sonra aklıma dahi gelmedi nedense. ama taş gibi albüm cidden.
28.06.2017
bir de unutmuşum, Excommunion – Thronosis 25-30 arası bi yere girebilirmiş. o da baya iyi albüm.
28.06.2017
@ismail vilehand, hocam sen ki infernal war’ı çok mega öven bir adamdın.
Redesekration’dan sonra bir albüm daha çıkardılar, hatta imajlarını falan değiştirdiler.
ne düşünüyorsun sence hala kobra müzik yapıyorlar mı yoksa o albümden sonra duruldular mı, fikirlerini merak ediyorum.
bir de böyle infernal war gibi yırtıcı/şerefsiz black metal yapan grup önerir misin rica etsem?
28.06.2017
@powertrip, bence hala canavar gibi müzik yapıyorlar. kulakta yeterli tahribatı yaratabildikten sonra imajın pek bir önemi kalmıyor.
Infernal War gibi olarak; Thunderbolt, Deus Mortem, Antaeus, Katharsis ve Darkest Hate Warfront gibi grupları önerebilirim.
1- Fit for an autopsy – The great collapse
2- Soen – Lykaia
3- Mastodon – Emperor of sand
4- Dodecahedron – Kwintessens
5- Aversions crown – Xenocide
6- Bathsheba – Servus
7- While she sleeps – You are we
8- Pallbearer – Heartless
9- Mors principium est – Embers of a dying world
10- Immolation – Atonement
11- Wolfheart – Tyhjyys
12- Ars magna umbrae – through lunar gateways
13- Slaughter to prevail – Misery sermon
14- Body count – Bloodlust
15- Darkest hour – Godless prophets and migrant flora
16- Lorna shore – Flesh coffin
17- Power trip – Nightmare logic
18- God dethroned – The world ablaze
+Ulver – The assassination of julius ceaser
27.06.2017
@den4x, dinlediğim 23 albümden hoşuma giden 19u. Hepsini toplasan 300kere dinlememişimdir. Listeye notları eklemeyi unuttum. Hiç başyapıt yok bence bunlar arasında, belki ffa albümü.
Bir de ne zaman wolfheartı görsem/dinlesem sesli olarak tühüüs diyip gülüyorum biraz sosyalleşmem gerekiyor sanırım.
Bir kişi de CONDOR – Unstoppable Power dememiş, üzülüyorum.
28.06.2017
@agorapocalypse, Bu albüm felaket bir şey ya. Çok fazla dinlemeye vakit bulamadığım için listeye alamadım. Aynı şekilde listeye alamadığım Distillator – Summoning The Malicious var. Thrash sevenler bu ikisini kaçırmasın derim.
28.06.2017
@agorapocalypse, kesin bakacağım buna, sağ ol.
28.06.2017
@agorapocalypse, çok deli bişiymiş cidden. şu an ofiste sağı solu dağıtmamak için dişlerimi sıkıyorum
Haftaya yayınlanmak üzere Firespawn – The Reprobate’in kritiğini yazmak için sabırsızlanıyorum resmen. Mükenbel bir şey.
28.06.2017
@Ahmet Saraçoğlu, abi sen de şimdiye kadarki beğendiğin albümleri yazsan, geçen sene senin listende görüp hastasi olduğum Vredehammer, Nordjevel falan efsaneydi. Bu senede senden bişeyler yakalarız belki.
28.06.2017
@Ahmet Saraçoğlu, Görkemli bir albüme benziyor, ama vokaliste pek ısınamadım, şimdilik.
30.06.2017
@Ahmet Saraçoğlu, General’s Creed tam bir gövde gösterisi. sanki grubun her elemanı “en iyi ben çalıyorum.” diye birbiriyle yarışıyor.
bu yıl uzmanlık tezi ve düğün hazırlıkları nedeniyle çok da iyi bir dinleyici olamadım açıkçası. sadece diğer senelere göre thrash ağırlıklı bir senenin geçmesi ilginç bir nokta bence.
dikkatimi çeken başka bir şey de genelde yılın başında dinlenen albümler etkisini yavaş yavaş kaybettiği için, daha yeni albümler listelerde daha üst sıralarda yer bulabilmesi.
benim yılın ilk yarısında en beğendiğim albümler şunlar.
1- Plague Throat – The Human Paradox
2- Benighted – Necrobreed
3- Overkill – The Grinding Wheel
4- Theory in Practice – Crescendo Dezign
5- Havok – Conformicide
6- Sikth – The Future in Whose Eyes?
7- Antichrist – Sinful Birth
8- Kreator – Gods of Violence
9- Elder – Reflections of a Floating World
10- Sepultura – Machine Messiah
özel bir hayal kırıklığım olmasa da; geçen senenin ilk yarı değerlendirmesi sıralamasına buradan en fazla 3 albüm girebilir. bu yılın geçen seneye göre sönük geçmesi biraz hayal kırıklığı olabilir benim için.
Bu yıl sepultura çok şaşırttı beklediğimden daha iyi albüm olmuş ve beklediğimden de daha fazla dinlettirdi. 2017 ilk yarısında en çok dinlediğim albümlerden biri oldu.
Mastodon’un albümünü beğensem ve çok fazla dinlemiş olsam da daha önceki albümlerde aldığım tadı henüz alamadım.
Sepultura, Soen, Power Trip, The Great Old Ones, Cenotaph, Dodecahedron 2017 ilk yarısının ilk aklıma gelenleri.
Listeyi, albümü dinlediğim tarihi göre sıraladım. En çok gibi bi sıralama yapmadım.
Sepultura – Machine Messiah
Pain of Salvation – In the Passing Light of Day
Shaarimoth – Temple of the Adversarial Fire
Code – Lost Signal [EP]
Soen – Lykaia
Benighted – Necrobreed
Mors Principium Est – Embers of a Dying World
Nordjevel – Krigsmakt [EP]
Siberian – Through Ages of Sleep
Power Trip – Nightmare Logic
Mastodon – Emperor of Sand
Body Count – Bloodlust
Dodecahedron – Kwintessens
Fen – Winter
Aversions Crown – Xenocide
Pestlegion – Dominus Profundum
Heretoir – The Circle
Harlott – Extinction
God Dethroned – The World Ablaze
Hideous Divinity – Adveniens
John Frum – A Stirring in the Noos
Violet Cold – Anomie
The Great Old Ones – EOD: A Tale of Dark Legacy
Rosk – MIASMA
Samsara Blues Experiment – One with the Universe
Cenotaph – Perverse Dehumanized Dysfunctions
Wormwitch – Strike Mortal Soil
Shackles – Lifeless Paradise
King of Asgard – Taudr
Vallenfyre – Fear Those Who Fear Him
Royal Thunder – WICK
Ara dönem değerlendirmesini pek bir yersiz buluyorum ama dayanamayacağım, ben de bir iki kelam edeyim.Biraz da saçmalayayım izninizle;
Sepultura – Machine Messiah : Budur abi.Ölü toprağını attılar adamlar üzerlerinden.Derrick Green’li Sepultura > Max Cavalera’lı Soulfly
SikTh – The Future in Whose Eyes? : Bu grubu ilk defa dinledim.Şimdiye kadar neden hiç denk gelmediğime anlam veremedim.Albümün müthişliği bir yana piyasada çok tekniğiz progresifiz diye dolaşan bir dolu grubun eline verir bu adamlar.
Ex Deo – The Immortal Wars : Ex Deo dağıldı haberini görünce ciddi üzülmüştüm lan.Neyseki Maurizio yanlışından hem de süper bir albümle döndü.Sana da Roma Victrix! Mauriziocum.
Ulver – The Assassination of Julius Caesar : Şaşırtmacalı bir albüm olmuş bu sefer ama yine güzel ulan.Ulver candır.
Mors Principium Est – Embers Of A Dying World : Sırf “The Ghost” tek başına yeter aslında.Dinlemeye doyamıyorum resmen.
God Dethroned – The World Ablaze : Yine efsane geri dönüşlerden biri daha.Çamurun, barutun, topun, tüfeğin, sisin, taaruzun müziğini daha iyi yapan varsa söyleyin.
Anjunabeats Vol.13 : Geçen sene pek bir olay yoktu trance müzik adına ama Above & Beyond’un elemanlarının bu yıl içerisinde programlarında çaldıkları şarkıları topladıkları albüm baya can yakıyor.Melodik/vokal Trance ve elektronik müzik seven varsa direk atlasınlar buna.
Darkest Hour – Godless Prophets & The Migrant Flora : Kusura bakmayın da kendi kimyasını bozup bir anda sertleşen grupları gerçekten anlamıyorum.Kritikten önce dinlemiştim, kritikten sonra bir daha dinledim, sonra bir daha, bir daha…yok abi aşırı sıkılıyorum her dinlediğimde.O yüksek notun sebebini de hala anlayamadım.Ahmet Reis’in vardır bir bildiği diyip geçiyorum.
Nightrage – Venomous : Nightrage’i aşırı seviyorum.Yazdan önce çıkması güzel oldu.Deniz kenarında dinlemelik.
Me and That Man - Songs Of Love And Death : “Nergal davayı sattı hacı muhabbetleri başladı mı? Eheh, adamın yaptığı herşeyi ve kendisini sanki aileden biriymiş gibi seviyorum lan.
Yılın ilk yarısında en çok beğendiğim albümler:
01. Kreator – “Gods of Violence”
02. Nailed to Obscurity – “King Delusion”
03. Kind Man – “Kindness Ends”
04. Vallenfyre – “Fear Those Who Fear Him”
05. Darkest Hour – “Godless Prophets & the Migrant Flora”
06. Pallbearer – “Heartless”
07. Violet Cold – “Anomie”
08. Wolfheart – “Tyhjyys”
09. Wormwood – “Ghostlands – Wounds from a Bleeding Earth”
10. Soen – “Lykaia”
11. Bathsheba – “Servus”
12. Immolation – “Atonement”
13. Novembers Doom – “Hamartia”
14. Mors Principium Est – “Embers of a Dying World”
15. Heretoir – “The Circle”
16. The Ominous Circle – “Appalling Ascension”
17. Below the Sun – “Alien World”
18. Gloson – “Grimen”
19. Mastodon – “Emperor of Sand”
20. Pain of Salvation – “In the Passing Light of Day”
21. Dopelord – “Children of the Haze”
22. Serenity in Murder – “The Eclipse”
23. Memoriam – “For the Fallen”
24. Frailty – “Ways of the Dead”
25. Aversions Crown – “Xenocide”
26. God Dethroned – “The World Ablaze”
27. Au Champ des Morts – “Dans la joie”
28. Netra – “Ingrats”
29. The Great Old Ones – “EOD: A Tale of Dark Legacy”
30. Below – “Upon a Pale Horse”
31. Ulver – “The Assassination of Julius Caesar”
32. Body Count – “Bloodlust”
33. Loss – “Horizonless”
34. Noumena – “Myrrys”
35. In Reverence – “The Selected Breed”
36. Lorna Shore – “Flesh Coffin”
37. Igorrr – “Savage Sinusoid”
38. While She Sleeps – “You Are We”
39. Elder – “Reflections of a Floating World”
40. King Woman – “Created in the Image of Suffering”
41. Avatarium – “Hurricanes and Halos”
42. Zeal & Ardor – “Devil Is Fine”
43. The Doomsday Kingdom – “The Doomsday Kingdom”
44. Red Moon Architect – “Return of the Black Butterflies”
45. Altar of Betelgeuze – “Among the Ruins”
Yılın ikinci yarısında en çok beklediğim albümler:
Paradise Lost – “Medusa”
Leprous – “Malina”
Septicflesh – “Codex Omega”
Moonspell – “1755″
Chelsea Wolfe – “Hiss Spun”
Hallatar – “No Stars Upon the Bridge”
Sun of the Sleepless – “To the Elements”
Thy Art Is Murder – “Dear Desolation”
Wintersun – “The Forest Seasons”
Samael – “Hegemony”
The Lurking Fear – “Out of the Voiceless Grave”
Arch Enemy – “Will to Power”
Cradle of Filth – “Cryptoriana – The Seductiveness of Decay”
Dagoba – “Black Nova”
Ministry – “AmeriKKKant”
Beğenmeyen yallah Arabistan’a.
Yılın albümlerinden biri olması ve aşırı özgün ve sıra dışı yaklaşımı dolayısıyla Igorrr – Savage Sinusoid’i değişik kafaları sevenlere tavsiye ediyorum. Kritiği yakında gelecek, çok acayip bir şey. Diablo Swing Orchestra falan sevenler kesin baksın.
muhtemelen unuttuklarım olacaktır ama karışık olarak yazıyorum;
artificial brain – infrared horizon
john frum – a stirring in the noos
suffocation – … of the dark light
fit for an autopsy — the great collapse
pain of salvation – in the passing light of day
kreator – gods of violence
immolation – atonement
iron reagan – crossover ministry
listeye bak çok düz adammışım onu fark ettim sdfsdfj
body count – bloodlust
dying fetus – wrong one to fuck with
darkest hour – godless prophets & the migrant flora
mastodon – emperor of sand
soen – lykaia
hate – tremendum
pallbearer – heartless
cenotaph – perverse dehumanized dysfunctions
04.07.2017
@deatheist, sonuna ekleyecektim listenin ortasına gitmiş yawho
Karışık Sıralama
Mastodon – Emperor of Sand
Dying Fetus – Wrong One to Fuck With
Dodecahedron – Kwintessens
Pallbearer – Heartless
Power trip – Nightmare Logic
Ulver – The Assassination of Julius Ceaser
Soen – Lykaia
Iron Reagan – Crossover Ministry
Elder – Reflections of a Floating World
Terrifier – Weapons of Thrash Destruction
Kimsenin yazmadığı bir şeyi yazmayı deneyeyim.
Seven-Dark Scientific