# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
МОРОК – In the Dungeons of Mind
| 29.04.2017

Ukrayna’dan tek kişilik karanlık hüzün.

Oğuz Sel

Önümüzde çok açık bir gerçek var; İnternet olmasaydı, şu an dinlediğimiz birçok gruptan habersiz olacaktık. 20 yıla yakın bir süre önce takıldığım metal shop’taki abinin dediği bir şey vardı: “İnternet diye bir şey var, şimdi müziklerin internet üzerinden dinlenebileceği platformlar yapılıyor.

İleride kaset ve CD’ler tarih olacak!” Tabii ilk duyduğumda önce şaşırmış, sonra da içimden “Hadi oradan,” demiştim. Tarih beni, içimden söylediğim sözle rezil ederken, o abinin ta o zamanlar edindiği bilgi neticesinde kendisine bugün hayranlık duymamı sağladı. Sözü çok uzatmadan albüme geçmeliyim, yine tahmin edeceğiniz üzere aşırı dozda bilinmeyen gruplardan biri var karşınızda. Ukrayna’dan Морок ve albümü “In the Dungeons of Mind”.

Tek kişilik gruplar ordusu kurulsa, yaptığı müziğin heybeti sayesinde “Deliler” (Kimileri bu askerlere düşmanlık da der halk arasında.) kadrosundan ön sıralarda yer alabilecek Морок, gayet eski usûl black metalle iştigal ediyor.

Yer yer gaddar riflerle dinleyiciyi gaza getiren parçalara hayat veren ve grubun her şeyinden sorumlu olan Severoth kişisi, ilk bir iki parçadan sonra biraz daha ritüelistik, hani Morbid Angel’ın “Formulas Fatal to the Flesh”indeki gibi enteresan melodilerle donattığı şarkılarla zaman zaman ters köşe yapıyor.

Bununla da yetinmeyen Морок, biraz Xasthur, biraz da Forgotten Tomb esintili hüzünbaz notalarla albümünü şekillendiriyor.

Tansiyonun her zaman yüksek seyretmediği, seyrettiği anlarda da fena adrenalin pompalattığı “In the Dungeons of Mind”, tarama gitarlardan ziyade genellikle rif ve melodi üreten gitarlarla ilerleyen ve süper yaratıcı olmayan davullarla desteklenen bir yapım. Severoth kişisinin ses rengi ve tonu, yaptığı müziğe aşırı dozda uyum sağlıyor ve gitarların çiğliğini neredeyse bastırıyor.

Sound konusunda, türün gerektirdiği pisliği sonuna kadar kullanan albüm, enstrümanların detaylarını işitebilmeyi hedefleyen müzikseverleri ekolayzır ayarlarına doğru yönlendiriyor.

Black metal gibi başlayıp depresif black metal gibi biten “In the Dungeons of Mind”, denk gelip dinlediğim ve benzerlerine bu aralar pek rastlamadığım albümlerden. Yerin göğün teknik işlerle dolduğu son zamanlarda; avangart, post black ve atonal işlerden sıkılanların dinleyebilecekleri yapım, Морок’u bundan sonra da takip etmek için yeterli nedenlerden biri. İyi ki tek kişilik gruplar var ve iyi ki internet var.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.19/10, Toplam oy: 36)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Werewolf Promotion
Kadro
Severoth: Her şey
Şarkılar
1. У вирі часів
2. Tаємниці темряви
3. Tам, де ніч...
4. Крипти розуму
5. ...обертається на попіл
6. Cред вогких гілок
  Yorum alanı

“МОРОК – In the Dungeons of Mind” yazısına 9 yorum var

  1. deadhouse says:

    Dinlemeden 3 veren kompleksli zavallılar kim acaba. Bi bitmediler bir türlü.

    Ouz

    @deadhouse, Yorum alanı olmasa yaptıklarını bir şekilde anlayacağım da rahat rahat albüm hakkındaki düşüncelerini de yazabilirler aslında. Neyse, ben takılmıyorum artık pek bu bircilere. :)

  2. deadhouse says:

    Abi her kritiğini yazdığın albümü dinlemiyorum. Ama her kritiğini zevkle okuyorum. Çok samimi yazıyorsun.

    Ouz

    @deadhouse, Sağ ol deadhouse, her zaman süper olmasa da kendi çapımda bir şeyler karalıyorum işte. :)

  3. circleperspective says:

    Sitede sanırım Oğuz Sel Hate Club gibi bir gizli oluşum var. Adamın kritiği yayınlanır yayınlanmaz bir veren bir tayfa var nedense.

    Ahmet Saraçoğlu

    @circleperspective, yazardan bağımsız olarak her zaman olan bir durum, ama farklı kafalarda olan kişiler de her zaman olabilir tabii.

    Ouz

    @circleperspective, Ahah, yok ya Ahmet’in dediği gibi ben de pek öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Gruplar bence aşırı underground bulunuyor -ki aslında öyle değiller- ve ağırlıkla black metal yazdığım için farklı şeyler de bekleniyor olabilir. İşte 1 vermek yerine sorunu dillendirseler pek bir sevindirecekler beni.

  4. Peste Noire says:

    black medıl görünce direk düşük veren bir kitle var galiba…

    deadhouse

    @Peste Noire, Var. Ozan vardı eskiden o da genelde black metal albümleri yazıyordu. Onunda yazdığı albümler genelde 3-4 puan aralığındaydı. Hayır anlamadığım şu: Albümü, tarzı, kritiği vs. beğenmeyebilirsiniz, nefret edebilirsiniz ama anlaşılmaz şekilde albümlere 1 vermek nedir? İlginç gerçekten. Ben de power metal, gothic metal vs. tarzı müzikleri sevmiyorum. Ama kritik yayınlanınca 1 vermiyorum. Neyse.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.