# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ABBATH ve VADER da %100 Metal Fest: Headbangers’ Weekend’den ayrıldı, festival tek güne indi
01.02.2017

Duyuru.

Vera Müzik’ten açıklama:

Arkadaşlar size bir süredir bilgi veremememizin sebebi, mevcut kadroda bulunan grupların Sodom’un iptalinden sonra bizi uzun bir süre bekletmeleridir.

Bu geçen sürede Vader’ın ve Abbath’ın da festivale katılmak istemediğini bizlere belirtmesi nedeniyle organizasyon olarak festivalin ilk gününü tamamen iptal edip festivali tek gün olarak 5 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirme kararı aldık.

Festivalde Eluveitie, Kalmah, Furtherial, Hellsodomy, Sabhankra, Yaşru, Khepra, Mithra ve Azooma grupları sahne alacak.
Her iki gün için satın alınmış tek günlük biletler 5 Mart 2017 tarihi için aynen geçerlidir.

Kombine bilet sahipleri de 5 Mart’taki festivale katılabilecekleri gibi, ek olarak eğer isterlerse 9 ve 10 Şubat’ta İzmir ve İstanbul’da gerçekleşecek Tarja Turunen konserlerine de ellerindeki biletlerle katılabilirler.

İsteyenler, bilet iadelerini 10 Şubat 2017 tarihine kadar bileti satın aldıkları noktayla iletişime geçerek yapabilirler.

***

Önceki açıklama da şu şekildeydi.

Duyuru:

Ülkemizin içinde bulunduğu bu güç şartlarda bile %100 Metal Fest Headbangers’ Weekend’i mevcut gruplarımızla, sağlıklı bir şekilde yapabileceğimizi hem yurt içine hem de yurt dışına göstermeyi kendi adımıza bir görev, misyon olarak kabul ederek bu işe inatla devam ediyorduk. Bu etkinliğin varlığı Şubat ayında Tarja Turunen’in İstanbul ve İzmir’de sahne alacak olmasının önünü açtığı gibi diğer etkinlikler için görüştüğümüz bir çok sanatçı için de güçlü bir örnek teşkil ediyordu.

Bildiğiniz gibi geçen sene de ilk önce Blind Guardian ile başlayan ve ardından Insomnium ve Paradise Lost’un festival performanslarını iptal etmeleri ile devam eden süreçte de, önce iki günlük festivali tek güne indirerek, sonrasında iptal olan grupların yerine yenilerini ekleyerek ve aynı zamanda her iptal ve değişiklikte istisnasız tüm biletleri iadeye açarak bu festivali asıl tarihi olan 27 Ağustos 2016’da gerçekleştirmek için her türlü yolu denedik.

Fakat 15 Temmuz’un ardından Testament’ın da iptali ile bu festivali asıl tarihinde yapamayacağımızı anladığımızda son kadroda yer alan grupların büyük çoğunluğuna uyan bir tarihe festivali erteleme kararını verdik. Çünkü bu kadronun içinde bizim bu festivali gerçekleştirmeye inat ettiğimiz gibi İstanbul’da çalmaya ve yanımızda olmaya inat eden gruplar bulunuyordu.

Bu yönde hareket ile 4-5 Mart 2017 tarihleri için festivali tekrar açıkladık. Şuna emin olabilirsiniz: bu festival için yüzden fazla grup ile çeşitli yazışmalar yapıldı. Konfirme olduktan sonra açıklayamadan iptal eden gruplarımız oldu. Tüm gruplar darbe süreci ve ardından OHAL süreci hakkında bilgilendirilerek konfirme edildi. Konfirme eden tüm gruplar da İstanbul’da sahne almak için ve bizimle olmak için oldukça arzuluydular.

Burada konserini iptal eden hiçbir sanatçıyı suçlamak istemiyoruz. Aynı şekilde hiçbir sanatçı veya ajans da bizi suçlayamaz. Biz söz verdiğimiz şekilde yükümlülüklerimizi yerine her zaman getirdik, bundan sonrasında da getirme gayreti içinde olacağız. Bu festivalde yaşanan tüm iptallerde hiçbir grup depozitosu gönderilmediği veya uçak biletlerinin zamanında alınmadığı için iptal olmamıştır. Blind Guardian (ailevi sebepler) hariç, diğer tüm iptallerin nedeni ülkemizin içinde bulunduğu durumdur.

Sodom konusuna gelirsek; biz ajans ile iletişim hâlindeyiz. Bu iptal kararını geri çevirmek için de gerekli görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Eğer Sodom’u bu kararından döndüremezsek, doğal olarak tüm diğer sanatçıların fikirlerini alacağız ve buna göre gerekli değerlendirmeleri yapıp festivalin devam edip edemeyeceği hakkında kararımızı sizlerle paylaşacağız. Festival devam edecek bile olsa, mevcut satılan tüm biletler yeniden iadeye açılacaktır.

Saygılarımızla,

Vera Müzik

  Yorum alanı

“ABBATH ve VADER da %100 Metal Fest: Headbangers’ Weekend’den ayrıldı, festival tek güne indi” yazısına 35 yorum var

  1. deadhouse says:

    Daha önce de yazmıştım. Sanatçı dediğin sıcak savaşın tam ortasında bile konser vermelidir. Şahsi fikrim. Başkasına göre saçmalık olarak görünebilir ama öyle. Ama pek tabii çoğu metal grubu artık ”sanatçı” görünme çabasında değil, zerre değil. Hadi sıcak savaş radikal gibi göründü diyelim. Ayda 3-4 bomba bile patlasa Türkiye sıcak savaşın olduğu bir yer değil. Bu kadar mı korkaksınız bilmiyorum ki. Gidin Londra’da konser vermeye devam edin pek sevgili Metal Müzik grupları. Sizin o olmayan Heavy Metal ruhunuza sokayım.

    killyourselfchuck

    @deadhouse, en yakın arkadaşımın söylediğine göre Dave Mustaine geçen yaz geldiğinde ”Türkiye’ ye gelmeye korkan tüm gruplar birer korkaktır” şeklinde bir cümle söylemiş. Hatta Atatürk Havalimanı’ n da ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu yerde fotoğraf bile çektirip ‘R.I.P” yazarak Instagram ve benzeri sosyal paylaşım ağlarında paylaşmış. Diğer gruplarda keşke bunu yapabilse. Bunu yapmak cesur olmayı veya korkusuz olmayı gerektiren bir şey değil. Bu Metal ruhunun yapması gereken bir şey. Gerçekten çok üzücü. Umarım bu sene ki sadece Metal müzik değil tüm tarzda ki müzik festivalleri iptal edilmez. Ülkemizin bulunduğu bu karışık ve kötü dönemde gerçekten müziğe ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum…

    deadhouse

    @killyourselfchuck, Çok doğru söylemiş. Suriye’de konser veren müzisyenler var. Savaşın tam ortasında. Bırak metal ruhunu, genel müziğin de bir amacı bu olmalı bence. Korkup sinmek, hiçbir şey yapmamak en kötüsü.

    Nox

    @deadhouse, Bu konuda ben de seninle benzer görüşlerimi daha önce paylaşmıştım +1.

    En kötü ihtimallerin gerçekleştiğini varsayalım. Olan yine seyirciye olur. Sen 2 saniyede sahne arkasına geçip canını kurtarırsın.

    Tamam şimdiki durum biraz daha ekstrem fakat pop müzik ikonlarının gelip çatır çatır konserlerini verdikleri zamanlarda dahi bizim sözde “sert” metalciler üç buçuk atıp iptal ettiler konserlerini. Metalin Manowarvari sahteliğine bu kadar yakından tanıklık etmek üzücü oluyor.

    Bu organizatörlere de sabır diliyorum. Yazık ya adamlara. Bu saatten sonra konser gerçekleşse bile bu gruplarla anlaştıkları vakit dolar atıyorum 2.5 lirayken bugün 4 lira oldu.

    Yazık yani. Organizatöre, dinleyiciye, ülkeye, millete yazık.

    deadhouse

    @Nox, Bu tür korkularla yaşarsak bence devlet süresiz ohal kararı alıp sonsuza dek hiçbir toplu organizasyona, konsere, gösteriye, hiçbir şeye izin vermemeli. Korkunun sonucu budur. Konsere gidersek bomba patlarsa ne olur. Tamam o zaman evimizde oturalım. Hatta hiç dışarı çıkmayalım. Böyle demek istemediğini biliyorum. Sana yönelik söylemiyorum zaten bunları. Patlama olursa ne olur endişesiyle paranoyaklaşanlara sitemim.

    Boba Fett

    @deadhouse, Biraz sert bir yorum olmuş bence, insanlar tabi ki hayatını düşünecek ama biraz da taşak olacak. Git Afganistan’da ya da arkanda savaş varken konser ver demiyoruz. Metal ruhu, müziği ruhu gibi şeyleri geçiyorum yok katliam, öldü, silah, sertiz uhu diye müzik yapıp ama bomba diye korkuyorsan sanırım o müziği yapmaman lazım. Beni o zamanlarda en çok sıkan olaylardan birisi buydu, bir de yabancı bir hatun güya protest, özgürlükçü zart zurt takılıp İzmir’de savaş varmış gibi konserini iptal etmişti, ona da kıl olmuştum.

  2. kalmahfanboy says:

    Bence Vader zaten headliner olabilecek büyüklükte bir grup. Onu headliner çekip alta da 1-2 grup atılsa tertemiz olur bence.

  3. Ş. Yıldırım says:

    Terör saldırıları oluyor diye konserden kaçıp vurdulu kırdılı savaş müziği yapmaya devam et bakalım Sodom. Az buçuk yazı bilgimle sırf sitede bulunsun diye kritiğini bile yazmışken ben şimdi seni nasıl dinleyeceğim eskisi gibi?
    Bir de; biz konsere tek gelmiyoruz kocaman ekip var hepsinin güvenliğini riske atamayız filan diye bi beyanat olmaz umarım, iyice soğurum yoksa.

    deadhouse

    @Ş. Yıldırım, Hay ağzına sağlık. Bu metal grupları çok kolpa. Çoğu grup gözümden düştü. Samimiyetsizmiş demek ki çoğu. 2. dünya savaşını öven ama sokak kavgasında kaçan grup üyeleri olan NSBM grupları geldi aklıma. Onların da çoğu öyle.

  4. Nordic Lord says:

    Aynen VADER Headliner olur. Bu arada buna ihtiyacımız var. Tabi organizasyonun güvenlik açısından yapacakları nelerdir buda soru işaretleri çıkartıyor. Güvenlik had safhada olması gerek özellikle giriş çıkışlar ve konser öncesi alanın taramaları. Ne olacağı belli olmuyor

  5. Küçük Zenci says:

    Valla ben sizlerle taban tabana zıt düşünüyorum. Her gün bombaların patladığı, adım adım diktatörlüğe giden boktan bir ortadoğu ülkesiyiz. Şu halimle bile kaçıp gitmenin planlarını yapıyorum, bir de Sodom üyelerinin yerinde olsam Türkiye’nin 100 km çevresine yaklaşmam. Olayın Heavy Metalle samimiyetle falan alakası yok bence. Hadi benim canım patlıcan e benimde karım, çoluğum çocuğum, anam babam, hatta yanımda çalışan onlarca ekip üyesi, malzemeci vs. var. Hiç de gözümden falan düşmedi Sodom. Gayet takır takır dinlemeye devam edicem aslanım benim. Ben olsam bende uğramam böyle bir ülkeye.

    Mesele o gelmedi, bu gelmedi, beriki iptal, ötekisi caydı değil. Biz ne hale geldik içler acısı olan şey bu. Bununla mücadele edilmedi. Bende tabiki isterim gelmelerini ama adamlarında kendi hayat hakları var neticede. Mesele o değil neden böyle cehennem gibi bir yer oldu burası buna kafa yorun siz.

    Kaan

    @Küçük Zenci, her cümlene katılıyorum. Özgür hissedemediğin ülkede, konserde nasıl eğleneceksin, artık metal tişörtü giyemez olduk.

  6. P L A G U E says:

    Savaş temalı müzik yaptılar yada yapıyorlar diye boku bokuna ölsünler mi aq? Bu mudur???

    Korkaklıksa bırakın korkaklik yapsinlar, sonuna kadar haklı adamlar. Dimebsg sahnede pisi pisine gitti aq hala bazı parçalarda ağlıcak gibi oluyorum. Ben olsam bende gelmem aq ne işim var lan böle bok çukurunda???

    deadhouse

    @P L A G U E, O zaman çiçekli böcekli müzik yapmalılar. Ya da GNR gibi don’t cry, november rain gibi aşk parçaları yapsınlar. Aksi halde samimiyetsiz damgası yerler. Öyleyse böyle maalesef. Hem sadece Türkiye’de mi patlıyor bombalar. Paris’te konseri basıp onlarca insanı öldürdüler. Tamam o zaman konserler yasaklansın tüm dünya’da.

    P L A G U E

    @deadhouse, grupları müzik temalarına göre yargılarsak eğer zıçtık. Sodom un frontmaninin ‘ongel tom angelripper’ denen yan projesi var. Alkol temali thrash metal. Tamam sodom gaddar, savas temalı ama adamın keyif adamı oldugu yan projesinden belli. Tabiki sadece turkiye degil sadece patlamalar ama su anki ortam malum. Adam nutter tools yazip bara daliyor, leave me alone yazip kayboluyor. Ortam bu maalesef. Yasak konusu ise sacma. Konserler tabiki olacak ama gelmeyenede saygi duymak lazim. Ben direk empati kuruyorum ve adamları haklı buluyorum olay bu kadar basit. Ben grup kursam baya les bi muzuk yapardim, ama oyle muzik yapiyorum diyede gidip sacma sapan bok cukurlarinda konser vermem. Kendim yapmam dedigim seyi sodom un yada x grubun yapmasini beklemem.

    deadhouse

    @P L A G U E, eyvallah. Ama madem durum bu diyorsun. Ben de müzisyenlerden şunu beklemeye hakkım var. Desinler ki ” abi bakmayın siz bize savaştan, ölümden, dehşetten bahsediyoruz ama hepimiz efendi aile babalarıyız, kendi halimizde adamlarız ne yapalım ekmek parası işte”

    bunu desinler samimiyetsiz olmazlar. Ben adamlara savaşa katılsınlar, dünyayı kurtarsınlar demiyorum. Metal müzik niçin var? Gidip thrash metal yapıyorsun. Savaş temasının en çok işlendiği müziklerden birini yapıyorsun. Gelip İstanbul’a konser versen ne olur? Bu zor günlerde yanınızdayız deseler ne olur? Çok mu şey istiyoruz bilmiyorum ki. Git albüm yap kasedini dinleyelim olsun bitsin oh ne güzel. Müthiş bir müzisyen/dinleyici etkileşimi.

    P L A G U E

    @deadhouse, o zaman darkthrone dinlememek lazim??? nerde konser?? Sende haksız değilsin ama ucunda boku bokuna ölmek var, risk var maalesef böyle bi memleket olduk. Gelene hosgeldin, gelmeye korkana eyw demek lazim. Tabi bu benim dusuncem. Sonuc olarak kizanda kizmayanda gelende gelmeyende kendi açılarından haklı…

    zikisken

    @deadhouse, Dostum, kızma, darılma, sana şahsi bir karşılık olarak yazmayacağım şu an yazdığım şeyi; ama senin şahsında genel olarak senin gibi düşünen insanlara bir şeyler söylemek istiyorum.

    Yani bu nasıl bir mantıktır ki, adamlar sadece savaş hakkında sözler yazıyorlar diye gelip senin, benim yeri geldiğinde bakkala gitmek için dışarıya çıkmaya korktuğumuz bir ülkede, üstelik de kalabalık toplulukların bulunacağı bir yere, yaptıkları müzikten dolayı tüm insan topluluğunun %99′undan daha fazla hedef olmaya açık insanlar olmalarına rağmen (sataniz la bunlar!) gelip konser versin.

    Birincisi; bu adamlar savaşın iğrençliğine vurgu yapmak için savaşla alakalı sözler yazan adamlar. “Hadi elimize AK-47 alıp sağa sola sıkalım!” kafasında adamlar olduklarından yazmıyorlar yani o sözleri. Velev ki o kafadalar; o kafada olan bir adam zaten klasik asker mantığıyla kendini açık hedef haline getirmekten asıl kaçması gereken adam. Bu gereksiz goygoy kısmı işin.

    İkincisi; sadece müzisyenlerin sözlerinden, şarkı isimlerinden vs. yola çıkacaksak o zaman Cannibal Corpse’a da niye bıçakla insan sikmiyorlar (Fucked With A Knife), Dying Fetus’a niye anamızı öldürmeyip, köpeğimize tecavüz etmiyorlar (Kill Your Mother/Rape Your Dog), Jig-Ai’ye neden taşaklarımızı havanda dövmüyorlar (Extruding Testicles Through Garlic Press) diye falan da sayıp sövelim. Ne kadar saçma geliyor değil mi? Bu yazdıklarım ne kadar garipse, savaş hakkında sözler yazan bir adamdan/topluluktan, dışarıdan bakıldığında gayet savaşın içinde gibi gözüken bir ülkeye gelmelerini beklemek de bir o kadar garip.

    Üçüncüsü, -bu söyleyeceğim tartışmaya oldukça açıktır, % 100 haklılık iddia etmiyorum- bu müziği yapan ve dinleyen insanların büyük bir çoğunluğu (istisnalar kaideyi bozmaz) az çok kafası çalışan, hatta biraz daha zorlarsak ortalama üstü kültürel birikime sahip insanlar. Bunu büyük bir kısmımız gözlemlemiştir diye düşünüyorum. Aklı başında bir insanın da, “çoğunlukla” sadece görsel bir şovdan ibaret olan “sert adam” imajını korumak için kendi hayatını riske etmek isteyeceğini sanmıyorum.

    Dördüncüsü ise samimiyet meselesi. Yani bu samimiyet sikini de hiç anlayamadım şu müzik bağlamında. Tabi ki müzik gibi bir sanat dalında, ki ister istemez doğası gereği az çok hissiyatlara hitap eden bir şey, dinleyen kişi duyduğundan gelen hissiyat doğrultusunda “dinleten” ile psikolojik olarak bir bağ kuruyor, bir yakınlık duyuyor. Fakat -oldukça subjektif görüşümdür- bu müziği oluşturanın samimi olması gerektiği/olduğu düşüncesi sadece bu bağdan kaynaklanıyor. Diğer yandan müziğini dinlediğimiz insanların neredeyse hiçbiri, bırakın yakını, uzaktan bile tanıdığımız insanlar değil. Kişilikleri hakkında 3-5 röportajda söyledikleri dışında bir fikir oluşturmamız bile mümkün değil hatta. Ama durum ne, adam savaş hakkında/karşıtı sözlerle yolunu çizdiği için kafamızda “sert adam” imajının yanında bir de “aktivist adam” imajı çiziliyor. “Sanatçı savaşın ortasında bile sanatını icra etmeli”, “Suriye’de bile konser verenler var” gibi tepkilerin nedeni de biraz bundan dolayı açıkçası. O konseri veren, o sanatı savaşta bile icra eden insanın o “aktivist” tavrı göstermiş olması herkesin aynı şeyi yapmasını gerektirmiyor. Yapmayan da samimiyetinden -yine bence- hiçbir şey kaybetmiyor. Sosyal meseleler ile ilgili lirik yazıyor olması da bu noktada samimiyet ölçmek için (ne demekse) doğrudan formüle girecek bir parametre değil. İdeoloji/fikir sahibi olmak ile aktivist olmak arasındaki fark da zaten tam olarak bundan kaynaklanıyor. Aynı fikre sahip iki insandan biri pasif bir şekilde, sadece düşüncede kalacak şekilde bir şeyi dillendiriyor diye ona samimiyetsiz damgası yapıştırmak oldukça adaletsiz bir yaklaşım bence. Korkak denilmesini anlayabilirim, ama samimiyetsiz demenin doğru olmadığını düşünüyorum.

    Biraz aşağıda başka bir arkadaş haklı olarak “ulan bombalar 2 senedir patlıyor, şimdi mi geldi aklınıza” diye bir serzenişte bulunmuş, buna hak verebilirim. Ama lütfen “Siz nasıl sert adamsınız, sert adam ölümden korkar mı? Hiç samimi değilsiniz!” gibi oldukça adolesan tepkileri vermeden önce sadece 5-10 saniye empati kurun.

    Destanıma son verirken, yıllar yıllar sonra sitedeki sadece ikinci yorumumu yazmanın verdiği gururla, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim.

    deadhouse

    @zikisken, Teşekkür ederim yorumun için. Güzel bir yazı olmuş.

  7. Thingol says:

    Ben müzisyen olsam ben de gelmezdim.suriyede konser vermek de marifet değil bence.iranda metal müzik yaptığı için idam edilecek insanlar vardı onlara ne oldu?farklı görüşlere sabrı olmayan vatandaşlarla dolu ülkelere metal kültürü fazla bile.sodom gelse ve saldırıya uğrasa bu tür konserler ilerde devam eder mi sanıyorsunuz?böyle bir olay olduktan sonra “sodom vokalisti öldürüldü” gibi bir haber okumaktansa gelmemelerine saygı duyarım.
    Ayrıca bu gruplar savaş ortasında niye konser vermiyor demekle bu gruplar niye bizler için canlarını tehlikeye atmıyor demek aynı şey.
    O zaman ben de bu grubun bir savaş karşıtı eylem yapmasını bekleyeyim,aynı şey.

  8. Furkan says:

    Konsere ister gelirler ister gelmezler sebebi korku yada sadece tedbir olabilir. Kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz. Ancak savaş temalı müzik yapan bir grubun samimiyetinin sorgulanması da dalga geçilmesi de gayet normal bu durumda. Özellikle Steven Wilson gibi naif insanlar da buraya gelip korkmadan konser verebiliyorken.

  9. Konser iptal eden gruplardan aralarında çok sevdiğim bir iki grup var ve bu gruplara duyduğum saygı inanılmaz düştü. Hayır buraya gelmek istemeyebilirler, bende şahsen bu ülkede barınmak istemiyorum. AMA ülkede yaklaşık 2 senedir, düzenli aralıklarla bomba patlıyor, siz ne aptal insanlarsınız ki ilk önce “geliyoruz!1!” diye milleti gaza getirip iptal ediyorsunuz? Hiç yeni bir olay değil millet bu bombalara -ne yazık ki- alışmış durumda. Madem gelmeyeceksiniz duyurmayın amınakoyim. Kimseye madara da olmayın, korkak damgası da yemeyin. Bu sebeplerden iptal eden grupların konserine gideceğini sanmıyorum. Evet canım bombalar durunca gelin evet.

  10. M says:

    Terör olayları olmadan önce de bir çok grup gelmekten vazgeçiyordu. Festivaller kaç defa iptal edildi ben sayamadım bile. Kabul edelim acınası bir ülkede yaşıyoruz.

  11. P L A G U E says:

    :):):)

  12. Sinan Ceylan says:

    Bu gibi durumlarda benim aklıma hep Gezi Direnişinde Davide Martello adlı piyanistin direnişe katılıp piyano çalması geliyor.
    Şu videodan anlaşılacağı üzere, ( https://www.youtube.com/watch?v=LXY5vXHMjao ) kendisi de gayet açık hedef haline gelmiş, halkın içine girmiş piyano çalıyor. Ha belki o kadar kamera etrafına toplanmışken kafasına gaz fişeği yeme ihtimali oldukça düşük olabilir ama mazeret olmamalı gibime geliyor.

    @zikisken ve @P L A G U E da kendi açılarından haklılar bir bakıma. Bilemiyorum, buradan sallamak bize kolay gibi de görünebilir.

    …Ama stüdyodan hümanizma kasıp albüm çıkarmak iyiyken, laf aksiyona gelince geri vites yapmak da pembe götlülüktür. Madem biz de onlara pekala, stüdyodan sallamayın diyebiliriz.

  13. deadhouse says:

    Abbath en uyuz olduğum tiplerden biri. Bu hareketiyle ona olan antipatimi daha da pekiştirdi.

  14. dice says:

    muzik yapan cogu insanın metal gelissin, onemli bir sanat eseri vereyim vs gibi dusuncelerden uzak bir sekilde, ekmek paramı kazanayım diye dusundugunu dusunuyorum. dunyanın en normal seyi bence.

    yıllardır turkiye’de bir cok onemli, iyi oldugunu dusundugum grupları (testament,iron maiden,opeth,amon amarth,megadeth,annihilator,the haunted,mastodon vs vs) izleyebildim. hepsinde de epey kalabalık bir kitle tarafından izlendiler. ( annihilator haric,heralde onda 100 kisi filan vardı:) maddi ve manevi olarak uzgun ayrılan bir grup oldugunu dusunmuyorum. fakat maddi manevi getirisi olan bu durumu, dunyanın her noktasında bulabilecekleri icin, kendilerini tehlikede hissettikleri bir yere gelmemek istemeleri de cok normal bence.

    yaptıkları muziklerle, sozlerle de bu durum arasında en ufak bir alaka kurduklarını da sanmıyorum.

    mysh

    @dice, “muzik yapan cogu insanın metal gelissin, onemli bir sanat eseri vereyim vs gibi dusuncelerden uzak bir sekilde, ekmek paramı kazanayım diye dusundugunu dusunuyorum.”
    Düşüncene saygı duyuyorum fakat bu dünya görüşü ile müzik yapan adama ne yazık. Yapmasa keske yani

    dice

    @mysh, yanlıs anlasılmasın ben seninle aynı fikirdeyim, ama grupların cogunun boyle oldugunu dusunuyorum. sporda da aynı sekilde mesela, takımları icin kalpten oynayan oyuncular oldugu gercegi bi yana, buyuk kısmı sadece paraya bakıyodur.

    deadhouse

    @dice, İnşaat işinde daha fazla para var. Onları duvar ustası olmayı öneriyorum.

    dice

    @deadhouse, yetenekleri varsa neden olmasın :)

  15. Ouz says:

    Ben bu ülkede hâlâ metal dinleyebiliyor olmama şükrediyorum artık, konseri filan geçtim. Ülke çok başka bir boyuta geçiyor ve belki geçti bile.

  16. magot says:

    Yakında dinlediğimize de karışıcaklar nasılsa hazır olun

  17. özgür says:

    Bugün biletimi satın aldığım yere geri vermek istedim. Kasada para olmadığı için ve organizasyon şirketi para yollamadığı için bugün itibariyle bileti alamayacağını söyledi. Belki çarşamba günü olabilir dedi.

    Bu kadar mı kötü durum :/

  18. Boba Fett says:

    4 yıl geçmiş, yorumlar aşırı komik geliyor gerçekten. Neymiş baskı varmış, metal müzik olmazmış, eğlenemezmiş falan yahu Kanada’da ben de yaparım o müziği, yazılanlara bakınca gerçekten pes dedirtiyor. Deadhouse tam olarak katılmasam da söylediği şeyler doğru, Thrash Metal, Black Metal, Death Metal, asiyiz, yıkarız, yakarız, genciz, isyankarız deyip o zaman konser vermiyorsan iki yüzlüsün demektir. Dave reis tekrar adamlığını kanıtladı, bu adam müziği para için de yapsa sikko reklamlar da yapsa gerçek metal ruhuna sahip.

    O yıllarda buradaki kitlenin beğenmeyeceğini düşündüğüm, bu ne karı gibi mıy mıy diyeceğini düşündüğüm İzlanda’lı grup Sigur Ros’ta konserini verdi. Metalci ruhu, testesteron zart zurt derken bence bunları da unutmayın pasifagresif.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.