# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 16,744 yorum var

  1. B for Beytullah says:

    Yazdan nefret ediyorum amk. Sikeyim sicak havayi. Para yok ki klima alip aksama kadar altinda yatayim.

    BK

    @B for Beytullah, Hocam klima olsa neye yarıyor ki zaten elektrik faturası götüme girecek korkusundan yıllardır mecbur kalmadıkça çalıştırmıyorum

    deadhouse

    @BK, Bende klima var ama hiç çalıştırmıyorum. Hasta ediyor, vantilatör de hasta ediyor. Sıcakta eriye eriye yaşıyorum aylarca. Güneş artık etki etmiyor. Yüzümde kollarımda bşr bir tabaka oluşmuş, 70 yıl yıkanmayan adam gibi o tabaka güneşin zararlı etkilerinden koruyor beni. Hatırlarım çocukken 40-50 derece sıcakta saatlerce top oynardık sokakta. Hulk gibi eve gelince 5 kilo veriyorduk. Salçalı ekmek, domates ve suyla karnımızı doyurur sonra yine sokağa çıkardık. Ahh ahh :(

    BK

    @deadhouse, ahah hocam sen bağışıklık kazanmışsın artık, yüzyılın en sıcak yazı bile ırgalamaz seni. Benim vücudum sebebini bilmediğim bir şekilde sürekli fırın gibi çalıştığından yazlar gerçekten çekilmez oluyor. Hadi kışın çözümü var; kombiyi arttır, daha kalın giyin falan ama yazın havanın azıcık daha serin olması için Lucifer’e dua etmekten başka bir şey yapamıyorum. Ayrıca bu yaz öncekilerden çok daha sıcak geçecek sanırım. Daha haziran başından böyleyse temmuzda ağustosta sonumuz hayrolsun.

    deadhouse

    @BK, Bağışıklık kazanmadım da diğer insanlara göre daha az rahatsız oluyorum diyelim. Bu dünyaya çocuk getiren kişiyi vicdanen zor zamanlar bekliyor. Çünkü 2050′lerde bazı bölgelerde havaların 50 ila 70 derece arasında olacağı söyleniyor.

    B for Beytullah

    @BK, Uzdun bro :( bende olsa muhtemelen durum cok farkli olmazdi gerci :/ belə vəziyyət içine soxum!

    Electroviolence

    @BK, a sınıfı 12000btu’luk bir klimanın ortalama elektrik tüketimi saatte 1kwh dersek( ki bundan daha az tüketir, çünkü çoğu marka tam güç tüketim değerini 1,08kwh olarak vermiş, bu gücü de ilk çalıştırma anında odayı istenen değere hızlı bir şekilde ulaştırmak için harcar ve istenen değere gelindiğinde sıcaklık değerini korumak için daha az enerji tüketecektir), ve klimanızı tüm gün çalıştırdığınızda; aboneliğiniz tek zamanlı tarife üzerindense günlük 35,39tl, aboneliğiniz üç zamanlı tarife üzerindense 52,3tl faturaniza yansır.

    BK

    @Electroviolence, İyi güzel de yaptığınız hesapta bile her gün klima çalıştırılması dahilinde ay sonu faturada 1000 tlye yakın bir fiyat artışı oluyor gene. Ki siz daha en iyi durumdan; a sınıfı, 12000btu’luk bir klimadan hesap yaptınız. Maalesef cidden klimalar bu elektrik faturaları yüzünden kullanılmayacak halde. Klimanın kendisine verdiğim bir para kadar da sırf elektriğine verdim şu ana kadar muhtemelen. Daha iyimser bir hesap yapıp günlük kullanım süresini kıssak, mesela günde 15 saate düşürsek, gene 15kwh X 139 kuruştan günde 20 lira 85 kuruş civarı bir şeye gelir. 30 ile çarpsak aylık 620 tl civarı bir ücret artışı oluyor. En minimalist yaklaşımda bile kol gibi fatura giriyor yani.

    Ahmet Saraçoğlu

    @B for Beytullah, Antalya’da klimasız yaşanamadığı için başka çare kalmıyor. Gerçekten mümkün değil klimasız evde yaşamak. Hatta oda sayısı kadar klima gerekiyor genelde. Bugün gölgede böyleydi.

    https://i.hizliresim.com/hrqyv9l.jpeg

    Cryosleep

    @Ahmet Saraçoğlu, Antalya’da ki aile evinde benim odamda ve salonda birer tane klima var, hatta annem bir ara kendi odalarına dahi klima taktırmayı düşünüyordu afgjhgkfk. Neyse ki iki klima ile bütün ev soğuyor genelde, bir de hiç kapatmıyoruz neredeyse (fatura kol gibi oluyor o ayrı tabi)

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, @Cryosleep, 2 sene klimasız evde yaşadım konyaaltında, eski bi arabam vardı onda da klima bozuktu. Öyle bir zulüm ki düşmanıma bile dilemem.

    eskiblackcilardan

    @B for Beytullah, 2 tane 5 litrelik su bidonunu buzluga koyup 1 gun beklettikten sonra odaya koy oda serinleyecektir.

    TAAKE

    @B for Beytullah, Yazın imkanınız varsa Kaş a gidin veya antalya burdur ıspartadaki yörük köylerini gezin,ben burdurdayım püfür püfür esiyor,burdur veya ıspartaya gelirseniz size keçi kızartma artı buz gibi ayranla karşılarız

  2. BK says:

    Bu haftam gerçekten çok yoğun ve stresli geçiyor. Pazar gününe sağ sağlim çıkmayı başarırsam sonraki 2 hafta komple boşum. Tüm günlerim alkolün dibine vurmak ve her gece asılmakla geçecek.

  3. berket says:

    Selamlar,

    Elimizdeki Judas Priest biletlerini tam olarak aldığımız fiyattan satmak istiyoruz. Kaçıncı dönem bileti olduklarından emin değilim, ama araştırınca üzerine fiyat eklemediğim anlaşılır diye umuyorum.

    2 tane golden circle bilet, tanesi 2000, bir tane de diamond circle bilet, 4550 tl

    Ahmet Saraçoğlu

    İlgilenen varsa buraya mail’ini yazsın, yayınlamadan yukarıdaki arkadaşa göndereyim, mail’den konuşun.

  4. eatthegun says:

    Vape kullanan ilgilenen var mı? 10 yıldır içtiğim sigarayı bıraktırdı sıfır nikotin boş duman döndürüyorum fena sardım bu aralar

    Yiğit

    @eatthegun, zamanında epey ilgiliydim. Yeni tip podları hiç sevmiyorum, eski mod+başlık tarzı hoşuma gidiyor. Kartuşu istediğim dirençte kendim sarıyordum falan. Bu tarz kaliteli aletlerle zevkli oluyor.

    Yalnız piyasadaki likitlerin %99′u ya sahte ya da merdiven altı. Bunları içmek cidden sakıncalı. Ya orijinalliğinden emin olacaksın ya da kendin yapacaksın. Ki o bile sakıncalı, piyasanın en bilindik vg pg markaları bile leş ortamlarda üretim yapıyor. Düzgün olan tek tük kimya firması var. Ben ne yazık ki Marlboro Touch’tan devam. Ama vape’e dönmeyi düşünüyorum.

    Hangi modeli kullanıyorsun bir de.

    eatthegun

    @Yiğit, Hahah hocam tam aksi zevklerimiz var bu konuda. Ben de coil sarmalı, devasa atomizerlı falan modelleri sevmediğim için pek el becerim de yoktur zaten direkt pod modlara sardım yeni nesil. Şu an uwell gk2 bir de x kullanıyorum. Eski tip modlar tabii kıyas edilemez kalem gibi pod modlarla çeşit, seçenek, aroma falan bambaşka bi dünya ama benim için nikotin almayayım, el alışkanlığı sürekli yanımda olsun, bir de aroma olsun yeter şeklinde olduğu için fazlasıyla işimi görüyor. Bir de fiyat boyutu var, şimdiye kadar tek bir forumdan alıyordum likit hariç tahmin etmişssindir neresi olduğunu ve son zamanlarda biraz da keyfi fiyatlandırmalardan sanırım çok arttı fiyatları o yüzden biraz da ekonomik oluyor açıkçası böyle küçük, pilsiz atomizersız modeller. Likitleri ben base ve aroma alıp kendim yapıyorum orjinallerin çakması çok oluyor zaten onlarda da dediğin gibi, yani vg pg markalarının fiyatlarına da bakarsak ben de en iyi ortamlarda üretildiklerini düşünmüyorum :D Ama son zamanlarda ilgim bayağı arttı o yüzden daha kaliteli likit ve cihazlara da geçmeyi düşünüyorum. Her türlü sigaradan daha iyi açıkçası. Sigaradan buna geçtiğimden beri nefesim açıldı, vücudum rahatladı.

    Yiğit

    @eatthegun, bende bir adet pod var ama zevk almıyorum. Orijinal likitler de var. Kartuşu tek tip ve çok pahalı açıkçası. İki kartuş parasına bir senelik tel ve pamuk alınır. İstediğim içim şekline göre özelleştirme de cabası. Açıkçası tek tip içim bir süre sonra bayıyor. Bende dört tane başlık vardı hepsi farklı içime uygun. Zamanında aliexpressten her türlü rba rta başlığı sudan ucuza alıyorduk. Şimdi podlar ve vozollar çıktı mertlik bozuldu.

    Sarım mevzusu aslında çok basit lise fizik bilgisi. Hocam bunlar gerçek hayatta nerede karşımıza çıkacak diyorduk, sigarayı bırakırken çıktı.

    eatthegun

    @Yiğit, Hahahah son cümleye yarıldım. Hocam dört farklı içim, çok daha iyi aromadan sonra falan poddan zevk almaman normal ya. Ben hiç tamamen değiştirmediğim için pod hala çok güzel geliyor. Önceden başlasaydım bu işe dediğin gibi sudan ucuz olduğu zamanlar büyük ihtimalle ben de böyle düşünürdüm. Vozol konusunda katılıyorum ama disposablelar suyunu çıkardı işin. Sigaradan o kadar nikotin almıyordum. Açıkçası dün bir arkadaştan 100 watt bi rta denedim, tel ve pamuk da çok masrafsız olunca bir düşündürmedi değil tekrardan. Yeni pod mod almayı düşünüyordum onun yerine farklı içim böyle bir şey alacağım sanırım ben de.

    eatthegun

    @Yiğit, Sevdiğin, tavsiye ettiğin model, parça, aroma, likit vs varsa öneri alabilirim bu arada hocam

    Yiğit

    @eatthegun, kanka zamanla çok yeni model çıktı. Ben açıkçası mtl içim seviyorum. Ne istediğini bilip ona göre araştırma yapmak lazım. Malum forumda her türlü cihaz için gerekli araştırmayı yapabilirsiniz.

    Melkor

    @eatthegun, Arada keyfine salt likitle pod mod cihaz kullanıyorum. Onun bile coil ve kartuş birleşik olanından aldım. Wattmış, sarımmış uğraşılcak iş değil gibi geliyor.
    Yalnız vapeler de şöyle saçma bir durum var. Likit, kartuş, coil cihazdan pahalıya geliyor.

    eatthegun

    @Melkor, Salt likit beni öldürüyor ya. Vozol almıştım geçenlerde merak edip yok yani yıllardır kullanmadığım tütün ürünü kalmadı ama yüksek mg salt likit canıma okudu resmen, bir arkadaşıma verdim içsin diye. Coil ve kartuş birleşik olanı güzel ama kartuş yeniden doldurulabilir değilse çok masraflı oluyor. Watt, sarım gibi işler tam meraklısına güzel gelen işler ben de o kadar olmasa da yine de biraz daha seçenekli bir model almayı düşünüyorum açıkçası çünkü baya zevkli iş bence, uğraşması değil de içmesi ahah. Likit coil ve kartuşun cihazdan pahalıya geldiğine katılıyorum bir kaç yüz liraya aldığım cihazlara şu an aynı paraya coil alıyorum, çok rahatsız edici olmaya başladığı için arayıp tarayıp yurtdışından çinden getiren bir yer buldum daha çok ve daha ucuza, orjinal değil büyük ihtimalle ama sorunsuz çalışırsa ondan devam edeceğim çünkü dediğin gibi küçücük cihaza devasa kaliteli cihazların masrafını yapmak istemiyorum :D Yurtdışında ne kadar rahatsa burada o kadar pain in the ass olabilen bi iş, her şeyde olduğu gibi, ama yine de iyi bir alternatif

    eskiblackcilardan

    @eatthegun, o likitleri Afganlar, Afrikalilar Bagcilar, Esenyurt gibi yerlerde uretiyorlar. Bence e sigara yerine normal sigaraya devam edin. En azindan icindekiler belli firma belli.

    Bu arada ben sigara icmiyorum ama icen arkadaslarim da bana bunlari soylediler.

    Vozollar da Cinden gelme hepsi sahte.

    Su an e-sigaranin zararlari bilinmiyor ama cigerleri sonen var.

  5. Raddor says:

    Her hafta Alman ya da Almancıyla tanışıyorum. Bazılarının müzik bilgisi iyi oluyor. Hatta koyu Rock’çısına da denk geliyorum ve her seferinde “Kreator, Sodom ve Destruction?” diye soruyorum. Daha biri bile sevmeyi geçtim, biliyorum demedi ya lan.

    Ard arda Kreator, Sodom, Destruction deyince çıkarıp masaya vurmuş gibi hissediyorum. Bir dahakine kafalarını sürtüp beyinlerinden kıvılcım çıkartarak Tapping the Vein dinletecem. Yetti artık!

    deadhouse

    @Raddor, O bir şey mi ben 20′li yaşlarında bir Alman’a (Almancı değil Alman) Goethe, Hegel, Heidegger, Kant, Nietzsche dedim, hiç fikrim yok dedi. Kant’ı tek biliyorum dedi.

    Dünya insanları bokun içinde yüzüyor.

    Starbucks, Esrar, Coca Cola, Hollywood, Taylor Swift, Yeşiller, New Age, cart curt yarrak marrak derken beyin kalmamış.

    Ulan ben Alman olsam gurur duyardım tarihimle, felsefemle, müziğimle.

    Ulusları, insanları beyinsizleştirmişler.

    Raddor

    @deadhouse, o çocuk da epey cahilmiş yav. Destruction’ın bilinmemesi normal de, insan en azından Nietzsche’yi bilir. Dark’ı da bilmiyorlar. Gelmiş geçmiş en iyi dizilerden birini yaptılar ama izlememişler.

    eskiblackcilardan

    @Raddor, devlet babasi issizlik maasini veriyor, okul bedava , saglik sektoru bedava , cocuk olursa cocuk parasi veriyor.

    Boyle birisi anarsist grup dinler mi? Nereden bilsin Kreatoru? Neden anarsist olsun? Neden mis gibi priril devletine karsi gelsin.

    Mis gibi arkasinda devlet babasi var, cebinde degerli Eurolari var, guclu pasaportu var istedigi yere girip cikiyor var da var. Ne bilsin Kreatoru?

    Scorpions bilir onlar UDO bilir onlar. Rock You Like a Hurrricine dinleyip keyif yaparlar.

    Raddor

    @eskiblackcilardan, Scorpions’u bilmeyen hiç çıkmadı hakikaten. Rammstein’ı bile sevmiyorlar, şarkı sözleri, işlenen konular extreme geliyormuş.

    eskiblackcilardan

    @Raddor, yumusak gotlu onlar. Kolay zamanlar zayif insanlari yaratir Avruplalilar cok rahata alisti. Hicbir seyin farkinda degiller. Heleki ot serbest olunca iyice kafa gitmis.

    Pkkya destek veren Isvecli kizlar var. Daga ciksa toplu tecavuze ugrayacak haberi yok.

    Gecenlerde bir video izledim Isvecte sari kafali birisini kara kuru gocmenler cevrelemis dovuyordu. Cocugun bildigin altin sarisi saclari vardi. Feminizm, ataerkillik diye diye Vikingler bile samar oglanina donmus.

    Bir tane de afgan gelmis afgan kadinla evli olmasina ragmen 2 tane de Isvecli kadinla takiliyor. 2 tane kuma getirmis. Karisi da ovunuyor 2 tane kumam geldi diye. Isvecli erkekler de yalniz yalniz takilsin ormanda.

    Hamasi destekleyem Lgbtililer bile var. Hamas gorse kafasini keser bunlar gelip Allah Loves Euality diye pankart aciyorlar.

    Avrupali neslin Dunyadan haberleri yok.

    Raddor

    @eskiblackcilardan, Metalciler olarak azınlıkta olmamız iyi aslında. Daha popüler olsaydı sıkıcı olurdu. Az kişinin kaldırabileceği sound ve sözlere sahip, kafaya balyoz gibi vuran bu müziği sevmiş küçük bir gruba ait olduğumuz için mutluyum.

  6. backbone says:

    Elden ring DLC’yi bekleyen var mi?

    Dysplasia

    @backbone, Ben ilk seferimi geçen gün bitirdim, daha ng+’a da girmedim. Birkaç kritik okuyayım, ikna oluram alırım.

    Melkor

    @Dysplasia, Dlc’ye giriceksen ng+ yapma. Fromsoft dlcleri normal oyundan 1-2 kat daha zor yapar. ng+ yaparsan biraz fazla uğraşırsın. Bu arada 30-40 saat civarı gameplayi olacak o yüzden al gitsin. Bu devirde elden ring’ten başka hangi oyuna para vericeksin allasen lsdfjl

    Dysplasia

    @Melkor, Öyleymiş ben de son anda internetten okuyunca öğrendim. Elden Beast’i kesip bıraktım, belki yeni bir son gelir diye.

    Parasını hakedecek muhtemelen de çok zor yaparlarsa uğraşmayabilirim gibi de geldi Malenia ve Elden Beast savaşlarından sonra. Sekiro oynamıştım bundan önce açıkçası onun bosslarında daha çok zorlansam da bu bosslar kadar sinir etmemişti.

    Yine de acaip iyi bir oyun tabii ki.

    Melkor

    @Dysplasia, Genel zorluğu haligtree ve farum azula ayarında olur diye tahmin ediliyor. Bu malenia’nın nerf yemiş hali bu arada. Benim gibi çıktığı gibi girenlere attığı dayağın haddi hesabı yok. Dlc’de ondan da sinir bosslar olacağı kesin. Dark souls’ları oynadın mı bilmiyorum da vücudun zehri aldı bir kere illa canın oynamak ister. Çünkü başka bir tatmin duygusu var. Benim de mesela sabır eşiğimi çok geliştirdi ahah.

    backbone

    @Melkor, o zehir bambaşka bir şey ya. Adamların oyunu farklı bi his veriyor. Playstation’ım olmadığı için demon souls ve bloodborne DLC’yi oynayamadım daha. Sony bu oyunları bilgisayara salcak gibi durmuyor hiç, gidip ikinci el konsol alıp oynayıp geri satsam mı diyorum bazen. Bloodborne ana oyunu Playstation Plus’ın bilgisayar üzerinden stream desteğiyle oynamıştım, çok iyiydi. Bu hizmet Türkiye’de yok diye biliyorum. Ama malesef DLC oynanmıyor bu yöntemle.

    Dysplasia

    @Melkor, O tatmin duygusunu biliyorum. Ben soulsları oynamadım, Sekiro’dan girmiştim direkt. Sekiro’nun dövüş mekaniği daha zevkli görünüyordu. Soulslardaki sürekli roll-hit sıkıcı açıkçası. Elden Ring’de de var o sıkıcılık ama yine de biraz daha çeşitlendirmişler. Bossta ölünce en yakın doğma noktasının da ebesinin nikahında olmaması gibi pratik güzellikleri var. Ayrıca aynı hantal kontrol şemasını daha eski bir oyunda oynayarak kanser olamam, o kadar da değil. Büyü seçmeye çalışırken tık tık basmak falan çok tatsız. Büyük veya uçan kaçan bosslarda kameranın saçmalaması, düşmanı görememek; input okunması gibi ıvır zıvırlar zaten zorluğun yarısını oluşturuyor. Cheeselerken falan da hiç vicdan azabı hissetmiyorum o yüzden ahah.
    Katanacı-büyücü bir karakterle oynamıştım ilk seferimde. Karakter açık dünyada çok daha avantajlı ama büyülerin boşa gitmesi, o çıtkırıldımlık, mana stresi derken boss dövüşleri gözümde büyüyor ahah. Kılıçlı-kalkanlı-faithli bir tankla daha zevkli olabilir belki, üşenmezsem onu da denerim.

    Melkor

    @backbone, Olmaz mı günler geçmiyor. Çocuk gibi heyecanla bekliyorum. Keşif hissini kaybetmeyeyim diye videolara hiç bakmadım.

    backbone

    @Melkor, oynanışa ben de bakmadım ama sinematik fragmanlara bakmakta bir şey yok bence. Ana oyun ilk çıktığında her şeyi yapıp bi daha girmemişim, şimdi yeni wretch karakter açtım onunla ilerleyip öyle gireceğim

    Yiğit

    @backbone, depresyondan kafayı kaldırıp ana oyunu bitirirsem dlc’yi de bitiririm.

    eskiblackcilardan

    @backbone, oyunu oynayim dedim sonra trainerle oynadim ilk bossu tekte oldurdum. Sonra baya dolastim baska bir sey yapamadim. Mergersem ilk bossa yenildikten sonra oyum basliyormus.

    Herneyne souls like bana gitmiyor. Ben patir patir kesip bictigim oyunlari seviyorum. Prototype 2 yi 10 defa bitirmisimdir. Keske biri sehir modu falan yapsa da oynasak.

    Doom Eternali da 5 defa bitirdim halen de oynarim. Ultra zor modu vardu onu da yukledim oynadim.

    Bugunlerde de Robocop ile Terminatore sardim ikisini de ayni firma yapmis baya hos. 1980-90 Amerikan filmlerini baya severim zaten.

  7. sakin says:

    Kitap tavsiyesine ihtiyacım var. Tür farketmez. Son zamanlarda beni şöyle iyice sarsacak bir kitap okuyamadım hiç.

    Aim

    @sakin, bulabilir misin bilmiyorum ama okumadıysan ve sarsıcı bir şey istiyorsan George Bataille – Annem kitabını tavsiye ederim.

    Ugur

    @sakin, Sarsar mı bilmiyorum ama bir miktar ufuk açabilir:

    Seneca – Ahlak Mektupları ve Richard Dawkings – Tanrı’yı Aşmak

    eskiblackcilardan

    @sakin, Game of Thrones kitaplari var. Bende Kobo Forma var oradan okudum hepsini. Epub indirdim okudum. Tavsiye ederim.

    Fırat

    @sakin, Kosinski – Boyalı Kuş.

    çaksu

    @sakin, Blindsight – Peter Watts. Başlarda takip etmek biraz zor olabilir. Ama hiç bilmediğim şeyler öğretip, hiç düşünmediğim şeyler düşündürdü bana.

    Raddor

    @sakin, Livaneli’nin Serenad’ı olabilir çünkü askerdeyken okuması için verdiğim ilk okulu mezunu bir arkadaş, kitabı bitirdikten sonra bir hafta Schubert’in Serenad’ını dinleyip durdu. Demek ki gerçekten sarsıyor.

    sakin

    herkese teşekkür ederim. bunlar beni bir süre idare eder.

  8. Arkadaşlar selam, ateşliyim hastayım yatıyorum. Bugün kritik koyamayacağız kusura bakmayın.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi yine mi? Sık sık soğuk almak iyi bir şey değil. Klima çarpması olmasın? Klima çok tehlikeli dikkat et.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, bu başka türlü bir şey. Çok değişik bir öksürük var. Öksürünce nefesim kesiliyor, gözlerim kararıyor, karnıma ağrı giriyor. Yarın sabah hastaneye gideceğim.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun, hakikaten dikkat et kendine.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dysplasia, sağ ol, valla son dönemde ne oldu bilmiyorum bi kendime gelemedim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dysplasia, @deadhouse, alerjik bir durummuş. Dayım ve yengem profesör, onlarla konuştum. Esas sıkıntı öksürmek değil aslında. Son 3 günde 2 kez öksürmekten dolayı bayılacak düzeye geldim. Nefes kesilmesi dediğim şey oymuş.

    Aşırı öksürmekten dolayı nefes borusu büzüştüğünden, öksürük sonrasında geri nefes alımı olmuyormuş ve oksijen alımı bir an için sıfırlandığından beyin uyuşuyormuş, nefes kesiliyormuş, gözler kararıyormuş.

    Bana da aynısı oldu. Cidden 3 gün önce ve bugün öğlen, yemin ederim ölüyorum sandım. Çok acayip bir şeydi. Öksürüğün hemen ardından tüm vücudum uyuştu, gözlerim karardı, bir anda ter bastı, beynim uyuştu, beyin kanaması geçiriyorum sandım ama meğer nefes borusunun büzüşmesindenmiş ve o da alerjikmiş.

    Benim herhangi bir şeye alerjim yok ama polen molenden dolayı olabilir dediler. Neyse ilaç aldım, inhaler aldım, umarım artık geçer. Hastaneyi de iptal et, ilaçlarla geçiririz dediler onu da iptal ettim.

    Cidden çok korkutucu bir şey, şakasız beyin kanaması geçirip ölüyorum sandım.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Gerekli soruları sormuşlardır diye düşünüyorum ama yine de ben alerjik öksürükte ateş olmaz diye ekleyeyim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dysplasia, bu öksürük 10 gündür devam ediyor. Onunla ilgili olarak konuştuk. Ateş ondan bağımsız olarak çıktı muhtemelen. Bu sabah vardı, şimdi daha iyiyim. Kırıklık falan pek yok. Öksürükse devam ediyor. 4 tane ilaç aldırdılar, yarın hafiflemeye başlar umarım.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Inhaler rahatlatacaktır diye düşünüyorum o zaman yazdıklarından. Tekrar geçmiş olsun, bi kurşun falan döktür istersen yine de ahah.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dysplasia, Ventolin inhaler, Perebron şurup, Bilaxten tablet, Mucovit C aldırdılar. Umarım hafifler en kısa zamanda.

    Aim

    @Ahmet Saraçoğlu, abi öksürük salgını var sanırım, senin bu dediğini son zamanlarda çok fazla eşten dosttan duydum. Ayrıca tam bu anlattığın 2 ay önce bana oldu. Uyurken öksürerek ve öksürmekten dolayı da nefesim kesilerek defalarca uyandım. Hatta eşim korkudan ambulansı arayacaktı bir seferinde tamamen nefessiz kaldım. Ortalama 1,5 ay sonra geçti. Covid’in yeni bir türü diyesim geliyor ama çok götten sallama da olabilir. Ama böyle bir salgın olduğu net bence.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aim, çevremde de (Antalya) var öksürüğü geçmeyen birkaç kişi, ayrıca annem de (İstanbul) dedi öksürük salgını var galiba diye. Cidden çok korkunç bir şey. Sadece nefes alamamak olsa yine iyi, tüm vücudum uyuşuyor ve resmen beynim yanıyor 10-15 saniye boyunca.

    Ahmet Saraçoğlu

    Hastaneye gittim. Şu an için ciddi seviyede değil ama alerjik astım gibi bir durum var. 1 ay ilaç kullanacağım, tekrar gideceğim. Umarım ilerlemez. Bu yaştan astım mastım uğraşmayayım rica ederim.

    TanSolo

    @Ahmet Saraçoğlu, çok geçmiş olsun abi.

    Necrobutcher

    @Ahmet Saraçoğlu, geçmiş olsun abi

    Joseph

    @Ahmet Saraçoğlu, İstanbul’da her sokağa ciktiğimda öksürük sesi diyorum aşırı rahatsizda ediyor. bende de olmuştu ama geçti Alman aşısı ile alaka olabilir diyorlar diye duydum. Ve Geçmis olsun abi

    Ahmet Saraçoğlu

    Sağ olun arkadaşlar. Hastaneye gidip yeni ilaçlar almaya başlamamın ilk 2 günü itibarıyla günde 4-5 kez göz kararmalı, yere düşmeli, kusmalı öksürük nöbeti olmaya devam etti. Harbiden çok kötü bir şey, en büyük düşmanıma bile dilemem. Birinde acayip gözüm karardı, baya kötü düştüm, kolumu klozete vurmuşum acayip ağrıyor.

    Symbiocort diye nefesle çekilen bir inhaler var, “kullandıktan sonra ağzını çalkalamazsan ağzında mantar oluşabilir, ayrıca işe yaradığını da çarpıntı yapmasından ve ellerde titremeden anlayacağız” dedi doktor. Çarpıntım olsun, ellerim titresin diye beklediğim bir süreç… İşte aradığım hayat kalitesi.

    OblomoV

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun. En kıaa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz umarım.

    ben

    @Ahmet Saraçoğlu, Çok geçmiş olsun Ahmet. Umarım kısa sürede geçer bu durum.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, :(

    Çok geçmiş olsun.

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, Çok geçmiş olsun, en kısa zamanda sağlığınıza dönmeniz dileğiyle.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Tez zamanda toparlan Ahmet, yaşadıkların gerçekten çok tat kaçırıcı.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Çok büyük geçmiş olsun. Bu kış aylarca öksürükten çektim krize giriyordum başım dönüyordu gözüm kararıyordu. Alerjidenmiş. Alerji ilacı almaya başlayınca geçti. Gerçekten hayat kalitesinin içine eden bi durum umarım en kısa sürede geçer.

    Ahmet Saraçoğlu

    @eatthegun, sağ ol. Alerji ilacının adını hatırlıyor musun?

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi maalesef hiç aklımda kalmadı, aradım ama bulamadım da bitmiş büyük ihtimalle. Sarımsı renkte bi haptı.

    TanSolo

    @eatthegun, Levmont olabilir mi? Ben de alerjiler icin kullanmistim da gunde 3 saat ekstra uykudan baska bir seye yaramamisti.

    Ali Osman

    @Ahmet Saraçoğlu, abi 1,5 sene önce yakın bir arkadaşıma alerjik astımın var dediler. Foterol inhaler ve birkaç hap verilmişti yanlış hatırlamıyorsam. Bir süre kullandı ilaçları sonra kesildi tüm semptomlar. Sanırım bir kez çok ufak tekrarlıyor gibi olmuş ama birkaç hap atınca hemen toplamış. Hap atınca da biraz şey oldu ama neyse. Durumun tekrarı ile ilgili bir şey söylendi mi? Gerçi henüz atlatılabilmiş de değil sanırım ama. Çok geçmiş olsun bu arada.

  9. Cryosleep says:

    Avrupa Birliği öldü.

    Melkor

    @Cryosleep, Avrupa’ya bir sik olmaz. Dünkü parlemento seçimindeki sağın yükselişine bakılırsa mültecileri kıtır kıtır yiyecekler. Onlar olmasa birbirine düşebilirlerdi.
    Almanya’daki türk mahallelerinde bile afd çıkmış. Oy verirsek bize bir şey yapmazlar zannediyolar glb ahah.

    deadhouse

    @Melkor, O salaklar kendilerini göçmen/mülteci/sığınmacı her ne sikimse görmüyorlar. Çünkü diplerindeki beyaz insanları tanımıyorlar. Beyazlar, Doğu Avrupalılardan bile tiksiniyor. Müslüman, Orta Doğulu, Siyahi filan insan olarak bile görmüyorlar.

    Dünkü seçim önemli ama çok abartmamak gerek. Sistemi kuranlar onlar değiller. Hintli Ceo meo atayan uluslararası şirketler sistemin sahibi. Bürokratların da halkların da herkesin de. Onlar ne istiyorsa o oluyor.

    TAAKE

    @deadhouse, maalesef hocam bütün siyasetçiler satın alınmış ve kukla,insanları yönlendirmek ise koyun gütmekten zor değil

    Melkor

    @deadhouse, Evet abartmamak lazım ama hafife de almamak lazım. Bir de sonuçları sadece göçmen karşıtlığından analiz etmek eksik olur. Elbette etkili ama asıl sebep her zaman iktisadi. Neoliberalizm dünya ölçeğinde gelir dağılımını alt üst etti, alt sınıfları yoksullaştırdı, savaşlarla göçü tetikledi, şimdi faşizm geliyor diye ağlıyor. Faşizm doğrudan onlar halbuki. Her sıkıştığında olduğu gibi evlatlarını çağırıyor. Trump, Melloni, Le pen, Afd yarak gibi kadro. Emin ol çoktan sistemle uyum arayışına girmişlerdir. Dünya’yı çok zor günler bekliyor.

    Frostauðn

    @Melkor, Gelir eşitsizliği o kadar yükseldi ki insanlar artık rahatsız ama bunu mülteci karşıtlığına ya da sistemin boktanlığına yormak kimsenin ne işine de hoşuna gidiyor kolay yoldan mülteci suçlamak en iyisi. Zaten liberal sistemde bunu istiyor sorunları kendi üstüne alınmıyor mülteciye atıyor sonra yarak kürek aşırı sağcı partiler türüyor. İnsanlar sanıyor bu partilerin politikasız sadece kuru gürültüden, popülist, şövenist ifadeler destek topluyor. Olan ne o zengin liberal kesime ne de faşistlere oluyor olan bir sıradan halka oluyor ama halkta bu kadar aptal olursa bu kaçınılmaz.

    Cryosleep

    @Melkor, Avrupa’dan bir sik olmaz*

    TAAKE

    @Melkor, avrupada akrabalarım var ukrayna savaşı ve mülteciler iflahımızı sikti,ne çektiğimizi biz biliriz,mezardan hitler kalksa ona oy vereceğiz diyorlar ve deli gibi yakınıp sövüp sayıyorlar,bunları görünce biz ölmüşüz,aglayanımız yok diyorum

    TanSolo

    @TAAKE, avrupalilarin dertleri turkiyedekilerle asla boy olcusemez ama ukraynalilar da cekilecek cile degil.

    deadhouse

    @TanSolo, Bolivyalıların, Ugandalıların, Burkina Fasoluların, Filipinlilerin dahi dertleri Türkiye’dekilerle boy ölçüşemez.

    Biz simülasyonda özel bir seviyeyiz. Bizim en büyük talihsizliğimiz bunca doğal, jeopolitik, kültürel, tarihsel zenginliğimize rağmen korkunç bir gericilikle, ilkellikle, yolsuzlukla, namussuzlukla sınanıyor oluşumuz.

    TanSolo

    @deadhouse, katiliyorum dert konusunda sidik yaristirmaya gerek yok.

    Frostauðn

    @TAAKE, Spesifik olarak hangi göçmenlerden bıktıkları hakkında bir şey söylüyorlar mı yoksa genel bir yakınma mı? Ukraynalı mülteciler baya seviyor gibi geliyor bana emin de değilim bir de bunları ülkeleri nasıl sikiyorsa Rusya’nın İsveç’e savaş açacağını falan düşünüyorlar baya baya NATO – Rusya savaşı çıkacak sanıyorlar. Her şeyi anladım da İsveç ne alaka amk tepkisi verdim dese Polonya’ya ya da Baltık ülkelerine girecek neyse derim ya da Finlandiya falan deseler İsveç ne alaka amk. Ciddi ciddi politikacılaı, askeri yetkilileri falan halkı Rusya ile savaşa hazırlamaya çalışıyorlar bunlar savaşı oyun, ölmeyi bayılmak sanıyorlar sanırım.

    TAAKE

    @Frostauðn, ukraynalı mültecilerden değil hocam,pandemi ile başlayan ekonomik darboğazın rusya ukrayna savaşıyla derinleştiğinden bahsediyorlar,Türklerden rahatsız değiller,çünkü kendi hallerinde takılıyorlar,ama az çok ön yargı var,özellikle afgan,arap,pakilerden çok şikayetçiler,benim çoğu akrabam fransada,orda tunus,farisi de sevmiyorlar,sizin gibi insanlarrahat eder,dert etmeyin,bemim black metalci arkadaş hasjarl ın evinde bir ay kaldı,bayağı arkadaş oldular,çok önyargıyla baktıkları için bayağı afallıyor ve daha çok ilgi gösteriyorlar,ben 2 hafta kaldım akrabalarım sayesinde adamlar hiç böyle Türk görmedik deyip uzaylı gibi bakıyorlardı,yukarıda deadhouse da demiş bizi,bizim kültürü bizden iyi biliyorsun falan diyorlardı,baudlaire yi,sade yi,napolyon u da bilin ulan diyordum ben de,siz deveyi mi biniyorsunuz mevzu geyik te olsa doğru maalesef,bunda bizim mahallesinden hiç çıkmayan iç anadolu insanımızın etkisi de büyük tabi

    Frostauðn

    @TAAKE, Benim arkadaşta Almanya’da Almanlara Almanya tarihi anlatıyordum nasıl bu kadar çok şey biliyorsun diye şaşırıyorlardı demişti. İster istemez Türklere karşı bir ön yargı var maalesef. Ama eevet Afgan, Arap, Paki’lerden aşşşırı rahatsızlar öyle böyle değil. Ben anlamıyorum bu Avrupa hala neden bu Rusya Ukrayna savaşını deşip duruyor bilemiyorum.

    deadhouse

    @Frostauðn, Anlamayacak ne var hocam. Biz nasıl Bopçular tarafından işgale uğruyorsak, Avrupalılar da Amerikalılar tarafından işgale uğradı. Almanya’daki ABD askeri üssü sayısına, asker sayısına bakman yeterli. Almanya diye bir ülke yok.

    deadhouse

    @Cryosleep, Liberal götverenlerden kurtuldular iyi oldu. Hiç olmazsa dürüstler. Mülteci sevmiyorlarsa sevmiyorum diyorlar, yalandan insan hakları mavalı okumuyorlar, ülkelerini ABD’ye peşkeş çekip Nato-Rusya savaşına yol açacak işbirlikçi bürokratlar gibi de değiller. Ama tabii onların da gücü bir yere kadar. Çok bir şey değişeceğini sanmıyorum. Onların arasında da kontrollü muhalefet çok. Asıl mesele burada. Şeriat da gelse, 50 milyon kaçak da girse ülkeye, 20 sene enflasyon %100 olsa yine merkez sağ, yine dinci, yine “yalandan” milliyetçi partiler. Asıl bok çukuru burası. Bana sorarsan dünya hepten boku yedi, biz her zamanki gibi en büyük boku yiyoruz. Büyük bir yıkım ve The End

    Yiğit

    @Cryosleep, ab değil tr öldü. Mültecileri buraya yollarlar, bop başkanı reisimiz seve seve alır. Artık nitelikli de olsak avrupaya zor gideriz. Kendi ülkemizde azınlık olarak rezil rüsva bir hayat yaşamaya mahkumuz.

    deadhouse

    @Yiğit, Sayısal Loto 353 milyon veriyor. Çıkarsa Kazakistan’a yerleşeceğim. İnsan yok, dev bir yüzölçümü.
    liberal saçmalıklar yok, seküler de bir ülke. Hayalimdeki ülke Kazakistan. Her şeyden uzak. Dünya savaşında bile bir bok olmaz oraya.

    Frostauðn

    @deadhouse, Loto oynama hocam en son Demirören pezevengi sahibiydi hile yapıldığını herkes biliyor

  10. monke says:

    Oha. 26 Kasım’da Anaal Nathrakh geliyor.
    https://www.instagram.com/p/C8B4UjRhYlk/

  11. Ouz says:

    “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında Dream Theater sorusu çıktı. Daha önce Metallica’yı filan sormuşlardı ama Dream Theater gibi bir gruba ilk kez denk geldim. Günün birinde bir Death, bir Pantera, bir Mayhem neden sorulmasın?

    https://youtu.be/O_6Keks3qrM?t=695

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, çok iyiymiş ama arkadaş da cidden hiç bilmiyormuş. Yani DT’yi bilmemesi normal ama LP’yi de hiç duymamış demek ki.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Tabii canım, full sallama girişti arkadaş. :)

    Cryosleep

    @Ahmet Saraçoğlu, Biz olsak suratımızda eblek bir gülümsemeyle soruyu yanıtlarız.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Cryosleep, 1.000.000 TL’lik soruda bu çıksa ve joker hakkım olsa taşağına telefon hakkımla Ouz’u arardım. “Oğuz bu çalan şarkı kimin? Bilirsen 1.000.000 TL kazanacağım, doğru bilirsen yarısı senin” derdim, Kenan İmirzalıoğlu’na karşı yıh yıh yıh diye gülerdik.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Dinleyici kitlesi düşünüldüğünde yarışmacının LP veya DT bilmemesi normal diye düşünüyorum. Sefo yapıyor Milli takım marşını. Bir de biliyormuş gibi Iron Maiden’ı andırıyor diyor.

    Yiğit

    @Ouz, pull me under’ı ve belki de dt’yi sizden sonra ilk defa dinliyorum. Tool veya opeth gibileriyle aram hiç açılmadı ama dt çok kısa ömürlü bir grup oldu benim için.

    Linkin Park da yalnız en alakasız cevap.

  12. TAAKE says:

    Elitist black metalci olarak insanların yarısı çöp,çoğu ahmak dediğimiz zaman kızıyorlar,şu avrupa parlamentosundaki olaylar bizim milletimizin ne kadar sığır olduğunu açıkça gösteriyor,adamların memleketindeki mülteciler az biraz artmasına rağmen-bir de iş gücü olarak ihtiyacı var-adamlar devleti,hükümeti,her şeyi hizaya çekip siktir ediyor,bizim insanımız ise yedirip içirmeye devam edeceğiz, göndermeyeceğiz diyen iktidarı ve onun kankisi seçmenini dolandıran normalleşmeci muhalefetini her seçim rekor oyla ödüllendiriyor,alternatif partileri ise kanzi diye alaya alıp,vatansever insanları faşistlikle suçluyor,çocuk tecavüzcüsüne bile empati yapan hümanistlikten kuduran solcularımız Türk kelimesinin adına bile tahammül edemiyor.Geçen sefer satılmış sağa veren insanımız belediyede de satılmış sola veriyor.Hep kaybediyor,her olay sonunda sikilen o oluyor ama gene kafasını çalıştırmıyor.Bu milletin satılmışı,haini,art niyetlisi,kötüsü,çakalı hep vardı da bir millet nasıl komple kafasız olabiliyor?Türkü,kürdü,lazı,çerkezi,pomağı,zazası,tatarı,kafkası,balkan göçmeni,macırı,sünni,alevisiyle komple yarrak bir millet ve yarrak bir ülkeyiz.

    Şunu açıkça bilmeliyiz ve kabul etmeliyiz.Bu bizim en kahredici ve yüzleşmemiz gereken gerçeğimizdir.Bu dünyada yaşayan ırklar içerinde Türkler kadar milliyetsiz bir millet yoktur.Bütün dünyada yurt düşmanlarına müsamaha gösteren, hatta onlara mevki ve salahiyet veren tek ülke Türkiye’dir
    Bu memleket gerizekâlılarla, ahmaklarla,delilerle, ruh hastalarıyla doludur.
    Atsız

  13. eatthegun says:

    Portekiz’li bi metal kanalı yaptığı High on Fire röportajında benim burada Jeff Matz için yaptığım bi yorumu baya ss alıp koyup Türk bir forumdan aldım bunu diye Jeff Matz’e gösteriyor, Matt Pike gülüyor Matz teşekkür falan ediyor, hayatımda yaşadığım en mindfuck şeylerden biri olabilir

    https://youtu.be/LSWctLUFn4I?si=hBhUlTkij2hKnli5&t=514

    Ahmet Saraçoğlu

    @eatthegun, muazzammış cidden.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Hala aklıma geldikçe gülüyorum gerçekten muazzam bir olay ahahaha

    TanSolo

    @eatthegun, cok kiskandim seni, bundan sonra daha fazla yorum yazacagim.

    eatthegun

    @TanSolo, @Cerca C., Abi internette o kadar çok çene çaldım ki grup hakkında en sonunda döndü dolaştı adamların kendisine ulaştı apalakasız bir yerden

    Cerca C.

    @eatthegun, bundan sonra kimseye sövmeyecem, adamlara bi şekilde ulaşanlar var.

    deadhouse

    @Cerca C., Kerry King’in adamları yorumlarımı okuyorsa FBI, Interpol beni aratıyordur.

    Cerca C.

    @deadhouse, Seni KK’e yedirmeyiz.

    Yiğit

    @eatthegun, müthiş olay. Şu adamları trye getirmek lazım. Daha önce de dediğim gibi eşyalar benden.

    eatthegun

    @Yiğit, Kesinlikle, şimdiye kadar nasıl gelmediler bilmiyorum

    enemyofgod

    @eatthegun, derin pa her yerde

    eatthegun

    @enemyofgod, Derin pa’nın kolu uzundur

    Raddor

    @eatthegun, oha asisti de ben yapmışım, nick’imi görünce çayı püskürttüm. Elin Portekizlisinin bizim yorumları okumasına mı şaşırayım, elin Portekizlisinin yorumunu okuduğu videoya denk gelebilmene mi bilemedim.

    Tüm muhabbeti çevirerek okuduysa benim Dark Road ironim ve İmamoğlu esprisi hakkında ne düşündü acaba. Muhtemelen bir b*k anlamamıştır.

    Senin yorum şuydu:

    http://www.pasifagresif.com/2024/04/high-on-fire-yeni-album-2/comment-page-1/#comment-1213994

    deadhouse

    Aslında çok garipsenecek bir durum değil. Neden mi? Çok bilinmeyen, çok anaakım olmayan bir grubu ve albümünü google’da arattığınızda PA ilk 5′te bazen ilk 3′te çıkıyor. Biz metali çok bilinen, dinlenen, sürekli gündem olan, üzerinde yazılan çizilen bir müzik türü zannediyoruz. Öyle değil. Belli başlı platformlardan biri PA. X grubun X albümünü kritikleyen çok site yok yani.

    Raddor

    @deadhouse, demek ki Metal sandığımız kadar büyük, PA da sandığımız kadar küçük değilmiş. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.

    deadhouse

    @Raddor, Tabii ki değil o eskidendi. Taylor Swift’in bir yıllık cirosu diğer müzik türlerinin içinden geçer. Bak bir Kpop grubu var Blackpink. Youtube izlenme oranları her bir klibin 3-6 milyar arası değişiyor. Ekstra bir manyaklık anlayacağın. PA da küçük değil çünkü dediğim gibi her güne bir kritik sıkıştırayım, çok az dinlenen grupların da albümünü kritikleyeyim diyen çok müzik neferi yok. Ahmet Saraçoğlu onlardan biri.

    eatthegun

    @Raddor, Bence güzel bir şey hacı ben sevindim açıkçası ikisi de olumlu durumlar bana kalırsa. Metalin çoğu tarafının daha niş kalması ve pa’nın büyümesi gayet iyi

    Ahmet Saraçoğlu

    @Raddor, “sandığımız kadar küçük” 😔

    eatthegun

    @Raddor, Abi sorma, yorumu ekranda görünce beynim kısa devre yaptı algılayamadım bi süre ben de. Adam gerçekten yorumları çevirip okumuş bildiğin şaka gibi. Tüm muhabbeti okumuştur büyük ihtimalle hahahah. Video anasayfada rastgele karşıma çıktı, özellikle aramadım da. Yorumu bulup çıkarman süper oldu bu arada hahahah.

    Raddor

    @eatthegun, Metal tanrıları çıkarmış karşına. Çok neşeli olay, bilmeseydik kötü olurdu.

    Translate güzel çeviriyormuş. O cümlede noktalama kullanmamana rağmen şöyle oluyor:

    I’ve been playing the baglama since my childhood, it runs in my family. Jeff Matz plays the baglama better than me. I wouldn’t be surprised if a Turk comes out soon.

    Bir tek ‘if a Turk comes out soon’ kısmı yamuk ama orayı da anlamış neyse ki.

    Benim yorumu da şöyle çeviriyor, bir bok anlamaz demiştim ama gayet iyi:

    They’ve really taken to Selda and stuff in recent years. We’ll see if anything ethnic comes out.

    I just clicked on the Burning Down link, and was greeted by the sound of drums and zurna. While I was saying “Wow, what’s going on?”, it turned out to be an ad for İmamoğlu. My brain got fucked for two seconds.

    Haha çok yaşa Google Translate. Bundan sonra ona göre yorum yapalım bari. :)

    eatthegun

    @Raddor, Gerçekten bildiğin bu olay görülsün diye karşıma çıktı video şansın böylesi. Hala düşünüp gülüyorum hahah. Yaşadığım en iyi olaylardan biri.

    Translate eskiden korkunç çeviriler yapıyordu ama şu an çok daha iyi, cümlenin sonunu tabi tek tek yazmak yerine native birinin anlayacağı şekilde yazdığım için orada yamulmuş biraz ama olsun o kadar, asıl senin yorumu baya iyi çevirmiş hahahah. Gerçi şimdi dil engeli de kalmadı yapay zeka sesli anlık çeviri yapıyordu geçen. Tercümanlık okumak istemiştim hep zamanında olmamıştı şimdi o mesleği de bitirecek herhalde

    Frostauðn

    @eatthegun, Çok iyi olay gerçekten

    Necrobutcher

    @eatthegun, hahahahaha süpermiş yoruma da ayrı güldüm

    eatthegun

    @Necrobutcher, Hahah eyvallah üstad

    Ouz

    @eatthegun, Oha olaya bak. PA, beynelmilel sularda olanca gücüyle kulaç atmaya devam ediyor.

    eatthegun

    @Ouz, Hahah yarıldım bu yoruma. Normal hocam uluslarası ölçekte bile rakibi yok pa’nın. Beynelmilel diye bi film vardı bir aralar, iyiydi, gerçi belki şu an izlesem sevmem

    Ahmet Saraçoğlu

    @eatthegun, 2007 yılında post prodüksiyon sektöründe çalışmaya başladığımda çalıştığım ilk filmdi. Şirketteki ilk günümden sabahlatmıştı sağ olsun. Eve sabah 7′de gidebilmiştim.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Hahahah yok artık. Abi sevdiğim sayılı Türk filmlerinde hep parmağın var. Arog olsun bu film olsun. Evren bir şeyler anlatmaya çalışıyor sanırım. Post prodüksiyon işinden hiç anlamam ama ömrü boyunca çalışmaktan nefret etmiş biri olarak bakınca işteki ilk gününden bu kadar çalışmak büyük gayret gerçekten.

    Dysplasia

    @eatthegun, As bayrakları as.

    eatthegun

    @Dysplasia, Bu espriye ilk defa güldüm hahahah

  14. The Caco-Daemon says:

    Travis Ryan’ın Selda Bağcan hayranlığı!!!

    https://youtu.be/LokVTtrpFzY?si=k8RmGoi5_FnDlcaU&t=166

    Joseph

    @The Caco-Daemon,gunaydin

    Dysplasia

    @The Caco-Daemon, Meshuggah sevmiyormuş:(

  15. sheep says:

    Biraz önce reddit’te bir soru gördüm “10 saatlik bir araba yolculuğunda sadece tek bir sanatçıyı dinlemek zorunda olsanız hangisi olurdu” diye. Garip bir şekilde hiç buna benzer bir şeyi düşünmemişim, benim için ilginç bir soru oldu ve kendim için en mantıklı cevap da dümdüz Metallica oldu. Oldukça sevsem de 10 saat boyunca black metal, death metal vb. dinlemek isteyeceğimi düşünmüyorum, klasik müzik tekrara düşmeme olarak uygun ama bir süre sonra uykumu getirebiliyor. Bir de bütün albümlerin toplam süresi en az 9-10 saat olmalı gibi düşününce, arada yavaş arada hızlı şarkılarla Metallica’nın kendi adıma bunun için ideal gruplardan biri olduğunu fark ettim.

    Birisi de King Gizzard demiş, sadece birkaç şarkısını dinlemiş olmama rağmen grubun albümden albüme ne kadar değişkenlik gösterdiğini bildiğimden onu da bayağı mantıklı buldum, albümlerin toplam süresi de 20 saate yakın gözüküyor.

    Siz ne derdiniz?

    eatthegun

    @sheep, Motörhead olabilir. BLS’ de aklıma geldi. Mastodon olabilir gayet. ZZ Top kesin olur. Orange Goblin de var. Bu tarz iyi gidiyor bence yolda. Sevdiğim bir grupsa da kolay kolay sıkılmıyorum, hem yeterince varyasyonlu katalogları var bence. Ama Metallica bu açıdan harika bi seçim

    Eskiblackcilardan

    @sheep, hiz yapmamak icin yuksek Bpmli muzik dinlememek gerekiyor. Ozellikle Airbourne dinlersen kaza yaparsin.

    Ben olsam Power Fm gibi radyoyu acar pop dinlerdim. Ben metalciyim gardass diye fazla kasmaya gerek yok.

    Yiğit

    @sheep, opeth. Bir şarkı 10 dk zaten. İtfaiyeci hortumu gibi sok sok bitmiyor.

    TanSolo

    @sheep, YOB dinlerdim sanırım. Neurosis ve Mastodon aklıma gelen diğer seçenekler.

    eatthegun

    @TanSolo, Abi YOB süründürür ya uzun yolda hahahah. Normal şartlarda ben de YOB derdim ama kesinlikle.

    TanSolo

    @eatthegun, uzun yol benim için sürünmekten ibaret.

    şeyh hulud

    @TanSolo, Our Raw Heart ile YOB zirvede bırakayım diye mi düşündü acaba? Öyle bir durum varsa bir şey demeyeceğim ama yoksa artık albüm yapsınlar ya

    Fırat

    @şeyh hulud, solistin hayati sağlık meseleleri ile uğraştığını okumuştum bir röpörtajlarında. Belki bununla alakalıdır gecikmesi.

    TanSolo

    @şeyh hulud, zamanında Reddit’te şöyle bir post dönmüştü, en kötü ihtimalle 2025′te bir albüm çıkar diye umuyorum. Yoksa beklemeyi bırakırım.

    https://www.reddit.com/r/yob/comments/17tvro6/any_news_about_new_material/

    eatthegun

    @şeyh hulud, Abi son albüm zirve de değil ki, olsa :D

    deadhouse

    @sheep, Ulver.

    Rust in Peace.

    @sheep, Bohren&Der Club of Gore, net.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Yolculuk bittiğinde ben de bitmek istiyorum diyorsun. Gayet makul.

    Joseph

    @sheep, paradise lost

    TAAKE

    @Joseph, bir black metalci olarak opeth diyorum ama gece otobüs yolculuğunda atmosferik black metal akar

    Joseph

    @TAAKE, opeth mi ya bırak Allah aşkına onun yerine ilahi dinlerim bin kat daha iyi :)

    deadhouse

    @Joseph, Şu efsanedir. Tam bir başyapıt. İlahi değil, zikir.

    https://m.youtube.com/watch?v=tDSealqkIaY

    Fırat

    @sheep, direkt Mastodon dedim okuyunca. Hem albüm sayısı fazla hem yeterli çeşitlilik var hem de Mastodon sonuçta.

    Boba Fett

    @sheep, AC-DC, Motörhead ya da Chiago Blues vs. olur. Yolda olduğum için aşırı teknik müzik dinlemek istemem, takip edemem, yine 10 saat death metal ya da black metal kafa siker ve yola uygun değil. ZZ, Ac, Motörhead karışık iyi gider ya.

  16. Cryosleep says:

    https://youtu.be/d5Cd9wc5LJE?si=D59k1L-2gsAIr3ww

    Yorumu size bırakıyorum.

    Yiğit

    @Cryosleep, böyle ucubelerle salak saçma müzik muhabbetlerine o kadar çok girdim ki artık bağışıklık kazandım, gram umursamıyorum. Yine de ilk üç albümü bu kadar gömen biriyle sağlam atışırdım. Morningrise’da aynı riff birkaç dk sürebiliyor ama çeşitlilik yok veya aynı şeyi devamlı çalıyorlar demek için sağır falan olmak lazım. Onun dışında çoğu yoruma katıldım, sadece Pale Communion o kadar da kötü değil.

    Kendi listemi yapayım:
    S:Still Life Morningrise My Arms, Your Hearse
    A:Orchid Damnation Blackwater Park
    B:Ghost Reveries Watershed Deliverance
    C:In Cauda Venenum Pale Communion
    D:Sorceress
    F:Heritage

    eatthegun

    @Cryosleep, Bu herifin zevki berbat. Bi Slayer videosu mu ne denk gelmişti dikkate alamadım yarıda kapattım. Poser gibi, gıcık bi herif

    Eskiblackcilardan

    @Cryosleep, Bradley Hallin eski videolarini izlerdim ozellikle Rockstarlari taklit etme videolari, 2sich ile cektigi videolar, 5 dkda muzik yapma gibi videolari vardi guzeldi, epey iyiydi.

    Sonra adama bir seyler oldu sacma sapan seyler ceker oldu.

    backbone

    @Cryosleep, bu elemanın birkaç videosu komik, ama müzik yorumları baya itici. Adam morningrise’a acemi albümü ve şarkılar bir yere gitmiyor dedi ya la.

    TanSolo

    @Cryosleep, izlemekle uğraşmadım. Kendini komik göstermek için aptal pozlar veren müzik temalı YouTuber’ları tekme tokat dövmek istiyorum. Düşünürken sinirlendim.

  17. Rust in Peace. says:

    Dünya gözüyle canlı canlı Megadeth izledim ya gözüm açık gitmez artık. Sahne önü almadığıma hala pişmanım ama bu halde bile muhteşemdi. Dave’in sesi beklediğimden çok çok daha iyiydi. Enerjileri muhteşemdi. Üstelik uzun zamandır çaldıkları en uzun setlistti. A Tout Le Monde çalmadı ama sağlık olsun.

    Yollarda, konser alanında perişan olduk yalnız. Eve varınca tüm gün baygım baygın yatacağım gibi.

    Eskiblackcilardan

    @Rust in Peace., 2016daki Rock Offda seyirciye sacmasapan davrandigi icin bu sefer gitmedim.

    Bu arada 2016daki Rock Off da iyiydi COB, Sabaton, Dragonforce cok iyiydi, mukemmeldi.

    bonominus

    @Rust in Peace., git-gel yaptığım saatlere, bilete verdiğim paraya ancak bu kadar değebilirdi. Dave bir yana Teemu da sağlam çalışmış şarkılara. Müthiş konserdi hakikaten.

    Dönerken Marmaray’a epey bi sövdüm ama. Benim bildiğim raylı sistemlerde gece yarısı son tren kalkar gider işte. Beyefendiler son treni saat 23 olmadan kaldırıyormuş. Üsküdar’a herhalde son motorlardan biriyle gittiğimde çoktan kaçırmıştım. Otobüs-araba yaptım da dönebildim eve. Megadeth için değdi mi değdi. Ama Harbiye-İnönü Stadı-Küçükçiftlik Park üçlüsünün full çektiği akşamda toplu taşımayı uzatmamak akıl almaz bir izansızlık.

  18. Yiğido says:

    Bi âşık olduk, yarra yedik.

    Yiğit

    @Yiğido, me fr

    Canoir

    @Yiğido, same here 🤚

    deadhouse

    @Yiğido, @Canoir, @Yiğit, İleride bırakın bugünlere bakıp gülmeyi, ötesini yaşayıp anlam bile veremeyeceksiniz yaşadığınız bu hisse.

    Canoir

    @deadhouse, kendimi ne durumlara soktuğumu bir bilsen altmetni “senin kafanı sikeyim” olan uzun bir paragraf döşerdin muhtemelen.

    deadhouse

    @Canoir, Asla. Ben aşk denilen illüzyona saygı duyuyorum. Ne yapmış olsan da yadırgamam. Sadece geçici bir şey, gerçek kalıcı bir duygu değil.

  19. Jeff Walker says:

    dün akşam neydi be kardeşim

  20. deadhouse says:

    Öff bu sıcakta metal çekilmiyor caz açtım. Mayışıyorum.

    Frostauðn

    @deadhouse, Caz dinlemek istedim ama hiç adım atmadım önerebileceğin albüm ya da sanatçı var mı?

    Fırat

    @Frostauðn, ben bir tane fusion fırlatayım (daha önce TanSolo ile muhabbetini etmiştik, epey beğendik). Neural Code – Neural Code.

    deadhouse

    @Frostauðn, 10 sanatçı yazayım.

    Miles Davis, John Coltrane, Ornette Coleman, Sonny Rollins, Bill Evans, Duke Ellington, Art Blakey, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Sun Ra.

    Bunların belli başlı eserlerini dinlersen, ısınırsın, seversin, devam edersin. Sevmezsen bu bana göre değil deyip bırakırsın.

    Boba Fett

    @deadhouse, KYUSS dinle.

  21. Yiğit says:

    Nefret edeceğim herhalde diye ön yargıyla Green Book izleyip gayet beğendim. Politik doğruculuk mesaj kaygısından da hiç rahatsız olmadım, gayet de filme katkı sağlıyordu bu mesaj kaygısı. Eğlenceli güzel film. Viggo Mortensen’in fena hayranıyım. Ne de olsa my king, o nereye biz oraya.

    Film dizi ve oyunlarda sjw ögelerden nefret etme sebebim ırkçı veya homofobik olmamdan gelmiyor. Azınlık haklarının savunulmasını içten içe desteklemekle beraber genel tavrım hiç umurumda olmaması. Ama işte yazılan senaryoya ve yaratılan esere hiçbir katkısı olmadan sırf belli bir kesime yaranmak için saçma sapan mesaj kaygısı güdüldü mü deliriyorum.

    Bunun en taze örneği The Boys yeni sezon. Sjw olmakla itham edeceğim aklıma bile gelmezdi. Franchie bir anda queer olmaya karar veriyor, evet bir anda. Bunda da sıkıntı yok ama Colin ile olan ilişkisinin hiçbir arka planı ve temeli yok. Yani birileri çıkıp ”Beyler(!) diziye gay karakter koymamız lazım” demiş gibi resmen, o kadar baştan savma. Kimiko ile ilişkisi bölümlerce işlenmişti, ortada sağlam bir karakter gelişimi vardı. Şimdi iki sn parmaklarını dokundurup sonraki sahnede alakasız bir şekilde öpüşüyorlar. Yazabileceğiniz en iyi couple senaryosu bu mu aq? bir çeşit parodi olduğunu düşünmek istiyorum.

    Yeni hero seçerlerken de içten içe ”kesin şu maymuna benzeyen zenci karıyı seçerler” dedim ve yanılmadım. Diğer insana benzeyen beyazları alacak halleri yok ya. Dizide yeterince etnik ırktan insan yoktu zaten bir de ucube görünümlü Sherlock Holmes izliyoruz.

    Frostauðn

    @Yiğit, Güzel film harika değil ama kötü de değil ya da öyle mesaj verme kaygısı ön planda olan bir film değil. Mesajlarını da güzel veriyor güzel aktarıyor bunda bir sıkıntı yok. Bunun homofobiklik ya da ırkçılıkla alakası yok aksine buna tepki gösteren eşcinsel ya da trans bireylerde gördüm. Bir şey anlatma kaygısı olmayan kamu spotu tarzında takılan yapımlar var. Bunlar çok zorlama ve aksine azınlık haklarını savunmak ya da bunu dile getirmek görünürlülüğünü arttırmaktan çok antipati çekiyorlar ve bu topluluğa yarardan çok zarar veriyorlar. The Boys üzdü henüz izlememiştim ama bu spoiler’ı yemek kötü oldu. The Boys hakkında çok kötü bir beklentim var bence bu dizide sezonlar ilerledikçe dahada düşecekmiş hissiyatı oluşmuştu geçen sene diziyi bitirdikten sonra çünkü bir noktada işlerin çok karışacağını bağlayamayacaklarını düşünüyordum GOT gibi bir sonu olursa şaşırmam yani

    Yiğit

    @Frostauðn, Hemen ilk bölümünden olduğu için çok keyif kaçırmaz ama evet ufak bir spoiler oldu. Üç bölümü de izledim. Sonraki bölümlere güzel bir temel hazırlıyor diyebilirim. Umarım ilerleyen bölümlerde ipler iyice kopar. GoT kadar hüsrana uğratacaklarını sanmıyorum. Hiç yoktan o absürt sahneler bile yeter bana.

    Ufak spoiler: saunada human centipede misali göt yalayan dayılar var. Bu sahnelerin yüzü suyu hürmetine seviyorum bu diziyi. Önceki sezonlarda küçülüp adamın sikinin içine girip antman gibi geri büyüyen abimiz zirveydi.

    Yalnız şaka maka dizide pervert olmayan kötü kahraman yok.

    Frostauðn

    @Yiğit, Spoiler olarak çok önemli bir spoiler değildi ama Kumiko ile olan ilişkisi çok güzel işlenmişken ne alaka amq oldum ben de duyunca o yüzden üzülmüştüm. Misal en başından kumiko erkek olsaydı aynı hikaye geçerli olsaydı eleştirim itirazım olmazdı sadece bu işlenmiş hikayeyi bir anda çöpe atıp böyle bir şey yapmaları kötü. Dizinin olayı zaten o absürt sahneler süper kahramanların aslında ne tür şerefsiz olabileceklerini işlemesi sapık olmaları falan. Hatta çoğu pedofili falan olurdu ama tabi onu işleyemiyorlar yoksa o da varmıydı emin değilim. Epstein davasında zenginlerin bile ne kadar sapık olduklarını gördük ben eminim süper kahramanlar aynı bu dizideki gibi katıksız orospu çocukları olurlardı. Bir de ben dizideki güncel Amerikan siyasetine yapılan göndermeleri seviyorum mesela Homelander ve destekçileri Trumpçı cumhuriyetçi kesimi temsil ediyor sonra Stormfront’un Nazi çıkması falan güzel detaylardı bence.

    Melkor

    @Yiğit, Green book bok gibi film bence. İzleyeli seneler oldu da bazı cringe şeyleri aklımda kalmış. Araba yolculuğunda siyahi karaktere tavuk kanadı yedirmek, yok gaymiş hamamda sikişip uykuda mı ne kalıyordu. O kadar korkaklar ki politik doğruculuk bile yapamamışlardı.

    Senin için demiyorum da bir de bu genel olarak sjw histerisi nedir anlamıyorum. Bizim böyle bir gündemimiz olmamalı ya.
    Çok leğim yapılınca ben de nabıyosunuz amk manyakları olabiliyorum ama çoğu kültürel üretim kanalını sol liberallere bırakıp sonra da zırlayan amerikan sağcıları gibi tepkisel olmanın hiç anlamı yok. Dünyayı 5 aile ve sjwler yönetiyor demek yerine amk sağcıları bir şey üretin de sizi de görelim.

    Yiğit

    @Melkor, ülke insanı olarak çok daha büyük dertlerimiz var ama adın üstünde melkor bundan seneler öncesini hatırla 2. çağda geçen bir dizi izleyeceğimiz için nasıl heyecanlıydık. Elbette senin veya başkasının daha en baştan düşük beklentisi olmuş olabilir ama dizi hakkında çıkan en ufak haberi bile takip edip üstüne muhabbet ediyorduk. Sonuç çöp.

    Zaten bu eğlence ögelerini gündelik yaşamdan uzaklaşmak için tüketiyoruz. Bunun üstüne bir de milletin boş beleş mesaj kaygısını tatmak istemiyorum. Elbette büyük bir problem değil ama benimkisi de basit bir eleştiri işte. Açıkçası hangi açıdan olursa olsun yitip giden potansiyeller beni üzüyor.

    Son yazdıklarına ise pek katılmıyorum. Günümüz medya endüstrisinde ”beğenmiyorsan sen yap” mantığı ne kadar geçerli emin değilim. En basitinden sadece akademi ödülleri için bile belli bir politik kesimi mutlu etmek gerekiyor. Bu sadece tek bir örnek. Daha da derin irdelenebilecek bir konu.

    Melkor

    @Yiğit, Escapismi niye boktan sosyal gündelik işlerle bulandırıyolar diyosun bunu anlıyorum. O dizinin sorunu boktan bir senaryosu olması, bütün ırkların insan gibi olmasıydı. Ne anlattığını bilmeyen deli saçması bir şeydi. Bunun üzerine bir de boş mesaj verilince iyice leğim oluyor.

    Bir de tükettiğimiz eserlerin çoğunda ideolojik mesaj veya kaygı var zaten. Lotr evrenini çok sevsem de ırkçı bir wagner operası olduğunu bilirim. Tolkien ırkçılık olsun diye yazmadı tabi ki ama o damara hizmet ediyor. Yani politik olmayan bir şey yok neredeyse.

    Çok uzattım, velhasılı kelam sol liberaller de, gerici sağ da birbirinden lümpen şeyler. Bir eser ne siyahi koydular diye ne de ırkçı diye kötü olmuyor. Bir taraf sürekli zenci gay koyuyor, diğeri sürekli beyaz adamın hikayesini tüketmek istiyor. Olan güzelim eserlere oluyor.

    Cerca C.

    @Yiğit, American Fiction izleyen var mı, nasıl buldunuz?

  22. deadhouse says:

    Tarihte yaşamak istediğim ülkeler:

    İskender imparatorluğu
    Tang İmparatorluğu
    Atina Şehir Devleti
    Floransa Şehir Devleti
    III. Reich
    1923-1938 Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK Türkiye’si
    Doğu Almanya

  23. Noumena says:

    Öylesine bir sıcak var ki aq memleketinde sanki her şey hayattan zevk almamıza karşı gibi. Hava bile

    Ama yine de vantilatörü açıp kendime bir Kamelot best of listesi oluşturdum+soğuk bi bira. Resmen özlemişim. Dinlediğim en nadir türün(power metal) en sevdiğim grubudur Kamelot. Ama power metal olamayacak kadar da progresif bir gruptur. Roy Khan dan sonra bile Karevik ile bence çıtayı düşürmemeyi başardılar. Neyse sıcaktan çenem düştü aq

  24. Gökay says:

    Corrosion of Conformity – Take What You Want’ daki Youthanasia tınıları kalp

    eatthegun

    @Gökay, Dread and the fugitive mind nakaratı

    Gökay

    @eatthegun, Kesinlikle. Aslında şarkı ya da albümden bağımsız bunlar hep Megadeth işte, çoğu şarkılarında denk gelinebilen hareketler

    eatthegun

    @Gökay, Hahah evet, countdown ve youthanasia sonrası karakteristik megadeth tınısı hiç bozulmadı, müthiş belirgin bi tarzı var adamın nasıl oluyorsa

  25. Cryosleep says:

    Resmen YouTube’da izlenecek metal kanalı kalmadı Ola Englund hariç. Hepsi belli bir izlenmeyi gördükten sonra aşırı ukalalaşıp bozuyor çünkü. Bradley Hall’a da aynısı oldu, eskiden ne güzel skeçler çekerdi, şimdi sik kafalı ukala yorumlara başladı. Yemin ederim Rob Scallon, Farvann, Ola Englund bir de Wyattxhim olmasa Metal YouTube’u bitmiş.

  26. ben says:

    Olm neden Megadeth Türkiye’ye ilk defa gelmiş gibi davranılıyor lan? Bu adamları burada 4 kere izledim ben. O zamanlar ne sold out ne bişi vardı, neredeyse kapıdan bilet alıp giriyordun? Videolarda çıldıranlar, delirenler. Neler oluyor olm?

    enemyofgod

    @ben, jenerasyon farkı.

    eatthegun

    @ben, 2000 ve sonrası nesil daha önce Megadeth izlemedi çünkü.

    Melkor

    @ben, Scorpions’a ikonik efsane grup diyeni gördüm

    Boba Fett

    @Melkor, Scorpions ikonik, efsane grup.

    Melkor

    @Boba Fett, Ya hadi be ljsldfj

    Erhan

    @Melkor, Scorpions sevmem ama öyleler.

    Melkor

    @Erhan, Scorpionsun ikonik efsane grup olduğu dünyanın amına koyayım. Bir ara dinliyorum diyen bullylenirdi.

    Emre Görür

    @Melkor, Scorpions’ı “Still Loving You”, “Winds of Change” gibi şarkılardan ibaret sanıyorsun herhalde. 1982 öncesinin Scorpions’ı siker!

    Erhan

    @Melkor, Noldu lan adamlarla kavga mı ettin. Niye yükseldin ki durduk yere kdjsjdj

    eatthegun

    @Melkor, Sadece winds of change berlin duvarının yıkılmasıyla özdeşleşmesiyle bile çoğu grubun gelmişinden geçmişinden daha ikonik. Scorpions’a 2024 yılında böyle laflar etmek abes.

    Dysplasia

    @Melkor, Ben de sevmem ama Scorpions ikonik ve efsane bir grup.

    Rust in Peace.

    @ben, Megadeth en son geldiğinde çocuk olanlar yetişkin oldu bunda anlamayacak ne var? 8 sene az mı?

    Hepimiz 30-40 değiliz ki ülkede, zaten konser de 20-30 ağırlıklıydı.

  27. bartu says:

    abicim ülkede manyak bir festival açıklanmış 1 tane bildiri paylaşımı yok yapamıyorsan artık bırak ya forumu

    Ahmet Saraçoğlu

    @bartu, son dönemde bazı sağlık sorunlarıyla uğraşıyorum, siteyi de tek başıma idare ediyorum. O yüzden bazı gecikmeler oluyor. En kısa zamanda tüm konser duyurularını gireceğim. İsteyen yapabilen başka sitelere gidebilir tabii, sıkıntı yok.

    Necrobutcher

    @Ahmet Saraçoğlu, abi senin bu ilhan cavcavlığın ne zaman bitecek alsana bir iki moderatör

    Cryosleep

    @bartu, yaptığın hadsizliğin farkında bile değilsin.

    deadhouse

    @Cryosleep, Ahmet abinin cevabı çok hoşgörülü. Ben olsam yayımlamazdım bile. Yayımlasaydım dahi başka şeyler söylerdim. İnsan bazen inanamıyor gerçekten. Trollük için yaptıysa neyse de ciddi ciddi Ahmet abiyi tanıyıp da böyle yapıyorsa büyük sıkıntı.

    Frostauðn

    @deadhouse, yok tanıyo ve belli ki çekemeyen birisi o yüzden anlamsız yani hadsizlik falan demek bence. Bu büyük festival nedir?

    eatthegun

    @Frostauðn, Yav ne festivali olacak amk manyak festivalmiş uyuzluk yapmaya yer arıyor. Türkiyedekiler manyak festivalse abd avrupa festivalleri ebesinin amı.

    kenandemir

    @eatthegun, gayet kaliteli organizasyon ülkende kaç tane böyle underground festivaller oldu yabancı olarak (hiç olmadı zaten) yavas yavas yetişiyoruz o her sene yurtdışında küçüçük mekanda 20 tane grup cıkıyor geç kalınmış bir durum umarım başarılı olurlar seneye daha iyisini yaparlar

  28. Cryosleep says:

    Eurosport Türkiye’de Le Mans 24 Saat yarışı yayınlanıyor şu an, muhabbet süper. Özellikle sunucular da metalci olunca arada bir metal muhabbeti de dönüyor, az önce çok kısa Dimmu Borgir muhabbeti döndü hatta fkkdkdgfkj.

  29. Boba Fett says:

    uzun zamandır milli takımı takip etmiyorum malum sebeplerden ama keşke bir sürpriz olsa, kadroya bakıyorsun çok güzel isimler var, yarı final, final ya da en kötü kupayı kazansak fena mı olur? Sizi bilmem ama benim böyle bir şey ihtiyacım var.

  30. Melkor says:

    Abov elden ring dlc’nin 50 saat gameplayi varmış. Miyazaki limgrave haritası kadar derken dalga geçiyodu herhalde. Elden ring 2 gibi bir şey galiba bu. AAAAAAAAAAAAAAAAAA

  31. Bugün çok işim var kritik yetiştiremedim, kusura bakmayın. Yarın aynen devam.

  32. Raddor says:

    Çok kötü oynadık, bala göte yendik ama gollerimiz çok klastı.

  33. Raddor says:

    Yapay zeka Şakşuka parçasını Grindcore coverlayabilecek seviyeye ulaştı ve bunu beş saniye içerisinde yapabiliyor. Sevmediğim, Togg sahibi, malum kesimden bir müşterim var. Ona da saydırmalı, Türkçe bir Nu Metal şarkısı yaptırdım Suno’dan. Gayet de güzel oldu, açıp açıp dinliyorum ama insan bir yandan da hayret ediyor.

    Frostauðn

    @Raddor, Bunu nereden yaptırıyorsun ilahiden black metal şarkısı yaptırmak ilginç olabilir :D

    Raddor

    @Frostauðn, Suno’yu biliyorum ben şu anda. Çok ilginç şeyler ortaya çıkabiliyor. :D Pasifagresif hakkında bir şarkı yaptırıp yayınlayacağım burada ama günlük 5 hakkın var ve benimki doldu şu an.

    Eski sevgilim hakkında şarkı yaptım ve orozbucocu yapay zeka isim soyisim, yaşadığımız anılar vs. hislerim neyse, ne duymak istersem öyle şarkı yaptı. Oç kendi de güzel şeyler katmış şu an bitirdi beni. AI eşliğinde votkayı damardan verecem az kaldı.

    Black Mirror gerçek oluyor. Teknoloji hepimizi çok zayıf insanlar haline getirip çükecek.

  34. deadhouse says:

    Bu aralar sadece uzaklara dalıp sigara içiyorum. İçimden başka bir şey yapmak gelmiyor.

    TAAKE

    @deadhouse, benim de öyle,sigarayı bayağı arttırdım,çünkü bana sakinlik ve tat veren tek o kaldı,alkol bile eski zevki vermiyor, lokum gibi yumuşatıp uykumu getirip sızdırıyor,sonrası ise her yerim bir gün boyunca ağrıyor,yaştan dolayı herhalde,film izlemek,metal dinlemek ,oyun oynamak ve kitap okumayı arttırdım çünkü eskisi kadar haz vermese de oyalıyor,konsantrasyon ve dikkat süremi arttırıyor,entel feridun değilim ama varoluş sancısı çekiyorum,bedbin bir nihilizm ve uyuşuk bir pesimizm içerisinde sağa sola insanlara bakıp duruyorum,bahçeye ve yaylaya gidip ağaçları ve doğayı izlemek benim için 7 yıldızlı otelde lüks tatilden daha cazip,kalabalık ve insanlardan iyice soğudum,gerçekten eski şeylerden eski tatları,hazları almak için herşeyimi verirdim,eski sefil,paçoz ve kepaze zamanlarımı bile bu yüzden özlüyorum

    deadhouse

    @TAAKE, Hepsine altına imzamı atarım TAAKE. Bir okült söylenceye göre 11/9/11′den başlayarak negatif güç, dünyanın bir daha asla eskisi gibi olmayacağına ant içmiş. O tarih başlangıçmış. 2010 ikinci, 2020 de 3. tarihmiş. Bir sonraki tarih 2025, son tarih de 2030. Kiminle konuştuysam 2010′dan sonra her şey bozuldu, hiçbir şeyden keyif alamaz olduk diyor, sürekli bir eskiye özlem, yalnızlık, bunalım, negatif duygular çok arttı. Muhtemelen bizi Matrix’e sokanlar yeni bir başlangıç yapacak bu da bizim sonumuz demek.

    deadhouse

    11/9/01*

    TAAKE

    @deadhouse, okült ilimlerde ve numaroloji de 11 sayısı karanlık ve negatif sayıdır zaten hocam,bir çok kült ve order bu sayıyı kullanır,9 un yeni başlangıç olduğunu biliyorum ama diğer anlamlarını da uzmanına sormak lazım,2020 benim için dünyanın sonudur,insanlığın son iyi günleri 2020 de sona erdi,isteyen istediğini desin ama ben bu 2020 deki salgının insan sinir ve bilişsel sisteminde bozulmaya yol açtığını,hatta kitleleri ahmaklaştırıp mallaştırdığını düşünüyorum,hastalığa yakalanmayan kimseler ise despotik kapanma ve kısıtlamalarla toplu histeri ve akıl tutulmasına itildi,bu salgının yılı,çıktığı yer,italya yı kasıp kavurması tüm bu olanların çok güçlü bir order ın ritüeli olduğu ortaya çıksa şaşırmam,bütün gelişme ve köklü kararlar ikinci dünya savaşından sonra ortaya çıktı,bazı düşünürler WWW 2 ye kadar olan kısmı yavaş yavaş çözülen orta çağ olarak görür,1950 lere kadar 10 yaşında evlilikler,kadınlara miras vermeme,köle ticareti var,hem de avrupa kıtasında,WW2 bunun dönüm noktası oldu,yeni çağın veya bazılarının tabiriyle great resetin savaş gibi çok riskli bir şeyle başlatamayacakları için salgın uygun görünmüş olabilir

  35. BK says:

    Bence sitede yenilenmesi gereken kritikler:

    Mayhem – De Mysteriis Dom Sathanas
    King Diamond – Abigail
    Burzum – Hvis Lyset Tar Oss
    Satyricon – Nemesis Divina

    Bence bu albümler sitede bulunanlardan daha iyi kritikleri hak ediyor. Yazar arkadaşlara öneridir.

    TanSolo

    @BK, + Morbid Angel – Blessed Are the Sick

    Ouz

    @BK, Selam, iki gün önce yazdığım bir yazıyı bugün beğenmeyen biri olarak bundan 8 sene evvel ele aldığım “Abigail” kritiğini, bugünün bakış açısıyla değerlendirdiğimde ben de süper bulmuyorum. Yazıdaki tutukluk, ne anlatacağını bilememe hâli, anlatımdaki ufak tefek karmaşıklıklar, bu yazının, PA için hazırladığım ilk iki kritikten biri olmasından kaynaklı. Sonra açıldım, bir dolu grup hakkında bir dolu şey anlattım elbette.

    Diyeceğim o ki, PA’da yayımlanan ilk yazımın “Abigail” olması nedeniyle ilgili yazının değiştirilmesini pek de istemem açıkçası. İnternet, müthiş “Abigail” kritikleriyle dolup taşıyor. Varsın, buradaki biraz kısır anlatımlı bir kritik olarak kalsın.

    Tabii site sahibi Ahmet, son söz onundur.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, kalsın tabii ki. :) Böyle bakarsak benim de en az 40-50 yazımı silmem lazım.

    Cryosleep

    @Ouz, ben de ilk incelememi beğenmiyorum mesela. Ama o inceleme benim herhangi bir siteye yolladığım ilk incelemeyi geç, ilk yazı olduğu için öyle. Ama ben o yazının gelişimimin bir referansı olarak gördüğüm için kalmasını istiyorum. Ki bence asıl odaklanmamız gereken şey sitede halen eksik olan onlarca albümü incelemek olmalı.

    BK

    @Ouz, Kritiklerinizi çok seven birisi olarak listeye Abigail’i de koymamın sebebi kritiğin kötü olmasından ziyade daha iyisini hak ediyor olduğunu düşünmem. Yoksa kritikle bir derdim yok :).

    TAAKE

    @BK, kısmi olarak katılsamsam da bu kişilerin yetersizliği değil,albümlerin akıl almaz derecede muhteşem ve heybetli olması yüzünden hocam,mayhemin DMDS albümünü bir ademoğlu bu kadar kritikleyebilir,tam hakkını verecek bir yaşam formu bu gezegende yok maalesef

    BK

    @TAAKE, Kesinlikle katılıyorum hocam, adını saydığım albümler gerçekten de dünyanın en iyi yazarı da gelse hakkı tam olarak verilemeyecek albümler. Yine de hakkı tam olarak verilemeyecek olsa bile verilmeye yaklaşılabilir en azından. Hadi Abigail kalsın, o iyi kritik, fakat diğer saydıklarım; özellikle DMDS kesinlikle yeniden yazılmalı bence. O kritiği her okuduğumda, o puanı her gördüğümde içim acıyor. Ahmet abi, Emir Şekercioğlu veya Cemil Okumuş yazsa kesinlikle çok iyi bir kritik çıkacağından eminim ve bu sayede DMDS de hakkını bir nebze de olsa almış olur bence.

  36. Raddor says:

    AI ile Pasifagresif’e şarkı yazdım. Dinlemeyenin çükü düşsün, daşşakları buruşsun!

    Melodik Metal versiyon:

    https://voca.ro/1e6lTMz5JlQX

    Hardcore Metal versiyon:

    https://voca.ro/11GTToNgCCSQ

    enemyofgod

    @Raddor, abi ellerine sağlık inanılmaz olmuş. Sene sonu listesine girdi bile.

    Raddor

    @enemyofgod, ben yapmadım ki AI yaptı. Bence ilkini çok iyi “generate” etti ama ikincisinde de yaptığı encore iyi. Onun en sonunda bir amca d*şşak geçer gibi benim yazdığım sözleri bağırıyor mesela. Robottan ilginç kararlar.

    Cryosleep

    @Raddor, why

    Raddor

    @Cryosleep, çünkü ben de AI’yım.

    deadhouse

    @Raddor, Yorumları biraz daha erken onayla kısmında koptum. Gerçeküstü bir beste gerçekten.

    Raddor

    @deadhouse, oraya [soft bridge] komutu yazdım ki vokal hafif duygusala bağlasın -ki hardcore versiyonda bile öyle oldu. Seni de başa yazdım görüyorsun. Ya da duyuyorsun diyelim: sözlerin anlaşılabilir olması için de Metal’in yanında Rap ile generate’ledim müziği. Vokalin biraz hip-hop gibi duyulmasının sebebi bu oldu.

    Bence ilkini Powerwolf’a, ikincisini Body Count’a benzetmiş yapay zeka.

    eatthegun

    @Raddor, Abi kahkaha atıyorum bu ne amk? Ahahahahah

    Raddor

    @eatthegun, şairin dediği gibi klavye headbang’den üstündür haha.

    Canoir

    @Raddor, bugün bir gerçek anlamda bir şahesere tanıklık ettim galiba

    Raddor

    @Canoir, eyvallah, Sabaton’dan iyi bence de.

  37. TAAKE says:

    Bu dünyada bir insanın başına gelebilecek en kötü olaylardan biri yavru haldeyken besleyip büyüttüğünüz kedinizin ölmesi,eceliyle bile olsa en üzücü şey,hala bir kedimin olmadığına kendimi inandıramadım,öleli nerdeyse 6 ay olacak,nerede siyah bir tekir görsem onu hatırlıyorum,kollarımı, ellerimi dsbm ci gibi çizik içinde bırakıp sabahın köründe yatağa zıplayarak uyandırsa bile onun yeri çok başkaydı.Hayatıma bu kadar zeki,sevimli,yaren bir canlının yer etmesine hala şaşarım,çünkü ben hayvan seven bir insan değilim genel olarak

    Yiğit

    @TAAKE, bu bana da oldu. Hala fotoğraflarına baktıkça ağlıyorum çok garip bir his.

  38. Cerca C. says:

    Limonata veya soğuk içecek tarifi bilen var mı?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Cerca C., condensed milk alma şansın varsa Brezilya usulü limonata müthiş bir şey.

    https://www.youtube.com/shorts/aMdLBocJCQQ

    Yoksa, standart limonatayı ben de böyle yapıyorum.

    https://www.youtube.com/shorts/1BwGLKkUIOk

    Cerca C.

    @Ahmet Saraçoğlu, sütü internetten alıp bi ara deneyecem, sağol abi. Standarttan devam edeyim hızlı çözüm olarak.

    Yiğit

    @Cerca C., limonun ve portakalın veya greyfurtun kabuklarını rendele/doğra, beyazının gelmemesine dikkat et, sonra beyazından arındırıp doğra. Geniş bir kapta bol şekerle eline tercihen eldiven geçirip yarım saat yoğur. Buz gibi suyla seyrelt. Geçen memleketten gelen limonlarla yaptım efso oldu. Bir daha sikseler uğraşmam ama.

    Güçlü bir blender varsa limonları dondurup blenderdan geçirerek en pratik sonucu alabilirsin.

    Necrobutcher

    @Cerca C., bira+sprite limon, bira+kahve,bira+beyaz şarap limon, beyaz şarap+sprite limon, kahve+limonata, limonlu taze naneli ayran

    eatthegun

    @Necrobutcher, bira+sprite limon mükemmel oluyor, lager veya pilsner biralar ile çok iyi gidiyor, bulls eye deniyordu sanırım buna. zencefilli gazozla falan da güzel oluyor bence

    Melkor

    @Cerca C., Güzel bir cold brew içine biraz viski, çeşitli orman ve tropik meyveleri buzla blenderdan geçirmek.

    Cerca C.

    @Melkor, @Necrobutcher, @Yiğit, denerim hepsini.

    Canoir

    @Cerca C., kendim böyle şeyler hazırlamaya çok üşenen birisi olduğum için dimes’in cool lime’ı hayat kurtarıyor bence. Küçük bi miktarın üzerine soğuk su ekleyerek hazırladığın için hesaplı da oluyor.
    Ben yeşil çay + kayısılı form çayı + çubuk tarçın’ı kaynatıp dolapta bekletiyorum. İçine biraz da ondan ekliyorum. Hem tadı daha güzel oluyor hem de bağırsaklar kırbaç yemekten korkup can havliyle kürek çeken köleler gibi çalışıyor.

  39. Metal dinleyen bir arkadaşım trampetle giren şarkıları çok seviyor. Pantera – Becoming gibi mesela. Trampet tek başına da girebilir, gitarla aynı anda aynı paterni çalarak da. Bu tarz şarkılar öneriyorum ona arada, ama artık aklıma gelmiyor. Dört trampet vuruşuyla giren blast beat’li şarkılar değil ama, Becoming tarzı veya In Flames – Food for the Gods tarzı. Ekstrem türlerde olmasa daha bile iyi olur. Örnek verdiğim ayarlarda.

    Aklınıza gelen varsa yazsanıza söyleyeyim dinlesin.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Iron Maiden – Invaders ilk aklıma gelen. Yine geldikçe yazarım ama.

    Ouz

    @Ouz, Quo Vadis – Silence Calls the Storm

    Sonrasında In Contempt’e de baksın, trampetle başlamıyor ama yine de delirebilir. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, Silence…’ı önermemiş olabilir miyim sence? :)

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Şansımı deneyeyim dedim işte. :)

    Devam ediyorum:

    Dying Fetus – Homicidal Retribution (blast beat sayılmaz başındaki trampet), Invert the Idols

    Dream Theater – Dance of Eternity (girişteki küçük ve sevimli kick’leri saymazsak)

    Gates of Ishtar – Inanna

    King Gizzard… – Sleep Drifter, Rattlesnake

    My Bitter End – Becoming Misfortune

    Despised Icon – Made of Glass

    The Forsaken – Collector of Thoughts

    Cannibal Corpse – Pounded into Dust, Stripped…

    Bal-Sagoth – Behold… (aşırı uzun isimli şarkı)

    Carcariass – In Cold Blood

    Kataklysm – Caged In (prodüksiyon rezil ama şarkı bence iyi)

    Ancient Rites – Victory or Valhalla

    LTE – Paradigm Shift

    God Dethroned – Falling Down

    Municipal Waste – Big Trouble in Little China

    Slough Feg – Headhunter

    Spotify’da dolandıkça yazarım yine.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, Metallica – Frantic gibi yani.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Raddor, evet onun dinlenebilir olanı gibi.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, trampet sevgisi yerine trampet fetişi olsaydı en doğru şarkıydı. O snare…

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Havok point of no return
    overkill ı hear black
    sodom ı am the war
    sodom the art of killing poetry
    sodom cannon fodder
    tankard the horde
    fear factory replica
    lost society kill those who oppose me
    misery index sleeping giants
    amon amarth bleed for ancient gods
    at the gates need
    at the gates circular ruins
    the crown 1999 revolution 666
    the crown ı wont follow
    entombed out of hand
    fear factory slave labor
    crowbar walk with knowledge wisely
    crowbar the fear that binds you
    crowbar cemetery angels
    kingdom of sorrow envision the divide
    mastodon the motherload
    micheal schenker assault attack
    ozzy osbourse tattooed dancer
    accept dead on
    accept no regrets
    judas priest hell patrol
    motörhead no remorse
    motörhead see me burning
    motörhead civil war
    motörhead fire storm hotel
    motörhead runaround man
    motörhead ı am the sword
    motörhead jack the ripper
    grand magus light hater
    high on fire fertile green
    high on fire turk
    black tusk closed eye
    anthrax metal thrashing mad
    freak kitchen blind
    Burst ı exterminate the ı
    iron maiden chains of misery, be quick or be dead

    Raddor

    @eatthegun, vur dedi öldürmüşsün. Point of No Return’den aklıma geldi: Evile – Thrasher da listede olmalı.

    eatthegun

    @Raddor, Abi o an çok canım sıkılıyordu. Bu arada sunodan bin tane şarkı yaptım kendime senden gördükten sonra kaç gündür iyi eğlendirdi. Evile Thrasher harbiden nasıl aklımıza gelmedi bilmiyorum çok bariz çünkü hahah.

    Raddor

    @eatthegun, acayip şeyler çıkarsa paylaş dinleyelim.

    Cerca C.

    @Ahmet Saraçoğlu,
    https://youtu.be/jIvUkWSsW1w
    https://youtu.be/0YPqw0xzrNA

    ST’in eski albümlerinde bolca var.
    Dying Fetus dinlebilse 2000 albümünde kafayı yer.

    TanSolo

    @Ahmet Saraçoğlu, High on Fire – The Darks Side of The Compass

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Punish My Heaven?

    Ahmet Saraçoğlu

    Sağ olun arkadaşlar bu kadar yeterli, ama yazmak isteyen olursa yazsın tabii.

    OblomoV

    @Ahmet Saraçoğlu, Zamanında hazırladığım şöyle bir çalma listesi var toplam 262 şarkılık. O ara aklıma geldikçe veya denk geldikçe şarkı eklemiş sonra sıkılıp bırakmıştım. Bir süre sonra spotifyı da komple bıraktım zaten(gereksiz detay)

    https://open.spotify.com/playlist/5IAHB38ak914FfksN6CZFX?si=1cf91c68d7be405b

  40. BK says:

    İzmir Dinozor Bar’daki sezon sonu konseri efsaneydi. Tam 6 grup çaldı. Her grup kendi bestesinden de çaldı, cover da çaldı (çoğunlukla Pantera). Moshing’ler havada uçuştu zaten. Molalar dahil yaklaşık 6 saat sürdü. Kafa sallamaktan ve moshtan pestilim çıktı ama buna değdi.

    Oğuz Kağan Çürükoğlu

    @BK, Harbi çok iyiydi.

  41. presto says:

    Alcestin yeni albümü yine grubun kendi standartlarında bir iş olmuş. Şahsen başarılı buldum. Les Voyages gibi sürekli çevireceğim bir albüm olmasa da tekrar çevireceğim güzel şarkılar var. Amethyste çok sağlam şarkı olmuş. Bu herifin screamlerinde ayrı bi huzur ve hüzün var. Aynı şekilde bizi duygusal boşluğa fırlatıcak bi şarkı eklemeyi de unutmamış Neige abim ve son şarkı olan L’adieu yu koymuş albüme.

  42. cotard delusion says:

    https://www.youtube.com/watch?v=LofX8mWIfjQ

    Max Cavalera vokal yapmayı hatırlamış. Graspop 2024 performansı.

  43. deadhouse says:

    Binlerce film müziği dinledim ama bunu aşamıyorum daha önce de yazmıştım buralarda. Muhtemelen her zaman 1. favorim olarak kalacak.

    https://youtu.be/ro7ustlPLuc?si=5dbgkPwFOyUzJPt5

    Olağanüstü film, olağanüstü müzik, olağanüstü zamanlar. Bu filmi çıkış tarhinde sinemada izlemeyi isterdim. Eşsiz bir deneyim olurdu.

    Ugur

    @deadhouse, Lawrence of Arabia’nın üzerine heralde daha iyi bir epik film çekilemeyecek, bence mümkün değil.

    Bu arada Wadi Rum’a gitmiş biri olarak çölün o ‘çok acayip’ atmosferini inanılmaz güzel yansıttığını çok net söyleyebilirim.Modern bir örnek olarak Dune da uyarlama gereği çölde geçiyor ve yapıt olarak çok üst düzey ve kaliteli falan ama aynı etkiyi alamıyorum izlerken.Lawrence of Arabia bambaşka bir şey.Onca yılın ardına bile hala olağanüstü bir deneyim yaşatıyor her izlendiğinde.

    deadhouse

    @Ugur, Eski epik filmler başkaydı. Gone With the Wind, Ben Hur, Lawrence of Arabia, The Bridge on the River Kwai, Doctor Zhivago. David Lean bu türün üstadıydı. Sana katılıyorum bence en iyi epik film Lawrence of Arabia’dır.

  44. Melkor says:

    Robert eggers yapmış yine yapacağını, çok iyi bir nosferatu filmi geliyor gibi.

    https://www.youtube.com/watch?v=b59rxDB_JRg

    deadhouse

    @Melkor, Son filmi hayal kırıklığıydı. Umarım bütçeye, prodüksiyona abanan bir film olmaz. Lighthouse ve Vitch filmlerinin başarısı yüksek bütçeye sahip olmamaları. Para görünce sapıtıyor Eggers.

    Melkor

    @deadhouse, Evet northman’i ben de pek sevmemiştim. Bildiğim kadarıyla eggers’ın sapıtmasından ziyade stüdyo fazla bütçe verince filme çok karışmıştı. Trailer daha önceki filmlerinin havasında geldi.

    Canoir

    @deadhouse, Eggers röportajlarında Northman’ın yapım sürecinde kendisine çok fazla müdahele edildiğini belirtmiş. Muhtemelen filmin tanıtım süresince verdiği röportajlar olduğu için diplomatik bi dille “aslında istediğim filmi yaptım” falan dese de aralarda söylediği hep işine karışıldığı, son kararı veremediği falan filan.

    Bir de The VVitch ve The Lighthouse’un senaryosu Eggers’in elinden çıkma. Northman’ın senaristi İzlandali bi yazarın elinden çıkma. Nosferatu için writer olarak kendisinden başka biri yok sanırım

    deadhouse

    @Canoir, Karıştırmasın kendine abi. Auteur bir yönetmene şirket karışsın bakalım yönetmen ne yapıyor. Zaten bu yolda iki seçeneğin var. Ya özgür olmak ya da şirket baskısı altında film çekmek. İlk iki film itibarıyla çok fazla potansiyel vadeden, ışık saçan bir yönetmendi. Kendisine yazık edecek bu paragöz şirketlerle.

    Canoir

    @deadhouse, auteur yönetmenlere de karışıyorlar da, bazıları stüdyonun asla karışmayacağı mertebeye erişebiliyor. Godard’a bile Le Mepris’te Amerikalı yapımcı tonla müdahalede bulunmuş mesela.
    Daha büyük bir film çekmek için stüdyo çatısına sığınmayı anlayabiliyorum. Eline o bütçe geçtiğinde neler yapabilirim diye hayal ediyorlardır.

    Yiğit

    @Canoir, iyi ki karışmışlar, tek iyi filmi son filmdi bence. Ayrıca 1922 yapımı Nosferatu da gayet iyi filmdir.

  45. eatthegun says:

    Whiplash vb grupların kritiği olsa harika olur

  46. Cryosleep says:

    Geçen hafta son kez içtim, bugün resmen bıraktım alkolü. Umarım sürdürebilirim. Artık zarar verdiğini fark ettim çünkü.

    eatthegun

    @Cryosleep, Alkolü sigarayı kendim içecem diye tekelden alıp verdiğim paranın büyük kısmını orospu çocuklarına kürek kürek vergi diye vereceğime yerden çöp suyu içmeyi yeğlerim

  47. Frostauðn says:

    Bu sıcaklarda Death Metal hiç gitmiyor ya bu nasıl bir sıcaktır daha haziran ayında. Death Metal grubum olsa yazın insanları düşünüp albüm çıkarmazdım yılın ilk 3 ayı ya da yılın son 3 ayında sadece Death Metal ve türevi albümler çıkarılabilir diye bir kural olsa keşke. Evde yaptığım soğuk buzlu içecek 10-15 dakikada buzları zaten eriyor üstüne ısınmaya başlıyor soğuk herşeyi aceleyle tüketiyorum o yüzden öyle zamana yayarak keyif yapmak mümkün değil.

  48. Arka arkaya 200 Stab Wounds, Alcest ve Agriculture incelemelerini yazdım. Dünyanın en alakasız müziklerini yapıyorlar ve nedense uzun zamandır yazarken en çok keyif aldığım incelemeler oldular. Çeşitlilik güzel şey.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, galiba bugün herkes aynı anda 200 Stab Wounds dinledi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, incelemenin konusu da tam olarak bu ahah

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.