# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
METALLICA’dan DIO ve DEEP PURPLE cover’ları
22.04.2012

Ustalara saygı kuşağı.

METALLICA, Ronnie James Dio’nun eşi Wendy Dio tarafından düzenlenecek Dio toplaması için bir DIO şarkısı cover’layacağını açıkladı. “Toplama için Wendy’ye teklifi biz götürdük” diyen James Hetfield, bu çalışmada yer almadan duramayacaklarını da sözlerini eklemiş.

METALLICA, DEEP PURPLE’ın efsane albümü “Machine Head”in yıldönümü için de bir DEEP PURPLE şarkısı cover’layacakmış.

DIO’ya saygı albümünde yer alacak diğer isimler de şöyle: ANTHRAX, Rob Halford, Lemmy Kilmister, Ian Gillan, Alice Cooper, Glenn Hughes, Sebastian Bach, Chris Jericho ve Dave Grohl.

  Yorum alanı

“METALLICA’dan DIO ve DEEP PURPLE cover’ları” yazısına 27 yorum var

  1. Berca B. says:

    Metallica cover yapmasını çok iyi biliyor, o yüzden güzel bir şey çıkacak diye umuyorum, inanıyorum.

    RoadRusherRR

    @Berca B., +1

  2. Mr Shred says:

    Ustalara saygı olayına destek veriyorum ama yetmedi mi lan artık piyasaya oynadığınız. Gerçi söz konusu Metallica olunca kelimeler kifayetsiz bu konuda. Daha önceki cover’larını da epey tuttum bugüne kadar, yine yapılmasında bir sakınca görmüyorum yine.

    Not: Metallica’ya laf atıp dikkat çekmek isteyen ergen metalci de değilim bu arada.

    ali ihsan balı

    @Mr Shred, “Metallica’ya laf atıp dikkat çekmek isteyen ergen metalci” olduğunu iddia etmiyorum ama Metallica da şu an dünya üzerinde piyasaya oynama ihtiyacı duyacak son grup. adamların yapacağı her şeyin ticari açıdan başarılı olma garantisi var bir kere..

    Mr Shred

    @ali ihsan balı, Ben de bu konudan şikayetçiyim zaten, insanlar günlük hayatta da belli başlı markaları tüketir hep. Metallica’yı da yalnızca “Metallica” olduğu için hala gözleri kapalı tüketenler var, sevenlerin zevk meselesi ona karışamayız tabi. Ama hala “Metaluhaaa!” diyen varsa kendini kandırıyor.

    Bu arada teklifi kendisi götürmüş James, DIO cover’lasınlar ama “reklamımızı nasıl daha çok yaparız, onca şeyden sonra nasıl hala aktif olduğumuzu milletin cebindeki elimizi farkettirmeden nasıl duyururuz” diyor bence sinsi sinsi. Belki de ben böyle düşünüyorum sadece. Sıkıntı var…

    Mr Shred

    @Mr Shred, Ben de niye karışıyorsam adamlara, “DIO cover’lasınlar”, sanki emir gibi.

    Korhan Tok

    @Mr Shred, Dio’ya saygı albümünde bulunmak istemenin nasıl piyasaya oynama taktiği şeklinde gözükebileceğini anlayamadım, hele ki diğer isimlere de göz atınca, Metallica gibi Dio sevgisi çok belli olan ve cover konusunda da şimdiye kadar başarısız işi bulunmayan bir grubun olmaması şaşırtırdı beni sanırım.

  3. b says:

    thin lizzy’nin whiskey in the jar’ını mahvetmişlerdi.

    SeventhSon

    @b, yoo. gayet güzeldi. orjinali kadar güzel olmamış olabilir ama gaayet eğlenceli güzel bi cover koymuşlar ortaya.

    onurtoptas

    @SeventhSon, katiliyorum. klip haric guzel sarkiydi(jason’in kisa sureli vokali de unutulmaz).

    b

    @SeventhSon, tabii böyle şeyler görecelidir sen sevebilirsin ama ben orjinalini(gerçekte irlanda halk türküsüdür) tercih ederim.:)

    devilsadvocate

    @b, bilakis alışageldik enfes coverlarından biri bence de.

  4. Spesifik şarkılar beğenilir beğenilmez ayrı tabii, ama bence de Metallica cover konusunda çok başarılı bir grup.

  5. Nightwing says:

    metallicayı günahım kadar sevmem ama şu olayı da piyasaya oynamak olarak değerlendirmek hak yemektir bana göre. adamlar iyi niyetiyle ronnie james dio anısına böyle bir işe girişmişler daha napsınlar. kaldı ki bu projede anthrax, rob halford, lemmy kilmister gibi kült isimlerde var. o zaman onlarınki de piyasaya oynamak oluyor bu mantıkla. hani adın çıkmış dokuza inmez sekize derler ya. ha zerre sevmem metallicayı hele oldum olası o lars ulrich midir nedir ona kafayı gömesim gelir o ayrı konu. ama herşeyi de kötüye yormamak gerekir.

    Osman

    @Nightwing, aynen, Metallica severim dee, şu Lars konusunda sana katılmamak mümkün değil. Göm kafasına kafasına oyşşş

  6. Utku Bey says:

    metallica misyonunu tamamlamistir.adamlarda ne yaratıcılık var ne de ilerleme,geriye doğru gaza basmışlar gidiyorlar.cover yapsınlar en azından.

  7. lopp says:

    İyi iyi , çok iyi adam gibi bir şeyler dinleyelim.

    Sabit kafalı dinleyiciler de sevmeyiversin Metallica’yı.

    Nightwing

    @lopp, sabit kafalılıklan ilgisi yok. herkes metallicayı sevmek zorunda değil.

  8. devilsadvocate says:

    her ne yaparlarsa yapsınlar bir şeyler üretsinler. bir daha buna benzer şeyler yaratabilecek insanların bir araya gelmesi 100 yılı bulabilir.

  9. Overload says:

    Umudum var, güzel bir şey çıkar ortaya, yeter ki o mix masasının başında Greg Fidelman oturmasın. Lütfen diyorum bak, lüt-fen.

  10. mikesever says:

    Chris Jericho??? A1 Kick Box cover’ı mı yapacakmış?

  11. saw you drown says:

    Metallica dağılınca ben görürürüm metal dünyasının g.tünü.Tüm kitlelere seslenebilen kaç metal grubu var ki.Heavy metal müziğini globalleştiren kaç grup var ki.İki grup tek var Metallica ve Iron Maiden.Maalesef bu iki grup dağılırsa ki dağılacaklar elbet,Metal müzik artık sadece underground ve tipi durumlarla varlığını idam ettirecek.O yüzden ne yaparlarsa yapsınlar değerlerini bilin, saygı duyun, sevin, sayın.

    Yuda

    @saw you drown, Metallica dünyada en çok saygı duyulması gereken gruplardan biri olsa da son zamanlarda para kazanma arzusu ve “doslar konserde görsün”(oeh) anlayışı yüzünden işi çok bozdu, iyi örnek olmadı kardeşlerine de. Son yaptıkları işlerin kötü olduğu ortada.
    Ayrıca Metallica ve Iron Maiden dağıldıktan sonra underground olacağını söylüyorsan metal müziğin, sadece gülebilirim. Iron Maiden gençlik yıllarında underground metal’in dibini yapmıştır. Her ne kadar Metallica kurulduktan 6-7 yıl sonra göklere çıkarılsa da, onlar da underground çalışmıştır her kült heavy grubu gibi. Ki ortada popüler müzik kültüründen hayvan gibi desteklenen gruplar var metal dünyasında(BFMV, Trivium) o yüzden metal her zaman devam edecektir fakat kalite düşecektir. Yükseltecek grup olarak da en büyük adayım Protest The Hero şu anda ama sen sevmezsin, “underground” o.

    devilsadvocate

    @Yuda, Metallica’nın efsanevi para kazanma arzusu da bir bitmedi:) hele lulu gibi metalcore albüm yapııp piyasada tutunmaya çalışması cık cık… protest the hero da çok güzel örnek olmuş feyz alması lazım hetfield abimizin o billur vokalden.

  12. “Metallica, gelmiş geçmiş en iyi cover grubu” denmiş:

    http://www.noisecreep.com/2012/05/01/metallica-cover-songs/

    ege

    @Ahmet Saraçoğlu, “x grubunun coverlarını hiç duymamışlar herhalde (:(:((:(::(8:(8:((:8 nah, bu da link;”

    RESERVED

    Korhan Tok

    @Ahmet Saraçoğlu, Jeff Wagner Bey ile hemfikiriz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.