“Bazı günler gitarımla dışarı çıkıp güneşin altında otururken kendime kendi şarkılarımı çalarım.
Bu beni rahatlatıyor, ayrıca şarkılarımın nelerle ilgili olduğunu hatırlatıyor.
…geçen Ekim ayı sonunda çölden döndüğümde Tony’nin evine gittim…
Teybi ayarlayıp mikrofonu taktım.
Bu albümü kaydetmem 3 gün sürdü…
Doğal olarak adına “Tres Dias” dedik.
Kazın.” (dig it (“Bakın/ilgilenin”) diyor ama böyle çeviresim geldi nedense/ Levent)
Brant Bjork
“Tres Dias”, Brant Bjork’un 6. solo albümü. Albüm tamamen Brant’ın önceki 5 albümündeki bazı şarkıların akustik versiyonlarından oluşuyor. Yer yer çok çok az olmak üzere elektro gitar, bazen de hafif hafif perküsyon duymak mümkün olsa da genel olarak hep Brant’ın gitarı ve dingin sesi var.
Brant Bjork kimdir? Brant Bjork Kyuss’u Kyuss yapan adamlar içerisinde en önemli elemanlardan biriydi, halen de öyle. Çünkü Kyuss “Kyuss Lives!” olarak birleşti ve Nick Oliveri (bas) yıl boyu turlama üzerine seneye albüm patlatacaklarını söyledi.
Brant grupta davul çalıyor idi, ancak Kyuss’un yaşadığı frontman bolluğu malumunuz. Kendisi de solo kariyeri oldukça lokal olmakla beraber gayet iyi bir icracı. Kyuss’un hatırı sayılır sayıda hitinde de kendisinin parmağı var. Gerek gitar çalımı gerekse vokali gayet kendine has bu abimizin.
Brant kendi solo kariyerinde de stoner rock yapıyor diyebiliriz, ancak çok daha “low” ve daha bir “punk” etkileşimli bir stoner bu. Daha ağır, daha dingin bir havası var şarkılarının. Tabi hızlı şarkıları da var, ancak bu albümde değil. Tres Dias bu dingin havayı daha da aşağı çekerek mükemmel bir sabahlama albümü olduğu izlenimi bırakıyor (tabi uyuma riskiniz de var, ancak şahsen bol bol dinledim kendisini sabahladığım zamanlar).
Bu yavaşlık kesinlikle “karanlık” bir hava veriyor değil, gayet cici, sakin şarkılar. Ayrıca ilk aşamada bu albümü siteye koymak isteme nedenim bu albümün derleme bir albüm olması, Brant’in önceki işlerinin bir özeti gibi çünkü.
Konu dağıldı, Brant’in yaptığı müziğin türüne geri dönecek olursak, kendi tanımı “low desert punk”. Her grup kendi tarzına garip bir isim verir (aklıma öylesine gelen ilk örnek Kalmah – swamp metal mesela) ancak Brant tam olarak yaptığı müziği tanımlamış, açıp dinlemeniz gerekiyor tabi. Genel olarak gavurun low tabir ettiği (buralar benim Fransız olduğum alanlar, ama aklıma sanki Sublime diye bir grup geliyor gibi), desert rock köklerinden şaşmayan ve bu köklerin de punk köklerinden şaşmadığı bir tarz işte. Dooma pek göz kırptığını görmedim, ama ara ara kesişiyor olabilirler karşılıklı.
Stoner rock sevenler için değil, genel olarak iyi müzik seven herkes için Brant Bjork’e hafif bir başlangıç diyebilirim Tres Dias için. Ancak bu albümde çok oyalanmayıp diğer işlerine koşturmanızı da şiddetle tavsiye ederim, çünkü herif gerçekten çok iyi müzisyen.
Şarkılar 1. Too Many Chiefs
2. Love Is Revolution
3. Chinarosa
4. The Native Tongue
5. Video
6. Right Time
7. The Messengers
8. The Knight Surrenders Today
Palm Desert’ın komple hastasıyık ancak bu adamın Fu Manchu ve Mondo Generator projeleri de ayrı önem arz ediyor. Kyuss’ı saymıyorum zaten. Stoner rock dinliyorum diyip de Kyuss’ı bilmeyen yoktur herhal.
geçen gün bu adamın gods and goddesses isimli albümünün kapağını gördükten sonra dikkatimi çekti biraz dinledim. http://manifoldrecords.com/wp-content/uploads/bjork.jpg
ayrıca kapaktakı hatunun adını bilen söylesin gözünü seveyim.
Palm Desert’ın komple hastasıyık ancak bu adamın Fu Manchu ve Mondo Generator projeleri de ayrı önem arz ediyor. Kyuss’ı saymıyorum zaten. Stoner rock dinliyorum diyip de Kyuss’ı bilmeyen yoktur herhal.
geçen gün bu adamın gods and goddesses isimli albümünün kapağını gördükten sonra dikkatimi çekti biraz dinledim.
http://manifoldrecords.com/wp-content/uploads/bjork.jpg
ayrıca kapaktakı hatunun adını bilen söylesin gözünü seveyim.