ilk fazla beğenmedim ama git gide sevmeye başladım,nakarat çok hoş ama keşke iced earth-anthnem deki gibi birkaç kere daha tekrarlasalardı bu nakarat hak ediyor,solo da gayet başarılı,tamam tamam baya sevdim şarkı:D
Dreamtone söyleiklerinizi hakedecek dünkü grup değil.10 yıllık mazisi olan ve başarılı işlere imza atmış bir grup.Dream Theater’ın çakması olabilmek bile büyük başarı,çakma olmanın yanından geçemeyenler de var..
pek beğenmedim. ilk önce ingilizce prog metal ya da power metal yapan türk grupları sonradan neden türkçe şarkı yapıyorlar anlamak mümkün değil. umarım tek şarkılık ya da maxi single’lık bir şeydir yoksa türkçe yapan bi dolu topluluk var önemli olan ingilizce yapıp orjinal olabilmektir. comma’nın ilk albümünün devamı gelmedi sonra türkçe’ye döndüler şimdi esameleri bile okunmuyor. bu da ona benzeyecek galiba. birde tizlere çabucak çıkabilen bir vokalist olsa iyi olacak. kalıcı olmayacak bir şarkı bence.
@Strakoch: Dreamtone, çakması dediğin Dream Theater ile 2007 yılında Istanbul Arena’da çalmış bir grup. Hatırladığım kadarıyla grup şu ana kadar DT dışında Blind Guardian, Opeth, Haggard, Anathema ve Jon Oliva’s Pain gibi bir çok sanatçıyla turladı ya da sahne aldı. Dreamtone & Iris Mavraki’s NEVERLAND projesiyle AFM Records’dan 2 tane uluslararası albüm çıkartıp Jon Oliva’s Pain ile Avrupa’yı turladılar, ki bu albümlerde Hansi Kürsch, Tom Englund ve Jon Oliva gibi isimler konuk sanatçılardı. Bana bu tarz işler yapmış başka bir Türk metal grubu gösterebilir misin? Birilerini eleştireceksek bari adam gibi eleştirelim :)
@gavin_harrison, Albümleri ve şarkıları iyi değilse isterse Iron Maiden’i alt grup alsınlar, Dream Theater’a sadaka verip Symphony X’i kul köle yapsınlar, ne yazar. Canlı da izledim, Neverland dahil projelerini de dinledim, hiç ilgimi çekmediler.
@Aeonian_Lich, Söylediğin şeylere kesinlikle katılıyorum, bir grubun kalitesi ya da başarısı sadece sahne aldığı gruplarla ölçülmez, ölçülmemeli de. Fakat bu grup öyle ya da böyle uluslararası alanda belli bir noktaya gelmiş, bir şeyleri başarmış. Türk gruplarıyla ilgili eleştirilerde beni üzen şey insanların bir çok şeyi çok çabuk silip bir kenara atmaları. En azından açıp bir bakmak gerekir “kim bu adamlar, daha önceden neler yapmışlar acaba” diye.
@gavin_harrison, Ben biraz acımasız bir global standartasyona göre değerlendirmenin yapılmasından yanayım. Yoksa futbolda “Arda’mız var” diye övünebildiğimiz kadar, prog metalde Dreamtone’umuz var kadar övünebiliriz global piyasada. Sitedeki röportajlardan birinde bir Vortex of Clutter elemanı şöyle demişti: “ülke dinleyicisi olarak kendi gruplarımıza gösterdiğimiz aşırı övme haliyle; aşırı ön yargılı yaklaşıp yerin dibine sokma halinin arasında bir kıvam tutturabilirsek grupların çıkardığı işlere daha objektif yaklaşabiliriz sanıyorum.”
Bu söz hem bu haliyle tamamen katıldığım bir tespit, hem de ayrıca gruplara “gaz verme” veya “aşırı demotive edici biçimde eleştirme” hallerinin, onların motivasyonunu da bozucu etkide bulunduğunu düşünüyorum. Takip ediyorlar genç müzisyenler kendileri hakkında denenleri. O bakımdan acımasız, ama objektif değerlendirmeliyiz bence.
Sen orada çok büyük işler başarma gibi bahsetmişsin şunla turladı, bunu konuk müzisyen yaptı örneklerinde. Bunlar değil, “bunları nasıl yaptı, konserlerde binlerce kişiyi coşturabildi mi” falan başarıdır olsa olsa. Jon Oliva sanki Dreamtone mu dinlemişti biliyordu, ve aha bu süper grup beni çağırdı koşa koşa geleyim dedi? Öyle sanan var mı cidden?
@Aeonian_Lich, Jon Oliva gibi birinin bu saatten sonra herhangi bir proje için koşturacağını zaten düşünmüyorum :) Yukarıda verdiğin tanım çok doğru, eleştirirken bir orta nokta bulabilmeliyiz gerçekten. Ama şu da var, bu isimler koşa koşa gelmemiş olsalar da herhalde grubun yaptığı işleri beğenip bu projelere katılmışlardır :) Neverland ile ilgili verdikleri röportajlarda da grubun müziğini beğendikleri için katıldıkları yazıyor zaten.
Bu arada o açıklamam sanırım yanlış anlaşıldı. Bu isimleri sayma sebebim grubun bir şeyler için gerçekten çabaladığını göstermek ve bazı güzel şeyleri başardığını anlatmaktı bir nevi.
“Ama şu da var, bu isimler koşa koşa gelmemiş olsalar da herhalde grubun yaptığı işleri beğenip bu projelere katılmışlardır :)”
Bunu küçük bir ihtimal olarak görüyorum. Hatta en favori vokalistim, şu ana kadar hiçbir işi olmayan genç yunanlı bir müzisyenin ilk albümünde vokalleri üstlendi, yakında da çıkıyor albüm. Yani elbette niyetini, projelerini, güzel bir şekilde ifade edip bir müzisyeni ikna edebilirsin, ya da önceki işlerini de yollayıp elini güçlendirip ikna edebilirsin. Ama bunun dışında, sadece parayı bastırıpta da aynı şeyin yapılabildiği bilinen bir şey. Yanlış anlaşılmasın, Dreamtone’un nasıl yaptığını bilmiyorum, sadece bir iki yöntemden bahsettim karşılaşılan.
Aslında benim derdim o değil. “Kimleri konuk etti” asla bir koz değil bence. “Konuk ettiği x müzisyeni albümünde nasıl kullandı” iyi bir koz ama. O yönden girip de grubu övseydin, hiçbir şey demezdim. Ha ben pek beğenmiyorum topluluğu, ve dünyada da öyle ses getirmiş kişiler değiller. Ama sen beğenmişsindir deyip susardım. :)
@Aeonian_Lich, Demek istediğin şeyi anladım :) Ama ben de kariyerlerinde bu noktalara gelmiş böyle başarılı sanatçıların para için bu tarz albümlerde yer alacağını düşünmüyorum. Diyorum ya, daha yeni grubun müziğiyle ilgili konuları konuşmaya başlayabildik :) Ama daha önce belirttiğim gibi, yukarıda belirtmiş olduğun eleştiri kriterlerine sonuna kadar katılıyorum. Zaten bu kadar yazıyı yazmamın sebebi grubun daha düzgün bir şekilde eleştirilmesi gerektiğine dikkat çekmek istememdi.
@gavin_harrison, Teşekkürler olumlu tutumun için. :) Dediğim gibi grubu kötü bulmuyorum, ama bir fark yarattıkları kanısında da değili. Belki de yaptıkları metal alt-tür’ü, vokalleriyle en fark yaratan metal türü. Özellikle oradan kaybediyorlar gibi geliyor bana.
@Aeonian_Lich, Aynen ben de teşekkür ederim :) Diğer bütün her şeyi geçtim, vokal çok farklı bir konu. Ben Oganalp’in bu tarz için oldukça farklı bir sesi olduğunu düşünüyorum. Nasıl desem, ya seversin ya da hiç sevmezsin tarzda bir vokal. Ama şu bir gerçek, her yeni kayıtta kendisini ilerletmeyi başarıyor.
Bu arada gruba şu açıdan ayrıca saygım var. Gördüğüm kadarıyla ellerinden geldiğince bir şeyler üretip sadece yaptıkları müziğin konuşulmasını isteyen bir tutumları var piyasaya karşı. 10 yılda öyle ya da böyle kalitesi belli bir standardı tutturmuş çeşitli kayıtlar piyasaya çıkartmışlar. Genelde çok konuşup hiç iş yapmayan bir çok grupla kıyaslayınca bile bu başlı başına bir başarı faktörü oluyor benim için. Ama diyorum ya, ne zaman ki bu tarz şeyler “standart” olur, işte o zaman oturup sadece icra edilen müziği adamakıllı konuşabiliriz.
@gavin_harrison, Ha bir de, global dünyada “şunu yapan x grup gösterebilir misin?” hiç temelli bir argüman değil. Bırakalım şu “bir türk grubuna göre mükemmel” sözlerini. İnternet var medya var, ciddi müzik dinleyicisi grubun çıktığı ülkeye değil, piyasa içinde ortaya koyabildiği farklara bakar, ona göre değerlendirme yapar. İstersen Akerfeldt’e, Wembley stadındaki bir konserde “Dreamtone’un köpeğiyim” yazılı tişört giydir, gerçek müzik dinleyicisi böyle “kağıt üstündeki” başarılarla pek ilgilenmez, içeriğe bakar. Kötüler diyemem, ama bu kadar da allayıp pullanacak, global metal piyasasında ses getirecek bir topluluk da asla değiller.
@Aeonian_Lich, Bu konuda da hak veriyorum sana ama açıkçası ben en azından Neverland projesiyle grubun farklı bir şeyler ortaya koyduğunu düşünüyorum. Bu biraz da başarı kriterini nasıl tanımladığımızla alakalı. AFM Records gibi bir firmayla anlaşmak kağıt üstündeki bir başarı mıdır? Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Özellikle Reversing Time albümü o seneki senfonik metal albümleri içerisinde oldukça farklı bir yerde duruyordu. Benim de niyetim burada grubu olmadık yere allayıp pullamak değil, yaptıkları her işi de beğendiğimi söyleyemem. Zaten şu an adamakıllı grubun müziğinin içeriğini konuşuyor olsaydık bu diyaloglara girmezdik bile:)
bende hiç beğenmedim.özellikle albümlerinde de sezdiğim vokal yazımlarına hiç özenmiyorlar gibi geliyor.ingilizce sözlü müzik yapan toplulukların türkçe sözlü yaptıklarında hissettiğim klasik sendrom dreamtone unda başında.
Ayrıca hiç in söylediği dream theater ın çakması olabilmesinin bile büyük başarı olduğu fikrine hiç katılmıyorum.türe yenilik getirmemek ayrı birşey çakma olmak apayrı.herkes müzik yapsın ama kimse çakma olmasın:)
Grupla ilgili okuduğum yazılarda etkilendikleri gruplar arasında Dream Theater oldukça gerilerde diye biliyorum. Asıl etkilendikleri isimler Blind Guardian ve Shadow Gallery gibi gruplar. Şahsen bu bahsedilen “Dream Theater çakması” hissini ben almıyorum, aksine bana oldukça orijinal geliyor müzikleri. Ayrıca hangi grup “şunun çakması” vs gibi bir iddiayla ortaya çıkar ki? :) Ben şahsen NEVERLAND projelerindeki bestelerinden ziyade Dreamtone adı altında yaptıkları çalışmaları daha çok beğeniyordum. Grup sanki bu kayıtla birlikte Neverland öncesindeki müziğine dönüş yapmış gibi. Tabi daha net bir sonuca varmak için single’ın tamamını dinlemek gerekiyor.
ilk fazla beğenmedim ama git gide sevmeye başladım,nakarat çok hoş ama keşke iced earth-anthnem deki gibi birkaç kere daha tekrarlasalardı bu nakarat hak ediyor,solo da gayet başarılı,tamam tamam baya sevdim şarkı:D
öff bu ne beaa nerde orjinallik dream theater’ı türkçe sözlerle dinlemek gibi, komedi resmen
11.12.2011
@Strakosch, grup adını okuyunca kıllandım ben de, çakma dream theater olayı… orijinal yapın işlerinizi abiler, canımızı alın…
Dreamtone söyleiklerinizi hakedecek dünkü grup değil.10 yıllık mazisi olan ve başarılı işlere imza atmış bir grup.Dream Theater’ın çakması olabilmek bile büyük başarı,çakma olmanın yanından geçemeyenler de var..
pek beğenmedim. ilk önce ingilizce prog metal ya da power metal yapan türk grupları sonradan neden türkçe şarkı yapıyorlar anlamak mümkün değil. umarım tek şarkılık ya da maxi single’lık bir şeydir yoksa türkçe yapan bi dolu topluluk var önemli olan ingilizce yapıp orjinal olabilmektir. comma’nın ilk albümünün devamı gelmedi sonra türkçe’ye döndüler şimdi esameleri bile okunmuyor. bu da ona benzeyecek galiba. birde tizlere çabucak çıkabilen bir vokalist olsa iyi olacak. kalıcı olmayacak bir şarkı bence.
@Strakoch: Dreamtone, çakması dediğin Dream Theater ile 2007 yılında Istanbul Arena’da çalmış bir grup. Hatırladığım kadarıyla grup şu ana kadar DT dışında Blind Guardian, Opeth, Haggard, Anathema ve Jon Oliva’s Pain gibi bir çok sanatçıyla turladı ya da sahne aldı. Dreamtone & Iris Mavraki’s NEVERLAND projesiyle AFM Records’dan 2 tane uluslararası albüm çıkartıp Jon Oliva’s Pain ile Avrupa’yı turladılar, ki bu albümlerde Hansi Kürsch, Tom Englund ve Jon Oliva gibi isimler konuk sanatçılardı. Bana bu tarz işler yapmış başka bir Türk metal grubu gösterebilir misin? Birilerini eleştireceksek bari adam gibi eleştirelim :)
12.12.2011
@gavin_harrison, Albümleri ve şarkıları iyi değilse isterse Iron Maiden’i alt grup alsınlar, Dream Theater’a sadaka verip Symphony X’i kul köle yapsınlar, ne yazar. Canlı da izledim, Neverland dahil projelerini de dinledim, hiç ilgimi çekmediler.
12.12.2011
@Aeonian_Lich, Söylediğin şeylere kesinlikle katılıyorum, bir grubun kalitesi ya da başarısı sadece sahne aldığı gruplarla ölçülmez, ölçülmemeli de. Fakat bu grup öyle ya da böyle uluslararası alanda belli bir noktaya gelmiş, bir şeyleri başarmış. Türk gruplarıyla ilgili eleştirilerde beni üzen şey insanların bir çok şeyi çok çabuk silip bir kenara atmaları. En azından açıp bir bakmak gerekir “kim bu adamlar, daha önceden neler yapmışlar acaba” diye.
12.12.2011
@gavin_harrison, Ben biraz acımasız bir global standartasyona göre değerlendirmenin yapılmasından yanayım. Yoksa futbolda “Arda’mız var” diye övünebildiğimiz kadar, prog metalde Dreamtone’umuz var kadar övünebiliriz global piyasada. Sitedeki röportajlardan birinde bir Vortex of Clutter elemanı şöyle demişti: “ülke dinleyicisi olarak kendi gruplarımıza gösterdiğimiz aşırı övme haliyle; aşırı ön yargılı yaklaşıp yerin dibine sokma halinin arasında bir kıvam tutturabilirsek grupların çıkardığı işlere daha objektif yaklaşabiliriz sanıyorum.”
Bu söz hem bu haliyle tamamen katıldığım bir tespit, hem de ayrıca gruplara “gaz verme” veya “aşırı demotive edici biçimde eleştirme” hallerinin, onların motivasyonunu da bozucu etkide bulunduğunu düşünüyorum. Takip ediyorlar genç müzisyenler kendileri hakkında denenleri. O bakımdan acımasız, ama objektif değerlendirmeliyiz bence.
Sen orada çok büyük işler başarma gibi bahsetmişsin şunla turladı, bunu konuk müzisyen yaptı örneklerinde. Bunlar değil, “bunları nasıl yaptı, konserlerde binlerce kişiyi coşturabildi mi” falan başarıdır olsa olsa. Jon Oliva sanki Dreamtone mu dinlemişti biliyordu, ve aha bu süper grup beni çağırdı koşa koşa geleyim dedi? Öyle sanan var mı cidden?
12.12.2011
@Aeonian_Lich, Jon Oliva gibi birinin bu saatten sonra herhangi bir proje için koşturacağını zaten düşünmüyorum :) Yukarıda verdiğin tanım çok doğru, eleştirirken bir orta nokta bulabilmeliyiz gerçekten. Ama şu da var, bu isimler koşa koşa gelmemiş olsalar da herhalde grubun yaptığı işleri beğenip bu projelere katılmışlardır :) Neverland ile ilgili verdikleri röportajlarda da grubun müziğini beğendikleri için katıldıkları yazıyor zaten.
Bu arada o açıklamam sanırım yanlış anlaşıldı. Bu isimleri sayma sebebim grubun bir şeyler için gerçekten çabaladığını göstermek ve bazı güzel şeyleri başardığını anlatmaktı bir nevi.
12.12.2011
@gavin_harrison, Demişsin ki:
“Ama şu da var, bu isimler koşa koşa gelmemiş olsalar da herhalde grubun yaptığı işleri beğenip bu projelere katılmışlardır :)”
Bunu küçük bir ihtimal olarak görüyorum. Hatta en favori vokalistim, şu ana kadar hiçbir işi olmayan genç yunanlı bir müzisyenin ilk albümünde vokalleri üstlendi, yakında da çıkıyor albüm. Yani elbette niyetini, projelerini, güzel bir şekilde ifade edip bir müzisyeni ikna edebilirsin, ya da önceki işlerini de yollayıp elini güçlendirip ikna edebilirsin. Ama bunun dışında, sadece parayı bastırıpta da aynı şeyin yapılabildiği bilinen bir şey. Yanlış anlaşılmasın, Dreamtone’un nasıl yaptığını bilmiyorum, sadece bir iki yöntemden bahsettim karşılaşılan.
Aslında benim derdim o değil. “Kimleri konuk etti” asla bir koz değil bence. “Konuk ettiği x müzisyeni albümünde nasıl kullandı” iyi bir koz ama. O yönden girip de grubu övseydin, hiçbir şey demezdim. Ha ben pek beğenmiyorum topluluğu, ve dünyada da öyle ses getirmiş kişiler değiller. Ama sen beğenmişsindir deyip susardım. :)
12.12.2011
@Aeonian_Lich, Demek istediğin şeyi anladım :) Ama ben de kariyerlerinde bu noktalara gelmiş böyle başarılı sanatçıların para için bu tarz albümlerde yer alacağını düşünmüyorum. Diyorum ya, daha yeni grubun müziğiyle ilgili konuları konuşmaya başlayabildik :) Ama daha önce belirttiğim gibi, yukarıda belirtmiş olduğun eleştiri kriterlerine sonuna kadar katılıyorum. Zaten bu kadar yazıyı yazmamın sebebi grubun daha düzgün bir şekilde eleştirilmesi gerektiğine dikkat çekmek istememdi.
12.12.2011
@gavin_harrison, Teşekkürler olumlu tutumun için. :) Dediğim gibi grubu kötü bulmuyorum, ama bir fark yarattıkları kanısında da değili. Belki de yaptıkları metal alt-tür’ü, vokalleriyle en fark yaratan metal türü. Özellikle oradan kaybediyorlar gibi geliyor bana.
12.12.2011
@Aeonian_Lich, Aynen ben de teşekkür ederim :) Diğer bütün her şeyi geçtim, vokal çok farklı bir konu. Ben Oganalp’in bu tarz için oldukça farklı bir sesi olduğunu düşünüyorum. Nasıl desem, ya seversin ya da hiç sevmezsin tarzda bir vokal. Ama şu bir gerçek, her yeni kayıtta kendisini ilerletmeyi başarıyor.
Bu arada gruba şu açıdan ayrıca saygım var. Gördüğüm kadarıyla ellerinden geldiğince bir şeyler üretip sadece yaptıkları müziğin konuşulmasını isteyen bir tutumları var piyasaya karşı. 10 yılda öyle ya da böyle kalitesi belli bir standardı tutturmuş çeşitli kayıtlar piyasaya çıkartmışlar. Genelde çok konuşup hiç iş yapmayan bir çok grupla kıyaslayınca bile bu başlı başına bir başarı faktörü oluyor benim için. Ama diyorum ya, ne zaman ki bu tarz şeyler “standart” olur, işte o zaman oturup sadece icra edilen müziği adamakıllı konuşabiliriz.
12.12.2011
@gavin_harrison, Ha bir de, global dünyada “şunu yapan x grup gösterebilir misin?” hiç temelli bir argüman değil. Bırakalım şu “bir türk grubuna göre mükemmel” sözlerini. İnternet var medya var, ciddi müzik dinleyicisi grubun çıktığı ülkeye değil, piyasa içinde ortaya koyabildiği farklara bakar, ona göre değerlendirme yapar. İstersen Akerfeldt’e, Wembley stadındaki bir konserde “Dreamtone’un köpeğiyim” yazılı tişört giydir, gerçek müzik dinleyicisi böyle “kağıt üstündeki” başarılarla pek ilgilenmez, içeriğe bakar. Kötüler diyemem, ama bu kadar da allayıp pullanacak, global metal piyasasında ses getirecek bir topluluk da asla değiller.
12.12.2011
@Aeonian_Lich, Bu konuda da hak veriyorum sana ama açıkçası ben en azından Neverland projesiyle grubun farklı bir şeyler ortaya koyduğunu düşünüyorum. Bu biraz da başarı kriterini nasıl tanımladığımızla alakalı. AFM Records gibi bir firmayla anlaşmak kağıt üstündeki bir başarı mıdır? Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Özellikle Reversing Time albümü o seneki senfonik metal albümleri içerisinde oldukça farklı bir yerde duruyordu. Benim de niyetim burada grubu olmadık yere allayıp pullamak değil, yaptıkları her işi de beğendiğimi söyleyemem. Zaten şu an adamakıllı grubun müziğinin içeriğini konuşuyor olsaydık bu diyaloglara girmezdik bile:)
bende hiç beğenmedim.özellikle albümlerinde de sezdiğim vokal yazımlarına hiç özenmiyorlar gibi geliyor.ingilizce sözlü müzik yapan toplulukların türkçe sözlü yaptıklarında hissettiğim klasik sendrom dreamtone unda başında.
Ayrıca hiç in söylediği dream theater ın çakması olabilmesinin bile büyük başarı olduğu fikrine hiç katılmıyorum.türe yenilik getirmemek ayrı birşey çakma olmak apayrı.herkes müzik yapsın ama kimse çakma olmasın:)
Grupla ilgili okuduğum yazılarda etkilendikleri gruplar arasında Dream Theater oldukça gerilerde diye biliyorum. Asıl etkilendikleri isimler Blind Guardian ve Shadow Gallery gibi gruplar. Şahsen bu bahsedilen “Dream Theater çakması” hissini ben almıyorum, aksine bana oldukça orijinal geliyor müzikleri. Ayrıca hangi grup “şunun çakması” vs gibi bir iddiayla ortaya çıkar ki? :) Ben şahsen NEVERLAND projelerindeki bestelerinden ziyade Dreamtone adı altında yaptıkları çalışmaları daha çok beğeniyordum. Grup sanki bu kayıtla birlikte Neverland öncesindeki müziğine dönüş yapmış gibi. Tabi daha net bir sonuca varmak için single’ın tamamını dinlemek gerekiyor.